BJ znowu bez Sambory...

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
KondZik

Post autor: KondZik »

Agata BJ pisze:Proszę o powrót do tematu :)
Agatka zazdrosna :P :))

A tak poważnie...

Kto z Was uważa, że Richie wróci na koncert w San Jose, a kto że w RPA ?

Ja stawiam na odp B :cfaniak:
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

A ja obawiam się, że dopiero w Europie, czyli odpowiedź C :P
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
Yana
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Yana »

Powinna być jeszcze odpowiedź D, nie do przyjęcia dla nas ;)

Mam wielką, ogromną nadzieję, że pojawi się jeśli nie w RPA, to w Europie już na bank.
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

prezes1 pisze:Yana czy możemy Ci jakoś pomóc? Ja niby jestem żonaty ale taki Tomker czy Damned to fajne chłopaki. Oni by zadbali o wszystko... :D
Ja będę płakać, jak go nie będzie na koncercie :( Możecie mieć ręce pełne roboty, chłopaki...
Liczę na to, że Richie pojawi się w RPA i w Europie też będzie. Pewnie na jakiekolwiek informacje też przyjdzie nam poczekać do pierwszego koncertu po naszej stronie Atlantyku.

A wracając do tematu, to substytut nigdy nie zastąpi oryginału - w tym przypadku ani wokalnie, ani gitarowo. Po prostu będzie "inaczej".
Dla mnie Bon Jovi nie jest tym samym starym, dobrym zespołem bez któregokolwiek z chłopaków. Dodatkowe osoby na scenie - super, ale jeśli ktoś ze starego składu odpada, to jakoś to przestaje być tym, co tygryski lubią najbardziej.
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

KondZik pisze: Kto z Was uważa, że Richie wróci na koncert w San Jose, a kto że w RPA ?

Ja stawiam na odp B :cfaniak:
Na pewno nie San Jose. 1 koncert po RPA (bo tam za gorąco, przedłuży sobie L4). Tym bardziej, że w upale chce się pic... ;)
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Yana pisze:na koncercie bez Ryśka czułabym się nijako, zawiedziona i niedopieszczona, o.
Genialnie powiedziane :)
prezes1 pisze:Yana czy możemy Ci jakoś pomóc? Ja niby jestem żonaty ale taki Tomker czy Damned to fajne chłopaki. Oni by zadbali o wszystko... :D
Prezes jak Ty o nas dbasz, co my bez Ciebie zrobimy... :D

Wracając do tematu, lada chwila rozstrzygnięcie konkursu Sambory, więc może i pojawią się jakieś wieści w sprawie powrotu do koncertowania... Śledźcie Twittera i stronkę RichieSambora.com ;)
Awatar użytkownika
Ricky Skywalker
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
Kontakt:

Post autor: Ricky Skywalker »

Prawda jest taka, że Phila zobaczyłbym bardzo chętnie, ale zamiast Bobby'ego ;)
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

A może R. wróci w San Jose i z tej okazji jest stream? :cfaniak: Nie powiem, fajnie byłoby to oglądać i nagle się zorientować, że na scenę wyszli WSZYSCY :D

Albo po prostu raz na czas włącza mi się niczym nieuzasadniony i niepohamowany optymizm :hahaha:
usunięty użytkownik 4858

Ricky Skywalker pisze:Prawda jest taka, że Phila zobaczyłbym bardzo chętnie, ale zamiast Bobby'ego ;)
Jestem za, gdzie podpisać petycję? ;)

Jak to jest, że Bandiera nas przez tyle lat nie przekonał? Już sam zastanawiam się, czy to jego ekstatyczne pozy podczas "solówek", po których mam notoryczny nawrót mdłości, czy po prostu z jego grą naprawdę jest coś nie halo...

