![Uśmiech z "równa się" =]](./images/smilies/icon_menu.gif)
![Uśmiech z "równa się" =]](./images/smilies/icon_menu.gif)
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
Ja też mam taką nadziejęAdrian pisze:JA mam tylko nadzieje, zę nigdy gorszego prezydenta mieć nie będziemy![]()
Wyżywać sie też nie wyżywam. Dla mnie jako człowiek jest bardzo hmm tak żeby nie obrażać to reprezentuje on nasze narodowe najgorsze cechy - zawiść, zazdrość, głupotę, nieumiejętność przyznania się do błędu itp.Ja powiem tak: jestem zwolennikiem lewicy i ani PiS ani PO mnie nie interesuje, ale to ciągłe wyżywanie się na Kaczyńskim jest żałosne. Na prezydenta sie nie nadaje - przede wszystkim nie potrafi sie składnie wysłowić. Ale bez przesady o jakichś pośmiewiskach, czy kompromitacjach. Ma śmieszne wpadki (Irasiad, Borubar itp.), ale każdy polityk takie ma. Ja jestem nastawiony neutralnie do tego człowieka, mnie żadnej krzywdy nie zrobił.
wynocha!! nie potrzebujemy tu komuchówTatar pisze:Ja powiem tak: jestem zwolennikiem lewicy i ani PiS ani PO mnie nie interesuje,
Zaprezentowałeś tu kolejną ceche, czy pogląd typowego Polaka tzn. lewica - komuch. Szkoda to komentować. Odniosłem sie tylko do opcji politycznych jakie reprezentuje Kaczyński i opcji, która go najzacieklej atakuje. Ani jedna ani druga nie jest w stanie zaoferowac mi nic ciekawego, wiec nie przyglądam sie ich wzajemnym przepychankom. Mnie intersuje światopogląd i pewien poziom, a lewica aktualnie przentuje najwyższy.bartekbb23 pisze: wynocha!! nie potrzebujemy tu komuchów![]()
![]()
Tu z kolei prezentujesz typowe myślenie fana PO (bo nie można nawać wyborcą), który nasłuchał się TVN-u i innych stacji, że gdy PiS wróci do władzy to będzie dyktatura. Ja wole te wszystkie opinie przefiltrować pare razy, a nie chłonąć jak gąbka. Dyskutowaliśmy chyba kiedyś nt. obiektywizmu i stwierdziłeś, że takowy nie istnieje. Masz tego najlepszy przykład w świecie mediów - nie ma mediow obiektywnych.a temat proponuje usunąć, bo jak ktoś z PiSu to przeczyta to mamy przesrane
Tatar pisze:Zaprezentowałeś tu kolejną ceche, czy pogląd typowego Polaka tzn. lewica - komuch. Szkoda to komentować. Odniosłem sie tylko do opcji politycznych jakie reprezentuje Kaczyński i opcji, która go najzacieklej atakuje. Ani jedna ani druga nie jest w stanie zaoferowac mi nic ciekawego, wiec nie przyglądam sie ich wzajemnym przepychankom. Mnie intersuje światopogląd i pewien poziom, a lewica aktualnie przentuje najwyższy.
i znowu zaprezentowałeś swoje myślenie, a może i jego brak ( żart )Tu z kolei prezentujesz typowe myślenie fana PO (bo nie można nawać wyborcą),
ja ani słowem nie wspomniałem o mediachTatar pisze:Masz tego najlepszy przykład w świecie mediów - nie ma mediow obiektywnych.
Tatar pisze:Kwaśnieskiemu nie dorasta do pięt - to był właściwy człowiek na właściwym miejscu. Ale nic nie zmieni mojej opinii nt. potencjalnego najlepszego prezydenta. Cimoszewicz zawsze bedzie moim nr. 1 na ten fotel. Gdyby go w 2005 bezczelnie nie wyśmigali mógłby powalczyć - miał spore poparcie. Szkoda go i licze ze wystartuje w 2010.
Przede wszystkim nie popada w populizm (patrz PO i PiS). Trzyma sie swojemu światopoglądowi (ciągłe wspominanie i próby wprowadzenia 40%-procentowego podatku dla najbogatszych), a nie rzuca mięsem "bo jest kryzys". Za największy skandal obecnego wieku uważam właśnie kryzys, który jest tak wyolbrzymiony i zwykłego szarego człowieka tak przytłacza, że to sie w głowie nie mieści. Jak słysze wypowiedź jakiegoś ekonomisty, że 5 mln ludzi może stracić w Polsce prace, państwo może stracić płynność finansową (chociaż jest w małym procencie uzależnione od kapitału amerykańskiego) to nie wiem, czy śmiać się czy płakać. To, z czym obecnie mamy do czynienia to nie kryzys tylko jasna weryfikacja rzeczywistej wartości gospodarki. A, że okazało się, że niewielką spekulacją można zachwiać całą gospodarką Stanów to już nikt sie nie zainteresował. Ale już kończe z offtopem.bartekbb23 pisze: no to słucham, co takiego lewica ma nam młodym ludziom i całej reszcie społeczeństwa do zaoferowania hmm?? i nie chcę mieć tutaj ' kopiuj, wklej' z wikipedii![]()
Nie twierdzę, że jesteś, ale takie pojmowanie sprawy kojarzy mi sie nieodłącznie z takim właśnie "wyborcą".jak to założyłeś, że mówiąc na ciebie komuch, jestem fanem PO![]()
![]()
![]()
stary, uwierz albo nie, ale nie jestem
![]()
Wiem, ale pozwoliłem sobie na małą refleksję na ten temat. Chyba sie nie obrazisz?ja ani słowem nie wspomniałem o mediachogarnij się
![]()
To, że są z lewicy ma znaczenie, ale nie jest decydujące. Dobrze się prezentują, a że głowną rola prezydenta to rola reprezentacyjna to nadają się na to stanowisko. Kaczyński tego nie ma wogóle, Tusk coś tam ma, ale nieporównanie mniej.mówisz tak tylko dlatego. że są z lewicy![]()
Dobra, afery i afery. Ale jakbyś wyłaczył TV na miesiąc to byś nawet o nich nie wiedział, prawda? Więc co to za afery? Jedyna porządna za czasów PiS jaką sobie przypominam to Gruntowa i afera Begerowej. To były afery na które warto było zwrócić uwagę, reszta to zwykła kreacja medialna i pompowanie się przy każdej okazji.jak już zapomniałeś jak było fajnie za ich rządów to nic tylko pozazdrościć
Piłsudzki to był dyktator. Mąż stanu, ale dyktator.no może Piłsudski ma u mnie +
nie rządzą to sobie mogą gadać, a gadać jak wiadomo każdy potrafi.Tatar pisze:ale ci ludzie nie pieprzą w każdej stacji, że jest kryzys, że jest tak źle i niedobrze tylko potarfią czasem w miare obiektywnie ocenić prace rządu, największej partii opozycyjnej i ustosunkować się do tego merytorycznie.
