Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iwa
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: NJ

Re: Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Post autor: Iwa »

Przesłuchałam jak narazie 2 razy, jeszcze raz wielkie dzięki za linki :D
Trochę będzie chaotycznie, nie ochłonęłam jeszcze ;)
Devil's....- rewelacja, nie dość że wspaniały tekst to to co Jon tam wyprawia z głosem, na taki zadzior długo czekałam :yes: :))
Labour of Love- co ja tu będę się rozpisywać...perełka :o
Real Love- podobne do Blind Love ale nie takie przynudzające.
Scars....- kopa ma ten utwór. Dla mnie słychać tam old BJ :))
No i na koniec, tak na gorąco, I Will Drive You Home :o zgadzam się z przedmówcami, coś ten utwór ma, coś przypomina.....mnie bardzo pozytywnie zaskoczył. Może jeszcze do tej listy dodałabym jednak jeszcze Living With The Ghost- nie jest źle.....nawet fajnie się słucha.
[font=Georgia]Nothing is as important as passion.
No matter what you want to do with your life,
be passionate.[/font]
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

The new music video for Labor of Love will be live tomorrow exclusively on TIDAL. Poniżej fragment teledysku :
[BBvideo 560,340]https://www.facebook.com/BonJovi/videos ... 356622000/[/BBvideo]

wreszcie szykują się fajne widoki ;)
Daję wstępnie tej blondi 12/10 ;D
Ostatnio zmieniony 26 października 2016, o 19:53 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Tomker pisze:The new music video for Labor of Love will be live tomorrow exclusively on TIDAL. Poniżej fragment teledysku :
[BBvideo 560,340]https://www.facebook.com/BonJovi/videos ... 356622000/[/BBvideo]
Mam nadzieje że będzie zespół występował bo inaczej klipu nie kupuje :3 póki co wygląda na reklame perfum :D ale ma oczywiście dużo w sobie LISin.
Wygląda na to że będzie tych 11 klipów :O
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

Adrian pisze:
Tomker pisze:The new music video for Labor of Love will be live tomorrow exclusively on TIDAL. Poniżej fragment teledysku :
Mam nadzieje że będzie zespół występował bo inaczej klipu nie kupuje :3 póki co wygląda na reklame perfum :D ale ma oczywiście dużo w sobie LISin.
Wygląda na to że będzie tych 11 klipów :O
Adrian, ty już masz teledyski dla siebie z Jonem, niech zrobią chociaż jeden z fajną kobietą dla mnie ;D I tak, tez skojarzył mi się od razu z LIS :)

Całkiem możliwe, że skoro mają mieć tak dużo teledysków, a czasu na kręcenie nie mieli zbyt wiele to może zespół nie pojawi się zbyt często na planie...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Adrian pisze: Mam nadzieje że będzie zespół występował bo inaczej klipu nie kupuje :3
Ja tam nie narzekam, całkiem obiecujący fragment. Jest coś w tym teledysku co mnie przyciąga do oglądania ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
EVENo
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: EVENo »

No i nie wiem co robić, bo płytka na dysku jest, ale jeszcze nie rozpakowana :D Czekać na premierę, czy to olać? A co mi tam, poczekam jeszcze :P
Blondyneczka faktycznie 12/10
Telewizja kłamie, a Radio Epsilon
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Jest życie po Samborze. BJ jeszcze nie skończyli się po rozczarowującym (dla mnie) WAN-ie. Już Burning Bridges dał promyk nadziei, ale obawiałem się, że z powodu tego, że ten album był tak jakby od niechcenia, będzie to pojedynczy wyskok. I dostaniemy WAN 2, zwłaszcza, gdy zaczęły się pojawiać informacje, że Jon jednak wrócił do wytwórni. Jednak los chciał, że stało się inaczej, i album jest świetny, tak jest dla mnie świetny !! THISNFS ma to czego mi brakowało na BB, czyli dużo szybszych utworów (większość dobrych), bo świetne We Don't Run i neizłe I'm Your Man to było za mało. Już piosenki live i snippety zapowiadały, że album mi się bardzo spodoba, ale dopiero dzisiejsze kilkakrotne przesłuchanie całego albumu to potwierdziło. THINFS jest lepsze we wszystkim od WAN, od wokalu, przez produkcję, gitary, czy refreny i zwrotki.

Najlepsza piosenka na albumie to The Devil's In The Temple. Perełka!! Genialna!! Klimtyczna!! Najbardziej gitarowa piosenka od niepamiętnych czasów !! I Jon też przeszedł samego siebie. Brawo !!

Druga najlepsza piosenka dla mnie to Come On Up To Our House. Akurat nie cieszy sie jakoś wielką popularnością u innych osób, ale ja od pierwszego usłyszenia po prostu zostałem trafiony piorunem, i ją uwielbiam. Albumowa wersja tylko to potwierdziła Te gitary !! !! Świetne zwrotki i refreny, i oczywiście klimat. I wokal. I ta końcówka z gitarami !! Solówka też dobra, choć gdyby dali dłuższą bym się nie pogniewał, ale pozostałe gitary to zrekompensowały. Już nie mogę się doczekać teledysku. :)

Trzecia najlepsza piosenka dla mnie to Scars On This Guitar - Klimatyczna piosenka. Piękna. Akustyczna. Minus to w refrenie w dwóch miejscach za długie śpiewanie słów "run to", ale to tylko taki mały minus.

