Nickelback - Dark Horse

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
Canis_Luna
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: Canis_Luna »

Adrian pisze:a o gustach się nie dyskutuje. ;)
gdyby to była prawda to idea for dyskusyjnych nie miałaby sensu :P
"Like Frankie said: I did it my way!"
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Adrian,
Stary. Przez chwile myślałem, że nie robisz sobie jaj i zaraz będziesz jechał po mnie, że wokal z tej piosenki jest rewelka
Podalem przykład Seat Next To You poniewaz nienawidzę tej piosenki , wstydzę sie jej naprawde , jakbym komus puscil LH ( 0.5 L co najmniej ) to tytułowa piosenke jeszcze bym jakos przebolal , moze bym delikwenta zagadal zeby nie slyszal, pozniej Summertime podobnie , ale juz nie było by takiej tragedii jak wcześniej , MaM pewnie by znal , możne lecieć , Whole a lot of leaving bym mu ze spokojem puścil tak jakWe Got It Going On oraz Any Other day , ale kurde za chiny bym Seat next to you nie puscil , ja jej nie mogę do końca przesłuchać to po co kogos katowac tym. Everybody broken czy jak jej tam prawie to samo , możne pól poziomu wyzej. Tak samo mam z Open all night z bounce , tragedia , sluchac nie moge , nie nawidze takich piosenek BJ , na crashu byly takie , ale je jeszcze da sie słuchać !
Dandi,
Trzy najlepsze piosenki od czasów TD są na tej płycie wiec chocby dlatego trzeba cenić wartość muzyczną tego krążka.
Zgaduje .... Undiveded , Hook Me Up iiiii nie wiem ?:(
Racja. Podobnie było w I love this town oraz hardcorowym One step closer.
I love this town ma jeszcze solowke i koniec w miare, a One step closer faktycznie zbytnio to piosenka dla wyznawców szatana .

Wracajac do tematu Nickelback , ma ktos ich piosenki Live ? Chce uslyszec jak wypadaja na zywo .
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
emilka
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: emilka »

Po kilkunastu przesłuchaniach czuję się na siłach, że napisać coś od siebie :)

Płyta świetna i ciężko mi wskazać ulubiony kawałek. Od reszty odstają ballady - to był powód, dla którego nigdy nie słuchałam tego zespołu - większość ich singli jest utrzymania w tym stylu. Gotta Be Somebody, I'd Come For You czy Never Gonna Be Alone są tak cukierkowe i chwytliwe, że traktuje je tylko jako konieczne przerywniki między tymi mocniejszymi kawałkami (na razie nie omijam, ale szybko się to zmieni). Teksty może i monotematyczne, ale jakoś nie przeszkadza mi to. Nie można wiecznie słuchać piosenek o "życiu swoim życiem", itd. ;) Ciekawa jestem, jak te piosenki będą wypadać live.

Chciałabym, żeby BJ nagrali taką płytę, która od pierwszej do ostatniej piosenki daje kopa i w której nie trzeba będzie się dopatrywać zawartości rocka w "rocku", tylko to się będzie czuć. Kurcze, mając takiego gitarzystę jak Sambora można zrobić naprawdę wiele. Teraz, ku przerażeniu mojej współlokatorki, przerzucam się na Guns N' Roses. Ciekawe dlaczego, zawsze gdy słyszy głos Axla z Chinese Democracy, łapie się za głowę ;)
Awatar użytkownika
Canis_Luna
I Believe
I Believe
Kontakt:

Post autor: Canis_Luna »

Od tygodnia mój ulubiony kawałek to "S.E.X" - kocham wszystkie "yes" wymienione w tej piosence
"Like Frankie said: I did it my way!"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”