EURO 2012!

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

EURO 2012!

Post autor: Miracle-BJ »

Euro 2012!

Chciałabym abyśmy wspólnie podzieli się opiniami, wrażeniami na temat EURO 2012. Czy lubicie piłkę nożną? Jakimi jesteście kibicami? Co Wam się podoba, a co przeraża w związku z tą imprezą? Abyśmy wymieniali się opiniami, wrażeniami, spostrzeżeniami w czasie trwania EURO!!!
Osobiście bardzo uwielbiam oglądać mecze, w których gra nasza reprezentacja kraju. Bardzo się wtedy denerwuję, przeklinam jak nasi grają do d…y, jestem wściekła jak przegrywają. Krzyczę z radości gdy strzelają gole i w ogóle jestem kibicką na 120%. A nie ma nic lepszego jak oglądać mecz z przyjaciółmi, rodziną przy piwku lub grillu! Coś wspaniałego!
A wracając do EURO 2012 to szczerze mówiąc bardzo cieszy mnie, że taka impreza odbywa się w Polsce. Mam niestety mieszane uczucia, czy wszystko wypali tak jak należy, czy nie będzie jakiegoś „obciachu” ( pomijając to, co już nie jest dograne do końca tak jak należy). Wierzę głęboko, że wyjdziemy z grupy! To jest na razie cel nr 1. Natomiast piosenka, która jest naszym przebojem na EURO – to jest jakieś totalne nieporozumienie!!! Nie cierpię tych „Jarzębin” ! Myślę, że stać nas było na lepszy przebój!!! Myślę, że Ukraina ma ładniejszą piosenkę, chociaż też szczególnie się nią nie zachwycam. Na sam koniec dodam tylko to, że jestem obrażona na P. Tomaszewskiego za to, że powiedział, że nie będzie kibicował naszym chłopakom! Chyba mu rozum po …-ło w tym sejmie! Choćby nie wiem jaka by to była drużyna czy dobra, czy zła, to są przecież jego rodacy i powinien trzymać za nich kciuki i dodawać im wiary w to, że będzie dobrze! To tyle co chciałam powiedzieć. Czekam na Wasze opinie.
BJ - It's my life - Always !
piopio
It's My Life
It's My Life

Post autor: piopio »

Osobiście nie jestem jakimś mega fanem piłki kopanej, jeśli już to oglądam głównie mecze naszej wspaniałej reprezentacji. Preferuję Prokom Trefli i Atom Trefl (lokalny patriotyzm :P ). Niestety nasi piłkarze nie powalają poziomem na kolana, zawsze mam wrażenie, że bieganie sprawia im trudności (speeda mają jak emeryci, a nie faceci w sile wieku), celność podań jak i utrzymanie się przy piłce też nie najlepsze. Natomiast najbardziej mnie wkur...ia to, że ciągle wycofują się na swoją połowę i przy każdej okazji wykorzystują bramkarza zamiast zapierdzielać do bramki przeciwnej :zly: jak tak będą grali w czerwcu to będziemy potrzebowali cudu żeby wyjść z grupy. Oczywiście życzę Nam wszystkim żeby doszli co najmniej do ćwierćfinału, ale to już zależy w dużej mierze od samych piłkarzy, jak i selekcjonera S.

W kwestii przygotowań do EURO.
Kompletny brak przemyślanych decyzji, budujemy dużo, to fakt, ale bez głowy. Stadiony piękne, inna sprawa że przepłacone, ale czy będziemy w stanie utrzymać je po EURO? Hiszpania chce już burzyć swoje stadiony bo nie stać ich na ich utrzymanie... Dobra, mamy już te stadiony ale o parkingach przy nich to już chyba ktoś zapomniał, zdecydowanie za mało. Lotnisko w Rębiechowie (Gdańsk) piękne i jak najbardziej na plus. Drogi w całym trójmieście nadają się w dużej mierze tylko do gruntownej naprawy: koleiny, dziury, ehh i jeszcze te ciągłe korki. Jedyna nadzieja że SKM podstawi długie składy kursujące co 5-7 minut. Miasteczka kibica w Gdańsku i Sopocie myślę że staną na wysokości zadania i ci co nie dostali biletów będą mogli się dobrze bawić. Tyle moich spostrzeżeń z trójmiasta.

Jedyne co mi się bardzo nie podoba, to to że liżemy d...ę Platiniemu i spółce od samego początku. To że UEFA nie będzie płaciła podatków to już dla mnie przesada http://podatki.wp.pl/kat,70474,title,Po ... caid=1e835 a potem marudzą na Wiejskiej, że kasy nie mają w budżecie i każą nam zapierdzielać do 67.

