Dlaczego chcecie powrotu do starych czasów??

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Dlaczego chcecie powrotu do starych czasów??

Post autor: Scrooge »

Rzucam nowy temat. Czytać uważnie objaśnienie, bo każdy offtop sprowadzający temat do tego jak wam się współczesna muzyka BON JOVI podoba będzie zgłaszany do Agaty z prośbą o ostrzeżenie i ban. Pisała ona w innym temacie, że ogarnia sprawy forumowe więc możecie łatwo zostać zbanowani.

Temat tyczy się TYLKO I WY??CZNIE powodów DLACZEGO CHCECIE powrotu starego bJ powiedzmy tak wg tego sławetnego podziału sprzed Crusha.
Możecie mieć powody dlaczego nie chcielibyście powrotu, ale tego tu NIE PISZECIE. Zróbcie sobie inny temat jeżeli chcecie o tym wspomnieć. :D
Wszystkie odpowiedzi nie w temacie będą zgłaszane do usunięcia. Dajecie powody dlaczego BJ mają grać to co grali kiedyś a nie to co teraz.
Myślę, że reguły są proste. Szanujemy zdanie innych nawet jak bardzo się z nimi nie zgadzamy.

Bon Jovi to obecnie zespół będący symbolem tego, że muzyka popularna zmierza w kierunku dna. Pokazują, że można być na komercyjnym szczycie oraz artystycznym dnie jednocześnie. Są żywym przykładem na to, że wystarczy słodka buźka i znane nazwisko by ludzie „to kupili”, przyszyli na koncert zobaczyć wielką gwiazdę. Takie mamy czasy, że wystarczy nazywać się Paris Hilton, aby nagrana przez nas „piosenka” stała się znanym na całym świecie przebojem. Chłopacy wypalili się już lata temu i nie są zdolni stworzyć nic wartościowego dlatego też postanowili pod przykrywką muzycznej ewolucji dołączyć do klubu gwiazd spod znaku szybko, prosto i z zyskiem, stając się Lady Gaga muzyki rockowej. Co prawda i to nie do końca im wychodzi bo zarówno pod względem liczby prawdziwych hitów czy też sprzedanych płyt wyraźnie przegrywają ze swoimi młodszymi kolegami i koleżankami, ale nie jest źle bo wspomniana magia nazwiska nadal przyciąga ciekawskich oraz wzbudza sentyment = łatwa kasa z koncertów. Ich nowa publiczność jest tak fantastyczna i wyrozumiała, że koncerty można grać nie wysilając się zbytnio - przecież i tak każdy przyszedł tylko postać i popatrzeć. Uff jaka ulga, Jon może sobie wygodnie stać przed statywem, I love you baby, cmok cmok i publiczność usatysfakcjonowana, całuski od boskiego Jona warte są nawet tych 50 funtów, Richie w końcu może odpuścić sobie te męczące solówki bo przecież i tak nikogo one tam nie interesują, a jak sam przyznał w dzisiejszych czasach są one zbędne. Pisząc ten tekst doszedłem do zaskakującego mnie wniosku. Chłopacy jednak dobrze to sobie wymyślili – przez 15 lat co prawda ciężko harowali, ale za to teraz nie muszą robić dosłownie nic a kaska leci, bilety się sprzedają , żyć nie umierać. Jon wspominał, że jest szefem dużej korporacji o nazwie Bon Jovi. Mi ta korporacja przypomina chińską fabrykę plastikowych zabawek - podróbek oryginałów - za 30 centów, które świetnie się sprzedają, a po kilku zabawach trafiają do śmietnika.

Pamiętajcie piszcie tu tylko i wyłącznie wszystko to co wam odpowiada w zespole przed 2000 rokiem i dlaczego sprawia to, ze chcecie powrotu do tamtych czasów.

Amen :P

P.S. oczywiście ten temat to tylko parodia ;) Chociaż zawarty w nim tekst jest chwilami do bólu prawdziwy.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

:/
C'mon
Sin666
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Sin666 »

No i to mi się podoba. Zamiast pierniczyć w kółko o tym samym we wszystkich tematach jest 1 temat w którym można pisać wszystko co przekracza zwykłą krytyka a tworzy popularne tutaj biadolenie.
Proponuje wpisać ten temat do regulaminu. Nie chcesz krytykować, tylko zrzędzić na kilkka stron i w kółko to samo to pisz w tym temacie.

Dobry ruch
Ave
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

No i teraz zgodnie z tym co pisałeś u siebie powinieneś dostać bana za wypowiedź nie na temat.
Ostatnio zmieniony 30 sierpnia 2010, o 13:24 przez Scrooge, łącznie zmieniany 1 raz.
Sin666
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Sin666 »

Jestem za banem dla siebie i Ciebie w drugim bliźniaczym temacie. Jeżeli to ma pomóc wrócić forum na tory szacunku dla innych poglądów, które nie będą powodowały, ze moderatorzy i userzy będą rezygnować z pisania, to dajcie mi bana dożywotniego.

Czas ogarnąć to forum żeby chciało się tutaj pisać wszystkim.
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Nie rób mi śmietnika OK :D Proponuję po warnie - będzie to twój 3 = ban. Jak chcesz pogadać to priv.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

prośba scroodż wyluzuj. Nie wiem może powinienes zrobić jak pisałeś ze zrobiles - czyli dać ignoruj na posty sin bo jak dla mnie blazenade robisz. I nie wiem czy zalezy Ci na tym by z czlowieka ktora ma pewną wiedze i z ktorym dobrze sie pisze ludzie nagle zaczeli traktowac Cie jak blazna. Przepraszam jeśli urazilem Cie nazywajac blaznem ale ... w tej chwili tak się zachowujesz. Prośba - wyluzuj.

Nie wiem czym tu sie chwalisz ze masz Agate na gg :) a skoro masz to biegnij na skarge :)
W moich oczach duuuuuuuuzo tracisz takim zachowaniem i być moze masz to w dupie ale może za jakis czas do Ciebie to dotrze.
C'mon
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Robię dokładnie to samo co kolega Sin, tylko, że z perspektywy osoby o przeciwnych poglądach. Parodiuję jego zachowania, bo tylko w ten sposób można pokazać jak głupie one są. Po raz kolejny powtarzam, że moja krytyka ograniczała się zawsze do krytyki zespołu, bez wycieczek osobistych. Kolega Sin przyszedł i zaczął obrażać mnie jako osobę oraz wszystkich o poglądach innych niż jego, czy WASZE. Jeżeli nie potrafisz tego zrozumieć, chociaż osobiście uważam, że po prostu nie chcesz, bo sprawiasz wrażenie inteligentnej osoby to nic na to nie poradzę. Jeżeli ceną za możliwość swobodnej krytyki Bon Jovi ma być to, że będę w Twoich oczach frustratem, błaznem, klaunem czi kim tam jeszcze, to spoko możesz mi wystawić rachunek i z przyjemnością go pokryję. Tak jak miałem prawo pisać, że The Circle to dobra płyta tak samo mam prawo napisać, że inna płyta to gniot.

[ Dodano: 2010-08-30, 14:37 ]
P.S. koniec offtopu - jak coś priv.
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

to przynajmniej pokaz k.... że jesteś mądrzejszy.
C'mon
Awatar użytkownika
Jarek
I Believe
I Believe

Post autor: Jarek »

jovi pisze:prośba scroodż wyluzuj. Nie wiem może powinienes zrobić jak pisałeś ze zrobiles - czyli dać ignoruj na posty sin bo jak dla mnie blazenade robisz. I nie wiem czy zalezy Ci na tym by z czlowieka ktora ma pewną wiedze i z ktorym dobrze sie pisze ludzie nagle zaczeli traktowac Cie jak blazna. Przepraszam jeśli urazilem Cie nazywajac blaznem ale ... w tej chwili tak się zachowujesz. Prośba - wyluzuj.

