Greatest Hits
Moderator: Mod's Team
- ROCKSTAR
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ KTF TD
- Kontakt:
Wiec pijmy, Panowie!
A w tle niech nam gra:
http://www.youtube.com/watch?v=uAcJFCehEVE
albo to:
http://www.youtube.com/watch?v=fw-PgCfP9zk
albo chociaz to:
http://www.youtube.com/watch?v=7Pvs0G0tHpE
Gdzie jest teraz ten zar...? Serce i dusza? Gornolotne slowa, ale oddajace muzyke BJ... Muzyke jaka tworzyli KIEDYS...
Nie jestem rozgoryczony, ale mysle, ze po GH Panowie z BJ powinni popatrzec na ostatnich kilka lat wstecz i wyciagnac wnioski... i zrobic sobie przerwe na pisanie naprawde dobrych kawalkow... I zapytac samych siebie...Czy aby na pewno fani chca takiego brzmienia i takich piosenek, jakie slyszymy obecnie? Stac ich jeszcze na to?
Bardzo chcialbym...
http://www.youtube.com/watch?v=uAcJFCehEVE
albo to:
http://www.youtube.com/watch?v=fw-PgCfP9zk
albo chociaz to:
http://www.youtube.com/watch?v=7Pvs0G0tHpE
Gdzie jest teraz ten zar...? Serce i dusza? Gornolotne slowa, ale oddajace muzyke BJ... Muzyke jaka tworzyli KIEDYS...
Nie jestem rozgoryczony, ale mysle, ze po GH Panowie z BJ powinni popatrzec na ostatnich kilka lat wstecz i wyciagnac wnioski... i zrobic sobie przerwe na pisanie naprawde dobrych kawalkow... I zapytac samych siebie...Czy aby na pewno fani chca takiego brzmienia i takich piosenek, jakie slyszymy obecnie? Stac ich jeszcze na to?
Bardzo chcialbym...
Kiedyś w którymś wywiadzie Richie i Dave wypowiadali się na ten temat. To znaczy, na temat spoglądania w przeszłość. Mówili, że nie chcą patrzeć w przeszłość, bo to nie ma sensu i będą patrzeć w przyszłość i nagrywać (cyt.) "coraz to lepszą i lepszą" muzykę. Czy im to wychodzi? Czy tego chcemy? No cóż...
19.06.2013 – Gdańsk, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
12.07.2019 – Warszawa, Polska
Rock masz rację, z resztą temat wałkowany 1000 razy i zawsze kończący się awanturą
Moim zdaniem na Twoje pytanie
odpowiedź jest dwojaka... ja od dłuższego czasu odnoszę wrażenie, że BJ poszli na łatwiznę i postawili krzyżyk na takich fanach jak my. Nie będę już pisał o gospodyniach domowych i "gorących 40" bo temat wyczerpany, a jeśli tak jak piszesz śledzisz forum na bieżąco to wiesz w czym rzecz. Ja mam tylko mały cień nadziei, malutkie światełko w tunelu zwane trzecią solową płytą Sambory...Czy aby na pewno fani chca takiego brzmienia i takich piosenek, jakie slyszymy obecnie? Stac ich jeszcze na to?
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Gdyby tak zliczyć te wszystkie piwa obiecane tu na tej stronie to fiu fiu... żaden browar nie nadążyłby chyba z ich produkcją!
Dołączam się
ale zmieniam płytę 
http://www.youtube.com/watch?v=ZKzWabwp-co
Dołączam się
- ROCKSTAR
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ KTF TD
- Kontakt:
Moj Bozejovizna pisze:Gdyby tak zliczyć te wszystkie piwa obiecane tu na tej stronie to fiu fiu... żaden browar nie nadążyłby chyba z ich produkcją!