Podsumowując, może lepiej zrobić mniej, a lepiej (i żeby to nam długo służyło) niż dużo a źle i potem zaraz po EURO to poprawiać i znowu miliony wydawać. Nie jest ani super rewelacyjnie ani tragicznie, po prostu jest normalnie. To głównie dziennikarze robią sensację z wszystkiego. Najlepiej podejdźmy na luzie do tego jak Gracy do swojego kryzysu i będzie wszystko dobrze ;]
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Jestem wielkim fanem piłki od małego.

Uważam, ze mamy najsilniejszą kadrę od chyba czasów Piechniczka, która dobrze razem współgra .
Na Euro jedziemy mając w skąłdzie: Bramkarza uznawanego przez niektórych specjalistów za jednego z 3 najlepszych bramkarzy świata, obrońce którego przejscie do Realu wycenia się za 25 mln, pomocnika kiwajacego się jak najlepsi na świecie czy napastnika wycenianego za nawet 40 mln euro.
Reszta kadry na całkiem wysokim poziomie. Boenisch mocno krytykowany (bo ktoś musi), ale nikt nie chcę zauważyć, ze w 2ch ostatnich meczach groźne akcje przeciwnkików były tylko i wyłacznie po stronie Piszczka. Perquis i Wasilewski tworza naprawde solidną pare. Obrona przez długi okres była naszym tragicznym punktem w której brylowały takie "łamagi" jak Jodłowiec, Glik, Wawrzyniak, Głowacki czy Sadlok. Obecna obrona to kilka klas wyżej. W pomocy mamy śiwetnie uderzającego stałe fragmenty Obraniaka, przebojowego Rybusa, solidnych - Murawskiego i Polańskiego. Wysuniętym pomocnikiem może być momentami nie do zatrzymania Grosicki. Do tego jeszcze Tytoń, Woktkowiak, Mierzejewski i Wolski.

A na ławce mamy kolejny wielki atut. Smuda. Zawsze mu kibicowałem i jest to przykład typowego człowieka, który swoją pracą i dążeniem do spełnienia marzeń zdobył to co chciał, a nawet więcej. Pamiętam moje rozczarowania jak nie zostawał wybierany na trenera kadry pomimo iż był murowanym kandydatem. Czy los mógł go lepiej nagrodzić za wytrwałość??
Jestem pewien, ze ten świetny fachowiec i człowiek którego nie opuszcza szczęście osiągnie z nasża kadrą przynajmniej wyjście z grupy.

wyjścia z grupy jestem pewien i po cichu licze na półfinał.
Miło swoją drogą widzieć w zakąłdach bukchmacherskich, że tylko z Ruskimi jesteśmy minimalnie gorzej oceniani niż przeciwnik a w pozostałych meczach jesteśmy solidnymi faworytami.

Przygotowania?? Chciałbym się czegoś wiećej dowiedzieć o tym co zostąło zrobione, bo wiem, że zrobiono wiele. Niestety mentalniość ludzi w naszym kraju zmusza stacje telewizyjne (a i same chcą) do wałkowania o tych tylko 20% niezrealizowanych zadań, a informacjami o autostradzie A2 już żygam.

Stadiony - przepiękne. Z chęcią się na jakiś mecz po Euro kadry przejade na narodowy.

Jarzębiny i hymn naszej kadry? - Dalej tej piosenki nie ogarniam, ale jestem w stanie sobie wyobrazić stadion podchmielonych kibiców śpiewających ta piosenkę. Jak dla mnie niezła ironia, bo w kraju ludzi ponurych, zgorzkniałych, smutnych, o niskiej samoocenie, kompleksach wygrął utwór śmieszny, radosny, zabawny, prosty, z jajem. Nie pasuje do ogółu naszego społeczeństwa, dlatego tak bardzo mi ise ten wybór podoba. Fajna ironia.

Tomaszewski - ten temat w mediach wogóle nie powinien być poruszany. Nie lubie tanich sensacji na takim poziomie. Rozumiem jak ktoś głosi idee, że w PL powinni tylko grac rodowici PL wychowujący się u nas. Jednak nie można z drugiej strony akceptować w takim razie powołania Olisadebe czy głosić, ze kibicuje się Klosemu, bo to prawsdziwy Polak. Pomijam fakt, że Klose jasno okrelsił się, ze był, jest i będzie Niemcem i nie żąłuje tego wyboru.

Strajki - Powinniśmy na czas euro wprowadzić zapis, ze za strajk w tym czasie dana osoba idzie do więzienia na 5 lat i płaci kare w wysokości np 50 tys zł.
Są idee szczytniejsze niż tylko i wyłacznie czubek własnego nosa. A teksty, że jeżeli się nie spełni wszystkeigo czego żadam to będe strajkował podczas euro pokazują jak potrafimy być żenujący i samolubni. Przeraża mnie to.

