Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.

ulubione polskie kapele

Wszystkie tematy związane z zespołem

Moderator:Marcjanna

polskie czy zagraniczne

wiadomo że polskie
0
Brak głosów
tylko zagraniczne wszystko polskie to kaszana
3
21%
jedne rzeczy sa super polskie a inne lepsze zagraniczne
11
79%

Liczba głosów: 14

BJbart
King Of The Mountain
Kontakt:

Post autor: BJbart » wt kwie 26, 2005 8:30 am

Szkoda tylko, że te wszystkie kapele "wielkie" to kapele, które powstały juz wieki temu. Bardzo dobrze, że potrafią przetrwać tak długo i chwała im za to, bo większość z nich jak dla mnie to na serio wielcy ludzie. Osobiście jednak uważam, że potrzeba w polskiej muzyce więcej "nowości" i świeżości. Nie ma w Polsce promocji młodych artystów, panuje błedne pojęcie KOMERCHY, a większość z kapel które dopiero zaczynają, nie myślą od początku o niczym więcej jak tylko o kasie. To chyba najewiększe problemy naszej 'polskiej muzyki'.

iza
Keep The Faith

Post autor: iza » wt kwie 26, 2005 9:41 am

no, zalezy, co uwazasz za wielkie i na co wołasz "wieki temu"...

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » wt kwie 26, 2005 1:01 pm

To ciekawe,Rokito,że za fenomen uważasz Kiss,którzy wyglądają jak rozmazane na chodniku ptasie guano,a o Pudelsach mówisz,że są ohydni :shock: .

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » wt kwie 26, 2005 2:33 pm

po pierwsze nie uwazam zespołu KISS za cos naprawde super ale mam do nich wielki szacunek lubie pare piosenek co czesto puszczaja w radiu. Ale oni naprawde grali pożadną muze co nam sie kojazy napewno z hard rockiem . a Pudelsi co to wogole jest ani rock ani cos ,jakos nieokreslona muza mnie mdli, takie jest moje odczucie i nie obrazam nikogo poprostu dla mnie sa dziwni/ A wogole Kiss co do makijaż to mieli super zrobione malowidla. wiele kobiet powinno brac przykład bo jak widze małolaty w knajpach co nie umialy sie dobrze pomalowac kosmetykami mamy to mi sie śmiać chce..

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » wt kwie 26, 2005 4:49 pm

Stonka pisze:Kiss,którzy wyglądają jak rozmazane na chodniku ptasie guano, .
oj nie przeginaj bo zrobi sie nieprzyjemnie :evil:

iza
Keep The Faith

Post autor: iza » wt kwie 26, 2005 7:22 pm

no uroda, droga Rokito, u MAŁOLAT do jakich to zapewne się zaliczam i co tak lubisz jak widac podkreślać, powinna być naturalna i tyle. a jak ktoś już musi swoje szlachetne rysy i różane lico podkreślić, a przy okazji ze zwyczaju mu się ręka trzęsie, to niech lepiej uczy się za młodu niż w swoim dorosłym życiu robić podchody z niebieskim tuszem i pink pomadką, dajmy na to. na marginesie, to w muzyce, co tu dużo mówić, powinna się liczyć MUZYKA a nie imidż.

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » wt kwie 26, 2005 7:48 pm

ROKITA pisze:pudelsi sa ochydni mi oni sa dziwnoi... a co wniesli ekstra do muzyki to nie wiem ............
Nie będę stawać z bazaltową tarczą w obronie Pudelsów, bo ich muzyka jest w stanie obronić się sama. A żeby być słowną, ja nie mówiłam, że wnieśli coś wyjątkowego do muzyki, a jedynie odpowiedziałam na temat, który sama utworzyłaś, czyli "wasze ulubione polskie kapele".

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » wt kwie 26, 2005 7:49 pm

ROKITA pisze:A wogole Kiss co do makijaż to mieli super zrobione malowidla. wiele kobiet powinno brac przykład bo jak widze małolaty w knajpach co nie umialy sie dobrze pomalowac kosmetykami mamy to mi sie śmiać chce..
Doprawdy widzisz ulice polskich miast zapełnione kobietami z regularnymi obrazami na twarzach ?? :shock:

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » wt kwie 26, 2005 8:05 pm

iza pisze:no uroda, droga Rokito, u MAŁOLAT do jakich to zapewne się zaliczam i co tak lubisz jak widac podkreślać, powinna być naturalna i tyle. a jak ktoś już musi swoje szlachetne rysy i różane lico podkreślić, a przy okazji ze zwyczaju mu się ręka trzęsie, to niech lepiej uczy się za młodu niż w swoim dorosłym życiu robić podchody z niebieskim tuszem i pink pomadką, dajmy na to. na marginesie, to w muzyce, co tu dużo mówić, powinna się liczyć MUZYKA a nie imidż.
wiesz ja terz jako malolatka sie malowalam ale mama nauczyla ,mnie tego w domu i by nie pozwolila mi wjsc w ochydnym makijazu. ostatnio to jedna dziewczyna mnie rozbawila miala rozowe [polczki czerwona szminke i poiekne cienie wygladala jak ruskie lalski z okresu prl -u .straszne szminka rozjechana i wogole czesto gdzie pujde widze takie 15 latki co wygladaja jak po 3 dniowej balandze bez zmytego makijazu. a jesli chodzi o imidz to jakos w naszej muzie najwiekszy sukces zrobily kapele z orginalnym wygladem... i co tu gadac pierw wyglad puzniej muza wiele tak zrobilo kariere. .....

