Gary Moore

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marimo
It's My Life
It's My Life

Gary Moore

Post autor: Marimo »

Gary Moore - Irlandzki muzyk bluesowy, wirtuoz gitary elektrycznej, wokalista i kompozytor. Obok Erica Claptona, Johna Mayalla i Jeffa Becka jeden z najwybitniejszych muzyków z kręgu blues rocka.
by wikipedia

Słucha ktoś? Mi się twórczość Garrego bardzo podoba. Gra po prostu fenomenalnie, do tego bardzo ciekawy wokal, fajnie się zgrywa z dźwiękiem gitary, tak do siebie pasują. Słucham Moora stosunkowa od niedawna, ale zrobił na mnie duże wrażenie i przede mną spore wyzwanie jakim jest przesłuchanie dyskografii. Gorąco polecam.

Pozdrawiać.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Oj dawno nie wracałem do Gary'ego... Swego czasu maltretowałem 2 płyty: After the War (genialne "Speak for Yourself", tytułowy"After..." czy przejmujący "The Messiah Will Come Again") i Still Got the Blues (znów świetny numer tytułowy, bardzo Samborowy "Walking by Myself" - solo), nie można zapomnieć o cudownym "Empty Rooms" z wydanej w 1985 Run for Cover - to już klasyka, podobnie jak "Always Gonna Love You" z Corridors of Power. Chyba sobie troszkę odświeżę te płytki :).
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Moonshine

Post autor: Moonshine »

Dla mnie kwintesencja twórczości Gary'ego Moora to płyta Ballads & Blues 82-94.Jest tam wszystko z czego znany jest ten artysta.Są i ballady i bluesowe utworki.Uzupełnieniem tego może być trójpłytowe Platinum Collection , gdzie również zamieszczone są ostre , rockowe utwory.To wydawnictwo , również godne polecenia.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”