Gdańsk 19.06.2013!
Moderator: Mod's Team
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Hmm.. nie myślałam aż o takich szczegółach ale wyobraziłam sobie ten dialog i śmieję się teraz jak głupiaMilla pisze:Gloria, myślisz, że w wolnym czasie chodzi sobie i powtarza polskie słówka?
Chodzi po pokoju: Dzień dobry, Kocham Was, Gdańsk, Polska, do widzenia, ręce do góry.
Wpada Rysiek-- what are you doing???
A Jon jakby nigdy nic--- Jesteście taaaam? :bg:
Richie: :blink:
To jakie masz inne wyjaśnienie na taką fajną wymowę? Amerykanie to w większości ignoranci i ich próby wypowiadania nie-angielskich słów wypadają zazwyczaj żałośnie.. albo uroczo, zależy kogo oceniamy :twisted:
- Milla
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Amerykanie są ignorantami jeśli chodzi o języki obce i wychodzą z załozenia- co będziemy się uczyć innych języków jak i tak cały świat uczy się angielskiego :| ale wymowa słowa "Gdańsk" w wykonaniu Jona jest przeurocza i mam nadzieję, że na koncercie usłyszymy coś po polsku.
A Rysiek nie wyskoczy na scenę i nie krzyknie- hello, do you have some pierogis?
Ewentualnie możemy się na taką ewentualność przygotować i zrobić kartoniadę ze zdjęciami pierogów.
A Rysiek nie wyskoczy na scenę i nie krzyknie- hello, do you have some pierogis?
- myszorkowa
- Keep The Faith
Jak dla mnie nieco za sucho ale fajnie Jaśkowi wyszło
Zazwyczaj podśmiewam się (w sensie cieszę się jak głupia
) kiedy obcokrajowcy używają polskich słówek
Zwłaszcza faworyzuję: powodzenia i do zobaczenia (niby nie są trudne ale były tak uroczo wypowiedziane
)
Miałam przy tym masę uciechy :bg:

I'm such a child 
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nie no, mi wymowa też bardzo się podoba. Ale trochę żałuję, że koncert nie jest w mieście Łódź :twisted: Wtedy mógłby sobie język poskręcać 
A ja bym się całkiem ucieszyła, gdyby powiedzieli coś po polsku ale nawet jeśli to zrobią to pewnie max co dostaniemy to będzie "dziękuję", ewentualnie "dobranoc"

A ja bym się całkiem ucieszyła, gdyby powiedzieli coś po polsku ale nawet jeśli to zrobią to pewnie max co dostaniemy to będzie "dziękuję", ewentualnie "dobranoc"

- myszorkowa
- Keep The Faith
Ciekawi mnie jak sobie poradzą z "dziękuję" :bg: "dzinkuje", "dziekuje"?
Znalazłam piękny przykład polskiej wymowy :bg: :bg: Nie jest to związane z Bon Jovi dlatego błagam o wybaczenie
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=IAA ... =endscreen zaczyna się w 2:35
Znalazłam piękny przykład polskiej wymowy :bg: :bg: Nie jest to związane z Bon Jovi dlatego błagam o wybaczenie
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=IAA ... =endscreen zaczyna się w 2:35
Ostatnio zmieniony 16 grudnia 2012, o 17:18 przez myszorkowa, łącznie zmieniany 1 raz.
I'm such a child