Najbliższa Przyszłość

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Co Bon Jovi powinni dalej robić ?

Nagrywać kolejny album Bon Jovi
4
24%
Wydać solowe albumy
7
41%
Zrobić przerwe bez wydawania albumów
6
35%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Najbliższa Przyszłość

Post autor: Adrian »

Oglądałem dzisiaj sporo filmików o Bon Jovi i jeden z tych filmów to było Bravo Profiled - genialny film o Jonie opisujący jego karierę muzyczna jak i aktorską. Widziałem wiele zdjęć, filmów, ale parę tam umieszczonych zdjęć pierwszy raz widzę. Nawiązując jednak do tematu to bardzo fajnie opisywane były rozdziały z życia Jona i naszła mnie myśl, że właśnie teraz po sukcesie Lost Highway jest czas na kolejny rozdział/etap itp. Dlatego główne moje pytanie brzmi:

Co Zespół/Jon/Richie/David/Tico powinni dalej zrobić. Powiedzmy, ze chodzi mi o plany na najbliższe 3 lata...

Oglądając to video pomyślałem, że to dobry okres na kolejny solowy album Jona i czas na jego kolejne filmy. Z chęcią usłyszałbym kolejny "świeży" album. Jego solowe projekty są wg mnie bardzo dobre i myślę, że kolejny nie byłby zły. Myślę, że realne byłoby wydanie tego albumu pod koniec 2008 roku albo na początku 2009.
Co do filmów to nie jestem fanem tego co stworzył, ale kilka niezłych ról zagrał (Pucked, Moonlight, Row YBoat, Vampires, U-571) i chętnie zobaczyłbym go jeszcze parę razy na dużym ekranie.

Rysiek - on wydaje już solowy album od paru lat więc nagrałby jeszcze parę piosenek i mogłoby to być kolejne udane wydawnictwo. Sam mówi, że spragniony jest długich solówek wiec z chęcią bym takich posłuchał.

David - Tico - Nie oglądam/słucham ich solowej twóczości, ale myśle, ze mogliby też odpocząć, aby z powerem wrócić do wielkiej formy.

Powrót - Myślę, że powrót na scenę w 2010 roku z kolejnym WIELKIM hitem to byłoby coś! My byśmy trochę odpoczęli od zespołu i po pewnym czasie z utęsknieniem byśmy wysłuchiwali jakiś informacji o nowym albumie. Już widzę oczekiwania osób przy komputerze, bo o 20:45 na stronie bonjovi.com pojawi się 15 sekundowy zwiastun ich najnowszego singla :)

Wiem, że są i spore minusy takiej przerwy, bo to i długie oczekiwanie na album, brak koncertów, teldysków, informacji o zespole itp, ale taki powrót po 3ch latach przerwy to byłoby coś :)

ps
Jedno jest pewne. Jeśłi będzie przerwa to muszą być wydane solowe albumy, bo czas bez wydawania świetnych albumó to czas stracony.
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Ja myśle, że chłopcy wspólnie nie nagrają już wielkiego hitu na skale It's my life już jest za późno, piosenki z nowego albumy moga być dobre ale sukcesu nie odniosa nie te czasy chyba, ze nagrają z Timbalandem(?) (jakoś sie tak zwie) co by było chyba kompletnym dnem:P jak dla mnie mogą nagrywać płyty czy solowe czy wspólnie nie muszą być one hitami i nie muszą zajmować pierwszych miejsc w Bilboardzie ważne zeby była na nich dobra i ambitna muzyka;P
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Rysiek powinien wydac ten albuk którym straszy od paru lat ;)
David, Tico mogą sobie odpocząć lub wystąpiś goscinie u innych artystów i szukać inspiracji :)
A Jon niech lepiej nic nie nagrywa <muzyka> tylko niech niech zrobi coś z głosem zeby nie był taki "płaski" tylko miał ten "power" co na KTF :) ale to mozliwe ze nie do zrobienia..
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
magda01614
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: magda01614 »

teken020 pisze:Rysiek powinien wydac ten albuk którym straszy od paru lat
David, Tico mogą sobie odpocząć lub wystąpiś goscinie u innych artystów i szukać inspiracji
A Jon niech lepiej nic nie nagrywa <muzyka> tylko niech niech zrobi coś z głosem zeby nie był taki "płaski" tylko miał ten "power" co na KTF ale to mozliwe ze nie do zrobienia..
Zgadzam się całkowicie :P
Solowy album Ryśka to jest to, przynajmniej wprowadziłby troche "świeżości" do tej muzyki i świeżości dla ucha.
Głos Jona po trasie koncertowej musi brzmieć wprost niesamowicie! ;]
Rok odpoczynku to nawet za mało. Po 2,5-3 latach niech nagrają jakąś dobrą rockową płytę. No to na tyle z marzeń (nie) do spełnienia ;)
"...On any other day, I'd be blue eyes cryin,
I could tell the world, 'At least I'm tryin',
The clouds are breakin',
The sun is shinin' new for me and you..."
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

