Mam nadzieję, że zdjęcia trafią na stronkę w niedługim czasie. Rozmawiałeś już z Bodziem, Adrian? Przynajmniej galeria nam zostanie.
Waśnie/spory/zatargi :P
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Waśnie/spory/zatargi :P
Szkoda...aż przykro mówić "jak zwykle", ale chyba tylko takie słowa są tu adekwatne. Wysłałam swoje zdjęcie - tylko swoje. Być może to trochę za mało i powinnam czuć się współwinna, ale i tak miałam nadzieję na powodzenie tej akcji. Mam nadzieję, że okaże się ona zawieszona tylko na pewien czas, a ludzie znów się zainteresują i ruszymy dalej... Głupio tracić szansę. Sami sobie ją dajemy i sami sobie ją odbieramy
To brzmi aż fatalnie.
Mam nadzieję, że zdjęcia trafią na stronkę w niedługim czasie. Rozmawiałeś już z Bodziem, Adrian? Przynajmniej galeria nam zostanie.
Ostatnio zmieniony 9 kwietnia 2009, o 18:33 przez Agata BJ, łącznie zmieniany 2 razy.
No, i co tu teraz napisać... Wszystko będzie juz i tak wyglądało smutno...
Ja nawet się nie dziwiłam do tej pory, że zespól nie ma w planach Polski.
Ale teraz... Zaczynam mieć wrażenie, że my tez chyba nie bardzo chcemy.
Dużo gadamy.... Szkoda.
W zasadzie nawet miałam obawy, że tak sie to skończy. Choć z drugiej strony miałam tez nadzieję, ze przynajmniej zrobimy wszystko, żeby powiedzieć sobie - ZROBILIŚMY CO MO?NA BY?O.
No nic, za to znów wsiądziemy w samochody i ruszymy do Niemiec...
Może i lepiej. Tam jest klimat, organizacja - u nas - nawet chyba nie grono PRAWDZIWYCH fanów.
Ja nawet się nie dziwiłam do tej pory, że zespól nie ma w planach Polski.
Ale teraz... Zaczynam mieć wrażenie, że my tez chyba nie bardzo chcemy.
Dużo gadamy.... Szkoda.

W zasadzie nawet miałam obawy, że tak sie to skończy. Choć z drugiej strony miałam tez nadzieję, ze przynajmniej zrobimy wszystko, żeby powiedzieć sobie - ZROBILIŚMY CO MO?NA BY?O.
No nic, za to znów wsiądziemy w samochody i ruszymy do Niemiec...
Może i lepiej. Tam jest klimat, organizacja - u nas - nawet chyba nie grono PRAWDZIWYCH fanów.
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
wrzućcie, na luz, akcja i tak miała niewielkie szanse powodzenia, dotarcie z tym do zespołu byłoby samo w sobie bardzo trudne, a oglądnięcie tego przez jakiegoś członka zespołu graniczące z cudem. Warto wspomnieć też o agencjach koncertowych, które by to pewnie koncertowo zlały. Generalnie chodziło o odzew, jeżeli byłby spory - czyt. ogromny, można byłoby spróbować choć i tak szanse byłyby nikłe. Osobiście swojej foty nie wysłałem, napisałem adriankowi, żeby traktował moje zdjęcia tak jak gdyby je miał, gdyż chciałem zrobić i wysłać zdjęcia, wiedząc, że ruszamy z akcją dalej i proszę mi tu przypadkiem mówić, że postępuję tak jak inni gdyż, z adrianem pozostaję w hmmm ' całkiem częstym kontakcie' o ![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Myśle4,ze wszyscy Ci co obiecywali zdjęcia tak samo pomyśleli.biście swojej foty nie wysłałem, napisałem adriankowi, żeby traktował moje zdjęcia tak jak gdyby je miał,
Wirtualnie to ja mam setki zdjęć... realnie trochę gorzej
Mieliśmy spróbować, ale jak widać nikomu nawet się nie chcę spróbować.wrzućcie, na luz, akcja i tak miała niewielkie szanse powodzenia,
Nawet współtwórcy pomysłu...życie
Mi tam to że tak powiem zwisa pojadę sobie do Niemiec na koncert, ale szkoda mi zaangażowania pewnej ilości fanów.
