"The Circle" - Nowy Album

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Co prawda na temat płyty się nie wypowiadam, bo nie zamierzam jej słuchać przed kupnem, ale znalazłem ofertę na The Circle limited edition. Mam nadzieję, że będzie mi dane nabyć to wydawnictwo, jednak na pewno nie za taką cenę http://muzyka.stereo.pl/The-Circle-CDDVD To są chyba jakieś jaja :) Za Box set zapłaciłem taniej :) Będę szukał dalej...
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
mrok
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: mrok »

...To co najpiękniejsze jest dla oczu niewidoczne ...
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Płyta już zamówiona, jestem zajebiście nakręcony po tym co tu czytam, ale zgodnie z tym co sobie założyłem - nie przesłucham przed premierą. :)
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

zgodze sie po trochu z Sobolem ze tez na cos innego liczylem ale to co dostalem to nie jest gowno zadne ale cos naprawde wartosciowego :P no powiem wam ze dupe urywa roznorakosc kompozycji :P ŚWIE?E na maxa :) naprawde polecam! dodam ze tak jak na KTF i TD bylo inne i nowe od tego co w latach 80 tak teraz jest inne od wszystkieg oco bylo przez ost 10 lat i jest ciekawe i mnie sie podoba :> moj cichy faworyt to piosenka na ktora totanei nie liczylem i myslalem ze przewine ale ze jest na kncu to aaaa przeslucham juz ale learn to love a tym haaallllle haaalllle mnie oczarowalo i dlatego stawiam na ten kawalek, generalnie polecam zapoznajcie sie sami i nie ma co sie spodziewac behemotha czy ciezkiego rocka, widac ze zespol sie bawi muzyka i to przez rozne rozwiazania ;p no i polecam tez klawisze davida w loves the only rule ;p swoja droga nie przejmowalbym sie ze czasem gitary sa przykryte wokalem bo live to wyjdzie mysle super i nie mowilbym tez ze to NIE JAK SAMBORA , trudno zeby gral tak samo 25 lat solowki na plycie ma dobre a live moze byc tylko lepiej, pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ja postanowiłem posłuchać tylko najgorzej ocenianą piosenke czyli Fast Cars i...oceniam ją bardzo nisko, no moze nie bardzo ale jest słaba. Banalna strasznie i ckliwa. Czekam jednak na reszte. Juz sie cieszyłem po waszych opiniach ,że bedzie cos cudownego i sobol mi musiał zepsuć faze :P Zazwyczaj facet wie co mówi więc troche sie zaniepokoiłem ale cóz, trzeba spokojnie poczekać i samemu ocenić :)
Obrazek
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

dla mnie tez fast cars najgorsze na plycie, ale jednak tekst nie jest zly ;p gorzej z piosenka jako caloscia i melodycznymi aspektami :P
Awatar użytkownika
Piotrek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Piotrek »

Bullet to jest to!! I tu jest Sambora - prawdziwy na MAX!! Na jego zagrywkę w tym kawałku i ogólnie całość warto było czekac i katowac sie LH i Handem itd... To jest ta perełka!! Już widzę to live.. to solo..perkusja, dynamika.. to będzie coś.. ogień w żyłach!

Przyznam, że nie przesłuchałem jeszcze wszystkiego ale juz mogę stwierdzić, że ogromnym plusem The Circle będzie bogactwo dźwięków - aranżacja i fakt, że momentami nareszcie wyraźnie słychać bas i klawisze! Oraz zróżnicowane tempa itd. Cieszy mnie, że na tym albumie słychać prace CA?EGO zespołu! Rozbroił mnie tez fakt, że wchodzą w kolejny refren w innym tonie!!

Co do gitar OGÓLNIE trochę zgadzam się z Sobolem. Choć chyba emocje trochę zbytnio poniosły... :P W tym tonie nie wypowiedziałbym się. Moja myśl w tym temacie dokończę jak wszystko przesłucham w bdb jakości :)

Podstawową moją uwagą na minus (jak zwykle), która bardzo rzuca się w oczy to
za krótkie piosenki. Przy takiej aranżacji piosenek, aż się prosi się o minimum minute dłużej.

To co mnie zdziwiło to fakt, że mam wrażenie MOMENTAMI, że mam do czynienia z innym zespołem. Sam nie wiem czy kwalifikować to na plus czy minus. Chyba jednak na plus bo powiało czymś świeżym.

To takie moje spostrzeżenia na "gorąco", wiec nie warto się rozpisywać więcej dopóki nie będę miał dobrej jakości i pustego domu :D.... chyba, że zaraz mi się ściągnie, wypale i do garażu xD

Wiem jedno, Bullet będzie mi długo towarzyszył! I to od jutra )

Aha! no i mamy firmowe chórki hehe
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Nie posłucham płyty dopóki jej nie kupię więc mogę jedynie cieszyć oczy Waszymi wypowiedziami. Czytam je i czuję się pozytywnie nastawiona na "The Circle".
Nie każdemu ta płyta będzie się podobać. To jest pewne już teraz, a nawet mamy tego naoczne dowody. Jednak każdy ma prawo do własnych opinii więc jeśli Sobol ma taką, a nie inną to nie próbujcie na siłę zmieniać jego podejścia ;) To taki mój mały apel - każdy ma prawo do własnego zdania, pamiętajcie o tym.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Piotrek pisze: To co mnie zdziwiło to fakt, że mam wrażenie MOMENTAMI, że mam do czynienia z innym zespołem.
Mam dokladnie to samo.
don_browarro
It's My Life
It's My Life

Post autor: don_browarro »

Wydawało mi się, ze Bon Jovi już nie są w stanie zaskoczyć mnie na plus.
Miałem rację...
Wydawało mi się :D

Frankie, zajrzyj na Amazona:

http://www.amazon.com/gp/product/B002N2 ... d_i=507846

Cena za The Circle z WWWB to 13$ + przesyłka.
Ja zamówiłem sobie od razu z książką :D

Can I be happy now? Absolutnie tak!
oszolom6
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: oszolom6 »

na stronie fan.pl (ja tu zawsze kupuje muzykę) CD+DVD kosztuje 56,95 zł

http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=14 ... The_Circle

a poza tym szykuje sie DVD Live At Madison Square na DVD i BR

http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=14 ... son_Square
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

To kiedy w końcu jest ostateczna polska premiera ? 6go czy 9go ?
Też kupuje na fan.pl i jestem zaniepokojony ,że ciągle data wydania jaka jest tam podana to 9 listopad. No i brakuje Learn to love...
i jeszcze jedna dziwna sytuacja - przy WWBTF jest napisane Single Version, czy to oznacza ,że jest to wersja ze starą solówką ? Przy zwykłym wydaniu nie ma napisane ,że to Single Version...
Obrazek
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Z fan.pl można już zamawiać?
Z opisem to chyba błąd. Dali ten opis jak jeszcze fizycznie nie mieli u siebie towaru. Wysłałem im maila i napisali, że poprawią w najbliższym czasie jak będą mieć towar u siebie.
No i zamówione. Jeśli wszystko dobrze pójdzie to zamknę się w 75 zł. Tak sobie zresztą wcześniej kalkulowałem.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
ekoper
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: ekoper »

dostalam smsa, ze z itunes uk jest dostepna jakas wersja The Circle z bonusem. Nie mam tam chwilowo dostepu. Ktos cos wie?
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Dziwne , wcześniej narzekaliście ze Bon Jovi graja cały czas to samo i ze piosenki zlewają sie ze soba , teraz gdy mamy album całkowicie zróżnicowany , rockowy i mocny to tez jest zle .
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”