Greatest Hits

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: jovi »

Stare dobre Bon Jovi :)

Melodyjność oraz początek wolny przechodzący w rytmiczny kawałek.
Piosenkę oceniam wysoko. Ma wszystko czego można szukać.
Dobry tekst, swiętną melodię oraz mocny wokal Jona.

Nie wiem czego chcecie sie doszukać to bon jovi takie jakie znam takie jakie lubię :)

Tyle chcialem od tej piosenki i dostałem to wszystko
C'mon
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Jovi, dopiero po 15ej a Ty już na bani? :P. Pojechałeś po całości hehe. No ale są gusta i guściki, mnie numer nie przekonuje i tyle.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Justysia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Justysia »

Piotrku, a Ty to chyba za mało kawy dziś wypiłeś :whoeva: Wake up :P
One light burning ...
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Po kolejnych przesłuchaniach kawałek zyskuje, ale wciąż nie ma beki. To jest poziom zapychacza na The Circle/Lost Highway, a nie poziom singla albumu GH. ;/
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Scrooge »

Pierwsze wrażenie opisałem, teraz czas na drugie. Po kilkukrotnym przesłuchaniu można się z tą piosenką oswoić i faktycznie nie jest może totalnym gniotem, może ją nawet polubię, ale nie zmienia to faktu, że oczekiwałem czegoś zupełnie innego. Na singiel to się moim zdaniem kompletnie nie nadaje, a już na pewno nie na pierwszy... Jeśli chcieli zrobić drugie Always to im nie wyszło bo piosenka ma 0 energii i przejdzie niezauważona. Szkoda bo jak zobaczyłem tą okładkę i przeczytałem o klasycznym BJ to podświadomie zrodziła się nadzieja, że przed to nieuchronną przerwą zostawią po sobie coś co sprawi, że będę czekał na ich powrót... a tymczasem dostałem kolejną poprawną, szarą pioseneczkę jakich nagrali w ostatnich 10 latach całą masę, jednym słowem utwierdzili mnie w przekonaniu, że ten zespół już niczym pozytywnym nie jest mnie w stanie zaskoczyć, zamiast pozytywnych emocji dostarczają jedynie kolejne porcje rozczarowania... stali się po prostu dla mnie nudni i przeciętni.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Scrooge pisze:Szkoda bo jak zobaczyłem tą okładkę i przeczytałem o klasycznym BJ to podświadomie zrodziła się nadzieja, że przed to nieuchronną przerwą zostawią po sobie coś co sprawi, że będę czekał na ich powrót... a tymczasem dostałem kolejną poprawną, szarą pioseneczkę jakich nagrali w ostatnich 10 latach całą masę,
Toż masz klasyczne bon jovi- klasykę lost highway :D
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Scrooge pisze: a tymczasem dostałem kolejną poprawną, szarą pioseneczkę jakich nagrali w ostatnich 10 latach całą masę, j

Więc czy to nie jest objaw klasyczności Bon Jovi?
Nie wiem czemu doszukujecie się czegoś co już nie wróci.
Dla mnie to ciągle ten sam zespół który przeszedł kilka metamorfoz i który obecnie gra to co lubi grać i może się wam to podobać lub nie. Może w końcu najwyższy czas zacząc słuchać zespołów które będa utrzymywać poziom dobrej muzyki przez ponad 25 lat.
Zamiast sie cieszyć że nadal mają ochotę grać dobre piosenki bo dla mnie piosenka jest dobra, to narzekacie jak typowy polak - słońce jest - to za gorąco, pada deszcz - a to ciągle ulewy i nie ma słońca, wódka jest to ma sie ochote na piwo ;P Polakowi nikt jeszcze nie dogodził
C'mon
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

jovi pisze:
Scrooge pisze: a tymczasem dostałem kolejną poprawną, szarą pioseneczkę jakich nagrali w ostatnich 10 latach całą masę, j