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Ja myślę, że nikt tu nie powinien być traktowany jakoś wyjątkowo. Miało wysłać dużo osób to trzeba było wysyłać... obiecywać to sobie można nawet złote góry. Ja też mogłam powiedzieć Adrianowi, żeby potraktował mnie jakbym mu wysłała już zdjęcia. Potem każdy by tak zrobił i w końcu zdjęć nie wysłałby nikt. Myślę, że właśnie tym schematem sprawa popsuła się i tym razem. Wiele osób myślało, że "wyśle, jak się okaże, że akcja jest jednak możliwa do zrealizowania". Albo ich chcemy w Polsce albo nie, ludzie!
niżej w poście masz wytłumaczenie do moich wirtualnych zdjęćAdrian pisze:Myśle4,ze wszyscy Ci co obiecywali zdjęcia tak samo pomyśleli.
Wirtualnie to ja mam setki zdjęć... realnie trochę gorzej
przestań agata, jeżeli gadam z adrianem 5 razy na tydzień to jest pewność, że dostanie zdjęcia w odpowiednim czasie, a tak bym dał i co, dostały by się do galerii a ja akurat bym ich tam nie chciał.Agata BJ pisze:Ja myślę, że nikt tu nie powinien być traktowany jakoś wyjątkowo. Miało wysłać dużo osób to trzeba było wysyłać... obiecywać to sobie można nawet złote góry. Ja też mogłam powiedzieć Adrianowi, żeby potraktował mnie jakbym mu wysłała już zdjęcia. Potem każdy by tak zrobił i w końcu zdjęć nie wysłałby nikt. Myślę, że właśnie tym schematem sprawa popsuła się i tym razem. Wiele osób myślało, że "wyśle, jak się okaże, że akcja jest jednak możliwa do zrealizowania". Albo ich chcemy w Polsce albo nie, ludzie!
a co do gadania, że chcemy ich albo nie, to powiedz mi czy jakakolwiek akcja fanowska przyniosła kiedyś skutek? nie wiem, może przyniosła może nie, ale popatrz na destinationpoland.org jest petycja są podpisy i co? i nic. Jeżeli agencje by zobaczyły naszą akcję z fotami z koncertów to nie spojrzą ile osób by chciało koncertu w Polsce, tylko, że byli już zagranicą, stać ich to sobie pojadą jeszcze raz, nie będziemy robili koncertu dla garstki ludzi. odzew musiałby być przeogromny ludzi z samą kartką z napisem destination.poland, które nie były na koncercie, nie jakieś 100 osób, bo to i tak zdecydowanie za mało.
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2009, o 09:47 przez bartekbb23, łącznie zmieniany 1 raz.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
1.Nie mów "matole" bo sobie tego na forum nie życzze ;P NA gg mozemy sobie na żarty słodzic, ale tutaj troche kultury.niżej w poście masz wytłumaczenie do moich wirtualnych zdjęć matole
2.Twoje tłumaczenie jest takie, ze ręce opadają.
Coś w stylu ... "Jeśłi Jon powiedziałby, z przyjedzie do Polski e jak dostanie 200 fotek to WTEDY zrobiłbym zdjęcie, a tak nie było sensu"
podpisano
pomysłodawca projektu
Zresztą już miałeś wysyłać fotkę bo miałeś pomysł i kogoś kto CI mial zrobić,a le fotki jakoś nie zauważyłem na poczcie ;P
Ja Ci od razu mówiłem po tym jak mnie namówiłeś, żebym zajął się tym projektem, że jak chcesz oczekiwać od kogoś zaangażowania jak samemu nie chce Ci się zrobić zdjęcia.
specjalnie napisałem, żebyś się nie przyczepił ale ty musisz
xD lol. Ja Cie już tyle razu opierniczałem za brak zaangażowania, zę juz nawet byłeś blisko zrobienia tej fotki.przestań agata, jeżeli gadam z adrianem 5 razy na tydzień to jest pewność, że dostanie zdjęcia w odpowiednim czasie, a tak bym dał i co, dostały by się do galerii a ja akurat bym ich tam nie chciał.