Chciałbym zakończyć pozytywnie więc
1.Polska wyjdzie z grupy. Wygrane z Czechami i Grecją i przynajmniej remis z Ruskimi.
2.Turniej wygra ktoś z grupy: Polska, Anglia, Niemcy, Hiszpania (mam nadzieje, zę oni nie wygrają)
3.Będziemy grać ładną dla oka piłke z szybkimi akcjami i mocnym pressingiem.
4.Mamy szanse zobaczyć pierwsze zwycięstwo z Niemcami
5.Będzie super
Awatar użytkownika
michael
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ Bounce SWW

Post autor: michael »

Chciałbym zakończyć pozytywnie więc
1.Polska wyjdzie z grupy. Wygrane z Czechami i Grecją i przynajmniej remis z Ruskimi.
2.Turniej wygra ktoś z grupy: Polska, Anglia, Niemcy, Hiszpania (mam nadzieje, zę oni nie wygrają)
3.Będziemy grać ładną dla oka piłke z szybkimi akcjami i mocnym pressingiem.
4.Mamy szanse zobaczyć pierwsze zwycięstwo z Niemcami
5.Będzie super
Bardzo miło jest czytać takie rzeczy i wiedzieć, że nie jestem samotny w swoim optymiźmie :brawo:

Z dnia na dzień jestem coraz bardziej przesiąknięty atmosferą tej Wielkiej imprezy. Nie słucham opinii, nie oglądam dziennika tylko po to żeby nie psuć sobie nerwów. Po dwóch meczach "sparingowych" z Łotwą (przeciętnie) i Słowacją (pół przeciętnie) - udana pierwsza połowa i słaba druga, nadal nie wiem na co stać ten zespół.
Mój scenariusz wygląda następująco. Wygramy z Grecją 1:0 bądź 2:1 (daj Boże). Potem remis z Rosją np. 1:1 (remis z Rosją to wersja optymistyczna) i na końcu tym razem nie mecz o honor tylko o wszystko z Czechami, który albo wygramy albo zremisujemy. W takim przypadku wychodzimy z grupy i gramy w zależności od miejsca I bądź II w grupie z którymś z zespołów grupy B czyli: Niemcy, Holandia, Portugalia, Dania. Wiem wiem zespoły nie do przejścia. Tak jest niestety w każdej grupie. Moje marzenie to ćwierćfinał z Niemcami 21 albo 22 czerwca.
Od tego momentu już nie komentuję ani nie krytykuję Reprezentacji (cisza przed Euro). Czekamy co się wydarzy 8 czerwca.
Polska Gola !! :jupi:
Let's get rocked!
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Miracle-BJ pisze: A nie ma nic lepszego jak oglądać mecz z przyjaciółmi, rodziną przy piwku lub grillu! Coś wspaniałego!
Zgadzam się w 1000%!!!
Miracle-BJ pisze: Na sam koniec dodam tylko to, że jestem obrażona na P. Tomaszewskiego za to, że powiedział, że nie będzie kibicował naszym chłopakom! Chyba mu rozum po …-ło w tym sejmie!
Nie wiem jak Tobie, ale mnie nie bardzo podoba się podejście na zasadzie:"żyję w Niemczech, grałem przez długi czas w młodzieżówce Niemiec, u Loewa już jednak nie miałem szans więc z braku laku zagram w koszulce moich prapraprapraprapra dziadków, którzy mieli polskie korzenie" - ja sobie tego nie wymyśliłem tylko cytuję prezentowany w mediach tok myślenia Eugena Polanskiego, który najpierw nie był kadrą Smudy w ogóle zainteresowany a potem, gdy doszło do niego, że może go minąć turniej, na którym może się wypromować z łaski przyjął ofertę biało-czerwonych. Do koszulki z orzełkiem trzeba coś czuć!! To nie jest klub!! Tomaszewski ma prawo do swojego zdania tak, jak mają prawo do strajków niezadowoleni ludzie.

Im bliżej turnieju, tym propagandowy strumień medialnych doniesień coraz obfitszy. Dosłownie wszystko się udało i wszyscy powinni się cieszyć - to taki przykaz rządzących tzn. nie cieszysz się - jesteś z innej planety. Minister Sportu zna się na Sporcie jak jej fryzjer, któremu załatwiła fuchę, Drzewiecki i wszyscy wieszali psy na Kaplerze - bogu ducha winnemu (to nie do jego obowiązków należało wzmacnianie sygnału radiowego Policji na Narodowym), który miał czelność domagać się kasy z tytułu umowy, którą mu Miro wcześniej zaproponował. Podwykonawcy na budowanych drogach gryzą ścianę bo nie dostają pieniędzy za wykonaną pracę. Ja ich rozumiem. Wy byście się na ich miejscu cieszyli?

