Przecież nieśli Tomkerowi, jego spytajmisiek_93 pisze:Ciekawe czy oni sami we dwójkę to wszystko wypili? Trochę tego dużo
Offtop
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Mona Tozzi
- Keep The Faith
- myszorkowa
- Keep The Faith
Czyżby jakaś postać z Mega Man'a? Stare dobre czasyGeminiman019 pisze:Jeśli chodzi o pierwszy singiel ever Bon Jovi She Don't Know Me, to ta muzyka kojarzy mi się z poniższym obrazkiem.
Obrazek
I'm such a child 
Racja. Ten obrazek ma dużo wspólnego z Megamanem, bo jest to Elecman, jeden z szóstki oryginalnych Robot Masters. Motyw przewodni jego poziomu przypomina mi tą piosenkę Bon Jovi, o której wspomniałem w poprzednim poście. Ale to nie jedynie powiązania Megamana z Bon Jovi. Kiedy jest ekran wyboru planszy w pierwszym Megamanie, ta muzyczka brzmi zupełnie jak syntezatorowy wstęp do Runaway.
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
Właśnie znalazłem kolejny plagiat utworu Wonderful Tonight Erica Claptona. Jest nim wielki Discopolowy przebój z lat 90, Tak Bardzo Zakochani Shazzy. Zaśpiewałem tekst Shazzy to instrumentalnej wersji Claptona i pasowało to jak ulał. Fragmenty tekstu obu piosenek, które pokazuję poniżej śpiewa się dokładnie tak samo.
Eric Clapton - Wonderful Tonight
Eric Clapton - Wonderful Tonight
Shazza - Tak Bardzo ZakochaniIt's late in the evening
She's wondering what clothes to wear
She puts on her make up
And brushes her long blond hair
Dotykam cienia
Dotykam Ciebie pośród gwiazd
Nic się nie zmienia
Nie zmienia nic od tylu lat
Teraz wymienię wam listę teledysków, które opisywałem w swojej Pracy Magisterskiej z 2011 roku. Ja się podoba wam mój wybór.
Big Cyc - Złoty Warkocz
Celine Dion - It's All Coming Back to Me Now
Erykah Badu - Honey
Guns n' Roses - Estranged
Lady GaGa feat. Beyonce - Telephone
Los Del Rio - Macarena (Bayside Boys Mix)
Madonna - Frozen
Michael Jackson - Earth Song
Pink Floyd - Learning to Fly
Radiohead - No Surprises
Roxette - June Afternoon
ZZ Top - Burger Man
Big Cyc - Złoty Warkocz
Celine Dion - It's All Coming Back to Me Now
Erykah Badu - Honey
Guns n' Roses - Estranged
Lady GaGa feat. Beyonce - Telephone
Los Del Rio - Macarena (Bayside Boys Mix)
Madonna - Frozen
Michael Jackson - Earth Song
Pink Floyd - Learning to Fly
Radiohead - No Surprises
Roxette - June Afternoon
ZZ Top - Burger Man
Historia i kulturowe funkcje teledysku
Jako że tą pracę pisałem w 2011 roku, nie było jakiejkolwiek możliwości wspomnienia o Gangnam Style, Koreańczyka o pseudonimie PSY. Gdybym pisał to teraz, to na pewno przytoczyłbym pierwszy teledysk, który przekroczył miliard odsłon na YouTube. A czy moje propozycje opisanych klipów podobają Ci się. A może chciałabyś żebym coś zmienił.
Jako że tą pracę pisałem w 2011 roku, nie było jakiejkolwiek możliwości wspomnienia o Gangnam Style, Koreańczyka o pseudonimie PSY. Gdybym pisał to teraz, to na pewno przytoczyłbym pierwszy teledysk, który przekroczył miliard odsłon na YouTube. A czy moje propozycje opisanych klipów podobają Ci się. A może chciałabyś żebym coś zmienił.
- Mona Tozzi
- Keep The Faith
Poprawka do tego postu. 26 maja w niedzielę kupiłem sobie nowy album studyjny Deep Purple Now What?! Zadecydowało o tym wydanie tej płyty w tradycyjnym plastikowym pudełku jewelcase, przypominającym albumy z 1996 roku (nie trzeba mówić że kupiłem wersję standardową a nie deluxe z bonusowym DVD). Kolejnym albumem z XXI wieku jaki chciałbym kupić, jest The Mix-Up Beastie Boys z 2007 roku. Ta płyta jest absolutnie wyjątkowa w ich dyskografii, gdyż jest to album całkowicie instrumentalny, a muzyka przypomina ścieżkę dźwiękową do seriali kryminalnych z lat 70. Powiedzcie mi, czy można kupić tą płytę w pudełku jewelcase.jaka jest ostatnia (w sensie najmłodsza rocznikowo) polubiona przez Ciebie płyta