A co do argumentu, ze fotki znalazłyby się na bj to jaki problem napisać, żebym jej nie umieszczał??
Dla mnie to nie problem osunąć ją z listy.
Tak. Jeśli chodzi ogólnie to MNÓWSTWO. Jeśli chodzi o Bon JOvi to daleko nie szukać. Po petycji Włochów dołożono koncert w tym kraju.a co do gadania, że chcemy ich albo nie, to powiedz mi czy jakakolwiek akcja fanowska przyniosła kiedyś skutek? nie wiem,
\Bartek. Proponuje Ci, żebyś nie próbował sie bronic w tym temacie. Jako pomysłodawca któremu się nie chciało kiwnąć palcem co do tej akcji już jesteś na straconej pozycji.Jeżeli agencje by zobaczyły naszą akcję z fotami z koncertów to nie spojrzą ile osób by chciało koncertu w Polsce, tylko, że byli już zagranicą, stać ich to sobie pojadą jeszcze raz, nie będziemy robili koncertu dla garstki ludzi. odzew musiałby być przeogromny ludzi z samą kartką z napisem destination.poland, które nie były na koncercie, nie jakieś 100 osób, bo to i tak zdecydowanie za mało.
A co do powyższego tekstu to mówisz coś o "przeogromnym" odzewie a SAM MI MÓWI?EŚ, że dałem za duże wymagania co do ilości zdjęć xD
Coś tutaj razem nie gra...
nie mam nic na usprawiedliwienie, bo niby z czego mam się usprawiedliwiać? czy to moja wina, że projekt upadł? rozumiem że masz 99 zdjęć i brakuje ci mojego? okej zawaliłem, oczywiście gdyby tak było, ale masz jakieś 40 pewnie, więc nie mam się z czego usprawiedliwiać, sory gregory, błędy to zrobiłeś ty, ale tego nie widzisz bo nie chcesz, ja sobie nie mam nic do zarzucenia, dałem ci wiele pomysłów, rozsyłanie maili przez massive bota do ludzi którzy mają konta na forum itp itd szkoda mojego czasu żeby wyliczać bo i tak napiszesz coś na przeciw mi, i co zrobiłeś z moimi pomysłami, i nic, nie zrobiłeś NIC w tym kierunku bo uważałeś je za bezsensowne choć pewnie byłeś nie zadowolony z tego, że nie są twoimi pomysłami, za to, kazałeś to zrobić mi zlewając to co piszę, a doskonale wiesz, że z bodziem nie mam kontaktu dobrego, o ile w ogóle mam, to ty jesteś od kontaktu z administratorem strony nie ja, a ty tylko gadasz że zrobiłeś nie wiadomo ile dla tego projektu, podkreślam, TEGO , bo zaraz mi wyjedziesz z DVD swoim które miało być co prawda częścią TEGO projektu, ale nie byłeś chętny aby to zamieszczać i nie wiadomo czy ostatecznie DVD by się znalazło na TYM projekcie. Tak więc ja nie mam sobie nic do zarzucenia, jedynie mogę wyliczać twoje ogromne i liczne błędy i brak zaangażowania.Adrian pisze:Wiem, ze nie odpiszesz, bo nie masz nic na usprawiedliwienie. Jak ruszał projekt to Ci mówiłem, ze źle do tego podchodzisz a Ty się wtedy obrażałeś.
CO ja teraz mogę zrobić, tylko wyliczać Twoje błędy, ale bez satysfakcji.
bez odbioru
już się zaangażowałaś.Agata BJ pisze:Może nie powinnam się wtrącać, ale ja tam widziałam tylko aktywny udział Adriana... Twojego udziału Bartek jakoś nie widziałam. Z mojej strony to tyle. Resztę wyjaśniajcie sobie sami. Ja się w kłótnie angażować nie będę.
Adrian, jako naczelny kordynujący projektu
bez odbioru.