iza
Keep The Faith

Post autor: iza » śr kwie 27, 2005 1:53 pm

to może czas to zmienić? o ile dla mnie jednak liczy się MUZA jak to napisałaś, to dla kwiatu współczesnej młodzieży, do którego się na szczęście nie zaliczam, ważniejszy jest wygląd. co w związku z dzisiejszych muzyków (??) niestety troszku wyśmiewa ich pogląd na piękno... na marginesie, to BJ odnieśli sukces, tak? i co takiego niesamowitego było w ich wyglądzie??
jeżeli miałaś możliwosć pobierania takowych nauk, to się ciesz. bo niektóre z dziewczyn takich możliwości po prostu nie mają. i nie każda szkoła organizuje wykłady z wisażystą. i jeszcze raz powtórzę to samo: jeżeli śmieszy cię niedorobiony makijaż u MAŁOLAT to co powiesz na podobny u dwudziestolatek?? a różowa szminka i podobnego odcieniu cień ORAZ róż na policzkach to według top&trendy gazet ostatni krzyk mody.

chyba pójdę, nie??

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » śr kwie 27, 2005 2:25 pm

widze ze trzeba zrobic temat o kosmetychach i poradach makijazu...
ale powiem tak robilam 1 roczny kurs wizażu i mam licencje .. wiec rozumiesz dlaczego mnie drazni takie cos moim zdaniem dziewczynki powinny sie delikatnie malowac i zadnych niebieskich cieni ani oddatkow bo to strasznie postarza . niestety mam wiele kolerzanek i po 20 roku zycia co maja problem z malowaniem sie wiec je zawsze maluje chodze z nimi na zakupy i kupuje im odpowiednie kosmetyki. trzeba pomagac. a wacaja do tematu pudelsow to mnoze powiecie cos o nich dlaczego tak naprawde lubicie ich kto wie moze sie przekonam. pozdrawiam wszystkie panie i te duze i te male jestesmy kobietami wiec trzymajamy sie razem.... panów oczywiście terz pozdrawiam

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » śr kwie 27, 2005 2:31 pm

pamietam stylizacje zespołu lady pank w latach 80 's to bylo straszne w tedy wszystkie kapele wygladaly podobnie te wlosy i te ciuszki i wogole. ale co tu mowic wiele kapel zrobilo karie bo mialy talent ,a te z ladnymi twarzami i beztalentu znikly na dobre i dobrze...

iza
Keep The Faith

Post autor: iza » śr kwie 27, 2005 2:54 pm

dziewczynki? dobra, ja nic nie mówię. zniknęły i to dobrze. i co tu się kłócić. a chodziło mi przede wszystkim o to, że może dla ciebie 15-letnie osoby to są MAŁOLATY, ale jednak mogłabyś się powstrzymac od tego typu tekstów. bo może i trudno we mnie uderzyć, ale takie jakby miłe to to nie jest. dzięki za pozdrowienia, szalenie mi się przyjemnie zrobiło. a w pudelsach ja widzę to, ze się wyróżniają, że mają teksty cokolwiek ambitne na tle dzisiejszej polskiej "twórczości"

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » śr kwie 27, 2005 3:31 pm

nie chcialam nikogo urazic przeraszam...ale to bylo normalne stwierdzienie faktu. nie gmniewaj sie .pozdrawiam papap

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » śr kwie 27, 2005 3:46 pm

Lordi,nie wmówisz mi,że mienią się szlachetną urodąa,ale już pomijając to-nie pultaj się tak,z łaski swojej,przecież nie mówiłam tego po to,żeby Ci podnieść ciśnienie.Sorry Winetou.
Rokito,Twoja sentencja,że kobiety powinny brać przykład z Kiss,rozbawiła mnie do łez.Nie ma bata,muszę zakupić trzy palety farbek plakatowych i powziąć nauki wizażu "na Stanley'a".
Nie oszukujmy się,że fenomen Kiss polegał głównie na ich cokolwiek odmiennym image'u,tak sprzecznym z dotychczasowym wyglądem innym grup lat 70-tych,a nie na nie wiadomo jak rewelacyjnej muzyce.Jakkolwiek nie przeczę,po raz kolejny,że kilka utworów naprawdę wpada w uszyska.W końcu było jednak trochę zespołów w historii,które były zapamiętane ze względu na umiejętności,a nie na skórzane skrzydła przyczepione do ramion i lateksowe wdzianka.
Patrz,Rokito,zawsze chciałam wiedzieć,jakie też pobudki mają panieny siedzące na ławkach i mierzące inne babki spojrzeniem ironicznym oraz natychmiast pochylające się ku sobie,aby obgadać jakiś nietypowy element stroju lub nieco przesadny makijaż.No to już wiem.

Zablokowany