Najważniejsze pytanie nie dotyczy tego czy sam turniej się uda. Jestem pewien, że będzie ok pod względem organizacyjnym. Znam kilka osób zaangażowanych w wolontariat UEFA i jego odmianę miejską i są to w większości młodzi ludzie z zapałem do pracy i ciekawi świata. Meritum problemu to pytanie czy operatorzy stadionów mają już w tej chwili obszerny plan na utrzymanie stadionów tak by przynosiły zyski. W końcu Państwo czyt. My wszyscy trochę w nie wpompowało. Portugalia po Euro miała z tym ogromne problemy. Nawet Niemcy z gotową infrastrukturą straciły finansowo na Mundialu 2006. To będzie najważniejszy problem po Euro. Wiem coś o tym bo w moim mieście najbardziej reprezentacyjna hala w Łodzi - Atlas Arena przynosi straty bo nie ma na nią pomysłu.

Żeby jednak nie szerzyć tylko defetyzmu kilka pozytywnych słów. Cieszę się, że turniej tej rangi odbędzie się częściowo w Polsce. Na te kilka dni będziemy w centrum uwagi sportowego świata. Ten kto śledzi serwis ESPN.com ten wie o co mi chodzi.

Będę trzymał kciuki za Polskę. Tak mamy prawą stronę i Lewego klasy europejskiej, ale trzeba pamietać, że na Euro nie będzie grać Borussia Dortmund tylko Reprezentacja Polski. Liczę na niespodziankę ze strony Francji i wybuch formy Giroud, mistrz Francji z Montpellier HSC i aktualny król strzelców Ligue 1.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Miracle-BJ pisze:A nie ma nic lepszego jak oglądać mecz z przyjaciółmi, rodziną przy piwku lub grillu! Coś wspaniałego!
Jest coś lepszego - obejrzenie meczu na żywo ;)

Przygotowania do EURO: dla mnie bez niespodzianek, czyli tak jak sądziłem kilka lat temu po wyborze gospodarzy: zdążyliśmy ze stadionami, a z infrastrukturą kończymy na ostatnią chwilę. Choć nie wszędzie tak jest, bo na przykład autostrada A4, która miała przebiegać w pobliżu mego miasta i rozładować ruch w centrum gotowa nie będzie i na przykład kibice z Anglii, którzy jadąc tranzytem już zarezerwowali u nas niemal cały hotel, zobaczą piękne jarosławskie korki :)

Zapowiedzi strajków: mnie bardzo martwią, bo od dłuższego czasu mi samemu nóż się w kieszeni otwiera na nieciekawą sytuację w kraju (temat na osobną dyskusję). W obawie przed paraliżem Warszawy na mecz otwarcia jadę już dzień wcześniej. Ale nie ma tego złego... trochę pozwiedzam :)

Poziom sportowy i szanse Polski: wokół widzę nastawienie albo hurra optymistyczne, albo skrajnie pesymistyczne. Ja szanse na wyjście z grupy oceniam na 50%.
Przede wszystkim mamy wreszcie zawodników, którzy stanowią o sile solidnych zachodnich klubów (Lewandowski, Błaszczykowski, Piszczek, Szczęsny). Problem jednak w tym, że brak nam zmienników na wielu pozycjach. Za jedynie nieporozumienie w powołaniach uważam Pawła Brożka - wiecznie uznawanego na "młody talent". Skoro do tej pory nie spełnił oczekiwań, to już w wieku 28 lat ich nie spełni. Ale to decyzje trenera, on widzi graczy na co dzień i obym to ja się mylił, a nie on :)
Aha - a jeśli chodzi o "naturalizowanych" Polaków. W historii większości reprezentacji tacy byli. My chyba nie jesteśmy do takiej sytuacji przyzwyczajeni. Jedynym z tego grona, do którego zawsze będę miał obiekcje, jest Eugen "Eugeniusz" Polanski. Sam pamiętam jego wypowiedzi o tym, że nie interesuje go gra dla Polski.
Natomiast same przepisy - że można grać dla innego kraju, jeśli zagrało się w drużynach młodzieżowych w meczach towarzyskich innego - to jest temat na osobną dyskusję.

