Pan Prezydent

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Czy leszek to dobry prezydent?

NIEEEEE
9
69%
Tak
1
8%
Nie interesuje mnie to
3
23%

Liczba głosów: 13

EVENo

Pan Prezydent

Post autor: EVENo »

Jak któs chce sie wyżyć na naszym Prezydencie to idealne miejsce =] Prosze: pwoiedzcie co o nim sądzicie? =]
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

JA mam tylko nadzieje, zę nigdy gorszego prezydenta mieć nie będziemy ;/
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

Ja tam na polityce się nie znam, ale o prezydencie mam swoje zdanie, że robi z siebie wielkie pośmiewisko.
Adrian pisze:JA mam tylko nadzieje, zę nigdy gorszego prezydenta mieć nie będziemy ;/
Ja też mam taką nadzieję ;/
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Ja powiem tak: jestem zwolennikiem lewicy i ani PiS ani PO mnie nie interesuje, ale to ciągłe wyżywanie się na Kaczyńskim jest żałosne. Na prezydenta sie nie nadaje - przede wszystkim nie potrafi sie składnie wysłowić. Ale bez przesady o jakichś pośmiewiskach, czy kompromitacjach. Ma śmieszne wpadki (Irasiad, Borubar itp.), ale każdy poliyk takie ma. Ja jestem nastawiony neutralnie do tego człowieka, mnie żadnej krzywdy nie zrobił.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Jeśli chodzi o naszego prezydenta to łagodnie mówiąc to nie przepadam za nim. Za każdym razem jak go widzę w tv to przełączam na inny kanał bo nie mogę go słuchać jak on się wypowiada.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja powiem tak: jestem zwolennikiem lewicy i ani PiS ani PO mnie nie interesuje, ale to ciągłe wyżywanie się na Kaczyńskim jest żałosne. Na prezydenta sie nie nadaje - przede wszystkim nie potrafi sie składnie wysłowić. Ale bez przesady o jakichś pośmiewiskach, czy kompromitacjach. Ma śmieszne wpadki (Irasiad, Borubar itp.), ale każdy polityk takie ma. Ja jestem nastawiony neutralnie do tego człowieka, mnie żadnej krzywdy nie zrobił.
Wyżywać sie też nie wyżywam. Dla mnie jako człowiek jest bardzo hmm tak żeby nie obrażać to reprezentuje on nasze narodowe najgorsze cechy - zawiść, zazdrość, głupotę, nieumiejętność przyznania się do błędu itp.

Jako prezydent powinien być prezydentem wszystkich Polaków a nie tylko wybranej grupy a niestety tak nie jest. Z prezydentów o wiele bardziej wolałem Wałęse i Kwaśniewskiego (z tym, ze lepiej radził sobie Kwachu, ale rządził też w innym okresie).

Ja na niego nie najeżdżam, bo to jednak prezydent, ale niech Bóg nas chroni od takich prezydentów.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Tatar pisze:Ja powiem tak: jestem zwolennikiem lewicy i ani PiS ani PO mnie nie interesuje,
wynocha!! nie potrzebujemy tu komuchów :D ;]

a po za tym, prezydent jest, a raczej powinien być bezpartyjny i za takiego pan Lech się podobno uważa, a ty tatarze powinieneś o tym wiedzieć ( część, o tym że prezydent powinien być bezpartyjny ;] ) więc stwierdzenie że jesteś komuchem, a Po i Pis masz gdzieś jest bezsensowne odnoście tematu o Prezydencie RP ;]

a temat proponuje usunąć, bo jak ktoś z PiSu to przeczyta to mamy przesrane, a o koncercie Bon Jovi w naszym kraju, nawet jeśli kiedyś by chcieli u nas zagrać, to będziemy mogli zapomnieć, bo PiS już na to nie pozwoli razem ze swoimi szefami ;] bez jaj usuwać temat :d
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

nie wiem skąd sie wziął pomysł na taki temat ale w to lepiej nie będę wnikać

Powiem tak jak widzę jakiegokolwiek posła prezydenta czy tam innego to normalnie mnie krew zalewa, jak słysze te ich głupie bezsensowne wypowiedzi( szczególnie że każdy w rządzie jest biedny) to tak niecenzuralne słowa lecą pod ich adresem, tu za dużo też nie mogę pisać bo(sie zbyt mocno zdenerwuje) mogą polecieć różne ku*** i h*** a tego byście nie chcieli widzieć :P

ogólnie całemu naszemu ''rządu'' mówie : NIE PODOBA MI SIE
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Osobiście przeraża mnie w ankiecie ilość odpowiedzi na "Nie interesuje mnie to". Jeśli głosowały na to osoby w wieku poniżej hmm 16 lat to jeszcze ok, ale jeśli nie to trochę mnie to zdumiewa.

