Bez Richiego w Europie!

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

Ten wywiad rzeczywiście brzmi jakoś lepiej niż poprzednie.
Mam nadzieję, że niedługo zobaczymy ich w pełnym składzie na jakimś fajnym streamie skądś (oby pełnym, a nie piętnastominutowym).
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Awatar użytkownika
Din_Winter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Din_Winter »

But the door’s open. You’re welcome back, we love you.

Ta koncowka mnie troche nawet wzruszyła :) :beksa:
Czekam teraz na odpowiedz Richiego :)
Keep The Faith, because I Believe that Good Things Come To Those Who Wait
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

Tomker pisze:hmm... myślę, że oprócz głosu może też ta naturalna zdolność przejścia Ryśka z rockowego wokalu do bluesowego i na odwrót jest tym czym przyciąga słuchaczy
Każdemu kto nie tylko kocha, ale i czuje bluesa, zawsze będzie bliżej do Ryśka. To oczywiste.
Natomiast zestawianie głosów obu panów w kategoriach "lepszy-gorszy" przypomina mi trochę porównywanie narciarstwa alpejskiego z biegowym, lub tenora z barytonem. Ma taki sam sens.

Co do meritum poza powyższym offtopem:
Nie podzielam optymizmu przebijającego z niektórych komentarzy po ostatnim wywiadzie JBJ. Myślę, że gdyby na tym forum trafił się praktykujący dyplomata, nie miałby najmniejszego kłopotu z wyłuskaniem z ostatniego akapitu rzeczywistego sensu wypowiedzi.
Dla mnie sprawa jest już od pewnego czasu jasna. Zdziwię się, jeśli jeszcze kiedykolwiek Richie Sambora pojawi się po lewej stronie sceny.

Życzę wszystkim miłego dnia.
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

A tak na marginesie - przykład na najbardziej bluesowy wokal Jona?
hm jak dla mnie w utworze 'Please Come Home For Christmas', no i 'Hearts Breking Even', tyle że to bardziej podchodzi pod old Rythm&Blues, a ja mam ogromną słabość do takich klimatów i tym samym uwielbiam Jona w tych kawałkach :D (również Blue Christmas mimo, ze to pierwotnie utwór country, Jon coverując przerobił to na bluesa)

a to offtop był.. więc co do Ryśka, nie lubie jego wersji I'll be.. niestety. A czy wróci, jestem pesymistką i bardzo słabo to widze, ciągle wiemy, ze nic nie wiemy i obawiam się, że jego powrót moze szybko nie nastąpić.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Richie za kulisami w HP z zespołem "Vintage Trouble"

Obrazek

Ps. Tylko brakuje kapelusika :D
BJ - It's my life - Always !
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

monjovi pisze:
A tak na marginesie - przykład na najbardziej bluesowy wokal Jona?
hm jak dla mnie w utworze 'Please Come Home For Christmas', no i 'Hearts Breking Even', tyle że to bardziej podchodzi pod old Rythm&Blues, a ja mam ogromną słabość do takich klimatów i tym samym uwielbiam Jona w tych kawałkach :D (również Blue Christmas mimo, ze to pierwotnie utwór country, Jon coverując przerobił to na bluesa)

a to offtop był.. więc co do Ryśka, nie lubie jego wersji I'll be.. niestety. A czy wróci, jestem pesymistką i bardzo słabo to widze, ciągle wiemy, ze nic nie wiemy i obawiam się, że jego powrót moze szybko nie nastąpić.
Monika, dzięki za przykłady :) - szczególnie barwa głosu z coveru Blue Christmas, stylizowana na Elvisowską zawsze wydawała mi się temu najbliższa. Co ciekawe wśród autorskich utworów na BoG, która jest mieszanką stylów rocka, country i bluesa, bluesowego wokalu prawie nie słychać, a najbliższy temu You really got me now (zresztą jeden z najmniej lubianych przez fanów z tej płyty) bluesową barwę lini wokalnej zyskuje raczej tylko za sprawą Little Richarda.
Mona Tozzi pisze:Każdemu kto nie tylko kocha, ale i czuje bluesa, zawsze będzie bliżej do Ryśka. To oczywiste.
Natomiast zestawianie głosów obu panów w kategoriach "lepszy-gorszy" przypomina mi trochę porównywanie narciarstwa alpejskiego z biegowym, lub tenora z barytonem. Ma taki sam sens.
(...)Zdziwię się, jeśli jeszcze kiedykolwiek Richie Sambora pojawi się po lewej stronie sceny.
Mona, ale ja rozmawiałem z ludźmi nie lubiącymi bluesa, i właśnie oni uważali wokal RS za ciekawszy. Co do sensu czy bezsensu porównań to juz podałem, że nie oceniam tylko przytaczam inne opinie. :)

