flash disc

Wszystko co nie pasuje do pozostałych kategorii.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ
bartekbb23

flash disc

Post autor: bartekbb23 »

Nie wiem czy słyszeliście o tym, ale grupa De Mono zdecydowała się zprzedać swój najnowszy album nie na płytach Cd lecz na pamięci flash http://muzyka.interia.pl/pop/news/innow ... 1004889,50

Co o tym sądzicie, może teraz każdy artysta powinien tak czynić, bo cena podobna do płyty, a ma sie przynajmniej trochę wolnej pamięci pendrive. W końcu tak czy siak muzyka z płyt trafia na kompa.
Pippo
Moderator
Moderator
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Pippo »

Mimo wszystko artysci powinni przede wszystkim nastawiac sie na wydawanie krazkow, a pomysly wydawania czegokolwiek na pamiec Flash, powinno byc nastawione na cos w rodzaju "limitowana edycja".
Moze mam takie zdanie, tylko dlatego, ze wiele razy czytalem/slyszalem zdania "nagrali nową płytę", "na swoim nowym krążku...".
Zdecydowanie wybralbym plyte CD. Gdy zdecyduje sie wydac jakies pieniadze na plyte, zawsze jest jakas wieksza satysfakcja wkladajac nowy, swiezy krazek do odtwarzacza, po czym go przesluchujemy. To tworzy pewien specyficzny klimat. Jezeli chce miec to na kompie, wystarczy ze uzyje odpowiednich programow (np. Cdex).
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

Pippo pisze:Jezeli chce miec to na kompie, wystarczy ze uzyje odpowiednich programow (np. Cdex).
Jeżeli chce się mieć jakąś płyte na kompie, wystarczy, że użyje się eMule lub innego takiego programu :P De Mono ściągnęło ten pomysł od jakiegoś zesposłu zagranicznego, czytałam o tym, i więcej osób ściąga krązek nielegalnie, niż kupuje ;] Ja także opieram CD: książeczki....
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Awatar użytkownika
M.Ssed
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: M.Ssed »

magda01614 pisze:Jeżeli chce się mieć jakąś płyte na kompie, wystarczy, że użyje się eMule lub innego takiego programu
Tylko że gdy ściągniesz z eMule'a, to wtedy jest piractwo, a gdy przekonwertujesz z płyty, wyłącznie dla własnego użytku, piractwem tego nazwać się nie da :P .

Również jestem za CD, w sumie z takiego pendrive'a to bym musiał wrzucić na komputer, następnie wypalić na płytke, a taką płyte znowu nie każdy odtwarzacz...odtwarza :P ... i tylko problem...
Awatar użytkownika
Anka29
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Anka29 »

magda01614 pisze:De Mono ściągnęło ten pomysł od jakiegoś zesposłu zagranicznego
Dokładnie od Radiohead. Nowy album grupy "In Rainbow" można ściągnąc z internetu, deklarując za nią cenę od 0 funtów, czyli także za darmo. To ryzyko ;] , ale nawet drobne kwoty, które wpłyną na konto zespołu tworzą czysty zysk, którym nie trzeba się z nikim dzielic.
Bo w przypadku Radiohead idzie o to, że zespół w ten sposób protestuje przeciwko polityce wielkich wytwórni płytowych, gdzie jest masa różnych pośredników: sprzedawców, prawników, promotorów medialnych, speców od reklamy - a artysta zostaje gdzieś na końcu tego łańcuszka. I nawet w sytuacji sukcesu rynkowego zarobi połowę tego, co mógłby zarobic jeszcze kilka lat temu. Dlatego oni pomijają pośredników i zdają się na łaskę fanów...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”