Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.
Setka "najlepszych"
Moderator:BJbart
-
- Wild In The Streets
Kolejność rankingu ustalana była na podstawie liczby tygodni spędzonych przez poszczególnych wykonawców na brytyjskich listach przebojów. Wygrał oczywiście Elvis, a któżby inny, z wynikiem niemalże 2,5 tys. tygodni. Ja to wszystko traktuje z wielkim przymrużeniem oka
Link, of course: http://muzyka.onet.pl/mr,1099546,wiadomosci.html
Link, of course: http://muzyka.onet.pl/mr,1099546,wiadomosci.html
-
- Wild In The Streets
No właśnie, na BRYTYJSKICH listach przebojów. To mimo wszystko troszku wyjaśnia. A na cały ten ranking zareagowałam śmiechem i nieskoordynowanymi ruchami - ja bym go na poważnie nie brała. Od razu przypomniało mi się zestawienie najlepszych wokalistek rockowych z dumnie zajmującą pierwsze miejce Celine Dion... Tak czy siak, ciesze się z 50-tego miejsca BJ - w końcu to wysoko
Pod względem osiągnięć może i tak, ale drugim stwierdzeniem mnie ubawiłeś - o ile BJ niezupełnie każdemu się kojarzy, a jeżeli już, to najczęściej z IML, to Gn'R niemalże każdemu będą coś na myśl przywodzili. Niestety
Powtórzę znowu to samo - ciesze się i to bardzo z 50. miejsca Bon Jovi. To naprawdę jest wysoko - w końcu ile zepołów wogóle tam nie widnieje? To JEST sukces.
Powtórzę znowu to samo - ciesze się i to bardzo z 50. miejsca Bon Jovi. To naprawdę jest wysoko - w końcu ile zepołów wogóle tam nie widnieje? To JEST sukces.
-
- Wild In The Streets
Właśnie odwrotnie Izo Np. w mym wielce zaciemniałym muzycznie otoczeniu ludzie wiedzą kim są "ci kolesie od it's my life". I znają nietylko właśnie tą piosenkę, ale kilka innych, choćby LOAP, Always. A wspominając o Gunsach, nawet nie wiedzą kto to, nie kojarzą melodii piosenek, a o tekstach nie wspominając... Wszystko zależy od otoczenia, od tego gdzie i jakiego typu sondaże są przeprowadzane... A nawet ogólnie rzecz biorąc, to BJ skojarzą wszyscy - z Gunsami byłby problem.
-
- Wild In The Streets
To zależy też od środowiska.Jeśli lud chociaż trochę orientuje się w muzyce i wie,że Pearl Jam to ci od "Alive",a nie szwedzka potrawa,to i Gunsów bankowo skojarzy.Może nawet nie z nazwy,ale zapewne po puszczeniu im wstępu do Sweet Child O'Mine rozległoby się zadowolone:"Oo,znam to".Ale jeśli dane otoczenie Green Day uważa za heavy metal,to nawet nie ma co próbować ich odpowiednio uświadamiać.
Izo,a dlaczego "niestety" 0_0?
Izo,a dlaczego "niestety" 0_0?
-
- I Believe
- Kontakt:
Dobreo ile BJ niezupełnie każdemu się kojarzy, a jeżeli już, to najczęściej z IML, to Gn'R niemalże każdemu będą coś na myśl przywodzili.
Izo. Spytaj się byle kogo kim są Guns N Roses. Myśle, że Co 10-ta osoba odpowiedziałaby Ci dobrze. W mojej (byłej) klasie podejrzewam że na 34 osoby góra 5 by wiedziało, że taki zespół wogóle istniał. Gorzej by było ze skojarzeniem piosenki. Myśle że to samo by było w moim bloku z rozpoznawalnością tego zespołu. Gunsi nie są popularni. No chyba że na forumach BJ czy innych rockowych. Ludzie przeważnie nie wiedzą że taki zespół istniał.
Ja sam o Gunsach dowiedziałem się w (żeby nie skłamać) w 2002 roku.
Co do Bon Jovi. To jest inna sprawa. BJ byli przez tą 5-letnią przerwe troche zapomnieni. Pamięć im odświeżyło dopiero It's My Life. W tym przypadku myśle, że co 10-ta osoba nie wiedziałaby kim są BJ.
Bj nie są kojarzeni tylko z It's My Life. W kręgu żeńskim przeważnie znane jest Always. Starsze pokolenie przeważnie kojarzy Livin i Wanted. A obecna młodzież zna na bank It's My Life.
Podam Ci przykład. Pierwszy dzień szkoły. Podchodze do kolegów - Hip-Hopowców. I rozmawiamy. Zeszliśmy na temat muzyki. Pytają się czego słuchasz - ja mówie najczęściej Bon Jovi - oni hmmm... zaraz zaraz co oni tam mieli a Its My Life
Czyli wiadomo jak jest
-
- Wild In The Streets
Osz kurde,już któryś raz z rzędu czytam czyjąś wypowiedź,która traktuje o preferencjach muzycznych swojego otoczenia.Zapewniam Cię,Adrianie,że są jeszcze miejsca w tym kraju,że nie co dziesiąta,ale przynajmniej co druga osoba wie,kim są Guns N'Roses i co takiego zrobili.Chociażby szkoła,do której się wybieram-tam indywiduów jest od groma i trochę,i nawet kiedy ktoś ich cokolwiek nie trawi,orientuje się w dokonaniach.
-
- I Believe
- Kontakt:
szczerze mówiąc, to moje otoczenie nie odbiega zbytnio od otoczenia większości z nas. i co tu dużo powtarzać, większa część ludzi kojarzy BJ właśnie z IML, choc sama zaczynałam od LOAP (i tylko LOAP) jeszcze przed wydaniem Crush. Co do GNR to osobiście ich nie słucham i wiem o nich tyle że istnieli i cholernie się nie lubili. to wszystko. ale przestałam już zwracać uwagę na nieznajomość ludzką w sprawach muzyki, bo granice zostały dawno przekroczone...
Stonko, mam nadzieję, że gdy wkrótce zmienię szkołę, także znajdę się wśród ludzi którzy będą wiedzieli choćby kim są BJ, nie mówiąc juz o AC/DC czy Led Zeppelin...
to tyle...
Stonko, mam nadzieję, że gdy wkrótce zmienię szkołę, także znajdę się wśród ludzi którzy będą wiedzieli choćby kim są BJ, nie mówiąc juz o AC/DC czy Led Zeppelin...
to tyle...