Dalej już bez kolejności. Living With The Ghost - szczerze live piosenka była dobra, ale nie miałem jakichś wielkich zachwytów, tymczasem wersja albumowa jest świetna. Bardzo przebojowa, z fajnymi gitarami, świetnym refrenem. Jedna z najlepszych piosenek na albumie.

New Year's Day - pierwszy odsłuch live zapowiadał zapychacz, potem kolejne występy i co raz bardziej mi się podobało. Snippet jeszcze bardziej mi spodobał, robiąc z NAD jedną z moich ulubionych pisoenek na albumie, I to się utrzymało dzisiaj po usłyszeniu całej piosenki. Ciekawe gitary, świetny refren, czuć w tym wszystkim zespół. Jestem ciekaw teledysku, bo też jest już potwierdzony.

God Bless This Mess - podobna sytuacja jak z New Year's Day. Teraz też jedną z moich ulubinych piosenek na albumie. Gitary i refren to największe atuty piosenki. Chyba najmocniejsze gitary po Devils. Bardzo przebojowa piosenka, kolejna.

Labor Of Love - Kolejna świetna piosenka. Bardzo klimatyczna. Cudne gitary, świetne zwrotki i wokal. Refren też dobry, choć mógł być trochę lepszy, i wtedy mogła być piosenka nr. 2 w moim rankingu).

Roller Coaster - Też bardzo mi się podoba, choć pierwszy refren jakoś dla mnie brzmi dziwnie, później jest już na szczęście dobrze.

This House Is Not For Sale - Najlepszy pierwszu singiel od czasu Make A Memory. Przebojowy utwór, z dobrym refrenem i wokalem. Są lepsze piosenki na albumie, ale ta też bardzo mi się podoba.

Reunion - Co ciekawe lubię ją, fajnie się rozkręca, i bardzo mi się podobają gitary, zwłaszcza te zaczynające sie od solówki.

Knockout i Born Again Tomorrow - Problemem tych piosenek jest disco, ale szczerze gdy je słuchałem dzisiaj, to trochę bardziej mi przypadły do gustu, bo wcześniej w ogóle mi się nie podobały, zwłaszcza Knockout. Oczywiście wciąż mi daleko od zachwytu, ale nie mam już wymiotów jak je słucham. :D A nawet zaczynać je po mału tolerować/lubić. :D

Bonusy.. Wszystkie bonusy oprócz Good Night New York są świetne. Dwie świetne ballady - Real Love i I Will Drive You Home (kilmatyczne piosenki) i przebojowe (gitarowe) All Hail The King. Pierwszą z nich jakoś bardziej polubiłem w wersji albumowej niż live (choć live też mi się oczywiście podobała). Good Nigt New York lepiej się prezentuje niż na snippecie, nie jest to poziom pozostałych bonusów, ale jest ok.

PS. monjovi dzięki za link! ;) I porównanie Labor Of Love do Wicked Game jak widać nieprzypadkowe. Bo teledysk też będzie w podobym stylu. :D
Ostatnio zmieniony 26 października 2016, o 20:24 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
madm
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ

Post autor: madm »

Smolek pisze:J
Druga najlepsza piosenka dla mnie to Come On Up To Our House. Akurat nie cieszy sie jakoś wielką popularnością u innych osób, ale ja od pierwszego usłyszenia po prostu zostałem trafiony piorunem, i ją uwielbiam. Albumowa wersja tylko to potwierdziła Te gitary !! !! Świetne zwrotki i refreny, i oczywiście klimat. I wokal. I ta końcówka z gitarami !! Solówka też dobra, choć gdyby dali dłuższą bym się nie pogniewał, ale pozostałe gitary to zrekompensowały. Już nie mogę się doczekać teledysku. :)
Dla mnie to najlepsza piosenka na albumie. Klimat jak z These Days. Miodzio :jupi:
It's my life!
Awatar użytkownika
ts
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Crush

Post autor: ts »

No i nie wytrzymałem - przesłuchane! :) Po pierwszym przesłuchaniu, moja opinia: płyta na wysokim poziomie, zróżnicowana i bardzo klimatyczna, lepsza od WAN, BB, LH i chyba także The Circle. Czy lepsza od HAND? Osłucham się lepiej i ocenię, tak jak wszystkie piosenki po kolei :) jestem przeszczęśliwy! :)
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jestem w szoku trochę, bo mamy 5 ballad, i każda dla mnie jest świetna !! Szczerze chyba to pierwszy album od dłuższego czasu, gdy tak mam, że wszystkie ballady tak mi się podobają. Jak się cieszę, że to się nie potwierdziło, o czym mówił Jon, że nie będzie żadnych ballad na albumie.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Smolek pisze:Jestem w szoku trochę, bo mamy 5 ballad, i każda dla mnie jest świetna !! Szczerze chyba to pierwszy album od dłuższego czasu, gdy tak mam, że wszystkie ballady tak mi się podobają. Jak się cieszę, że to się nie potwierdziło, o czym mówił Jon, że nie będzie żadnych ballad na albumie.
Zapytaj Jona, a odpowie Ci że na tym albumie NIE MA żadnych ballad :D
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jeżeli faktycznie będzie 11 teledysków, to odpanie jedna piosenka z tej piątki: Living With the Ghost, Born Again Tomorrow, The Devil's in the Temple, Scars on This Guitar, i God Bless This Mess.
Lodynapatyku