Bardzo dużo zależeć będzie od meczu z Grecją. Ostatnie ich mecze pokazują, że wcale nie musimy się ich obawiać. Tyle tylko, że piłka jest nieobliczalna... Rosja - zdecydowanie najsilniejsza z naszych rywali. Ma doświadczonych zawodników, a ligę znacznie mocniejszą od naszej. Czesi - również w naszym zasięgu, choć oni tak samą uważają o nas :) Na pewno bliskość Wrocławia zachęci ich kibiców do licznego przyjazdu, co może być ich atutem.
Mnie osobiście ciekawi przede wszystkim to jak drużyna będzie przygotowana, bo sam obserwuję co pół roku przygotowania swojego klubu do sezonu. Jestem ciekaw czy dwa tygodnie po okresie ciężkich treningów uda się przywrócić zawodnikom świeżość i formę, której mają prawo nie mieć po sezonie ligowym.

Wypowiedzi Tomaszewskiego: wstyd, że to były reprezentant Polski. Najpierw mówi, potem myśli, na końcu odkręca (a może tego nie odkręcił - nie wnikałem - od dłuższego czasu opinie tego człowieka interesują mnie tyle, co zdanie pijaczków spod sklepu nie mających pojęcia o niczym). Szkoda, że wstydzi się bycia reprezentantem kilkadziesiąt lat po fakcie, jak sam nim był, a nie wtedy.

Faworyci turnieju: według mnie tradycyjnie Hiszpania, Niemcy, Holandia, Włochy. Myślę, że dużo może namieszać Szwecja i fajnie by było, gdyby Polska :)

Stadiony po EURO: jak ktoś wspomniał wyżej - brak pomysłu może być zgubny. W Londynie Wembley żyje meczami reprezentacji, finałami Pucharu Anglii i koncertami. U nas finał Pucharu Polski rozgrywa się na - w połowie pustym - stadionie w Kielcach. Dobrze, że pozostałe stadiony są używane przez kluby ligowe, choć aby je zapełnić potrzebne są wyniki sportowe, a z tych cieszą się na razie tylko we Wrocławiu.
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

>> Nie wiem jak Tobie, ale mnie nie bardzo podoba się podejście na zasadzie:"żyję w Niemczech, grałem przez długi czas w młodzieżówce Niemiec, u Loewa już jednak nie miałem szans więc z braku laku zagram w koszulce moich prapraprapraprapra dziadków, którzy mieli polskie korzenie"
- Eugen jest Polakiem. Urodził się w Polsce. Mówi po Polsku.
A pozatym czemu nadajesz komuś złe intencje?? Rozmawiałeś z Eugenem. Mówisz, ze chcę się wypromować.
A może on chciał jak Podolski grać w PL, ale presja przyjaciół, otoczenia, brak nadzieji na zainteresowanie z naszej strony jego grą w PL barwach sprawiła, że bał się głośno mówić, ze chciałby zagrać dla nas?

Wenta grał w Niemczech dla reprezentacji Niemców, a mówi o sobie, ze jest Polakiem. Objął kadre PL tylko dla promocji??
Michalczewski walczył długo pod flagą niemiecką, bo dawało mu to wielkie szanse i zrobienie czegoś dobrego. Dopiero kiedy pojawiły się możliwośći powrócił pod flage PL. Zrobil to dla kasy? Promocji?

Czy jako młody chłopak Eugen nie mógł grać dla kadry która go chciała, wkraju gdzie się wychowywał, pomimo iż może się czuć wpół PL a wpół Niemcem??

Czy intencje typu: chcę grać dla zespołu którego jestem obywatelem (Eugen) lub chcę dać coś kraju mojego pochodzenia (Obraniak) jest złe? Pomimo iż ktoś grał już w innej kadrze??

Owszem jeżeli intencja byłaby tylko i wyłącznie kasa i promocja to ja byłbym na nie.
A czy tak jest? Czy nie udowadniają, że chcą dla nas grać, że chcą czuć się częścią naszej Polskiej kadry? i podczas Euro z dumą śpiewać Polski hymn?
Nie lubie w Polakach z góry narzucanie komuś złych intencji bo to świadczy o nas samych. Jeśli komuś coś zarzucam to jest wielkie prawdopodobieństwo, zę to ja mam z czymś problem.

>> prezentowany w mediach tok myślenia Eugena Polanskiego,
A czy on jest prawdziwy?? Czy media mówią tylko prawde czy to co się najlepiej sprzedaje? Ja nie widziałem wywiadu z Eugenem o którym mówicie. Widziałem zaprzeczenia Eugena odnośnie pewnej wypowiedzi.

>> który najpierw nie był kadrą Smudy w ogóle zainteresowany
A może to była kwestia presji otoczenia?? a moze wtedy nie czuł tego co dziś a teraz czuje prawdziwą potrzebę i chęć dania coś naszej kadrze? Może musiał dojrzeć?