kryzys to znacznie bardziej złożony proces niż tu przedstawiasz i myślisz o nim wnioskując po tym co tutaj piszesz.Tatar pisze:a nie rzuca mięsem "bo jest kryzys". Za największy skandal obecnego wieku uważam właśnie kryzys, który jest tak wyolbrzymiony i zwykłego szarego człowieka tak przytłacza, że to sie w głowie nie mieści. Jak słysze wypowiedź jakiegoś ekonomisty, że 5 mln ludzi może stracić w Polsce prace, państwo może stracić płynność finansową (chociaż jest w małym procencie uzależnione od kapitału amerykańskiego) to nie wiem, czy śmiać się czy płakać. To, z czym obecnie mamy do czynienia to nie kryzys tylko jasna weryfikacja rzeczywistej wartości gospodarki. A, że okazało się, że niewielką spekulacją można zachwiać całą gospodarką Stanów to już nikt sie nie zainteresował. Ale już kończe z offtopem.
za dużo by wymieniać i przypominać, ale to nie media kreowały te afery, to PiS razem ze swoimi kochanymi koalicjantami poprzez wewnętrzne niesnaski robiły o tym hałas pchając się do mediów żeby przedstawić całą sprawę, a media tylko ukazywały fakty. Po za tym, afery to taki skrót myślowy, wiele chorych pomysłów, zachowań, działań, najeżdżań na innych...niedobrze mi się robi jak o tym sobie przypominam.Tatar pisze:Dobra, afery i afery. Ale jakbyś wyłaczył TV na miesiąc to byś nawet o nich nie wiedział, prawda? Więc co to za afery? Jedyna porządna za czasów PiS jaką sobie przypominam to Gruntowa i afera Begerowej. To były afery na które warto było zwrócić uwagę, reszta to zwykła kreacja medialna i pompowanie się przy każdej okazji.
bez niego Polska by sobie nie poradziła po wojnie i odzyskaniu niepodległości, co więcej bez niego w ogóle mogła by się nie pojawić znów na mapie. Był dyktatorem, prawda, co też napisałem, może nie tak wyraziście jak ty używając lżejszego określenia ' despota', aczkolwiek nie był aż tak straszny jak Sadam czy też FidelTatar pisze:Piłsudzki to był dyktator. Mąż stanu, ale dyktator.![]()
Wiadomo, że tak, ale co innego mają robić? Tworzyć ustawy, które z zasady lądowały by w koszu?nie rządzą to sobie mogą gadać, a gadać jak wiadomo każdy potrafi.
No, skróciłem co o tym myśle jak mogłem. Wiem, że to nie jedyne składniki problemu, ale chyba są jednymi z główniejszych. Problemem gospodarek światowych jest wirtualność obecnego pieniądzą, którym mała spekulacja może zachwiać w wielkim stopiniu.kryzys to znacznie bardziej złożony proces niż tu przedstawiasz i myślisz o nim wnioskując po tym co tutaj piszesz.
pamietaj, ze wiele z tych chorych pomyslow i dzialan wychodzilo wlasnie od koalicjantow, a nie od PiS-u, a to nie ich wina tylko koniecznosci w jakiej zostali w tamtym czasie postawieni.za dużo by wymieniać i przypominać, ale to nie media kreowały te afery, to PiS razem ze swoimi kochanymi koalicjantami poprzez wewnętrzne niesnaski robiły o tym hałas pchając się do mediów żeby przedstawić całą sprawę, a media tylko ukazywały fakty. Po za tym, afery to taki skrót myślowy, wiele chorych pomysłów, zachowań, działań, najeżdżań na innych...niedobrze mi się robi jak o tym sobie przypominam.
Pod tym mogę sie jak najbardziej podpisać. Zważywszy na sytuacje geo-polityczną Polski w tamtym czasie tylko twarda ręką mogła przywrócić kraj do normalności.bez niego Polska by sobie nie poradziła po wojnie i odzyskaniu niepodległości, co więcej bez niego w ogóle mogła by się nie pojawić znów na mapie. Był dyktatorem, prawda, co też napisałem, może nie tak wyraziście jak ty używając lżejszego określenia ' despota', aczkolwiek nie był aż tak straszny jak Sadam czy też Fidelw Małej Konstytucji i w Konstytucji Marcowej było jasne określone wiele rzeczy i sporo swobód dla obywateli, mogę się mylić nie pamiętam dobrze, ale nie było tak tragicznie
I powtarzam, w tamtym okresie tylko takie rządy okazałyby się skuteczne.