Proszę, nie doszukujcie się takich rzeczy. To już jest przesada lekka.
BJ znowu bez Sambory...
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Mona Tozzi
- Keep The Faith
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Wszyscy się martwimy przecież. Ale to nie znaczy, że mamy się doszukiwać rzeczy, których nie maMona Tozzi pisze:Damned po prostu się martwi...Agata BJ pisze:Zobaczyłam sobie ten wywiad i szczerze to nie widzę NIC dziwnego w mimice Jona
- Mona Tozzi
- Keep The Faith
Pozwolę sobie na autocytację : Nikt z nas nie szuka teorii spiskowych, ale one zawsze wyrastają na gruncie braku informacji. Ot, prawo psychologiczno-socjologiczneAgata BJ pisze:Wszyscy się martwimy przecież. Ale to nie znaczy, że mamy się doszukiwać rzeczy, których nie maMona Tozzi pisze:Damned po prostu się martwi...Agata BJ pisze:Zobaczyłam sobie ten wywiad i szczerze to nie widzę NIC dziwnego w mimice Jona
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Dobrze Agata, już nie będziemyAgata BJ pisze:Zobaczyłam sobie ten wywiad i szczerze to nie widzę NIC dziwnego w mimice Jona
Najlepiej zamknij temat, żeby nikt przypadkiem nie napisał czegoś, z czym się nie zgadzasz
A tak w pełni na poważnie... Nie uważam, że na pewno coś z mimiką Jona jest nie tak, ale rzuciło mi się to w oczy, więc o tym napisałem. Dla mnie bardziej interesujący był sam fakt, że to ostatni występ i że Richie miał w 40 minutowym programie zaledwie kilkusekundowy epizod, a pamiętamy że jeszcze przed kilkoma laty wywiadów udzielali wspólnie z Jonem, przy okazji promocji nowych albumów.
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
A tej zgryźliwości już zupełnie nie rozumiemDamned pisze:Dobrze Agata, już nie będziemyAgata BJ pisze:Zobaczyłam sobie ten wywiad i szczerze to nie widzę NIC dziwnego w mimice Jona
Proszę, nie doszukujcie się takich rzeczy. To już jest przesada lekka.![]()
Najlepiej zamknij temat, żeby nikt przypadkiem nie napisał czegoś, z czym się nie zgadzasz
Doszukiwanie się teorii spiskowych jest oczywiście naturalną reakcją na długie milczenie zespołu w związku z zaistniałą sytuacją. Ale odróżniać należy tworzenie takich teorii od doszukiwania się jakiejś wielkiej tajemnicy w każdej minie, ruchu czy słowie jakie pada z ust Jona czy kogokolwiek innego. Takie jest moje zdanie, jest inne niż Wasze i niech tak będzie. To nie znaczy, że trzeba się od razu wyskakiwać z tekstami typu "najlepiej zamknij temat bo się z nami nie zgadzasz..". To dziecinne.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Widzę że brakuje Ci nieco dystansu i stąd się biorą Twoje nerwyAgata BJ pisze:A tej zgryźliwości już zupełnie nie rozumiem![]()
Oczywiście że masz prawo się nie zgadzać, ale prośba o to, byśmy nie doszukiwali się takich rzeczy, bo to przesada, jest jak kneblowanie ust, a przecież jesteśmy na forum, nie w dziale newsów, więc wystarczy że napiszesz że się nie zgadzasz. Ja to w pełni zaakceptujęAgata BJ pisze:Czy nie mam prawa uważać, że nie ma co doszukiwać się nonsensów? Jeśli Ty masz prawo ich szukać to ja równeż mam do tego by się temu przeciwstawiać. Nie sądzisz?
