Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.

NEWSy o płycie

Wszystkie tematy związane z zespołem

Moderator:Marcjanna

mattinka
Little Bit Of Soul
NEWSy o płycie

Post autor: mattinka » pt cze 10, 2005 11:30 am

Nareszcie są oficjalne informacje o nowej płycie!!! :lol: Zostanie wydana w połowie września, nie ma jeszcze tytułu ale pierwszym singlem będzie Have a Nice Day (premiera radiowa w połowie lipca). Lista wszystkich utworów:
1) HAVE A NICE DAY
2) I WANNA BE LOVED
2) WELCOME TO WHEREVER YOU ARE
4) WHO SAYS YOU CAN'T GO HOME?
5) LAST MAN STANDING
6) BELLS OF FREEDOM
7) WILDFLOWERS
8) ONE LAST CIGARETTE
9) I AM
10) COMPLICATED
11) NOVOCAINE
12) STORY OF MY LIFE
:D :D :D

Dandi
It's My Life

Post autor: Dandi » pt cze 10, 2005 3:45 pm

Szkoda , ze tylko 12 utworow ale najwazniejsze zeby plyta byla dobra.Juz nie moge sie doczekac 19 wrzesnia.Napewno plytke kupie od razu w dzien premiery :)

Teska
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: Teska » wt cze 14, 2005 7:13 pm

Ja już nie mogę się doczekać, mam nadzieje że bedzie to płyta w stylu stare Bon Jovi...no i żeby ballad za dużo nie było... :wink: jedno jest pewne płyte napewno kupię :D :D :D

elek84
It's My Life

Post autor: elek84 » śr cze 15, 2005 7:45 am

Zwarzywszy na ostatnie wieści z listening party wszystko wskazuje na to że czeka nas kolejna, marna płyta. Jak to określiła pewna osoba "płyta jest w tonacji Misunderstood", czyli Bounce II w najlepszym wypadku, a w wersji mniej optymistycznej Crush II.
Właściwie to wszyscy powinniśmy się przyzwyczić że dawne lata już nie wrócą,
ale coś w granicach przyzwoitości mogliby stworzyć.
A tak znowu płyte kupi niewiele osób, Have A Nice Day rozmyje się wśród radiowego badziewia, a koncert pozostanie tylko marzeniem.

Zdegustowana fanka :?

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » śr cze 15, 2005 10:10 am

nowe newsy sa bardziej optymistyczne ale co z tego wyniknie zobaczymy za jakis czas
oby nie kolejne rozczarowanie bo wtedy miarka sie przebierze

daroo
King Of The Mountain

Post autor: daroo » śr cze 15, 2005 11:58 am

coraz bardziej do tego wszystkiego podchodze sceptycznie :?
no cóż, pozyjemy zobaczymy...

iza
Keep The Faith

Post autor: iza » śr cze 15, 2005 1:53 pm

ja podchodzę do wszystkiego jak najbardziej optymistycznie, aż sama jestem zdziwiona. patrząc na tytuły, właściwie jeden budzi moje obawy(zastrzeżenia??). wątpie wprawdzie, żeby album zbliżony był do Slippery, Co do drugiej opcji, to zawsze już lepiej "tonacja Misunderstood" niż IML.

Olcat
Keep The Faith

Post autor: Olcat » śr cze 15, 2005 2:53 pm

Moje obawy wzbudził tytuł "Complicated", bo natychmiastowe skojarzenie sprawiło, że zrobiło mi się niedobrze... I chyba chcąc nie chcąc, wszyscy wiedzą, o co (o kogo) chodzi... :evil: :shock:
A co do tych opinii, to są tak skrajne, że trudno z nich cokolwiek wnioskować... Wiadomo że cholernie bym się cieszyła z drugiego "Slippery...", nawet "Bounce" dość lubię, i chciałabym, żeby o Bon Jovi zaczęło się mówić w naszym pięknym kraju poważnie za sprawą tej płyty, ale jak sobie pomyślę, że mógłby być drugi "przebój" na miarę IML, to już chyba wolę, żeby krążek przeszedł zauważony jedynie przez fanów... :shock:

Adrian1
I Believe
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » czw cze 16, 2005 2:03 pm

A ja uważam troche inaczej. Czekam na to by Have Nice Day było hitem na miare IML są powody do tego aby mogło się tak stać. Co do tytułów to są ekstra poza Complcated i I Wanna Be Loved. Nie potrzebuje kopi jakiegos albumu. Uważam że każdy do tej pory był inny i ten też będzie inny. Co do newsów z internetu podchodze z dysdansem bo przecież mieliśmy już DVD z Yokochamy TLFR z takimi piosenkami jak Ghost Town czy Something To Believe In, nowy album Richiego (juz 4 z koleji) i ten album wydany w marcu a HANC puszczane od lutego.

