Generalnie fajna sprawa z wydaniem porządnie zremasterowanych edycji z dobrym doborem utworów na bonusowej/bonusowych płytach. Widzę tylko jeden minus - niedawno rzucili na rynek całą serię "Special Editions"

Pytam po co? jeżeli w planach mieli wydanie rozbudowanych, porządnych wersji. Te utwory Live mogliby dorzucić do tych albumów.....

A tak fan pokornie pójdzie i ponownie kupi, bo ta druga zremasterowana wersja jest lepsza od pierwszej. Jak sięgną po HAND to chyba byłaby już 5, czy 6 unikalna wersja (zawierająca unikalne utwory)...
A co do tracklisty - to jestem miło zaskoczony utworami Audio - ostatnimi czasy mamy wysyp reedycji równych artystów. Jedni wydają tylko 1 CD (jak BJ też miało w zwyczaju) inni dodają wersje 5.1 na DVD (Depeche Mode, czy Genesis) inni tylko praktycznie dema, albo wersje Live (ostatni Led Zeppelin).
To wydanie najbardziej jest dla mnie zbliżone do reedycji U2, czyli 1 płyta oryginalna, 2 CD bonusy i do co ważniejszych wydać DVD - jedno czego mi brakuje to koncertu z okresu, fakt, że fajnie mieć AAA na DVD, ale 100 razy bardziej wolałbym dobrej jakości koncert. Teledyski są jak najbardziej OK. Współczuję tylko trochę osobom co mają japońskie Boxy Special Edition, bo teraz to nawet AAA nie jest już ekskluzywne.
Wersje 5.1, chociaż ostatnio bardzo popularne, jakoś mnie nie przekonują. Marne 5.1 w stratnej formie na DVD nie ma za dużo wspólnego z oryginalnym albumem. Jeżeli już mają ponownie miksować utwory to może w przyszłości w jakichś wydaniach HD na Blu-Ray.
Co do wydania 2 CD - jakim chyba pierwotnie miał być NJ - to podoba mi się niejako powrót do tego modelu (znów na myśl przychodzi mi reedycja U2 - The Joshua Tree, gdzie album pierwotnie też miał być 2-płytowy i doczekał się takiego wydania niejako w wersji zremasterowanej dopiero i to z bonusowym DVD). Dla kompletności wydawnictwa brakuje mi wersji singlowych co chyba 3 utworów.
Na koniec dodam, że rozwiązanie polegające na rozciągnięciu w czasie wydawania kolejnych reedycji ma duży plus, zarówno dla jakości prac na utworami, jak i dla kieszeni fanów.