Livin on a Prayer Vocal

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Livin on a Prayer Vocal

Post autor: teken020 »

http://www.youtube.com/watch?v=dYA6SwQh ... re=related

ps. ciekawe czy jest więcej takich ścieżek wokalnych z innych piosenek..

jak już dodaje, to może jeszcze Final
http://www.youtube.com/watch?v=kNKRh6JB ... re=related
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Z tego co dowiadywałem się na ten temat bo też mnie to interesowało gdy natykałem się na wersje oryginal karaoke, albo właśnie sam vocal np natknąłem się na bed of roses chyba na youtubie, to cała sprawa rozchodzi się o materiał w wersji 5.1 czyli, musisz mieć wersję płyt wydanych w 5.1, a były to o ile dobrze pamiętam tylko Slippery, Crossroad i HAND. Możesz wtedy sam wyodrębnić kanał który Cię interesuje, tylko akurat ja nie wiem jak to zrobić, a z chęcią bym sie dowiedział. Podkreślam, że nie wiem na ile to co mówię jest prawdą ;p ale tego właśnie sie dowiedziełem poszukując informacji na ten temat. A wspaniałością wokalu nie ma co się jarać swoją drogą, był dobry oczywiście, ale jak wszystko w studiu muzycznym był nagrywany pewnie ileś ładnych razy i drugie tyle poprawiany przez profesjonalny sprzęt pewnie, choć oczywiście, żeby nie było i tak był niezły i temu nie umniejszam ;)
sebcio14
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: sebcio14 »

Wiem, że są ścieżki wokalne ale np. z perkusją, basem i klawiszami, bez gitary. Takie podkłady dla gitarzystów.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Livin on a Prayer Vocal

ktos w komentarzach ba YT napisał że wokal został jakoś wycięty z gry rock band
EVENo

Post autor: EVENo »

Bardzo ciekawie się tego słucha. Po samym wokalu do Final aż muszę sobie puścić normalnie, bo "apetyt" muzyczny rośnie ;]
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Livin on a Prayer Vocal

Chciałbym jeszcze usłyszeć runaway <co prawda słyszałem wokal, nawet wrzuciłem kiedyś na YT, ale niestety bez końcowych "hi notes"> i kilka innych z 7800.

ps. jeśli wiesz jak wyciągnąć ścieżki z płyt 5.1 to napisz, chętnie pobawię się z tym
EVENo

Post autor: EVENo »

teken020 pisze:Chciałbym jeszcze usłyszeć runaway <co prawda słyszałem wokal, nawet wrzuciłem kiedyś na YT, ale niestety bez końcowych "hi notes"> i kilka innych z 7800.
No, rzucił mi się w oczy Twój nick pod jednym z polecanych filmów, ale faktycznie tego najciekawszego w Runawayu nie ma.

Dla zainteresowanych mam Bohemian Rhapsody: http://www.youtube.com/watch?v=fewnnTuhUIo Również miło posłuchać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”