Dołączam sięale zmieniam płytę
Wracajac do tematu... Taka refleksja nasunela mi sie pare chwil temu... Przegladajac trackliste GH... Dlaczego szerokim lukiem omija sie "Dry County"- cos, czego nigdy wczesniej, ani nigdy pozniej nie nagrali... Moze warto byloby poswiecic jeden z nowych, nic nie wnoszacych utworow, na rzecz czegos niezapomnianego...? Czasami odnosze wrazenie, ze BJ naprawde po macoszemu traktuje swoje wybitne kawalki... Dlaczego brak "Hey God"? I naprawde nie wierze w to ,ze sie wypalili... Ale jesli nie chca byc dluzej rockowym zespolem, niech wiedza, ze pop im nie wychodzi za dobrze...
I to nie jest tak, ze dla mnie, wszystko co nowe od BJ jest wymiotowaniem i w ogole takimi tam akcjami...
Ja nie chce powrotu starego BJ, vintage BJ, czy cos takiego... To nie o to chodzi... Chce zespolu, ktory udowodnil w przeszlosci, jak grac rocka, jak go tworzyc, jak chwytac za serce- nie zawsze banalna piosenka o milosci... "WDYG?" drugim "Always" nie bedzie, i jesli Panowie nie chca patrzec w przeszlosc, niech przynajmniej czerpia dobre wzorce z dawnych czasow i dadza sobie spokoj z popowymi chwytami ( nie tylko marketingowymi)- sa lepsi od nich w tej kategorii...
Tyle od starego zgreda, rocznik 1976, ktoremu 22 lata temu album "New Jersey" zmienil cale zycie na lepsze, na zawsze!!
Starych kawałków BJ słucham często i wspominam jak cudownie było pogować z kumplami na osiemnastkach i innych imprezach.Dzisiaj można jedynie poprzytulać się do swojej ukochanej i zapomnieć o szalonych tanach z kumplami.Niestety komercja dogoni każdego.W dobie techno, dance i innych tworów można zapomnieć o długopiórych fanach.W naszych czasach szalony rock towarzyszył nam na każdym kroku, a :bj: było jego głównym nurtem.Jon i s-ka myślą, chyba, że staliśmy się spokojnymi i ustabilizowanymi tatusiami i mamusiami.Dużo się nie pomylili jeśli chodzi o amerykańskich fanów.Ale jeśli chodzi o gorące dusze Polaków to nie trafili w 10.Nam ciągle brakuje szaleństwa, a dobra muzyka potrafi to szaleństwo potęgować 

sebi
-
- Have A Nice Day
hmmmmm a jakby tak wyrzucic wszystkie plyty po crush i udawac, ze zespol nie istenieje? to jest jakies rozwiazaniejovizna pisze:Gdyby tak zliczyć te wszystkie piwa obiecane tu na tej stronie to fiu fiu... żaden browar nie nadążyłby chyba z ich produkcją!
Dołączam sięale zmieniam płytę

- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Rocznik 77', któremu 21 lat temu album New Jersey zmienił życie myśli podobnieROCKSTAR pisze: Tyle od starego zgreda, rocznik 1976, ktoremu 22 lata temu album "New Jersey" zmienil cale zycie na lepsze, na zawsze!!
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...
a co jeśli po kilkunastu latach bon jovi nadal się podoba?
Dlaczego gdy Jon nagrał Blaze Of Glory to był hit a Lost Highway nazwane kichą?
Dziwne że płyta These Days ma świetne teksty o życiu a Lost Highway już nie.
Wiem że porównanie płyt tych dwóch to zbrodnia, ale widzę wielkie podobieństwo do nastrojów tylko otoczonych famą country.
Dlaczego what do you got do was nie przemawia?
The Circle dla was również nie jest dobrą płytą.
Sam już tego nie rozumiem.
I Rockstar czy Ty to czasem plumkałeś na gitarze i nagraleś kilka utworów które krąża po sieci?
To dodam tylko że jeśli to Ty to Twoje You Had me from hello budzi mnie do pracy
Dlaczego gdy Jon nagrał Blaze Of Glory to był hit a Lost Highway nazwane kichą?
Dziwne że płyta These Days ma świetne teksty o życiu a Lost Highway już nie.