>Tomaszewski ma prawo do swojego zdania tak, jak mają prawo do strajków niezadowoleni ludzie.
Ma prawo do opini, ale obrażanie w taki sposób świadczy o jego zerowej kulturze. Jest osobą zamknietą z tylko swoją racją. Ja widze u niego symptomy poważnej choroby.
Ludzie maja prawo do strajku. Ale czy strajk ma sens i czy to ważne czy strajkuje się w dobrych intencjach?? Ja mogę strajkować bo chcę aby pańśtwo dało mi prace jaka sobie wymarzyłem.
Czy strajki ludzi o wiek emerytalny są sensowne?? Ja bym chciał aby oni strajkowali w imie wymuszenia tworzenia ustaw zmieniajacych system w PL. Wymuszajacy zarówno od rządu jak i opozycji. System został oparty na rodzinie 2 + 4 (dzieci) a obecne realia są 2 + 0,5 dziecka i system nie ma prawa funkcjonować. Status Quo sprawi, ze podatki podniesiemy kilkukrotnie za pare lat. Ja chcę rozwiązań napędzajacych zmiany.

>>Dosłownie wszystko się udało i wszyscy powinni się cieszyć
Naprawde mam problem ze zrozumieniem ludzi dla których ważniejsze jest narzekanie, ze 20% inwestycji się nie udało zamiast cieszyć się, że miliony ludzi sprawiło, ze udało nam się wykonać 80% założeń. To jest coś pięknego.
>> Podwykonawcy na budowanych drogach gryzą ścianę bo nie dostają pieniędzy za wykonaną pracę. Ja ich rozumiem. Wy byście się na ich miejscu cieszyli?
Normalne prawa rynku. Nie było Euro i takie sytuacje też miały miejsce. Od tego są ustawy i ciągła praca nad udoskonaleniem systemu.

Pytanie brzmi czy TY masz jakieś powody do narzekania. Bo chyba powodem nie jest, że ktoś tam gdzieś nie dostał kasy na czas, że spóźniliśmy się z A2 lub nie wybudowaliśmy metro. Czy to są dla CIEBIE realne powody do smutku i narzekania??
Może Cię zmartwie, ale gdyby nei byłoby Euro to: mielibyśmy korupcje (występywałą przed euro), byłyby obsuwy przy projektach, byłyby wykorzystywanie innych itp. Też byś narzekał??
Cholera świat nie jest idealny i nie wymagajmy tego od świata i innych. Spróbuj to odnieść do siebie. Czy zawsze jesteś idealny a w szkołach zdobywasz same 5tki? Po każdej 4ce narzekasz na siebie i żadasz dla siebie kary? Jak dla mnie zrobiliśmy AŻ 80% i się z tego cieszmy. Owszem jakbym to ja był tym budowlańcem to bym się nie cieszył, ale nie jestem. Ciesze się wieć pomimo tego, ze gdzieś tam dzieje się niesprawiedliwość, ale tego nigdy sie nie uniknie.
>>Najważniejsze pytanie nie dotyczy tego czy sam turniej się uda.
Ja licze na strajki każdego dnia, pochody nienawiści (szczególnie względem Rosjan, Niemców, Czarnych i Żydów), akty wandalizmu, brutalne akty szantażu względem rządu (nie spełnią co chcę to zniszcze euro) i pare innych ciekawych akcji. Mentalnie jest to dla nas ciężka próba czy dorośliśmy do cieszenia się życiem, demokracji i takich wielkich imprez jak Euro.

Generalnie życze optymizmu i szczęścia ;)
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Adrian pisze:Czy intencje typu: chcę grać dla zespołu którego jestem obywatelem (Eugen) lub chcę dać coś kraju mojego pochodzenia (Obraniak) jest złe? Pomimo iż ktoś grał już w innej kadrze??
Czy gdyby Tobie tak bardzo na tym zależało nie robiłbyś wszystkiego by nauczyć się choć trochę języka kraju w barwach którego występujesz (Obraniak)? Mi to przeszkadza bo mam problem z identyfikacją z taką "paczką". Może mi przeszkadzać? Chyba może. W swojej wypowiedzi opierałem się na tym co podawały media. Ty też fantazjujesz na ten temat bo tak naprawdę nie masz 100% dowodu, że było jak napisałeś.

OK już się zamykam i zanurzam w krainie wiecznej szczęśliwości :)

Dosłownie wszystko się udało i wszyscy powinni się cieszyć - to taki przykaz rządzących tzn. nie cieszysz się - jesteś z innej planety.

