Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.
ulubione polskie kapele
Moderator:Marcjanna
w temacie o najlepszych kapelach w histori wspomnialam o tym bysmy terz pamietali o naszych zespoiłach. czy dla Polaków liczą się już tylko zagraniczne zespoły a nasze to kicz? dla mnie nie moim zdaniem w Polsce jest kupe liczących sie kapelk za granicą . tam zarabiają kokosy a w Polsce szkoda gadac. poprostu brak szacunku dla swojego począwszy od ciuchów skączowszy na serkach. Poprostu wstyd. ale wracając do muzyki ja uwazam ze w polsce wieki przełom zrobili chłopaki z zespołw.Lady pank,Ira,Tsa i oczywiscie Kult. te zespoły naprawde zmienili dużo w muzie w naszym kraju królowali w latach 80 i 90 tych. mam mi opowiadala ze lata 70 to byl poczatek zmian ale w 80 za sprawa LADY PANLKA ,BAJMU I TSA młodziez zaczela sie buntowac i zmieniac i to wlasnie pomogło naszej Polsce zblizyc sie do europy. gdyby nie oni to byśmy jeszcze siedzieli w epoce pana Połomskiego i pani Santor. w nastepnycjh postach napisze wiecej o zespołach tkóre uwielbiam. che sie dowiedziec jaki macie poglad na sprawe polska i jakich zespołów polskich słuchacie i jacy wed ług was sa tymi najlepszymi i dlaczego