Poczekamy zobaczymy.

iza
Keep The Faith

Post autor: iza » pt cze 17, 2005 2:13 pm

nie chodzi mi o miarę hitu, ale jego jakość.

Jeżeli juz kojarzymy z innymi wykonawcami, to również "Novocaine" przywodzi mi coś na myśl.

Olcat
Keep The Faith

Post autor: Olcat » pt cze 17, 2005 8:52 pm

Mi "Novocaine" kojarzy się jedynie z "Give Me Novocaine" Green Daya...Ale kiedy zobaczyłam "Complicated"...Palpitacje i serce w gardle ze zgrozy...

Pippo
Save A Prayer

Post autor: Pippo » sob cze 18, 2005 11:09 pm

Jestem bardzo optymistycznie nastawiony do nowej plyty BJ. Poczekajmy z zalozeniami typu, ze kolejny album bedzie totalna klapa. Nie uslyszelismy wszystkich piosenek oprucz Have A Nice Day ( przynajmniej u mnie tak to wyglada :P ).
Miloby było jesli piosenki z nowego albumu znalazly sie na czele polskich i zagranicznych list przebojow, ale dla mnie wazniejsze jest to, by te piosenki namieszaly nam zdrowo w glowach , trafily do naszych wnetrz :)
Z drugiej strony jedno mnie zastanawia. Bez sensu byloby nagrac piosenki na plycie niewiadomo jak hardcore'owe jesli Jon nie bylby w stanie ich wykonac wraz z paczka na koncertach. Ale co jak co , to inni wykonawcy nie szaleja tak na scenie jak Jon :)

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » ndz cze 19, 2005 8:13 pm

Ciekawe jest to, że - moim zdaniem - najlepsze utwory z Bounce, a w każdym razie na pewno najbardziej żywiołowe z zaprezentowanych (Everyday, Bounce, Hook Me Up, Undivided) były raczej pewniakiem na trasie koncertowej. Czyli problem grania szybszych piosenek live odpada, bo takowe się świetnie w przypadku BJ sprawdzają. Chociaż tyle :wink:

Jonny
I Believe

Post autor: Jonny » ndz cze 19, 2005 11:31 pm

Pippo pisze:Jestem bardzo optymistycznie nastawiony do nowej plyty BJ. Poczekajmy z zalozeniami typu, ze kolejny album bedzie totalna klapa. Nie uslyszelismy wszystkich piosenek oprucz Have A Nice Day ( przynajmniej u mnie tak to wyglada :P ).
Miloby było jesli piosenki z nowego albumu znalazly sie na czele polskich i zagranicznych list przebojow, ale dla mnie wazniejsze jest to, by te piosenki namieszaly nam zdrowo w glowach , trafily do naszych wnetrz :)
Z drugiej strony jedno mnie zastanawia. Bez sensu byloby nagrac piosenki na plycie niewiadomo jak hardcore'owe jesli Jon nie bylby w stanie ich wykonac wraz z paczka na koncertach. Ale co jak co , to inni wykonawcy nie szaleja tak na scenie jak Jon :)
Ti ale "Have a Nice Day",które słyszales na american music awards to 1/4 piosenki, wiec nie mozna jej jeszcze ocenic. Jak dla mnie to co slyszalem jest za...

iza
Keep The Faith

Post autor: iza » pn cze 20, 2005 3:19 pm

No, oceniając płytę po jak dotąd zaprezentowanym "Have a nice day", to zdecydowanie nie spodziewałabym się kolejnego slippery, czegoś bardziej zbliżonego do Bounce, aczkolwiek znacznie lepszego za to tak.

Zablokowany