Michał Szpak

Wszystko co dotyczy szeroko pojętego działu muzyki, innych zespołów itp.

Moderator: Mod's Team

Awatar użytkownika
milagros^
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Michał Szpak

Post autor: milagros^ »

Witam, dawno mnie nie było na forum, ale postanowiłam pobadać trochę opinię ludzi z różnych środowisk nt. nowej osobowości, która pojawiła się w polskim show biznesie, a mianowicie o Michale Szpaku, finaliście Xfactora. Zapewne słyszeliście coś o nim, ciekawa jestem Waszych opinii, mam nadzieję, że nie są oparte na prymitywnym toku myślenia jak u sporej części Polski, tzn 'aaaa pedał!!!", chociażby dlatego, że jego stylistyka jest w jakimś sensie podobna do naszego 80sowskiego BJ i innych szalonych artystów tamtego okresu. Jeśli macie ochotę to zapraszam do pisania.:)

Od siebie mogę powiedzieć, iż uważam tego człowieka za kogoś potrzebnego Polsce, myślę, że jest to osoba, która powróciłaby do życia coś w stylu zakręconego rock'n'rolla. W Polsce go chyba jednak brakuje, na świecie też. Może to tylko moje osobiste odczucia, ale brakuje po prostu luzu na scenie (szczególnie w nowych zespołach, stare dają radę, ale ile można żyć przeszłością?). A Szpak go wnosi. Wnosi go poprzez swój wygląd, burzę włosów, makijaż, poprzez "niehamowanie się wokalne";), wszystkie te jego steveno-tylerowskie wrzaski, poprzez dystans do swojej osoby, poczucie humoru, ekspresję, bieganie po scenie. I przy tym wszystkim operuje bardzo dobrym wokalem.

Tu macie próbkę z koncertu Szpaka na wczorajszym OWF w Warszawie, byłam, zajebisty występ jak dla mnie:)
http://www.youtube.com/watch?v=Pyw-hmWs ... r_embedded
ROCK NOW, ROCK THE NIGHT!!! <3
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Ja niestety ale wole go słuchać niz oglądać. Rozumiem ze kontrowersyjny image pomaga ale wg mnie Michala image to przesada. Glos ma zajebisty ale mnie video irytuje niestety. Ciekawe czy nagra coś co utwierdzi jego talent. Sadze ze zwycięzca X-Factory juz jest blizszy muzyce Bon Jovi.
ps. Jon w latach 80 tych mam nadzieje ze tak śmiesznie nie latal po scenie.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Frankie
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Frankie »

Dla mnie jest na pewno artystą charakterystycznym. Jednak nie jestem do końca przekonany, czy oryginalnym. Dla mnie jego styl jest w dużej mierze powieleniem stylu Stevena Tylera. Czy Polska jest gotowa na kogoś takiego? To pytanie otwarte. Zobaczymy czy utrzyma się na powierzchni naszego niezbyt wymagającego rynku muzycznego. Głos ma świetny, jednak przeszkadza mi w nim pewna maniera, która sprawia, że odbieram go jako zbyt pewnego siebie. No i przynajmniej moim zdaniem wszystkie piosenki w X-Factor starał się śpiewać "na jedno kopyto", jakoś tak siłowo, jakby z każdej chciał zrobić rockowego powersonga. Nie wiem, nie głosowałem na nikogo, ale gdybym miał głosować i wybierać między nim a Gienkiem, wybrałbym zwycięzcę programu.
Everybody lies...but not about June 19th 2013, PGE Arena Gdansk and July 12th 2019, PGE Narodowy, Warsaw!!!
EVENo

Post autor: EVENo »

Frankie pisze:Dla mnie jego styl jest w dużej mierze powieleniem stylu Stevena Tylera.
Dokładnie to samo pomyślałem przy jego występie castingowym, z resztą już gdzieś o tym pisałem ;]
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Też go wczoraj widziałem live na Orange Warsaw Festival i jak dla mnie wypadł przeciętnie... Jego głos mnie kompletnie nie porywa, wczoraj uratowało go to, że dostał świetnych muzyków, którzy genialnie zagrali wykonywane przez niego covery. Generalnie o ile mogę go słuchać to patrzenie na niego wywołuje we mnie negatywne emocje ;)
KondZik

Post autor: KondZik »

Zgadzam sie z Scroogem i dodam tylko, że dla mnie za dużo robi takiej inscenizacji czy jak to nazwać.
Wolę Gienka.
Awatar użytkownika
jovizna
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: jovizna »

Każdy ma prawo być kim chce i wyrażać to na różne sposoby, dlatego nie mnie oceniać sposób jego bycia. Dopóki on czuje się szczęśliwy we własnej skórze - fine. Podziwiam go za odwagę, bo nie oszukujmy się - KTOŚ TAKI w tym kraju musi mieć ciężki żywot. Mimo wszystko nie rezygnuje z siebie i to jest właśnie fajne.
I to czym zadziwiam mojego jak to mówią T? :D - szpak mi się nawet trochę podoba...

