Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.

Papa Dance: milion fanek nie mogło się mylić

Wszystkie tematy związane z zespołem

Moderator:Marcjanna

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » ndz mar 20, 2005 12:12 am

Tico pisze: Co do okładki to jest tak samo żenująca jak okładka BJ i tak samo wtórna. Bon Jovi nie byli oryginalni i Papa też nie są... Szkoda tylko że ten polski zespół naśladuje swoich amerykańskich kolegów w najgorszych cechach :/
niesposób sie nie zgodzic

poziom listu Dandi pozostawia troche do zyczenia

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » ndz mar 20, 2005 12:41 pm

Jezuniu,Dandi,że sie tak zapytam:czy Cię Bóg opuścił 0_0?"Walcie się"?"Sram na takie beznadziejne zespoły"?Pokazałeś poziom poziomki.Żenujące.

ROKITA
It's My Life

Post autor: ROKITA » ndz mar 20, 2005 4:13 pm

po pierwsze do jasnej holery kto ci daL pozwolenie na wysłanie takiego mlistu facet jako fan bj dales super świadectwo o nas teraz beda nas wyzywac od hamow. rozumirem wszystko ale to juz jest przesad !!
dandi czy ty masz rozum ?! hyba nie .. wkur... mnie nieziemsko taki pokaz swojich mozliwosci super . lubie papa dence i wiem ze zle zrobili ale to nie jest powód by ich obrazac w tak wulgarny sposób.
wiesz co ci powiem Wal się na r.

BJbart
King Of The Mountain
Kontakt:

Post autor: BJbart » ndz mar 20, 2005 4:16 pm

Kolega Dandi chyba za przeproszeniem pomylił fora, fanów i kapele... :|

Następnym razem zastanów się w czyim imieniu występujesz pisząc taki list i jak inni się do tego odniosą. Wierzę, że poniosło Cię nieco i następnym razem takiej głupoty już nie zrobisz. Jeżeli chciałeś zwrócić na siebie uwagę, to to była marna próba.

A co do samej okładk i tytułu to przypuszczam, iż Ci ludzie nie byli nawet świadomi tego, że Bon Jovi wydali box z podobnym projektem okładki, który to nota bene został zaporzyczony od ELVISA...

Jeżeli dalej masz wątpliwosci to napisz kilka maili do innych artystów, bądź też innych ludzi jak na przykład...

tutaj:
http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... 3?v=glance

czy tu:

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... ce&s=music

albo...

czy też...

a może....

ALBO NAPISZ DO TEGO ZINA I PANA KERRYEGO
http://www.citypages.com/databank/25/12 ... e11875.asp

ALBO TUTAJ...
http://gullbuy.com/buy/2005/3_1/soulwaxfans.cfm

Jak widać motyw ten jest wykorzystywany przez wiele osób i wydawców a nawet przez kandydatów na prezydenta USA ;-) Btw... jak bedziesz do niego chciał napisac to pozdrów ode mnie ;-)

P.S. next time pewno sie zastanowisz :] a przykładów takich jak te powyzsze jest cała masa. poszukaj sobie ;-)

Mateusz Staniszewski
Wild In The Streets

Post autor: Mateusz Staniszewski » ndz mar 20, 2005 6:59 pm

No to Dandi - do roboty :P Troszkę tych maili będziesz musiał jeszcze napisać ;) A tak na poważnie. Ja go rozumiem - wqrzył się chłopak, nie wiedział, że inni artyści też ten motyw wykorzystali... Najpierw napisał, potem pomyślał (ja też tak mam i to dość często ;))

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » ndz mar 20, 2005 7:50 pm

Z nadpobudliwością trzeba walczyć, panowie, bo technika "najpierw strzelamy, potem pytamy" nie sprawdza się w 99% przypadków. Inna sprawa, że wszyscy nagle rzucili się na maila Dandiego już ładnych parę dni po tym, jak ja zwróciłam nań uwagę i zaczęła się nagonka. To chyba dla naszego forum charakterystyczne *-*

Mateusz Staniszewski
Wild In The Streets

Post autor: Mateusz Staniszewski » pn mar 21, 2005 4:20 pm

Ja nie mówię, że to jest dobre, a oczywiście nie jest :P Chodzi mi tylko o to, że nie najeżdżam tak jak wy na chłopaka, jeżeli dostrzegam w nim coś co występuje u mnie...

Dandi
It's My Life

Post autor: Dandi » pn mar 21, 2005 8:55 pm

Dzieki Mateusz za zrozumienie , ja sam wiem , ze popelnilem blad , najpierw zrobilem, potem pomyslalem.Wiem , ze zareagowalem za ostro i uzylem glupich slow , ktorych teraz sie troche wstydze.Poprostu bardzo sie wkurzylem.Jeszcze jakby inny zespol tak zrobil, bardziej rockowy albo nawet popowy ale nie taki disco polowy!Poprostu nie trawie i nie szanuje takich zespolow jak papa dance bo dla mnie to nie jest muzyka tylko jakas parodia muzyki.Caloksztalt pracy zespolu ,ktorego niecierpie, ta okladka i tytul,wzbudzily u mnie jakas agresje.Nie wydaje mi sie jednak zebym wypowiedzial sie w imieniu wszystkich fanow BJ jak sugerowali coniektorzy.Wypowiedzialem sie tylko w swoim imieniu.Mysle,ze nikt mi nie musial dawac prawa do napisania takiego listu,to byla moja-bardziej lub mniej przemyslana-decyzja i tyle.Mnie troche dziwi to ,ze to co papcie zrobili nie wzbudza u was jakichs negatywnych uczuc.Potem ludzie beda porownywac BJ do Papy dance ze wzgledu na podobna okladke i tytul.Wiadomo ,ze muzyka jest o wskros inna , ale sama mozliwosc podobienstwa ,obojetnie jakiego ,mnie denerwuje.Wiec sory jezeli poczuliscie sie obrazeni tym listem , trudno , co sie stalo to sie nie odstanie , a pozatym nie powinno was martwic co pomysli sobie menago papy o fanach BON JOVI-dla mnie to nieistotne.Ufff skonczylem...

