Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.

Teledyski BJ zrobione przez fanów

Wszystkie tematy związane z zespołem

Moderator:Marcjanna

Zablokowany
Adrian1
I Believe
Kontakt:
Teledyski BJ zrobione przez fanów

Post autor: Adrian1 » wt lip 19, 2005 1:59 pm

Cześć. Chciałłbym się dowiedzieć co uważacie o robieniu teledysków przez fanów ?

http://bonjovi.pl/download/Undivided.avi

Pod tym linkiem możecie obejrzeć teledysk Undivided mojej własnej roboty. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym mojim teledysku. Oglądnijcie cały bez przewijania dość długiego początku. Czekam na wasze opinie.

klaudi
I Believe

Post autor: klaudi » wt lip 19, 2005 7:42 pm

myślę że fajne jest robienie teledysków przez fanów, bo można w ten sposób pokazać swoją wizję danej piosenki

Bonmanka
Little Bit Of Soul

Podoba

Post autor: Bonmanka » wt lip 19, 2005 8:05 pm

Mi sie teledysk bardzo :D podoba o czym wspominałam w komentarzu.Czekam na więcej proponuje zrobić hmmn I'll be there for you bo to co jest nazywane teledyskiem .... :D

elek84
It's My Life

Post autor: elek84 » wt lip 19, 2005 8:15 pm

Mialam okazję zobaczyć już wszystkie teledyski zrobione przez Adiego i musze przynać że wykonałeś świetną robotę.
Mam nadzieję że na Undivided się nie skończy i Bodzio zamieści wszystkie twoje produkcje.
(przepraszam ze tak późno :oops: )
Tak 3maj!

BJbart
King Of The Mountain
Kontakt:

Post autor: BJbart » wt lip 19, 2005 8:51 pm

Ja sie nie doczepie do twin tower czy spadających ludzi bojuz sie chyba tyle tego wszyscy naoglądaliśmy, że na prawde nie robito juz takiego wrażenia jak kiedyś... btw... ciała rozrzucone w londynie czy madrycie, takie sceny powszednieją bardzo szybko...

Prasa robi swoje...

JA sie doczepie do czego innego :]

Ja rozumie ze ten kli pzostał umieszczony na bonjovi.pl w celu pokazania niby nietypowych zainteresowań fanów, tutaj związanych z obróbką filmu :-) POPIERAM i popieram takie zainteresowania bo to fajna rzecz ;-)

Ale jakby to powiedzieć... Zrób jeszcze 4,5 a może i 10 kolejnych wersji Undivided, a będzie można wtedy śmiało powiedzieć, że to dobry klip :]

Mam kumpla, który sie zajmuje obróbką filmów, mixuje film z dźwiękiem i robi to na prawdę wyśmienicie, a wszystko za pomoca jednego PROSTEGO programu. Ma potężne wyczucie rytmu i potrafi co do milisekundy zestawić kolejne sekwencje.

U Ciebie jest kilka uchybień typu przesunięć w czasie i niezgodnosci na przykład zachowań kapeli na scenie i muzyki jaka słyszymy :] Takie cos najbardziej rzuca sie w OCZY. Btw... FAKT dobry sposob z dopasowaniem płonących Twn Towers z textem, ale nie zapominajmy że pierwsze co słyszymy to muzyka :]

No i to co mnie udeżyło nieco mocniej ;-) wstęp i przejście z wersji LIVE do studyjnej :] sam przyznasz chyba, że nie brzmi to ładnie :] (też jest minimalne opoznienie w tempie :] no i jakość ;-) ale o tym pisałeś) ja bym to tam jeszcze przemasterował nieco.

No i rzecz ostania (TAK :] na prawde juz ostatnia) wywal ten napis na końcu, że zrobiłeś to żeby pokazać Bon Jovi jak powinni robić klipy :] 1. brzmi to cholernie 'megalomaniacko', 2. reżyserzy klipów Bon Jovi to ludzie któzy wiedzą co robią i robią dobre klipy ;-) tylko tak jk sam pisałeś nie zawsze do odpowiedniego kawaka. So... to mnei razi tam dosc mocno

fajne hobby ;-) kontynuuj, a moze kiedys zobaczymy Twoje nazwisko w końcowym spisie płac jakiejs wielomilionowej hollywoodzkiej produkcji ;-) (bo w polsze nie ma na co liczyć poki co :] )

That's all folks!
Have a nice day ;-)

HermeZ
Little Bit Of Soul
Kontakt:

Post autor: HermeZ » wt lip 19, 2005 11:18 pm

A ja powiem tylko ze fajnie to zrobiles i podobalo mi sie :)
Moze pochwalisz sie poprzednimi klipami :?:

Agata Bon Jovi
Wild In The Streets

Post autor: Agata Bon Jovi » śr lip 20, 2005 12:59 pm

A czemu mi to nie działa? :?

