Belinda Carlisle - "Wild Shores"

Nowy album studyjny Belindy Carlisle (pierwszy od 11 lat), pt. "Wild Shores" zostanie wydany 29 października. Jednak trochę przeraża mnie jakiego typu to będzie płyta, ale może nie będzie źle.
TEN - "Gothica"

Kolejny album, na który czekam to Ten - "Gothica", który został ogłoszony kilka dni temu. Oficjalna premiera - 7 lipca. Ma być to najmroczniejsza płyta, co już zresztą wskazuje okładka, tytuł płyty, i tytuły piosenek. Wcześniej znałem kilka piosenek zespołu, ale kilka tygodni temu zapoznałem się z dyskografią, i zespół stał się jednym z moich ulubionych zespołów ever, chyba obecnie 5. miejsce. Ostatnie dwa krążki - "Albion" i "Isla De Muerta" były świetne, i są w TOP3 moich ulubionych od TEN, więc bardzo czekam na "Gothicę".
Kobra and the Lotus - Prevail I & II

Zespół Kobra and the Lotus odkryłem tydzień temu. Jest to pierwszy metalowy zespół, który zacząłem słuchać. Zawsze ich unikałem jak ognia, ale z kobiecym wokalem mi podpasowało. I nawet zacząłem słuchać kilka innych zespołów. Po dwóch ostatnich świetnych płytach "Kobra and the Lotus" i "High Priestess" (pierwsza ich płyta średnio mi przypadła do gustu), czekam na najnowszy krążek "Prevail I", który będzie miał premierę już 12 maja. Trzy opublikowane wcześniej utwory zapowiadają, że może być to ich najlepszy krążek. A jeszcze w tym roku czeka nas drugi album studyjny, będący kontynuacją "Prevail I", i jest zatytułowany "Prevail II".