A co do X FACTORA to do wygranej typowałam Adę, dziewczyna po prostu wymiata.
sebcio14
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: sebcio14 »

Według mnie jest zbyt pewny siebie. Trochę gwiazdorzy na scenie. Ogólnie posłuchać go mogę, ale oglądać raczej nie. Zresztą jak większość.
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

jovizna pisze:I to czym zadziwiam mojego jak to mówią T? :D - szpak mi się nawet trochę podoba...
Moja Zona tez mowi, ze niezle ciacho z niego jest, a ja zupelnie nie wiem o co chodzi jakby ;)
Frankie pisze: Dla mnie jego styl jest w dużej mierze powieleniem stylu Stevena Tylera
Moim zdaniem Tyler jest ciut bardziej meski na scenie- pomimo wszystko :)
jovizna pisze:Każdy ma prawo być kim chce i wyrażać to na różne sposoby, dlatego nie mnie oceniać sposób jego bycia. Dopóki on czuje się szczęśliwy we własnej skórze - fine. Podziwiam go za odwagę, bo nie oszukujmy się - KTOŚ TAKI w tym kraju musi mieć ciężki żywot
Ja poczekam na jego plyte... Byl juz "rockowy" Maciek Silski z Idola, byl Krzysiek Zalewski... 5 minut slawy pewnie przeminelo... Szpaku ma odwage byc innym, wiec moze na dluzej zagosci na rynku- ale bez autorskiego materialu bedzie ciezko- bo na razie plynie na fali popularnosci ( i dobrze, bo ma do tego prawo!) Kiedy nagra CD, wtedy sie wypowiem...
ps. Jon w latach 80 tych mam nadzieje ze tak śmiesznie nie latal po scenie.
Nie, nie wydaje mi sie... Szpak troche przypomina wczesnego Vince'a Neil'a z Motley Crue... Ale to tez inny ciezar gatunkowy ;)

Anyway- jak sie chlopakowi uda i nagra naprawde dobry material wtedy sie zobaczy;) Na razie przezywam dziadkow z Lady Pank z nowej plyty, jesli juz piszemy o polskim rock n' rollu :)
Awatar użytkownika
Xander
It's My Life
It's My Life
Kontakt:

Post autor: Xander »

Scrooge pisze:Też go wczoraj widziałem live na Orange Warsaw Festival i jak dla mnie wypadł przeciętnie... Jego głos mnie kompletnie nie porywa, wczoraj uratowało go to, że dostał świetnych muzyków, którzy genialnie zagrali wykonywane przez niego covery. Generalnie o ile mogę go słuchać to patrzenie na niego wywołuje we mnie negatywne emocje
Też widziałem go na Orange i na prawdę podczas jego występu chciałem wyjść, bo nie mogłem już tego słuchać, ja jestem nastawiony zdecydowanie negatywnie. Cóż może siękiedyś rozkręci.
Awatar użytkownika
alniac
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: alniac »

Dla mnie to trochę przerost formy nad treścią.
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Awatar użytkownika
misstwisted
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misstwisted »

W głosie Szpaka jestem zakochana, jednak mógłby trochę poćwiczyć angielski , jeśli ma zamiar śpiewać w obcym języku...
Spodobał mi się jego image w eliminacjach do X Factor, ale z kolejnymi odcinkami było już tylko gorzej. Oby tylko nie przeobraził się w drugiego ognistowłosego Michała W.
Mówiąc krótko - świetny chłopak, ale jakoś nie potrafię na niego patrzeć ;)
BadMedicine
I Believe
I Believe

Post autor: BadMedicine »

W piątek byłam z koleżanką na OWF i muszę przyznać, że Szpak bardzo mi się podoabał. Chłopak ma całkiem fajny głos i faktycznie przypomina Tyler'a. Czekam na jego płytę, bo podobno niedługo ma coś wydać ;)

P.S. Pozdrowienia dla fana w białej koszulce BJ, który stał w Orange Circle z kolegą, któremu pokazałam moją koszulkę BJ ;)
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

BadMedicine pisze:P.S. Pozdrowienia dla fana w białej koszulce BJ, który stał w Orange Circle z kolegą, któremu pokazałam moją koszulkę BJ ;)
Chyba dla fanów jeśli to o nas mówisz :D

Ten w koszulce wyższy a ten drugi niższy w skórzanej kurtce i dłuższych włosach? : >

[ Dodano: 2011-06-20, 19:13 ]
Kurcze, z tego co widzę to sporo osób z bonjovi.pl było na Orange, szkoda, że teraz dopiero to wychodzi bo sporo czasu było przed koncertami i można było się spotkać większą grupą, gdzie usiąść i pogadać też była ładna możliwość :(

[ Dodano: 2011-06-20, 19:13 ]
Kurcze, z tego co widzę to sporo osób z bonjovi.pl było na Orange, szkoda, że teraz dopiero to wychodzi bo sporo czasu było przed koncertami i można było się spotkać większą grupą, gdzie usiąść i pogadać też była ładna możliwość :(
BadMedicine
I Believe
I Believe

Post autor: BadMedicine »

bartekbb23 pisze: Chyba dla fanów jeśli to o nas mówisz :D

Ten w koszulce wyższy a ten drugi niższy w skórzanej kurtce i dłuższych włosach? : >
Nie wiedziałam, że obydwoje jesteście fanami ;) Tak, chodziło mi o Was.

Na przyszłość będę zakładać tematy o wszystkich koncertach, na które jadę to może się spotkamy.

P.S. Wybiera się ktoś na koncert Papa Roach w Stodole, 30 czerwca?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka”