DLACZEGO (...)?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Btw wie ktoś ile Circla się sprzedało w Polsce?
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Podobno 3 sztuki - ja, Adrian i jovi :P.

Co do pytania z tematu - chyba rzeczywiście powodem jest to, że fanów w Polsce jest naprawdę niewielu, zespół nie ma takiego statusu jak choćby Iron Maiden czy Metallica. Nawet chyba takiego jak Edguy - koncert w sobotę :).
Ostatnio zmieniony 8 września 2010, o 11:42 przez sobol_77, łącznie zmieniany 2 razy.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Czyli jak GH kupię w Polsce, to będzie wzrost o 33% - koncert gwarantowany :D
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

sobol_77 pisze:Podobno 3 sztuki - ja, Adrian i jovi :P .
4 ze mną :P
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

No sobol nie trafiłeś bo do mnie przyleciała z Anglii :) bo byla 10 zł tańsza niż w sklepach i z dvd :D
C'mon
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Ze mną jest nas pięciu
Sam Bora

Post autor: Sam Bora »

Ja na szczęście dostałem w prezencie od brata.Po usłyszeniu pierwszego singla nie wydałbym na CYRK :D (Circle niczym Circus) złamanego grosza.Przy okazji,czy jest ktoś kogo interesuje pozyskanie płyt wydanych przez zespół po 2000r?Tak się składa ,że mam pełną dyskografię ale ostatnie wypociny raczej z racji sentymentu...
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Opchnij na Allegro, powinieneś dostać 10-25zł za sztukę. Najlepiej cenę trzyma Crush i Circle, najmniej dostaniesz za LH (zakładam, że masz podstawowe wydania).
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

wracając do tematu promocji:

mieszkam już 3.5 roku w UK powiem szczerze, że z tymi wyobrażeniami o doskonałej promocji Bon Jovi w całej Europie tylko nie w Polsce to trochę naciągana sprawa.

Pamiętam jak HAND wychodził - owszem dużo było go w radiu, ale za sprawą przebojowości singla, no i oczywiście 1 i 2 miejsca na dzień dobry na liście. Ale żeby jakieś plakaty, Billboardy - na pewno nie. Może też dlatego, że mieszkałem w Walii i to w małym mieście. Może to nie to co Anglia.

Lost Highway to tylko widziałem na półkach.

Teraz mieszkam w Irlandii Północnej - stolicy (Belfast), no i przy okazji The Circle to nic nie słyszałem, tylko półki w HMV i podobno - tego też nie słyszałem puszczali na sklepie.

Także jeśli chodzi o promocje BJ-sów tutaj a w Polsce to kompletnie nie widzę różnicy.
Moim zdaniem jest to kwestia legendarności. Usłyszeć słowo Bon Jovi to już jest promocja.

Z drugiej strony Dzieciaki - "rockowcy" ubierają się w Metallicę, Gunsów, Panterę, Nirvanę, Nightwish, Within Temptation, Slayera, Korna. Jak żyję tu już przeszło 3 roki jeszcze żywej duszy nie widziałem w koszulce Bon Jovi. A i jak rozmawiałem-am z Walijczykami, Anglikami, Irlandczykami i mówię słowo Bon Jovi to raczej widzę na ich ustach śmieszny uśmieszek i słyszę - oni dobrze grali, ale w latach 80 i 90, czyli dokładnie to samo co w Polsce. Jak rozmawiałem z kumplami Walijczykami fanami rocka to oni raczej wymieniali Gunsów, Alice Coopera, Metallice, Pearl Jam...itp., Bon Jovi ? takie dla dziewczyn... słyszałem odpowiedzi. Także powiem Wam szczerze nie wiem skąd się bierze ta popularność Bon Jovi chyba tylko z kasowości, popu i amerykańskości.

SORRY ZA TAK? DAREMN? STYLISTYKę WYPOWIEDZI, ALE JU? PÓ?NO, CHCIA?EM SZYBKO NAPISAć... TYLKO WA?NY SENS.
...and just only rock...
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Właśnie potwierdziłeś to co tu mówię od dawna, sam kilka lat temu pracowałem w wakacje w Irlandii i rozmawiałem z paroma młodymi Irlandczykami i dokładnie to samo..., ale najbardziej rozwaliła mnie pewna Rebeca, która stwierdziła, że oni tam nie lubią U2 i to dla młodych Irysów bardzo obciachowa kapela :D
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

TheRock pisze:Bon Jovi ? takie dla dziewczyn
Jak mnie wnerwiają tacy ludzie.
Pewnie mało się znają na muzyce i nie są otwarci na inne zespoły.
Jakoś jak ja mówię Bon Jovi to wiele ludzi mówi że mają bardzo fajne kawałki a Jon czy Richie to niezłe ciacha (i to wcale nie nastki tak mówią) :PPPP
Może gdyby nie komercha i nie promowanie w Radiach i Tv plastiku to o Bon Jovi byłoby głośniej a tak mamy co mamy :cfaniak:

Jednak trochę tęsknie za czasami "Crush" gdzie non stop puszczali BJ :whoeva:
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Siedząc w "ustronnym miejscu" chwyciłem za leżącą na pralce gazetę i oto co mnie spotkało :D
Kolejny zatem przykład na to jak się ceni w naszym kraju BJ - nawet Kupicha jest lepszy :D

Obrazek
Awatar użytkownika
JJ
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: JJ »

Jak to jest, że najgłupsze gazety są najlepsze na "posiedzenie" ? :D
Awatar użytkownika
DiamentowaDusza
It's My Life
It's My Life

Post autor: DiamentowaDusza »

A mi się nie podobało wykonanie Kupichy,jak dla mnie sknocił po całośći tak świetny utwór.

Gdyby ktoś nie widział występu to dodaje :
http://il.youtube.com/watch?v=iGM6q2U5W ... re=related
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

K**** ja p*******........fejspalm.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”