Wiem że porównanie płyt tych dwóch to zbrodnia, ale widzę wielkie podobieństwo do nastrojów tylko otoczonych famą country.
Dlaczego what do you got do was nie przemawia?
The Circle dla was również nie jest dobrą płytą.
Sam już tego nie rozumiem.
I Rockstar czy Ty to czasem plumkałeś na gitarze i nagraleś kilka utworów które krąża po sieci?
To dodam tylko że jeśli to Ty to Twoje You Had me from hello budzi mnie do pracy
C'mon
Ja tam tylko pamietam że skończył tutaj pisać jak ściął włosy ;P
Dodam zapytanie a może ktoś wie:
Niemcy podają że wraz z singlem i 2ma wersjami płyty ukaże się również DVD Greatest Hits - ktoś coś o tym wie?

Na zdjęciu jest napisane 34 videos a tracklista tylko 17
Tracklisting:
01 Livin' On A Prayer
02 You Give Love A Bad Name
03 In These Arms
04 Bad Medicine
05 Born To Be My Baby
06 I'll Be There For You
07 Lay Your Hands On Me
08 It's My Life
09 Always
10 Wanted Dead Or Alive
11 Bed Of Roses
12 Who Says You Can't Go Home
13 Have A Nice Day
14 We Weren't Born To Follow
15 What Do You Got?
16 Keep The Faith
17 Blaze Of Glory
Dodam zapytanie a może ktoś wie:
Niemcy podają że wraz z singlem i 2ma wersjami płyty ukaże się również DVD Greatest Hits - ktoś coś o tym wie?

Na zdjęciu jest napisane 34 videos a tracklista tylko 17
Tracklisting:
01 Livin' On A Prayer
02 You Give Love A Bad Name
03 In These Arms
04 Bad Medicine
05 Born To Be My Baby
06 I'll Be There For You
07 Lay Your Hands On Me
08 It's My Life
09 Always
10 Wanted Dead Or Alive
11 Bed Of Roses
12 Who Says You Can't Go Home
13 Have A Nice Day
14 We Weren't Born To Follow
15 What Do You Got?
16 Keep The Faith
17 Blaze Of Glory
C'mon
1 Livin' On A Prayer - Live At Madison Square Garden
2 You Give Love A Bad Name - Live From London
3 In These Arms - Live At Madison Square Garden
4 Bad Medicine - Live From London
5 Born To Be My Baby - This Left Feels Right Live
6 I'll Be There For You - Crush Tour
7 Lay Your Hands On Me - This Left Feels Right Live
8 It's My Life - Live At Madison Square Garden
9 Always - Live At Madison Square Garden
10 Wanted Dead Or Alive - Lost Highway: The Concert (Stripped)
11 Bed Of Roses - This Left Feels Right Live
12 Who Says You Can't Go Home - Lost Highway: The Concert
13 Have A Nice Day - Live At Madison Square Garden
14 We Weren't Born To Follow - London O2 - Rooftop Gig
15 What Do You Got?
16 Keep The Faith - Live From London
17 Blaze Of Glory - Live At Madison Square Garden
2 You Give Love A Bad Name - Live From London
3 In These Arms - Live At Madison Square Garden
4 Bad Medicine - Live From London
5 Born To Be My Baby - This Left Feels Right Live
6 I'll Be There For You - Crush Tour
7 Lay Your Hands On Me - This Left Feels Right Live
8 It's My Life - Live At Madison Square Garden
9 Always - Live At Madison Square Garden
10 Wanted Dead Or Alive - Lost Highway: The Concert (Stripped)
11 Bed Of Roses - This Left Feels Right Live
12 Who Says You Can't Go Home - Lost Highway: The Concert
13 Have A Nice Day - Live At Madison Square Garden
14 We Weren't Born To Follow - London O2 - Rooftop Gig
15 What Do You Got?
16 Keep The Faith - Live From London
17 Blaze Of Glory - Live At Madison Square Garden