Taki przykład. JA na niego nie glosowałem, ale został on prezydentem i był o krok od ... zawetowania ustawy o zawodowym wojsku. Miał tam swoje argumenty na ten temat z którymi się kompletnie nie zgadzałem. Jak się okazuje wojsko zawodowe przeżywa teraz swoją 2gą młodość i jest rekordowa liczba chętnych do wstąpienia.
Ludzie nie wiedząc na kogo głosować (nie znając czyiś poglądów) mogą sobie i swoim bliskim krzywdę wyrządzić.
Jakby tego nie podpisał to bym zrobił to co on Wałęsie ... poszedłbym z jego kukłą i spalił przed pałacem prezydenckim ;]
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze: wynocha!! nie potrzebujemy tu komuchów :D ;]
Zaprezentowałeś tu kolejną ceche, czy pogląd typowego Polaka tzn. lewica - komuch. Szkoda to komentować. Odniosłem sie tylko do opcji politycznych jakie reprezentuje Kaczyński i opcji, która go najzacieklej atakuje. Ani jedna ani druga nie jest w stanie zaoferowac mi nic ciekawego, wiec nie przyglądam sie ich wzajemnym przepychankom. Mnie intersuje światopogląd i pewien poziom, a lewica aktualnie przentuje najwyższy.
a temat proponuje usunąć, bo jak ktoś z PiSu to przeczyta to mamy przesrane
Tu z kolei prezentujesz typowe myślenie fana PO (bo nie można nawać wyborcą), który nasłuchał się TVN-u i innych stacji, że gdy PiS wróci do władzy to będzie dyktatura. Ja wole te wszystkie opinie przefiltrować pare razy, a nie chłonąć jak gąbka. Dyskutowaliśmy chyba kiedyś nt. obiektywizmu i stwierdziłeś, że takowy nie istnieje. Masz tego najlepszy przykład w świecie mediów - nie ma mediow obiektywnych.

A wracając do urzędu Prezydenta to oceniam jego kadencje na 2+/6. Kwaśnieskiemu nie dorasta do pięt - to był właściwy człowiek na właściwym miejscu. Ale nic nie zmieni mojej opinii nt. potencjalnego najlepszego prezydenta. Cimoszewicz zawsze bedzie moim nr. 1 na ten fotel. Gdyby go w 2005 bezczelnie nie wyśmigali mógłby powalczyć - miał spore poparcie. Szkoda go i licze ze wystartuje w 2010.
bartekbb23

Tatar pisze:Zaprezentowałeś tu kolejną ceche, czy pogląd typowego Polaka tzn. lewica - komuch. Szkoda to komentować. Odniosłem sie tylko do opcji politycznych jakie reprezentuje Kaczyński i opcji, która go najzacieklej atakuje. Ani jedna ani druga nie jest w stanie zaoferowac mi nic ciekawego, wiec nie przyglądam sie ich wzajemnym przepychankom. Mnie intersuje światopogląd i pewien poziom, a lewica aktualnie przentuje najwyższy.

no to słucham, co takiego lewica ma nam młodym ludziom i całej reszcie społeczeństwa do zaoferowania hmm?? i nie chcę mieć tutaj ' kopiuj, wklej' z wikipedii ;]
Tu z kolei prezentujesz typowe myślenie fana PO (bo nie można nawać wyborcą),
i znowu zaprezentowałeś swoje myślenie, a może i jego brak ( żart ) :D

jak to założyłeś, że mówiąc na ciebie komuch, jestem fanem PO ?? :D :D :D stary, uwierz albo nie, ale nie jestem :D
Tatar pisze:Masz tego najlepszy przykład w świecie mediów - nie ma mediow obiektywnych.
ja ani słowem nie wspomniałem o mediach :D ogarnij się :D
Tatar pisze:Kwaśnieskiemu nie dorasta do pięt - to był właściwy człowiek na właściwym miejscu. Ale nic nie zmieni mojej opinii nt. potencjalnego najlepszego prezydenta. Cimoszewicz zawsze bedzie moim nr. 1 na ten fotel. Gdyby go w 2005 bezczelnie nie wyśmigali mógłby powalczyć - miał spore poparcie. Szkoda go i licze ze wystartuje w 2010.