Co do powrotu RS do BJ, myślę, że wskazana jest przerwa, po prostu muszą za sobą porządnie zatęsknić i zapomnieć o "nieporozumieniach", a to wymaga czasu.
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

Tomker pisze:Mona, ale ja rozmawiałem z ludźmi nie lubiącymi bluesa, i właśnie oni uważali wokal RS za ciekawszy
Twoje słowa to miód na moje rockowe serce i bluesową duszę :)

Co do porównań i ocen, moja uwaga oczywiście nie była skierowana do Ciebie :)
po prostu muszą za sobą porządnie zatęsknić i zapomnieć o "nieporozumieniach"
To oni mają jakieś nieporozumienia? ;)
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Mona Tozzi pisze:
po prostu muszą za sobą porządnie zatęsknić i zapomnieć o "nieporozumieniach"
To oni mają jakieś nieporozumienia? ;)
oficjalnie niech będzie, że nie udało im się dojść do porozumienia w kwestii wspólnej trasy, przyczyny nieistotne :cfaniak:
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Mona Tozzi pisze:Co do meritum poza powyższym offtopem:
Nie podzielam optymizmu przebijającego z niektórych komentarzy po ostatnim wywiadzie JBJ. Myślę, że gdyby na tym forum trafił się praktykujący dyplomata, nie miałby najmniejszego kłopotu z wyłuskaniem z ostatniego akapitu rzeczywistego sensu wypowiedzi.
Dla mnie sprawa jest już od pewnego czasu jasna. Zdziwię się, jeśli jeszcze kiedykolwiek Richie Sambora pojawi się po lewej stronie sceny.

Życzę wszystkim miłego dnia.
Mocno napisane, ale prawdziwie. Drzwi dla Sambory są otwarte na oścież ... Sambora nie chce przez nie przejść :(
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
BlackDot
It's My Life
It's My Life

Post autor: BlackDot »

Właśnie w jednej relacji człowieka, który był na koncercie a Hyde Parku przeczytałam takie coś, Jon powiedział to pod koniec koncertu: "for all of those of you with a video camera, cell phone camera. Record this; Bon Jovi will be back... you know what I mean? WE will see you again soon." A potem zagrali Blood on Blood...
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Richie w NewKings RoadGuitars - Londyn

Obrazek
Awatar użytkownika
mst
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: mst »

BlackDot pisze:Właśnie w jednej relacji człowieka, który był na koncercie a Hyde Parku przeczytałam takie coś, Jon powiedział to pod koniec koncertu: "for all of those of you with a video camera, cell phone camera. Record this; Bon Jovi will be back... you know what I mean? WE will see you again soon." A potem zagrali Blood on Blood...
To za rok - w oczekiwaniu na kolejne koncert w PL - jedziem na Hyde Park :PPP
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Richie i Nikki w Japonii :(

http://www.prweb.com/releases/2013/7/prweb10935686.htm

Ps. To już po chłopie! ;[
Awatar użytkownika
harriet
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: harriet »

We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Awatar użytkownika
Domii
It's My Life
It's My Life

Post autor: Domii »

http://richie-sammy-bora....-craig-ferguson

haha :D
I'm a devil on the run
A six gun lover
A candle in the wind
Zablokowany

Wróć do „Aktualności”