Bez Richiego w Europie!
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Din_Winter
- Have A Nice Day
- Mona Tozzi
- Keep The Faith
Każdemu kto nie tylko kocha, ale i czuje bluesa, zawsze będzie bliżej do Ryśka. To oczywiste.Tomker pisze:hmm... myślę, że oprócz głosu może też ta naturalna zdolność przejścia Ryśka z rockowego wokalu do bluesowego i na odwrót jest tym czym przyciąga słuchaczy
Natomiast zestawianie głosów obu panów w kategoriach "lepszy-gorszy" przypomina mi trochę porównywanie narciarstwa alpejskiego z biegowym, lub tenora z barytonem. Ma taki sam sens.
Co do meritum poza powyższym offtopem:
Nie podzielam optymizmu przebijającego z niektórych komentarzy po ostatnim wywiadzie JBJ. Myślę, że gdyby na tym forum trafił się praktykujący dyplomata, nie miałby najmniejszego kłopotu z wyłuskaniem z ostatniego akapitu rzeczywistego sensu wypowiedzi.
Dla mnie sprawa jest już od pewnego czasu jasna. Zdziwię się, jeśli jeszcze kiedykolwiek Richie Sambora pojawi się po lewej stronie sceny.
Życzę wszystkim miłego dnia.
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
hm jak dla mnie w utworze 'Please Come Home For Christmas', no i 'Hearts Breking Even', tyle że to bardziej podchodzi pod old Rythm&Blues, a ja mam ogromną słabość do takich klimatów i tym samym uwielbiam Jona w tych kawałkachA tak na marginesie - przykład na najbardziej bluesowy wokal Jona?
a to offtop był.. więc co do Ryśka, nie lubie jego wersji I'll be.. niestety. A czy wróci, jestem pesymistką i bardzo słabo to widze, ciągle wiemy, ze nic nie wiemy i obawiam się, że jego powrót moze szybko nie nastąpić.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
-
- Have A Nice Day
Monika, dzięki za przykładymonjovi pisze:hm jak dla mnie w utworze 'Please Come Home For Christmas', no i 'Hearts Breking Even', tyle że to bardziej podchodzi pod old Rythm&Blues, a ja mam ogromną słabość do takich klimatów i tym samym uwielbiam Jona w tych kawałkachA tak na marginesie - przykład na najbardziej bluesowy wokal Jona?(również Blue Christmas mimo, ze to pierwotnie utwór country, Jon coverując przerobił to na bluesa)
a to offtop był.. więc co do Ryśka, nie lubie jego wersji I'll be.. niestety. A czy wróci, jestem pesymistką i bardzo słabo to widze, ciągle wiemy, ze nic nie wiemy i obawiam się, że jego powrót moze szybko nie nastąpić.
Mona, ale ja rozmawiałem z ludźmi nie lubiącymi bluesa, i właśnie oni uważali wokal RS za ciekawszy. Co do sensu czy bezsensu porównań to juz podałem, że nie oceniam tylko przytaczam inne opinie.Mona Tozzi pisze:Każdemu kto nie tylko kocha, ale i czuje bluesa, zawsze będzie bliżej do Ryśka. To oczywiste.
Natomiast zestawianie głosów obu panów w kategoriach "lepszy-gorszy" przypomina mi trochę porównywanie narciarstwa alpejskiego z biegowym, lub tenora z barytonem. Ma taki sam sens.
(...)Zdziwię się, jeśli jeszcze kiedykolwiek Richie Sambora pojawi się po lewej stronie sceny.
Co do powrotu RS do BJ, myślę, że wskazana jest przerwa, po prostu muszą za sobą porządnie zatęsknić i zapomnieć o "nieporozumieniach", a to wymaga czasu.
- Mona Tozzi
- Keep The Faith
Twoje słowa to miód na moje rockowe serce i bluesową duszęTomker pisze:Mona, ale ja rozmawiałem z ludźmi nie lubiącymi bluesa, i właśnie oni uważali wokal RS za ciekawszy
Co do porównań i ocen, moja uwaga oczywiście nie była skierowana do Ciebie
To oni mają jakieś nieporozumienia?po prostu muszą za sobą porządnie zatęsknić i zapomnieć o "nieporozumieniach"
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
- michael
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW
Mocno napisane, ale prawdziwie. Drzwi dla Sambory są otwarte na oścież ... Sambora nie chce przez nie przejśćMona Tozzi pisze:Co do meritum poza powyższym offtopem:
Nie podzielam optymizmu przebijającego z niektórych komentarzy po ostatnim wywiadzie JBJ. Myślę, że gdyby na tym forum trafił się praktykujący dyplomata, nie miałby najmniejszego kłopotu z wyłuskaniem z ostatniego akapitu rzeczywistego sensu wypowiedzi.
Dla mnie sprawa jest już od pewnego czasu jasna. Zdziwię się, jeśli jeszcze kiedykolwiek Richie Sambora pojawi się po lewej stronie sceny.
Życzę wszystkim miłego dnia.

Let's get rocked!
Właśnie w jednej relacji człowieka, który był na koncercie a Hyde Parku przeczytałam takie coś, Jon powiedział to pod koniec koncertu: "for all of those of you with a video camera, cell phone camera. Record this; Bon Jovi will be back... you know what I mean? WE will see you again soon." A potem zagrali Blood on Blood...
-
- Have A Nice Day
To za rok - w oczekiwaniu na kolejne koncert w PL - jedziem na Hyde ParkBlackDot pisze:Właśnie w jednej relacji człowieka, który był na koncercie a Hyde Parku przeczytałam takie coś, Jon powiedział to pod koniec koncertu: "for all of those of you with a video camera, cell phone camera. Record this; Bon Jovi will be back... you know what I mean? WE will see you again soon." A potem zagrali Blood on Blood...
-
- Have A Nice Day
Richie i Nikki w Japonii
http://www.prweb.com/releases/2013/7/prweb10935686.htm
Ps. To już po chłopie!

http://www.prweb.com/releases/2013/7/prweb10935686.htm
Ps. To już po chłopie!

BJ - It's my life - Always !