Post autor: Lodynapatyku »

Jak niewiele potrzeba do zachwytu. Wystarczy z uporem maniaka uderzać w jedną (czasem dwie) struny na jednym (czasem dwóch) progach (przy okazji kalecząc styl U2) bądź zawodzić w rozwleczonych i pozbawionych energii refrenach - ocena stricte subiektywna. Plus nieodłączna ściana dźwięku w postaci chordów. I już można spokojnie nazwać to „świetnymi partiami gitar”.

Wystarczy również nagrać kilka piosenek na jedno kopyto (God Bless- This House, Ghosts-New Year’s) i mamy płytę lepszą od poprzedniczki od której – bądźmy szczerzy – nagrać gorszy krążek byłoby nie lada wyczynem. Z tym, że słuchanie najnowszego dzieła Jona (w moim przypadku) równa się z czekaniem na coś co niestety nigdy nie nadchodzi. Zespół zrezygnował z resztek technicznej gry chwytliwe gitarowe riffy (będące niegdyś jego znakiem firmowym) zastępując prostą grą akordową (często opartą na rezygnacji z gitar we zwrotkach bądź zabiegiem pal-mute) i efektami.

Jon Bon Jovi w kooperacji ze swoimi pomocnikami stworzył dłużyznę (17 piosenek deluxe) przez którą ciężko będzie przebrnąć przypadkowemu słuchaczowi (chyba, że ten lubi klimaty dyskotekowe), a wytrwają tylko najzagorzalsi fanatycy twórczości posiwiałego front mana.

Trzynasty album Bon Jovi nie jest co prawda odcinaniem kuponów i wydaje się być dość radykalną próbą odcięcia się od ery z poprzednim gitarzystą grupy. Jednak jak na standardy Bon Jovi i fakt, że niegdyś Jon Bon Jovi sypał na lewo i prawo chwytliwymi refrenami i wbijającymi się w głowę melodiami „This House..” zdecydowanie zawodzi. Wydaje się, że to „coś” minęło bezpowrotnie…
Awatar użytkownika
ts
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Crush

Post autor: ts »

Smolek pisze:Jeżeli faktycznie będzie 11 teledysków, to odpanie jedna piosenka z tej piątki: Living With the Ghost, Born Again Tomorrow, The Devil's in the Temple, Scars on This Guitar, i God Bless This Mess.
Born Again Tomorrow to akurat powinien mieć wysokobudżetowy teledysk z pompą i być promowany w każdej możliwej stacji radiowej, jeśli zespołowi zależy, na dużej popularności wśród nowej publiczności. Chociaż...czy warto zabiegać o takie względy? Nie wiem.
Smolek pisze:Jestem w szoku trochę, bo mamy 5 ballad, i każda dla mnie jest świetna !! Szczerze chyba to pierwszy album od dłuższego czasu, gdy tak mam, że wszystkie ballady tak mi się podobają.
Zgadzam się, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Nie odpowiadało mi w jaki sposób Jon ostatnio śpiewał wolne utwory, były moim zdaniem poprostu monotonne i nudne. Niektórzy piszą że Real Love jest nudne, nie zgadzam się, najnudniejszą balladą z THINFS dla mnie jest Labor of Love, co wcale nie oznacza że nudna jest! :) (a przez tą blondi z teldysku stanie się pewnie moim ulubionym utworem z płyty xD )
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Smolek pisze:Jestem w szoku trochę, bo mamy 5 ballad, i każda dla mnie jest świetna !! Szczerze chyba to pierwszy album od dłuższego czasu, gdy tak mam, że wszystkie ballady tak mi się podobają. Jak się cieszę, że to się nie potwierdziło, o czym mówił Jon, że nie będzie żadnych ballad na albumie.
Ach bo ballady u Bon Jovi to jedna z najszlachetniejszych rzeczy ! Smolek zawsze jako 'partner in crime' zachwycałeś się ze mną balladami, i tym razem nie jest inaczej ;) Na albumie mamy podobno tylko 2 piosenki o miłości Labor i Real Love, Scars jest o miłości... ale do gitary. Faktycznie po raz kolejny, jeśli chodzi o ten typ muzyki nie zawodzą, mogę zacytować God Bless This Mess! ;)

Parka z teledysku bardzo przyjemna, anturaż przypomina Livin in Sin owszem, ale jeszcze bardziej teledysk do Wicked Game :)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”