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale było tam też słowo "PROSZĘ". Co ma ono oznaczać to już się sam zastanów, a może dojdziesz do wniosku, że dalekie jest to od "kneblowania ust".Damned pisze:Oczywiście że masz prawo się nie zgadzać, ale prośba o to, byśmy nie doszukiwali się takich rzeczy, bo to przesada, jest jak kneblowanie ust, a przecież jesteśmy na forum, nie w dziale newsów, więc wystarczy że napiszesz że się nie zgadzasz. Ja to w pełni zaakceptujęAgata BJ pisze:Czy nie mam prawa uważać, że nie ma co doszukiwać się nonsensów? Jeśli Ty masz prawo ich szukać to ja równeż mam do tego by się temu przeciwstawiać. Nie sądzisz?
Każdy się martwi, nie tylko Ty.
- ts
- It's My Life
- Ulubiona płyta: Crush
Nie sądzę żeby doszukiwanie się czegoś z mimiki Jona miało sens, bo jest na tyle długo w branży show biznesu i polityki, żeby znać zasady mowy ciała i pokazywać nią tylko to co chce pokazać, a to co chce ukryć ukrywa. A nie sądzę żeby ktokolwiek z nas umiał odczytać mikro ekspresje, no chyba że się mylę, w takim razie szacun dla takiej osoby!
Richie wróci, bo się nie pokłócili, bo Jon jest spoko! 
- Mona Tozzi
- Keep The Faith
Pax vobiscum
Proponuję przyjąć zasadę (nie tylko w tym wątku zresztą
), żeby po przeczytaniu czyjegoś posta zamknąć oczy, policzyć do 10, przeczytać jeszcze raz i dopiero zacząć pisać odpowiedź
W przeciwnym razie jest uzasadnione ryzyko (co widać było powyżej
że na gorąco skomentujemy najmniej istotne i wyrwane z kontekstu zdanie, a umknie nam to, co autor rzeczywiście miał na myśli 
Proponuję przyjąć zasadę (nie tylko w tym wątku zresztą
W przeciwnym razie jest uzasadnione ryzyko (co widać było powyżej
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Napisałem wyraźnie: "prośba o to, (...)"Agata BJ pisze:Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale było tam też słowo "PROSZĘ"
Głos rozsądkuMona Tozzi pisze:Pax vobiscum![]()
Proponuję przyjąć zasadę (nie tylko w tym wątku zresztą), żeby po przeczytaniu czyjegoś posta zamknąć oczy, policzyć do 10, przeczytać jeszcze raz i dopiero zacząć pisać odpowiedź
![]()
Jon to zawodowy aktor, jednak zanim człowiek zdąży pomyśleć jak powinien się zachować, da się zauważyć przez ułamek sekundy jego prawdziwą reakcję. Moim zdaniem tak było w tym przypadku, ale nie chcę już przeciągać tego wątku, bo to tylko moja prywatna opinia. W programie skupmy się raczej na dobrej formie Richiego, która przynajmniej powierzchownie, wyklucza problemy zdrowotne i to nas najbardziej powinno cieszyć.ts pisze:Nie sądzę żeby doszukiwanie się czegoś z mimiki Jona miało sens, bo jest na tyle długo w branży show biznesu i polityki, żeby znać zasady mowy ciała i pokazywać nią tylko to co chce pokazać, a to co chce ukryć ukrywa.
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Hehe, widzę że emocje ponoszą...Ale w sumie nic dziwnego...
Jak dla mnie Richie był w rehabie, świadczy o tym brak zdjęć, info a także brak czasu na konkurs coverów...I paradoksalnie byłoby to najlepsze wytłumaczenie ze wszystkich...
Lepiej nie gdybać tylko poczekać...Ale ile można, kurczę, czekać?
Natomiast co do analizy mimiki - polecam badania nad Bobby'm. Ten to ma mimikę!
Jak dla mnie Richie był w rehabie, świadczy o tym brak zdjęć, info a także brak czasu na konkurs coverów...I paradoksalnie byłoby to najlepsze wytłumaczenie ze wszystkich...
Lepiej nie gdybać tylko poczekać...Ale ile można, kurczę, czekać?
Natomiast co do analizy mimiki - polecam badania nad Bobby'm. Ten to ma mimikę!
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- Din_Winter
- Have A Nice Day