Dla mnie to ciągle ten sam zespół który przeszedł kilka metamorfoz i który obecnie gra to co lubi grać i może się wam to podobać lub nie. Może w końcu najwyższy czas zacząc słuchać zespołów które będa utrzymywać poziom dobrej muzyki przez ponad 25 lat.
Zamiast sie cieszyć że nadal mają ochotę grać dobre piosenki bo dla mnie piosenka jest dobra, to narzekacie jak typowy polak - słońce jest - to za gorąco, pada deszcz - a to ciągle ulewy i nie ma słońca, wódka jest to ma sie ochote na piwo ;P Polakowi nikt jeszcze nie dogodził
Jeżeli pijesz do tego, że oczekuję płyty w stylu 80 czy 90 to trafiłeś kulą w płot bo nic takiego nie napisałem... oczekiwałem czegoś nieprzeciętnego, jeżeli uważasz, że nie są w stanie już nagrać nic wybitnego i Ci to pasuje to OK, ale pozwól mi mieć własne oczekiwania. Jak słusznie zauważył Tatar to co wydali nadaje się jako zapychacz na Circla, zatem mam prawo być rozczarowany... Jakiś czas temu był tu temat o bezgranicznym uwielbieniu jako obowiązku fana, ja fanem nie jestem więc jestem z niego zwolniony ;) Poza tym te zarzuty o marudzeniu w twoich ustach brzmią dość dziwnie... ;)
karola2210
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: karola2210 »

Poznałam BJ dzięki 'The Circle', która wydawała mi się cholernie dobrą płytą. Potem odkryłam wszystkie starsze, bardziej rockowe płyty i spodobały mi się... jeszcze bardziej ;)
A teraz nagle piosenka pokroju Lost Highway... Sama nie wiem. Można się do niej przekonać, bo słucha się jej całkiem przyjemnie, ale chyba nie nadaje się na G?ÓWNY kawałek promujący płytę. Tak jak wspominaliście- raczej nie przebije się w stacjach radiowych..

Osobiście cieszą mnie nie tyle te 4 nowe piosenki, co pozostałe 24, bo szukałam takiej płyty :)
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

:)

Post autor: TheRock »

nie wiem co o niej powiedzieć - przyjemna,
Solówka za krótka !! ,
pierwsze takty b. fajne zapowiadające coś fajoskiego, ale potem niestety już standard.

Moim zdaniem ta piosenka ewidentnie była napisana przy okazji The Circle teraz tylko odgrzana i dopracowana.

Zaznaczam, że mieszkam w Belfaście i jestem raczej cały czas zadowolony, mało co narzekam, ale uważam, że song dobry, ale niebeznadziejny i nic poza tym.

Ciekawostką są opinie na oficjalnej - 90% zachwyt
...and just only rock...
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Scrooge pisze:
jovi pisze:

Jeżeli pijesz do tego, że oczekuję płyty w stylu 80 czy 90 to trafiłeś kulą w płot bo nic
Nie ma sensu toczyć piany bo Ty masz swoje zdanie ja mam swoje zdanie. Tylko nie wiem czemu oczekujesz czegoś wiecej skoro od 10 lat jest ciągle tak samo. Może napisz im jak powinna Twoim zdaniem wygladać piosenka która zaprowadzi ich na szczyt Twojej playlisty w winapie bo jak na razie grają to co lubią i mają z tego miliony.
C'mon
Scrooge
Have A Nice Day
Have A Nice Day

jovi pisze: Nie ma sensu toczyć piany bo Ty masz swoje zdanie ja mam swoje zdanie. Tylko nie wiem czemu oczekujesz czegoś wiecej skoro od 10 lat jest ciągle tak samo. Może napisz im jak powinna Twoim zdaniem wygladać piosenka która zaprowadzi ich na szczyt Twojej playlisty w winapie bo jak na razie grają to co lubią i mają z tego miliony.
Hehehe zgoda :D tylko nie rozumiem dlaczego, jak Adrian pisał dokładnie to co Ty teraz to jechałeś po nim... czyżby w Twoim życiu wydarzyło się coś co zmieniło Twój światopogląd? ;)
A może chcesz zająć jego miejsce :P
Awatar użytkownika
jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

spojrz czy krytykowałem ostatnie dokonania BJ. Uwielbiam The Circle, nawet lubie Lost Highway to nie zmienia faktu że ta piosenka jest naprawdę dobrą i dopracowaną.
C'mon
sebastian
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: sebastian »

Jak dla mnie za mdłe ;[ .Brakuje mi w Bon Jovi ostrzejszych brzmień,porywających solówek i trzaskania w bębny :jupi: .
Ballady już się przejadły. !!
sebi
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

sebastian pisze:Jak dla mnie za mdłe ;[ .Brakuje mi w Bon Jovi ostrzejszych brzmień,porywających solówek i trzaskania w bębny :jupi: .
Ballady już się przejadły. !!
i to jest piękna wypowiedź nic dodać nic ująć. Na tym można by było zakończyć dyskusję.

Proponuję zamknąć temat i dla tego Pana browarek.
...and just only rock...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”