mówisz tak tylko dlatego. że są z lewicy :D

A co do PiSu to fakt, nie lubię ich, pamiętam co się działo za ich kadencji, nie było tygodnia bez porządnej afery, nie było dnia bez durnej wypowiedzi władz PiSu, a o nagonkach już nie wspominam ( właśnie dzięki PiSowi twój faworyt na fotel Prezydenta RP musiał iść się schować w puszczy i odpocząć psychicznie), jak już zapomniałeś jak było fajnie za ich rządów to nic tylko pozazdrościć ;] i żebyś się zaraz nie dopierdzielił, że jestem fanem PO to powiem, że ich rządy też mi się nie podobają, tak samo jak żaden z rządów w nowożytnej historii Polski, no może Piłsudski ma u mnie + władza despotyczna 'zdeczka' ale chociaż wiedział co robi i robił to dobrze a w tamtych czasach tylko taka władza dawała pewność, że Polska da radę przetrwać ;]
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

bartekbb23 pisze: no to słucham, co takiego lewica ma nam młodym ludziom i całej reszcie społeczeństwa do zaoferowania hmm?? i nie chcę mieć tutaj ' kopiuj, wklej' z wikipedii ;]
Przede wszystkim nie popada w populizm (patrz PO i PiS). Trzyma sie swojemu światopoglądowi (ciągłe wspominanie i próby wprowadzenia 40%-procentowego podatku dla najbogatszych), a nie rzuca mięsem "bo jest kryzys". Za największy skandal obecnego wieku uważam właśnie kryzys, który jest tak wyolbrzymiony i zwykłego szarego człowieka tak przytłacza, że to sie w głowie nie mieści. Jak słysze wypowiedź jakiegoś ekonomisty, że 5 mln ludzi może stracić w Polsce prace, państwo może stracić płynność finansową (chociaż jest w małym procencie uzależnione od kapitału amerykańskiego) to nie wiem, czy śmiać się czy płakać. To, z czym obecnie mamy do czynienia to nie kryzys tylko jasna weryfikacja rzeczywistej wartości gospodarki. A, że okazało się, że niewielką spekulacją można zachwiać całą gospodarką Stanów to już nikt sie nie zainteresował. Ale już kończe z offtopem. ;]

Wracając do lewicy i ich ofert dla społeczeństwa. Ja nie mówię, że SLD to jest świetna partia (przepychanki we władzach są żałosne), ale ci ludzie nie pieprzą w każdej stacji, że jest kryzys, że jest tak źle i niedobrze tylko potarfią czasem w miare obiektywnie ocenić prace rządu, największej partii opozycyjnej i ustosunkować się do tego merytorycznie. Ale przede wszystkim mają mój głos ze względu na pogląd na gospodarke, świadczenia socjalne itp. Nie wiem, czy to jest najlepsza opcja dla młodych i dla reszty, ale mnie odpowiada, tym bardziej, że do głosu w tej partii w końcu doszli młodzi (Napieralski i w mniejszym stopniu Olejniczak), a prawie brak jest "starej gwardii", zostali tylko Kalisz, Szmajdziński, Iwiński itp.
jak to założyłeś, że mówiąc na ciebie komuch, jestem fanem PO ?? :D :D :D stary, uwierz albo nie, ale nie jestem :D
Nie twierdzę, że jesteś, ale takie pojmowanie sprawy kojarzy mi sie nieodłącznie z takim właśnie "wyborcą".
ja ani słowem nie wspomniałem o mediach :D ogarnij się :D
Wiem, ale pozwoliłem sobie na małą refleksję na ten temat. Chyba sie nie obrazisz? :D
mówisz tak tylko dlatego. że są z lewicy :D
To, że są z lewicy ma znaczenie, ale nie jest decydujące. Dobrze się prezentują, a że głowną rola prezydenta to rola reprezentacyjna to nadają się na to stanowisko. Kaczyński tego nie ma wogóle, Tusk coś tam ma, ale nieporównanie mniej.
jak już zapomniałeś jak było fajnie za ich rządów to nic tylko pozazdrościć ;]
Dobra, afery i afery. Ale jakbyś wyłaczył TV na miesiąc to byś nawet o nich nie wiedział, prawda? Więc co to za afery? Jedyna porządna za czasów PiS jaką sobie przypominam to Gruntowa i afera Begerowej. To były afery na które warto było zwrócić uwagę, reszta to zwykła kreacja medialna i pompowanie się przy każdej okazji.
no może Piłsudski ma u mnie +
Piłsudzki to był dyktator. Mąż stanu, ale dyktator. ;]
bartekbb23

Tatar pisze:ale ci ludzie nie pieprzą w każdej stacji, że jest kryzys, że jest tak źle i niedobrze tylko potarfią czasem w miare obiektywnie ocenić prace rządu, największej partii opozycyjnej i ustosunkować się do tego merytorycznie.
nie rządzą to sobie mogą gadać, a gadać jak wiadomo każdy potrafi.

