Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016

Dyskusje na temat albumów, ich oceny, opinie.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Iwa
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: NJ

Re: Nowy album Bon Jovi (2016)

Post autor: Iwa »

monjovi pisze:
M pisze:Cóż, zawiodłem się. Podwójnie, bo to okaleczony "zespół". Jon, wydawaj solowo... Zespół należałoby uśmiercić.
Oj ale daj im jeszcze szanse, chyba nie jest tak źle skoro Burning Bridges to nadal Twój ulubiony album ! :D

Teardrop - jestem zachwycona, mroczne, ciekawe, inne, niebanalne, subtelne gitary, surowe, nie przypomina niczego z WAN !! (yay!), może odrobinę bym docisnęła, albo zwiększyła tempo, ale.... nie jest przeprodukowane, ani zmodyfikowane komputerowo za nadto ! :D

Blind - bardzo sentymentalny, melancholijny, piękny fortepian, cudne smyczki, ale szału nie ma, taki wypełniacz, za to dobra kompozycja, i tez nie jest przeprodukowana ;)

Głos Jona - WOW !

Na drycounty jest link do utworów, a jak ktoś nie może znaleźć to służę - priv. ;)
Ja poproszę na priv bo chyba przez ten upał kiepsko funkcjonuję :ups:
[font=Georgia]Nothing is as important as passion.
No matter what you want to do with your life,
be passionate.[/font]
M

Post autor: M »

kikusia28 pisze:Nie no widzę, że za M trudno nadążyć ;)

W Teardrop gitar może nie słychać, ale GITARĘ na pewno ;]
Jeśli taką ilość uważasz za zadowalającą :P Pozdrawiam ;)
M

monjovi pisze:(...)jeden lubi Jesteś Szalona w wersji hair (...)
No coś Ty... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=HLkc3KODgMo
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

M pisze:
monjovi pisze:(...)jeden lubi Jesteś Szalona w wersji hair (...)
No coś Ty... ;)
https://www.youtube.com/watch?v=HLkc3KODgMo
(Udam, że nigdy wcześniej tego nie słyszałam :D) Wow, czemu BJ nie idą w tę stronę ! Boys Killer ;) Czyżby Sambora zaplątał się gdzieś w Starej Sobótce ? ;)

Iwa, poproszę o adres e mail ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
M

monjovi pisze:Czyżby Sambora zaplątał się gdzieś w Starej Sobótce ? ;)
Tego nie wiem. Trzeba by go poszukać ale... z Turku masz przysłowiowy rzut beretem :lol: Z Poznania natomiast musisz poprosic o pomoc Chucka Norrisa ;)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

M pisze:
monjovi pisze:Czyżby Sambora zaplątał się gdzieś w Starej Sobótce ? ;)
Tego nie wiem. Trzeba by go poszukać ale... z Turku masz przysłowiowy rzut beretem :lol: Z Poznania natomiast musisz poprosic o pomoc Chucka Norrisa ;)
Z Turku na rowerze dam radę ;). Dobra w takim razie z chęcią przyjadę na kolejne Dni Starej Sobótki, a nóż może Bobby B. akurat wpadnie ! ;) :cfaniak:

Ale offtop, idę słuchać nowych utworów i Springsteena ;)
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Nie no, czasem nie wierzę w to co widzę na tym forum :D M, najbardziej "szalony" w tym Twoim zespole, to jest perkusista :P
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Dobry wieczór :)
dawno mnie nie było, ale w końcu pojawił sie powód by coś napisać.
Tytułem wstępu...ogólnie wyluzowałem. Po WAN, którego w całości nie przesłuchałem ani razu już niczego nie oczekiwałem od tego zespołu. W ogóle na nic nie czekałem i było mi obojętne czy coś nagrają czy nie, czy Richie wróci czy nie, czy przyjadą na kolejny koncert do PL czy nie... To co działo się w zespole lub poza nim kompletnie przestało mnie interesować.

Po opubikowaniu Saturday night gave me sunday morning i skojarzeniu z piosenką Nickelbacka pomyślałem, że no cóż, bywa i tak...Po jakimś czasie skojarzenie z Nickelbackiem zaczęło mijać i stale wracałem do tej piosenki. Ok, jest to taki kolejny klasyko-klon BJ. Klasyko-klon, który skutecznie został mi w głowie, i którego słucham obecnie kilka-kilkanaście razy dziennie i bardzo umila mi dzień w tym czasie.