Napisałem swój post nie po to by - jak to między wierszami mi zarzucasz - upuścić osobistego jadu. Napisałem tylko to co o tym wszystkim myślę i nie sądzę bym kogoś czymś obraził. Ja nie oceniam super optymistycznie działań rządu w temacie EURO 2012. Mam do tego takie samo prawo jak Ty do patrzenia na otaczający świat przez różowe okulary. Peace Adi.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dla mnie bulwersującą sprawą jest to, że UEFA zarobi miliony i nie zapłaci podatku !!! ;[

Żadne dochody UEFA w związku z EURO 2012 nie zostaną opodatkowane w Polsce. Chodzi o prawa marketingowe i prawa medialne. Był to bezwzględny wymóg UEFA, bez akceptacji którego Polska nie otrzymałaby prawa do organizowania EURO 2012. Warto wiedzieć, że jest to standardowy wymóg tak UEFA, jak i FIFA podczas organizacji wielkich imprez piłkarskich.
Zwolnienie z podatku dotyczy:
1. podatników podatku dochodowego od osób prawnych – CIT (chodzi o UEFA, oraz, utworzone zgodnie z prawem szwajcarskim, podmioty, których UEFA jest jedynym udziałowcem lub akcjonariuszem: UEFA EVENTS S.A., oraz UEFA Media Technologies S.A - UMET) – tu zaniechanie poboru podatku dochodowego dotyczy jakichkolwiek dochodów tych podatników uzyskanych w związku z organizacją turnieju finałowego Mistrzostw Europy w Piłce Nożnej UEFA EURO 2012.
W odniesieniu do tej grupy podmiotów zaniechaniem objęte zostały dochody (przychody) uzyskane od dnia 1 stycznia 2010 r., do 31 grudnia 2012 r.
2. podatników podatku dochodowego od osób fizycznych – PIT - dochody podlegać będą zaniechaniu poboru wyłącznie w zakresie, w jakim zostały uzyskane w związku z wykonywaniem pracy lub świadczeniem usług w związku z UEFA EURO 2012.
W tym przypadku zaniechanie poboru dotyczy jedynie osób delegowanych przez UEFA lub jej spółki zależne w celu zorganizowania turnieju finałowego UEFA EURO 2012 oraz tych, które otrzymały akredytację UEFA (w szczególności piłkarzy, trenerów, sędziów, członków sztabów medycznych drużyn).
Nie znam się na tych szczegółowych warunkach organizacji takich imprez, ale wk … ło mnie to totalnie. Od szarych obywateli wyciąga się z kieszeni każdą złotówkę, a tutaj gruba kasa nie wpłynie do naszego dziurawego budżetu. Uważam, że jest to wielka niesprawiedliwość !!!
Nie piszę dalej bo mnie zaraz szlag trafi ! :bije:
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Ja pierdziele... widzę, że młodzieżówka PiSu dotarła i na nasze forum...

Skoro mający tyle wspólnego z Polską co ja z Chinami Olisadebe mógł być swego czasu piłkarskim bohaterem narodowym to nie rozumiem problemu z zawodnikami polskiego pochodzenia...

Co do Tomaszewskiego to nawet nie chce mi się tego komentować, koleś gada zawsze na przekór innym bo to jego sposób na medialną egzystencję. Jakoś gra wspomnianego Olisadebe mu nie przeszkadzała, wręcz przeciwnie określał siebie pierwszym fanem reprezentacji Engela, a Emanuela mianem Polaka - czy tylko ja tu widzę szczyt hipokryzji?

np.

"W jego opinii niepodważalny jest wkład Emmanuela Olisadebe. - Ma on ogromny udział w wynikach osiąganych przez biało-czerwonych. A to, że jest Polakiem i gra w reprezentacji, to przede wszystkim zasługa Bońka i Engela, którzy próbowali wpłynąć na prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, aby jak najszybciej przyznać Olisadebe polski paszport. "Oli" jest naszej drużynie bardzo potrzebny. Jego obecność na boisku rozwiązuje wiele problemów, nadaje grze Polaków błysku i pozwala na zdobywanie wielu bramek - zauważył Tomaszewski."