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Oczywiście, masz rację. I właśnie na podstawie tego co widzę są moje wnioski. I wcale temu nie zaprzeczam i nie protestuję
A o czym gadacie na gg to już nie wiem i się nie dowiem. Na forum działał tylko Adrian i taki jest fakt. Skoro działałeś poza forum no to świetnie, wychodzisz z tego niejako z podniesioną głową. Jednak zaskakujący jest fakt, że nie wysłałeś swojego zdjęcia skoro tak bardzo byłeś zaangażowany. Co Twoją zasługą jest to sam wiesz i nikt Ci tego na pewno nie odbierze. Ja osądzam tylko to, co widzę 
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Widzisz. Pomyśl sobie, zę każda z tych kilkudziesięciu osób co zadeklarowała wysłanie zdjęć mówi sobie TO SAMO. Nie mam nic do zarzucenia. Gdyby miał 99 zdjęć to bym był winny/winna.nie mam nic na usprawiedliwienie, bo niby z czego mam się usprawiedliwiać? czy to moja wina, że projekt upadł? rozumiem że masz 99 zdjęć i brakuje ci mojego? okej zawaliłem, oczywiście gdyby tak było, ale masz jakieś 40 pewnie, więc nie mam się z czego usprawiedliwiać, sory gregory, błędy to zrobiłeś ty, ale tego nie widzisz bo nie chcesz, ja sobie nie mam nic do zarzucenia,
Uważam, ze masz tyle samo winy co każda z osób co sie deklarowała i co każda z osób co sie nie chciało nawet zadeklarować (nie mówie o tych co sam pomysł im sie nie podobał i od razu mówili, ze nie będą uczestniczyć).
To tak jak z wyborami. Twój jeden głos "nic nie zmieni". Teoretycznie nie, ale jak 5 mln ludzi tak pomyśli to z 60% frekwencji spadnie na 30%centową. Sprawa prosta. Ty nie wysłałeś 1go zdjęcia i każda z innych osób nie wyslała fotki . Jakby każdy wysłał to mielibyśmy sporo fotek.
HAhah. Bartek robisz się śmieszny. Pamiętasz co Ci powiedziałem?? Powiedziałem Ci, że jako współtwórca masz pozwolenia żeby swoje pomysły WYKONAć. Ale nie chciało Ci się palcem nawet ruszyć a jak zacząłem naciskać żebyś "cokolwiek" zrobił to mnie zablokowałeś na gg...dałem ci wiele pomysłów, rozsyłanie maili przez massive bota do ludzi którzy mają konta na forum itp itd szkoda mojego czasu żeby wyliczać bo i tak napiszesz coś na przeciw mi, i co zrobiłeś z moimi pomysłami, i nic, nie zrobiłeś NIC w tym kierunku bo uważałeś je za bezsensowne
Z takim podejściem daleko zajść nie można.
Ja też mam masę pomysłów, ale wiesz nie ma nikogo do pomocy. Sypać pomysłami mogę od zaraz tylko znajdź osobę, żeby je wykonała. Ja chciałem zrobić, część, którą uważałem za realna do zrobienia, ale jak widać odzewu nie ma wiec bezsensu byłoby się dalej starać i marnować czas, Dla kogo??. A Ty nawet nie chciałeś nic robić poza gadaniem.
Skad wiesz co zrobilem jak nie masz o tym BLADEGO pojęcia. I chodzi konkretnie o tym projekcie.a ty tylko gadasz że zrobiłeś nie wiadomo ile dla tego projektu, podkreślam, TEGO
Dałem Ci za zadanie napisania informacji na destinationpoland.org i co??
I nic
żal i tyle mam do powiedzenia.Tak więc ja nie mam sobie nic do zarzucenia, jedynie mogę wyliczać twoje ogromne i liczne błędy i brak zaangażowania.
Bartek jest bardzo dobry w gadaniu...Z mojej strony to tyle. Resztę wyjaśniajcie sobie sami. Ja się w kłótnie angażować nie będę.
To on przecież np założył pocztę, to on pisał wiadomości do użytkowników, to on w sprawach projektu rozmawiał z ludźmi na gg, to on załatwił znaną osobę do poparcia projektu, to on przygotowywał plakat promocyjny, to on odpisywał na wiele wiadomości czy to na poczcie czy na stonce, to on też szykował tekst na destinationpoland ... z tym, ze potem sie obudził i rzeczywistość byłą trochę inna. No ale co ja mogę oczekiwać od współtwórcy pomysłu, który już na początku bił sie o to, ze to jest jego pomysł i to jemu należą się brawa.
