Z miłości czy dla pieniędzy?

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

Teraz coraz bardziej myślę, że oni robią to dla kasy no może też z pasji czy z miłości ale jakoś nie odczuwam ich pasji w muzyce obecnie tak jak w ich starych albumach. No niestety, gdyby to była wielka miłość ich muzyka nadal byłaby genialna tak jak 10, 20 lat temu a teraz?? Nie powiedziałabym, że HAND jest genialną płytą choć podoba mi się ona i tak naprawde tylko dwie piosenki tak mnie zauroczyły, że je uwielbiam. A na these days to prawie wszystkimi piosenkami jestem oczarowana. Nie chcę, żeby ktoś myślał, że HAND mi się kompletnie nie podoba, ależ oczywiście, że jest fajną płytą.
Wracam jednak do głównego tematu :mrgreen: może i fakt, że wszystko łączą razem i miłość do zawodu czy przyjemność, tak jak i kasa. Jednakże mam wrażenie, że ich miłość do twórczości artystycznej nieco się osłabiła.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

Ja myśle tez ze robia to z miłości do muzyki a nie kasy, bo maja juz jej chyba za duzo w końcu ostatnio sporo kasy rozdali na rożnego rodzaju fundacje.

A kasa głownie liczy sie dla wytworni bardzien niz dla zespołu, jestem pewien ze maja jakis wpływ na to jaką muzyke maja grac BJ
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

klaudula troche więcej wiary. To, że dla ciebie płytka Crush itd nie jest genialna nie oznaca, że dla innych nie jest. To, że dla Ciebie TDays genialna nie oznacza, ze dla innych jest (patrz słabe opinie krytyków).

Nie uznaje takiej zasady, że jeśli mi się coś nie podoba to zespół musi robić coś dla kasy. Ale jak nagrają drugie TDays to wtedy nagrają nie dla kasy itp

To jest taki desperacki akt rozpaczy :) Wystarczy zobaczyć i pooglądac kilka wywiadów Jona po wypuszczeniu HANDa. Jon promieniował ze szczęścia. Cieszył się, że ludziom się podoba. Śmiał się z tego jak Japończycy mówili mu, że HAND jest piękną piosenką a on mówił im, że to ironia. Zresztą Jon potrafi wypowiedzieć się o każdej piosence, jej przesłaniu dlaczego tak napisał i jak podchodził do tekstu. To jest profesjonalizm.

Właśnie dzisiaj przeglądałem swoje filmiki z BJ i wyraźnie widać, że do każdego albumu zespół podchodzi jak najbardziej profesjonalnie i sprawia im to przyjemność.

Ot przykłąd który powinien Ci powiedzieć wszystko Znienawidzona płytka przez wiele osób This Left Feels Right jest płytą z której cały zespół a w szczególności Jon i Richie mieli najlepszy ubaw. Poczytaj wywiady a zobaczysz, ze Jon mówi, że nigdy się tak nie bawił i żadna płyta nie sprawiła im więcej przyjemności podczas tworenia.

Dla Ciebie płytka jest słaba, ale to nie oznacza, że zrobili ją dla kasy. Nie musieli nic robić. Mogli zrobić zwykły Best Of.
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
klaudula
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: klaudula »

No fakt może trochę przegięłam z tą oceną ale w pewnym momencie miałam takie wrażenie niestety.
Race, it’s a race
But i’m gonna win
Yes i’m gonna win
And will light the fuse
I’ll never lose
And i choose to survive
Whatever it takes
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”