Gdzie tu logika?
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czy gdyby Tobie tak bardzo na tym zależało nie robiłbyś wszystkiego by nauczyć się choć trochę języka kraju w barwach którego występujesz (Obraniak)?
Ostatnio widziałem wywiad z nimi jak próbowali odpowiadać po polsku więc jak dla mnie to oni się starają. I liczę na to, ze będą śpiewać hymn podczas meczu otwarcia przynajmniej w tak słabym wydaniu jak nasz największy patriota Jarosław K.
Mi to przeszkadza bo mam problem z identyfikacją z taką "paczką". Może mi przeszkadzać? Chyba może.
Moze. A nie przeszkaza Ci, ze pewnie co drugi polak miałby problem z zaśpiewaniem hymnu. Że w 99% śpiewamy "póki my żyjemy" zamiast "kiedy my żyjemy"?
Ty też fantazjujesz na ten temat bo tak naprawdę nie masz 100% dowodu, że było jak napisałeś.
Jasne. Jednak nie oceniam kogos poprzez swoją lub medialną interpretacje intencji. Liczy się dla mnie ich podejście i zaangażowanie. Boruc, Żewłakow, Kuszczak czy Peszko niby wspaniali polacy, ale godnie nie potrafią reprezentować kraj, nie potrafią uszanować zasad, tworzyć dobrej atmosfery, bo liczy się tylko to na co oni mają ochotę. Świetni piłkarze, ale wole mieć w kadrze zawodników pracujących na wspólną dobrą atmosfere, dopingującą siebie i w pełni zaangażowaną. Boenisch przyjeżdżał na mecze kadry pomimo kontuzji, a reszcie chłopaków zaangażowania odmówić nie można.
Mam do tego takie samo prawo jak Ty do patrzenia na otaczający świat przez różowe okulary. Peace Adi.
Jasne, ale nie wychodź strajkować podczas euro ;P
Dla mnie bulwersującą sprawą jest to, że UEFA zarobi miliony i nie zapłaci podatku !
Ale jak sama podałaś takie sa wymogi. Równie dobrze moze Cię bulwersować, ze idąc do pracy na dane stanowisko nie chcesz zarabiać 2 tys tylko `10tys i bulwersujesz się, ze firma ustaliła takie stawki. Też bym chciał, aby płacili podatki, ale zyskamy wiele więcej niż te ich marne wpływy do państwa.
"W jego opinii niepodważalny jest wkład Emmanuela Olisadebe. - Ma on ogromny udział w wynikach osiąganych przez biało-czerwonych. A to, że jest Polakiem i gra w reprezentacji, to przede wszystkim zasługa Bońka i Engela, którzy próbowali wpłynąć na prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego, aby jak najszybciej przyznać Olisadebe polski paszport. "Oli" jest naszej drużynie bardzo potrzebny. Jego obecność na boisku rozwiązuje wiele problemów, nadaje grze Polaków błysku i pozwala na zdobywanie wielu bramek - zauważył Tomaszewski."
Hipokryzja i tok myślenia
Ja nie chciałem Olisadebe w kadrze, bo to nie jest w ogóle Polak
Sprawa Rogera była dla mnie już obojętna. Był Oli więc czemu nie Roger.
Obecni Polacy z pochodzenia lub urodzeni w naszej kadrze dla mnie są o wiele bardziej Polakami niz powyższa 2ka. A zachowaniem i podejściem przewyższają niejednego prawdziwego patriote w naszym kraju.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Życzę sobie i wszystkim kibicom, aby tak śpiewano Hymn Polski !
Pięknie i wzruszająco bardzo!

http://www.youtube.com/watch?v=TSpEBBwk ... re=related

[ Dodano: 2012-06-02, 19:17 ]
A to na poprawę humory i lepsze kibicowanie ! :jupi:

http://www.youtube.com/watch?v=jX7rtaNt ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=QzncAFDb ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=jDUzMGgj ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=7TKg3PB9 ... re=related
Awatar użytkownika
Misiek
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: Misiek »

Miracle-BJ pisze:Dla mnie bulwersującą sprawą jest to, że UEFA zarobi miliony i nie zapłaci podatku !! ! ;[
Dobrze powiedziałaś - jest to jeden z wymogów stawianych przez UEFA krajom, które chcą kandydować na gospodarza.
I nie złość się :) UEFA to organizacja, która "produkuje" rozgrywki piłkarskie. Jeśli komuś nie pasują stawiane przez nich warunki - to niech nie kandydują. Pomimo tych ciężkich do zniesienia warunków taki turniej jest gigantyczną szansą na wypromowanie Polski. A to może zaprocentować po turnieju.
"If You believe in something,
You can't give up"
R.S.
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie wiem jak Wy kibice, ale ja jestem w pełni gotowa na mecz !!! Na stole piwko, drinki, chipsy, pizza, no i oczywiście buzie pomalowane na barwy narodowe, koszulki biało – czerwone ! Jestem z rodzinką i jesteśmy bardzo podekscytowani i pełni wiary w zwycięstwo !
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

Piękny remis. Nie spodziewałam się wygranej, ale remisu też nie, więc jestem miło zaskoczona :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”