Szkoda, że niektórzy nie wiedzą, że aby był efekt trzeba włożyć najpierw masę pracy.
Hmm. Podaj ten fragment wypowiedzi z gg gdzie Ci zabranialem opisywania projektu i tego co się z nim dziejerzeczową dyskusję, którą po prostu zlewał, nie wiesz co się działo więc nie obstawaj ślepo za jedną stroną nie znając całej sytuacji, opierając się jedynie na tym co jest na forum, to tylko suche informacje, takie same jak te które podają nam rządy państw w tv, nie znasz kulisów działań rządów, tak samo nie znasz kulisów projektu.
Jakoś opierniczać moje pomysły na forum Ci nie zabroniłem a angażować się w projekt tak. Ostro
Dla przypomnienia Twoje teksty:
"chciałbym zaznaczyć że pomysł wyszedł głownie ode mnie

"www.destinationpoland.org będzie na każdej kartce gdyż będzie to w ramach całego projektu o ile Bodzio się zgodzi, do tego można pod tym dać jakieś własne hasło pod desstinationem, np czekamy na was itp, tylko w takim języku w którym zrozumieją, a zdjęcia z kartami będzie mógł wysłać każdy, nawet ci co nie byli na koncercie"
->>>> tutaj masz jednak przykłąd że mówisz jak projekt ma wyglądać (czyli jednak nie zabroniłem
no i Twój popis:
"a jak mówie żeby wysłać info na maile informacyjne tak jak w pierwszym poście uzytkowników forum,ludzi którzy podpisali petycję na www.destinationpoland.org czy ludzi na naszej klasie którzy są wjakims fanklubie tam to nie, po co, bo ty musisz mieć plakat promocyjny, ludzie weźcie mu coś napiszcie bo jego podejscie mnie wnerwia, co szkodzi wysłać czyste info bez plakatu do ludzi w ramach akcji, a później ewentualnie rozsyłać kolejne informacje, plakat promocyjny itp itd, tak by przynajmniej część osób mogłaby przystąpić, a potem te które potrzebują plakatu , błagam powiedzcie mu coś bo on mnie przygnębia...."
------> Pozwolenie na wysyłanie info czy to na forum czy na NK klasie dostałeś? Podejrzewam, zę ani jedna osoba nie dostałą od Ciebie żadnej informacji. Co więcej zaproponowałem Ci, abyś podał mi tekst jaki byś wysłał,a le chyba nie chciało Ci sie wtedy pisać czy jakoś tak.
No Bartku pochwal się Agacie i mi i reszcie swoimi działaniami. Nie mówię tutaj o gadaniu, tylko konkretnych działaniach. Z chęcią dowiem się co zrobiłeś. Chociaż 1 malutki konkrecik, a będę zadowolony i zdziwiony. Bo poza marudzeniem i ględzeniem, poza napisaniem 2-3p postów w temacie + podaniem paru pomysłów (z których cześć owszem można by wykorzystać jakby był ktoś do pomocy, ale konkretniej a nie w formie gadania) nie zauwazyłem nic, 0 konkretów. Ani jednego.Skoro działałeś poza forum no to świetnie, wychodzisz z tego niejako z podniesioną głową.
Taaa. Najpierw nie było aparatu. Potem nie było osoby, która miałaby Ci to zrobić. Teraz jest problem z wlosami. Normalnie strach pomyśleć jak sie zabierasz w domu za robienie różnych rzeczy np wyrzucenie kosza ...co do swojego zdjęcia to czekam cały czas aby mi włosy podrosły żeby była zachowana koncepcja którą sobie wymyśliłem, o to chodzi no
No i Bartek nie odpisuj w stylu jestem obrażony a Ty to co napisałeś to wszystko debilizm. Tylko odpowiedz konkretnie na konkretne pytania. Najbardziej ciekawią mnie Twoje realne działania, bo ja jakoś ich nie widziałem.