Adrian1
I Believe
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » śr lip 20, 2005 6:08 pm

Mo|e Ci nie dziala bo nie masz kodekow . wejdz np na www.codecs.com i sciagnij sobie jakis pakiecik

Co do tych dopasowan to zgadzam sie nastepne teledyski juz lepiej wyszly.

Adrian1
I Believe
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » czw lip 21, 2005 5:54 pm

Musze napisac pod soba. Mam troche czasu to wyjasnie
Zrób jeszcze 4,5 a może i 10 kolejnych wersji Undivided, a będzie można wtedy śmiało powiedzieć, że to dobry klip :]
Nie koniecznie. Mozna zrobic za 1-wszym razem tak aby sie podobalo. Co do tego teledysku sie zgodze, mozna nad nim popracowac.
potrafi co do milisekundy zestawić kolejne sekwencje.
Obecnie tez potrafie. Tylko kiedy robilem Undivided nie bylem az tak wtajemniczony i nie mialem dobrego oprogramowania. Program ktory uzywalem co 30 sekund dawal swoja reklame. Dlatego musialem czasami wycinac co sie wiazalo z kompresja.
przesunięć w czasie i niezgodnosci na przykład zachowań kapeli na scenie i muzyki jaka słyszymy
Zgadzam sie ale nie zawsze. Nie mozna dograc np spiewu Undivided kiedy na koncercie Jon spiewa krocej niz w orginale.
wywal ten napis na końcu, że zrobiłeś to żeby pokazać Bon Jovi jak powinni robić klipy :]
Nie jak powinni tylko jak mogli zrobic klip do tego teledysku. Do jest po to tylko abym kary nie placil jakby sie kto doczepil. Rozumiesz takie zabezpieczenie.

A zaraz bedzie klip Bounce w iscie Hollywoodzkim stylu. Tam wystepuje tylko 1 maly drobny blad. Z reszty jestem zadowolony.

BJbart
King Of The Mountain
Kontakt:

Post autor: BJbart » czw lip 21, 2005 7:49 pm

Ja bym to poprawił ten Undivided i dał do zassania jeszcze raz ;-) skoro dasz rade naprawić "błedy" które tam są :]

Czekam z niecierpliwością na kolejne i popieram!

Przyznam sie:] źle przeczytałem napisa na końcu. Ale i tak bym go zmienił :]

A co do Hollywodzkiego stylu... hmmm KIEDYŚ to taki był, a teraz to bym tak o niczym nie napisał co robie, NO CHYBA ŻE na serio zrobiłeś klip w stylu rodem z Hollywood, ale sprzed kilku... dziesięciu lat :] to był styl... 8)

Pozdrawiam i życze powodzenia!

P.S. jezeli chodzi o to dogranie spiewu do oryginału :] (przepraszam ale cholernie zwracam uwage na takie detale :] ) usunąłbym to chyba całkiem i wstawił jakiś inny fragment.

P.S.2. Czy na boonjovi.pl można by udostępnić tenklip LIVE cały z tą gadką Jona na początku? A może masz to gdzieś na serwerze i można to pobrać :] Bo mam ten klip ale niestety bez tek gadania :] a to nieco podnosi range występu.

c u l8r !

Adrian1
I Believe
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » pt lip 22, 2005 8:28 pm

Mam oczywiscie caly ten wystep ale nie bede jak na razie mogl Ci go udostepnic gdyz nie dysponuje stalym dostepem do internetu tak ze nie da rady. Te teledyski wysylalem na plytce poczta tak ze rozumiesz ...
Ja bym to poprawił ten Undivided i dał do zassania jeszcze raz skoro dasz rade naprawić "błedy" które tam są :]
Juz o tym myslalem. Jak bede mial wene tworcza (a taka potrzebuje do tworzenia teledyskow) to zmienie to.
zrobiłeś klip w stylu rodem z Hollywood
Chodzilo mi troche o cos innego ale sam zobaczysz. Nie chce mowic, bo to niespodzianka.

Adrian1
I Believe
Kontakt:

Post autor: Adrian1 » sob sie 06, 2005 1:42 pm

Zablokowany