[ Dodano: 2013-04-23, 00:13 ]
Gloria pisze:A może R. wróci w San Jose i z tej okazji jest stream? :cfaniak: Nie powiem, fajnie byłoby to oglądać i nagle się zorientować, że na scenę wyszli WSZYSCY :D

Albo po prostu raz na czas włącza mi się niczym nieuzasadniony i niepohamowany optymizm :hahaha:
gdyby tak było to nagłośnili by sprawę by sprzedać więcej biletów itd

[ Dodano: 2013-04-23, 00:16 ]
Damned pisze: Wracając do tematu, lada chwila rozstrzygnięcie konkursu Sambory, więc może i pojawią się jakieś wieści w sprawie powrotu do koncertowania... Śledźcie Twittera i stronkę RichieSambora.com ;)
w LA dopiero po 15. Jeśli nie podał wyników rano to pewnie zrobi to późnym wieczorem... I to wyłącznie jak Mu oddadzą laptopa;)

[ Dodano: 2013-04-23, 00:19 ]
Gloria, zmieniłaś swojego avatara... Na ostro, hmm... A wyglądałaś mi na taką grzeczną dziewczynę (poza tym keep calm etc...) ?
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Tomker pisze:
[ Dodano: 2013-04-23, 00:13 ]
Gloria pisze:A może R. wróci w San Jose i z tej okazji jest stream? :cfaniak: Nie powiem, fajnie byłoby to oglądać i nagle się zorientować, że na scenę wyszli WSZYSCY :D

gdyby tak było to nagłośnili by sprawę by sprzedać więcej biletów itd
Możliwe.. ta teoria to raczej moje pobożne życzenie niż realna opcja co nie zmienia faktu, że bardzo chciałabym, żeby Richie wrócił na scenę jak najszybciej ;)

Tomker pisze:[ Dodano: 2013-04-23, 00:19 ]
Gloria, zmieniłaś swojego avatara... Na ostro, hmm... A wyglądałaś mi na taką grzeczną dziewczynę (poza tym keep calm etc...) ?
Oj, jest jeszcze sporo rzeczy, których o mnie nie wiesz, łącznie z grzecznością i/lub jej brakiem :cfaniak: A avatar odbieram bardziej żartobliwie niż wulgarnie ale dobrze, że zwraca uwagę :D
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Talia »

I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Dzięki za link Talia :)
Po tym co obejrzałem, nie zmieniam swojego zdania w tej sprawie, a nawet ten wywiad je umocnił.
Na moje oko, reakcja na pytanie i mimika Jona wskazuje na jego bezradność wobec zaistniałej sytuacji. Moim zdaniem, Sambora wyraził swój bunt wobec polityki prowadzenia zespołu... Wystarczy przytoczyć single promujące nowy album BWC, teraz WAN, kawałki praktycznie bez Sambory, nie mówiąc o solówkach. Jeżeli trzecim singlem będzie Amen, to kawałek nabiera podwójnego znaczenia, bo w nim również Sambory brak.
usunięty użytkownik 4858

hmm... chyba zbyt dużo połączeń, bo nie mogę wejść na tą stroną. Rozumiem, że konkretów brak, ale można wywnioskować, że to nie "sprawy osobiste" tylko spór wewnątrz zespołu?
Awatar użytkownika
Collie
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Collie »

Jon: I can say honest to God is that it's a personal matter... but we love him very much and he's absolutely still a member of the band
Miło to usłyszeć po dłuższej ciszy, jak dla mnie nadal nic nie wiadomo. No, ale może być i tak, że Richie wróci do trasy bez wyjaśnień dlaczego ją opuścił, a ew. sprawy zespołu zostaną załatwione między członkami.
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

A tymczasem konkurs nie rozstrzygnięty (chyba, że nie potrafię znaleźć wyników), a w dziale "tour dates" na stronie Richiego zostały wpisane dwie ostatnie daty amerykańskiej trasy i nic więcej.
Szczerze powiedziawszy o tyle tego nie rozumiem, że te daty są podpisane jako Bon Jovi i zostały przekopiowane ze strony zespołu. Ktoś, kto je tam wstawiał, mógł wpakować całą trasę, a nie tylko amerykańską część, a mimo to ani afrykańskich ani europejskich dat na jego stronie nie ma.

Ja ciągle wierzę, że on jednak przyjedzie do Gdańska... pewnie wszystko wyjaśni się albo w czasie koncertów w RPA, albo pierwszego europejskiego.

Niefajne jest to czekanie i niepewność.
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”