Jesteś na forum archiwalnym. Jeżeli szukasz aktualnego forum wejdź tutaj.

Motyw muzyczny

Wszystkie tematy związane z zespołem

Moderator:Marcjanna

Zablokowany

Która posenka byłaby najlepszym "hymnem" fanów Bon Jovi????

Livin' On A Prayer
18
60%
It's My Life
2
7%
Wanted Dead Or Alive
6
20%
These Days
1
3%
Someday I'll Be Saturday Night
0
Brak głosów
Coś zupełnie innego =)
3
10%

Liczba głosów: 30

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » wt lis 02, 2004 8:09 pm

... Rzekła Stonka, która zaczyna brzdękolić na gitarze :wink:

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » wt lis 02, 2004 8:46 pm

Ojj tam...jeszcze mi Page będzie struny z pokorą wymieniał...

99-in-the-shade
It's My Life
Kontakt:

Post autor: 99-in-the-shade » wt lis 02, 2004 8:49 pm

Stonka pisze:Po prostu uważam,że o ile Livin' jest naprawdę świetnym kawałkiem,o tyle istnieją utwory jeszcze jakąś klasę lub dwie wyżej.Głównie mam tu na myśli samą muzykę,się znaczy-mm...nie wiem,jak to wyrazić...poziom trudności?
No jeśli chodzi o poziom trudności, to na pewno trudniejsze są kawałki takiego Iron Maiden na ten przykład :P :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » wt lis 02, 2004 8:54 pm

co do poziomu trudnosci to sie zgadzam :lol: ale ja nie oceniam utworów w ten sposób
co do tego zdania TO TWOJA OPINIA I MASZ DO NIEJ PRAWO to powiedział to Mateusz nie ja (pamiec szwankuje?? :twisted: )

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » śr lis 03, 2004 8:23 pm

Pfef...a w którym momencie ja zaznaczyłam,że to Twoja wypowiedź?Toć grzechem forumowym byłoby nie spamiętać autora tegoż zdania-legendy,a mój subtelny chamczyk miał być ściśle wykierowany w jego,a nie Twoim kierunku.Wyłapywanie sensu aluzji "szwankuje"... :wink: ?
A w takim razie pod jakim względem oceniasz utwory?Bo jeśli nie po melodii i kunszcie,to po czym^-^?
99-broń i walcz,nigdy w życiu :shock: !

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » śr lis 03, 2004 8:46 pm

melodia i kunszt nie jest jednoznaczna z poziomem trudnosci

ediyo
I Believe

Post autor: ediyo » śr lis 03, 2004 9:05 pm

Wracajac do tematu... To wdg mnie Rzeczywiscie livin' jest takim chyba znakiem rozpoznawczym Bon Jovi (np. Moja Pani od muzyki... "Jaki jest wasz ulubiony zespol? Edi podnosi reke i mowi Bon Jovi... pani na to: TO ci od Livin' on a prayer?? Edi odpowiad: tak pani: bardzo ładna piosenka!"
A pooza tym na takie jakby haslo to wdg. mnie zasluguje wers z WDOA :"I've seen a million faces... and i've rocked them all!" i to koniec mojej wyczewrpujacej wypowiedzi:P

AgaBonJovi
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: AgaBonJovi » czw lis 04, 2004 8:15 am

Mysle ze macie racje i trudno byłoby jednoznacznie obrac jeden konkretny numer pniewaz i Livin' i Wanted są wspaniałe i wniosły wiele do czego wiemy :), jednak ile osob tyle opinni, faktem jest owe wymienione piosenki sa najbardziej znanymi, dla mnie rownie dobrze hymnem mogło by być Undivided, ktore przecież też ma przesłanie, napisane po atakach terrorystycznych, ale rownie dobrze mozemy je dla siebie odniesc :) wiec jak dla mnie to te trzy numerki :) oraz wiele wiele wiele innnych :)

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » czw lis 04, 2004 8:05 pm

Undivided dobrze rockuje :wink: , ale jak dla mnie tekst jest zbyt lukrowano-amerykański :roll:

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » czw lis 04, 2004 9:05 pm

Undivided hymnem BJ?? to jakaś kpina

Stonka
Wild In The Streets

Post autor: Stonka » pt lis 05, 2004 5:09 pm

LoRdI pisze:Undivided hymnem BJ?? to jakaś kpina
A niby dlaczego?W istocie kawałek jest niezły,te ciężkie gitary w tle mają wypierd,że się tak wyrażę,aczkolwiek faktycznie stricte WTC-owo-patriotyczny tekst mógłby zawierać mniej tychże składników.

redlique
Little Bit Of Soul

Post autor: redlique » pt lis 05, 2004 5:13 pm

Ja bym dodal "Keep The Faith", ewentualnie jeszcze "Dry County"

CRUSHynka
Wild In The Streets
Kontakt:

Post autor: CRUSHynka » pt lis 05, 2004 8:04 pm

Dry County, o ile piękne, na hymn nie nadaje się nijak. Za długie, za wolne, wszyscy by posiadali podczas uroczystego odtwarzania XD Keep The Faith jak najbardziej hymnowe, choć ja wciąż obstawiam przy LOAPie :wink:

LoRdI
Keep The Faith

Post autor: LoRdI » pt lis 05, 2004 9:52 pm

Stonka pisze:
A niby dlaczego?W istocie kawałek jest niezły,te ciężkie gitary w tle mają wypierd,że się tak wyrażę,aczkolwiek faktycznie stricte WTC-owo-patriotyczny tekst mógłby zawierać mniej tychże składników.[/quote]

czy ja mówie ze jest zły?? od na hymn sie nie nadaje, nie oddaje klimatu zespołu, jest utworem nowym i nie jest kojazony z zespołem - hymn musi byc przez wszystkich rozpoznawalny, nie ma podniosłego stylu itd
ja ten utwór lubie ale nie jako hymn, nie ma w sobie tego "czegoś" :lol:

co do Dry County to duzo lepiej nadaje sie na hymn ale do Livin jej daleko

Kasiunia
Keep The Faith

Post autor: Kasiunia » pt lis 05, 2004 11:24 pm

na hymn sie nie nadaje, nie oddaje klimatu zespołu
po pierwsze to hymn mie musi oddawać klimatu zespołu ... tylko my fani musimy sie z nim identyfikować....

po drugie LOAP jest zarabiste, ale moim hymnem nie jest.... nie miałam "przyjemnosci" być w takiej sytuacji jak Gina.... po prostu fajna piosenka i tyle....

jush predzej WDOA..... jak jednoczy fanów na koncercie..... klaskanie.... śpiewanie.... po prostu inny klimat.....

ja zaznaczyłam TD.... ze względu na tekst..... taki o dzisiejszym swiecie.... o nas....

chociaż prawde mówiąc bardziej przemawia do mnie STBI ...... kryzys wiary...... w zasadzie to najbardziej wierzę w BJ..... dopuki są ..... dopuki mam na co czekać (nowa płyta, box set, koncert)......

a teraz możecie mnie zjechać z góry na dół.... :D

Zablokowany