Nie wiem czym tu sie chwalisz ze masz Agate na gg :) a skoro masz to biegnij na skarge :)
W moich oczach duuuuuuuuzo tracisz takim zachowaniem i być moze masz to w dupie ale może za jakis czas do Ciebie to dotrze.
przykro mi scrooge,ale i mi w pierwszej chwili przyszlo podobne skojarzenie jakim cie okreslil przedmowca.
Parodysta sie uwazasz,ja bym jednak cie nazwal przesmiewca.
Uwierz,wcale mi to nie sprawia radosci ze to pisze,napewno nie takiej jak tobie.
Wiec,ja rowniez przylaczam sie do prosb,skoncz juz prosze bo to robi sie zenujace na dluzsza mete.Potraktuj to jak prosbe fana do kogos kto czasem slucha muzyki zespolu Bon Jovi.Pozdrawiam.
"..You can rule the whole world but it don't mean one damn thing.."
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

OK, super, kolega Sin założył temat dlaczego "stare" BJ jest do dupy i nie powinno wracać - to jest w porządku. Ja założyłem taki sam temat z tą różnicą, że uważam, iż to nowe BJ jest do dupy - jestem błaznem :D Gratuluję Wam obu poczucia humoru i trzeźwej oceny sytuacji. Jedziecie po mnie tylko i wyłącznie dlatego, że mam inne poglądy niż Wy, gdybym tu napisał, że nowe BJ jest super a stare do dupy to zapewne kolega Jarek podpisałby się pod tym rękoma i nogami, a tak jestem dla niego błaznem :) Mógłbym tu napisać zatem kim dla mnie jesteś Ty, ale zachowam to dla siebie bo jak już wspomniałem, na forum rozmawiam o zespole, a wycieczki osobiste zostawiam sobie na priv.
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

A ja sobie odpowiem w temacie hehe.
A więc dlaczego chcę powrotu do starych czasów?? Oto chodzi, że raczej nie chcę, ale gdybym chciał, to dlatego, że:

- fajnie byłoby znów poczuć ten dreszcz emocji co ponad 20 lat temu, gdy pierwszy raz odpalałem z kasety New Jersey :P;
- Sambora grający solówki, eh to było coś niesamowitego...
- banalne teksty, które jednak nie przeszkadzały jak ostatnimi czasy, a jednak trafiały do pryszczatego wtedy 12latka;
- genialne, żywiołowe koncerty, energia, aż szły iskry;
- teledyski, teledyski :D;
- rockowe płyty - bez dwóch zdań, to był ROCK :));
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

jovi pisze: Nie wiem czym tu sie chwalisz ze masz Agate na gg :) a skoro masz to biegnij na skarge :)
E? No jak to nie ma się czym chwalić? :P Hehe.
Skończcie już :P

A ja chcę powrotu BJ do starych czasów, ponieważ myślę, że wtedy grali naprawdę kawał dobrej muzyki. Do dziś mają swoją charakterystyczną manierę w piosenkach, ale jednak brakuje im tego "czegoś".
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
JJ
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: JJ »

Mówiąc krótko, w latach 80 każdy koncert był wielkim show, niesamowita energia niesiona przez każdy kawałek, ogromne emocje, power nie z tej ziemii. Ot co ;]
Geminiman019

Post autor: Geminiman019 »

Chcę powrotu starego Bon Jovi, ponieważ nagrywali wtedy długie i rozbudowane utwory (ponad 5 minut), oraz żeby Rychu znowu grał solówki dłuższe niż 30 sekund. Ponadto mam już dość przyjaznych czasowi antenowemu "radiowych przebojów" krótszych niż 4 minuty. Nie mówię o nagraniu drugiego "Dry County" (bo to w ich przypadku jest teraz niemożliwe), ale miło mi było usłyszeć coś co mogłoby spokojnie przypomnieć okres "New Jersey" albo "Keep the Faith" (długość w granicach 5:30 - 6:30 i oczywiście brzmienie Fendera Stratocastera z charakterystyczną "szklanką"). Mam po prostu ogromną słabość do długich piosenek, które trwają dłużej niż 330 sekund.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”