To pewnie jest dobry czas na przerwę dla Bon Jovi, ale jakoś mam w sobie taki niepokój, że jak sobie ją zrobią to już po niej nie wrócą. Być może się mylę (bo i z jakiego powodu mieli by "zejść ze sceny"?), ale po prostu gnębi mnie takie przeczucie dlatego wolałabym, żeby nawet zaraz zabrali się za nagrywanie nowej płyty. Wtedy miałabym pewność, że za rok czy półtorej mam jeszcze szansę na spełnienie swojego marzenia o koncercie :)
Choć z drugiej strony taka 2-3 letnia przerwa pewnie mogłaby im pomóc. Mogli by zebrać siły na następny krążek i zaskoczyć nas jakimś świetnym na nim materiałem. Jeśli taka przerwa nastanie to byłoby ciekawie, gdyby Richie w końcu wydał swój solowy album. Wielu z nas czeka na niego z niecierpliwością i trudno się dziwić bo Rychu potrafi sam dać czadu :) Co do Jona - niech gra w filmach lub nagrywa płytę, dla mnie wszystko będzie miłą niespodzianką :)
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Ryszard Perun
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Ryszard Perun »

Jak dla mnie to mogą być 3, 4 lata przerwy w między czasie 2 solowe albumy Jona i Rycha. Sytuacja była by podobna jak po pylcie "These Days" i ciekawa za razem bo nigdy nie wiadomo co może jeszcze sie zdążyć te słowa powiedział sam Jon Bon Jovi kiedy występowali w Warszawie... A wracając do tematu to może by nas znowu zaskoczyli jakim IML chociaż większość tu na pewno w to wątpi ale w muzyce możliwość jest naprawdę wiele jak dopasują odpowiednio muzykę do swoich dzisiejszych możliwość to wszystko możliwe a głos Jona nie jest jeszcze taki zły ;)
IT'S MY LIFE
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Ja już nawet nie oczekuję o d nich wielkich hitów. Mają tyle "swojej" publiczności, że bez hitu i tak sprzedażą płyty, a czy nam hit jest potrzebny? Liczę raczej na kawał dobrej muzyki. :whoeva:
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: ewaika789 »

Jak dla mnie to powinni wydać jeszcze jedną płytę która mogłaby być zapowiedzią tego że chcą odpocząć parę lat. Po kilku latach nowa płyta nowe hity nowe trasy koncertowe(może tym razem Polska :P ) Ale na ten temat każdy ma inne zdanie...
Justyna_1084
It's My Life
It's My Life

Post autor: Justyna_1084 »

Napewno nie zostawią tego co wypracowali przez 25 lat bez żadnego uzasadnienia. To nie w ich stylu. Sam Riche podkreślił że chcę stworzyć swój trzeci album. Ma wkońcu o czym pisać. Przez ostatnie 3 lata dużo się w jego życiu wydarzyło. Może kolejny krążek BJ? W tym wywiadzie Riche szczególnie daje do zrozumienia że nie spoczną na lałrach. Mają dużo dobrych pomsłów więc napewno wykorzytają je i usłyszymy ich w nowym materiale.Razem czy oddzielnie czas pokaże. Dla przypomienia wywiad z Richem na ten temat
http://pl.youtube.com/watch?v=BnKkFC-VeY0
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

A ten wywiad po angielsku?? Jeżeli tak to ja już nie mam co oglądać, zanim ja to przetłumaczę.... :P
Ryszard Perun
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Ryszard Perun »

Co kolwiek teraz bon jovi zrobią to i tak musimy to zaakceptować, mamy inne wyjście? Tylko jakoś ciężko sobie wyobrazić ich, szczególnie Jona który sobie gdzieś tam żyje i nic nie wydaje, bez tego całego szumu związanego z trasami koncertowymi, wydawaniem płyt, coś mi sie zdaje ze sam Jon też by tak nie mógł. Chociaż nie wiem ludzie przecież mogą sie zmienić.
IT'S MY LIFE
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ale to przede wszystkim Bon Jovi ,muszą zadać sobie pytanie czy dalej(bez żadnej przerwy) chcą grać, mieć trasy koncertowe czy wolą jaką przerwę i powrócić z nową płytą nowym hitem
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

Wogole ten temat by niepowinien powstac, my niemamy nic do gadania bo to tylko i wylacznie ich wybor a nie nasz. Napewno kazdy z forumowiczow chcialby zeby zespol dale gral bo jednak wchodzicie na ta strone i jakos sie nimi interesujecie ;)
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
Awatar użytkownika
ewaika789
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Jonoda pisze:Wogole ten temat by niepowinien powstac, my niemamy nic do gadania bo to tylko i wylacznie ich wybor a nie nasz. Napewno kazdy z forumowiczow chcialby zeby zespol dale gral bo jednak wchodzicie na ta strone i jakos sie nimi interesujecie ;)
Masz tu całkowitą rację to ich życie ich granie ich płyty ich muzyka i to oni decydując kiedy jak i gdzie będzie nowa płyta odpoczynek itd.
angela
It's My Life
It's My Life

Post autor: angela »

Moze temat został źle ujęty - powinien brzeć - co chcielibyśmy teraz zobaczyć - usłyszeć od Bon Jovi, a nie co powinni. Nikyt tu nie zamierza za nich decydować - nawet, gdyby miał takie możłiwości
W Monachium było cudownie, ale w Gdańsku.... damy czadu!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”