Tatar pisze:a nie rzuca mięsem "bo jest kryzys". Za największy skandal obecnego wieku uważam właśnie kryzys, który jest tak wyolbrzymiony i zwykłego szarego człowieka tak przytłacza, że to sie w głowie nie mieści. Jak słysze wypowiedź jakiegoś ekonomisty, że 5 mln ludzi może stracić w Polsce prace, państwo może stracić płynność finansową (chociaż jest w małym procencie uzależnione od kapitału amerykańskiego) to nie wiem, czy śmiać się czy płakać. To, z czym obecnie mamy do czynienia to nie kryzys tylko jasna weryfikacja rzeczywistej wartości gospodarki. A, że okazało się, że niewielką spekulacją można zachwiać całą gospodarką Stanów to już nikt sie nie zainteresował. Ale już kończe z offtopem. ;]
kryzys to znacznie bardziej złożony proces niż tu przedstawiasz i myślisz o nim wnioskując po tym co tutaj piszesz.
Tatar pisze:Dobra, afery i afery. Ale jakbyś wyłaczył TV na miesiąc to byś nawet o nich nie wiedział, prawda? Więc co to za afery? Jedyna porządna za czasów PiS jaką sobie przypominam to Gruntowa i afera Begerowej. To były afery na które warto było zwrócić uwagę, reszta to zwykła kreacja medialna i pompowanie się przy każdej okazji.
za dużo by wymieniać i przypominać, ale to nie media kreowały te afery, to PiS razem ze swoimi kochanymi koalicjantami poprzez wewnętrzne niesnaski robiły o tym hałas pchając się do mediów żeby przedstawić całą sprawę, a media tylko ukazywały fakty. Po za tym, afery to taki skrót myślowy, wiele chorych pomysłów, zachowań, działań, najeżdżań na innych...niedobrze mi się robi jak o tym sobie przypominam.
Tatar pisze:Piłsudzki to był dyktator. Mąż stanu, ale dyktator. ;]
bez niego Polska by sobie nie poradziła po wojnie i odzyskaniu niepodległości, co więcej bez niego w ogóle mogła by się nie pojawić znów na mapie. Był dyktatorem, prawda, co też napisałem, może nie tak wyraziście jak ty używając lżejszego określenia ' despota', aczkolwiek nie był aż tak straszny jak Sadam czy też Fidel ;] w Małej Konstytucji i w Konstytucji Marcowej było jasne określone wiele rzeczy i sporo swobód dla obywateli, mogę się mylić nie pamiętam dobrze, ale nie było tak tragicznie ;] I powtarzam, w tamtym okresie tylko takie rządy okazałyby się skuteczne.
Awatar użytkownika
Jovinka
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Jovinka »

ciekawa jestem co to by było gdyby prezydenta nie było ;]
"Sa-su-ke, słyszałem że Ty jesteś homo"----> http://www.youtube.com/watch?v=Vz3gfDaPWAk
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

nie rządzą to sobie mogą gadać, a gadać jak wiadomo każdy potrafi.
Wiadomo, że tak, ale co innego mają robić? Tworzyć ustawy, które z zasady lądowały by w koszu?
kryzys to znacznie bardziej złożony proces niż tu przedstawiasz i myślisz o nim wnioskując po tym co tutaj piszesz.
No, skróciłem co o tym myśle jak mogłem. Wiem, że to nie jedyne składniki problemu, ale chyba są jednymi z główniejszych. Problemem gospodarek światowych jest wirtualność obecnego pieniądzą, którym mała spekulacja może zachwiać w wielkim stopiniu.
za dużo by wymieniać i przypominać, ale to nie media kreowały te afery, to PiS razem ze swoimi kochanymi koalicjantami poprzez wewnętrzne niesnaski robiły o tym hałas pchając się do mediów żeby przedstawić całą sprawę, a media tylko ukazywały fakty. Po za tym, afery to taki skrót myślowy, wiele chorych pomysłów, zachowań, działań, najeżdżań na innych...niedobrze mi się robi jak o tym sobie przypominam.
pamietaj, ze wiele z tych chorych pomyslow i dzialan wychodzilo wlasnie od koalicjantow, a nie od PiS-u, a to nie ich wina tylko koniecznosci w jakiej zostali w tamtym czasie postawieni.
bez niego Polska by sobie nie poradziła po wojnie i odzyskaniu niepodległości, co więcej bez niego w ogóle mogła by się nie pojawić znów na mapie. Był dyktatorem, prawda, co też napisałem, może nie tak wyraziście jak ty używając lżejszego określenia ' despota', aczkolwiek nie był aż tak straszny jak Sadam czy też Fidel ;] w Małej Konstytucji i w Konstytucji Marcowej było jasne określone wiele rzeczy i sporo swobód dla obywateli, mogę się mylić nie pamiętam dobrze, ale nie było tak tragicznie ;] I powtarzam, w tamtym okresie tylko takie rządy okazałyby się skuteczne.
Pod tym mogę sie jak najbardziej podpisać. Zważywszy na sytuacje geo-polityczną Polski w tamtym czasie tylko twarda ręką mogła przywrócić kraj do normalności.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”