elek84
It's My Life

Post autor: elek84 » wt mar 22, 2005 8:16 am

Po pierwsze: to fajnie że przyznałeś się do błędu.
Większość płci męskiej, wiedząc że nie ma racji i tak trwa przy swiom bo to podobno męska duma nie pozwala się mylić... mniejsza...
Więc za samo to masz duży plus :)

Po drugie masz rację, że nie wiele osób wie o tym że ten motyw był wykorzystywany przez wiele zespołów i widząc okładke Boxa BJ będzie Papa Dance kojarzyć z nimi (O ZGROZO !! :? )

Po trzecie pamiętam Papa Dance z czasów kiedy byli piękni i młodzi i odnosili wielkie sukcesy, a ten okres pokrywa się troche z okresem największej popularności Bon Jovi, więc to pewnie też był jakiś impuls do zaczerpnięcia tego motywu.

no i po czwarte .... zastanawia mnie to skąd Papa Dance wytrzasnęli ten milion fanek (ciekawa sprawa :? )

AgaBonJovi
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: AgaBonJovi » wt mar 22, 2005 9:25 am

Dandi pisze:Potem ludzie beda porownywac BJ do Papy dance ze wzgledu na podobna okladke i tytul.Wiadomo ,ze muzyka jest o wskros inna , ale sama mozliwosc podobienstwa ,obojetnie jakiego ,mnie denerwuje[....] a pozatym nie powinno was martwic co pomysli sobie menago papy o fanach BON JOVI-dla mnie to nieistotne.Ufff skonczylem...
Chciałabym abys wskazał mi kilku przynajmniej ludzi, nie związanych z BJ, ani z Papa Dance ktorzy wskażą Ci te okładki jako coś wspolnego miedzy dwoma zespołami ... po protu nie wierze, ze ktos kiedys to wspomni ... buchac bedziemy sie my fani BJ i oni PD, a że jest nas zdecydowana mniejszość to wielkiej krzywdy zadnemu z zespolow to nie wyrzadzi ... propo listu, to słownictwo to Ty masz niezłe ;) przeciętny 17 latek, z nadmiarem testosteronu :) każdy reaguje impulsywnie, jak mi SD pokazał tą okładkę to w pierwszej chwili myślałam, że sam ją zrobił ;)
Teraz możemy liczyc tylko na to, iż manager grupy PD jest tak zajęty promocją nowego krążka co nie pozwala mu marnować czasu na czytanie maili od rozwścieczonych fanów BJ, a Ty masz czas Dandi napuisać drugi i przyznać się do swojego zachowania, skoro tutaj sie przyznałes, to tam tym łatwiej powinno Ci pojsc :)
P.S. Okładka może nawet lepsza ... ale nic nie błyszczy sie tak na pólce jak BJ :)

B0UNCE
Save A Prayer
Kontakt:

Post autor: B0UNCE » wt mar 22, 2005 1:50 pm

http://muzyka.interia.pl/info/infid/604502

patrzcie na to! Interia.pl się skapnęła, że Jovisi mieli 'ten sam pomysł' :roll:

Gonia M
Save A Prayer

Post autor: Gonia M » wt mar 22, 2005 2:20 pm

BJbart pisze: A co do samej okładk i tytułu to przypuszczam, iż Ci ludzie nie byli nawet świadomi tego, że Bon Jovi wydali box z podobnym projektem okładki, który to nota bene został zaporzyczony od ELVISA...

Jak widać motyw ten jest wykorzystywany przez wiele osób i wydawców a nawet przez kandydatów na prezydenta USA ;-) Btw... jak bedziesz do niego chciał napisac to pozdrów ode mnie ;-)
hi hi nawet nie wiedzialam ze tego TYLE jest :-)) wniosek z tego ze BJ tez nie byli oryginalni --> sorki za rozpoczęcie zadymy :oops:

A nawiasem mówiąc najbardziej podoba mie się Kerry :lol:

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » czw mar 24, 2005 8:25 pm

Ja tam uważam, że nikt za bardzo nie będzie zespołów ze sobą kojarzył z powodu okładek, z racji faktu, że o box secie BJ wiedzą naprawdę nieliczni, a jeszcze mniej mogło gdzieś widzieć hego okładkę. A ci co wiedzą, a fanami nie są, niekoniecznie musieli widzieć okładkę Papy. I tak skończyliśmy na tym, że chyba tylko my się tym przejmujemy XD

JoviGirl
Wild In The Streets

Post autor: JoviGirl » sob mar 26, 2005 12:52 pm

Dla mnie też jest paranoją kupiowanie pomysłu okładki, który jest.....taki sobie. Jednajk co do listu....rozumiem że ożna było coś takiego napisać, ale można było ująć tą samą myśl innymi słowami....... dla mnie takie słowa sa prostackie i chamskie....sorry, ale etakie jest moje zdanie...

JoviGirl
Wild In The Streets

Post autor: JoviGirl » sob mar 26, 2005 12:53 pm

Dla mnie też jest paranoją kupiowanie pomysłu okładki, który jest.....taki sobie. Jednajk co do listu....rozumiem że ożna było coś takiego napisać, ale można było ująć tą samą myśl innymi słowami....... dla mnie takie słowa sa prostackie i chamskie....sorry, ale etakie jest moje zdanie...

Zablokowany