Po jakimś czasie opublikowano We don't run - i tutaj bardzo duże zaskoczenie. Utwór oczywiście nie do odtworzenie na żywo, nie mam żadnych watpliwości - kompletnie przeprodukowany. Natomiast jest to druga piosenka z nowego albumu, której nie ma się co wstydzić, bo robi robotę. Cały czas zaznaczam, że już nie czekam na drugie KTF ani TD, bo tamte czasy nie wrócą. BJ zawsze szli z duchem czasu i grali to co było modne. Dużo czasu zajęło mi w pełni zrozumienie i uświadomienie sobie tego:)

Teraz wyciek z ‘Teardrop….” Podczas pierwszego słuchania sam się do siebie śmiałem. Gdyby minimalnie zmniejszyć w tym utworze udział Shanksa (produkcja) to śmiało piosenka ze swoim klimatem mogłaby się znaleźć między ‘My guitar…’, a ‘It’s hard letting You go’ na TD (nawet gitara na końcu bardzo podobna do ‘It’shard…’). Jeśli solo w tej piosence grał Shanks to jego solówki wg mnie aktualnie nadają twórczości BJ pewnego rodzaju świeżości. Ostatnie sola Richiego były wszystkie na jedno kopyto. Miałem wrażenie, że w kółko słucham tego samego. I jak kiedyś Shanksa nie trawiłem, to powoli zmieniam zdanie o tym człowieku. Jestem pod ogromnym wrażeniem tej piosenki.

No i Blind love. Nie mogę przestać słuchać tej piosenki. Niesamowite. Przepiękna ta balladka. Niby nic się nie dzieje, niby cały czas to samo tempo ale jednak chwyciło! Klimatem przypomina mi Bezsennych IRY, którą ubóstwiam wręcz.

To co mnie najbardziej cieszy, że ZNOWU po tylu latach te 4 nowe piosenki przypomniały mi, ze BJ to mój zespół:)

I aby tego lukru nie było za dużo – cudownego powrotu głosu Jona nie ma i nie będzie. To robota Shanksa. Jon jest wokalnym trupem. Tak samo jak i Sambora.
Jedno co mnie ciekawi to jakie są faktyczne daty nagrania po raz pierwszy utworów na tą płytę.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

Monika, gratuluje znaleziska :)

"A Teardrop to the Sea"
Coś nowego, przepiękna kompozycja i przede wszystkim (wreszcie) dobra produkcja (brzmienie). Takiego Bon Jovi na obecną chwilę oczekuję. Oczywiście zawsze można się do czegoś przyczepić, ale nie spodziewałem się tak dobrego utworu. W zasadzie brakuje w nim tylko Sambory. 10/10

"Blind Love"
Bardzo przyjemna balladka bez gitar i perkusji. Ten kawałek to w zasadzie duet Jona i Davida. Smyczki w tle też spełniają swoje zadanie. Podobnie jak "Teardrop", utwór skrojony pod obecny wokal Jona. 8/10

Utwory można już kupić w iTunes:
https://itunes.apple.com/pl/album/burni ... 1020822431

PS. w pojedynku "Sunday Morning" vs. "We Don't Run" kolejny zwrot akcji! :D
Oficjalny kanał z niewiadomych mi przyczyn skasował lyric video z pierwszym z utworów i umieścił je ponownie, tak więc "We Don't Run" otrzymał handicapa od wytwórni ;)
Awatar użytkownika
PePe
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: PePe »

Teardrop 8/10 choć jedyne czego mi brakuje to trochę więcej surowości w tym kawałku ;)

I przypomina mi jakiś solowy kawałek Jona z Destination tylko nie wiem który....
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

Post autor: Damned »

PePe pisze:Teardrop (...) przypomina mi jakiś solowy kawałek Jona z Destination tylko nie wiem który....
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=twpSCia77og[/BBvideo]
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Saturday night poleciało dziś chyba 1 raz w Antyradiu. Związane było to chyba z konkursem gdzie były do wygrania wejściówki na dzisiejszy Zlot. Co ciekawe - i zabawne - pytaniem bylo jaki jest tytuł tego utworu. Jakiś gość zadzwonił, odpowiedzał "Saturday night gave me Sun" i...wygrał ;p Gość z Antyradia przyznał mu racje po czym po chwili sam powiedział,że to był właśnie taki tytuł :lol:
Obrazek
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Słucham Antyradia od rana, Bon Jovi leci konkursowo co chwilę - do wygrania podwójne wejściówki na zlot i drink w loży VIP Antyradia. A koleś wygrał, bo tak się wyświetlają tytuły w internetowym Antyradiu - te długie są po prostu skracane :)
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Bon Jovi - Blind Love (Lyric Video):

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=xbJqBflyli4[/BBvideo]
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Kurde na okrągło słucham tego teadrop, ale it's just me też czasem puszczam po 5 razy. Ostatnio tak miałem z Water, że non stopem. Do Saturdaya podchodzę bardzo krytycznie-ileż to już razy było i to coraz bardziej softowo, ale teadrop jest inny, potrafi przymulić i to jest w nim fajne. Czasem Łzy były takie przymulające.y
...and just only rock...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Albumy i Wydawnictwa”