2gi Singiel
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nikt nie zna recepty na hit.Sam Jon mowil ,ze nie chcial LOAP na singiel dawac - a jaki sukces odniosl kazdy z nas wie.Ja osobiscie sie tylko boje ,ze jak na singiel pojdzie piosenka utrzymana w stylu country np. Whole Lot Of Leavin' czy I Love This Town i bedzie strasznie popularna, to zespol juz nigdy nie nagra plyty rockowej.Wkoncu LH jest rezultatem sukcesu Who says.

Obawiam się, że singlem zostanie We Got It Going On, które w niektórych środowiskach doszczętnie już podkopie resztki autorytetu którym daży się Bon Jovi.
Any Other Day byłoby "radiową wizytówką" godną Bon Jovi. WLOL rówież, choć to chyba nie jest materiał na hit.
Osobiście myślę że ani LH ani Strangers nie staną się singlami. Bardziej podejrzewałbym Summertime (wg mnie byłby to dobry wybór).
Pozostałe piosenki nie mają chyba żadnych szans.
Any Other Day byłoby "radiową wizytówką" godną Bon Jovi. WLOL rówież, choć to chyba nie jest materiał na hit.
Osobiście myślę że ani LH ani Strangers nie staną się singlami. Bardziej podejrzewałbym Summertime (wg mnie byłby to dobry wybór).
Pozostałe piosenki nie mają chyba żadnych szans.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Czytam wasze opinie i widze, ze dużo osób widziałoby piosenke "Summertime" na singlu. Powiem szczerze, że są lepsze piosenki na tym albumie, ale specjalnie przesłuchałem sobie tą piosenke kolejny raz i rzeczywiście poparta dobrym klipem może królować w sierpniu.
Także zwróciłem uwag na Lost Highway i jakby ta piosenka zostałą singlem to uważam, ze klip do niej mógłby byś super.
No ale najlepszym rozwiączaniem byłoby ... Any Other Day wydane pod koniec Września. Czemu ?
Siedze przed kompem. W Pokoju mam ciemno bo nie zapaliłem światła a za oknem szaro i smętno. No i deszcz pada. Włączyłem sobie "Any Other Day" i ... kurde w takiej scenerii (jesiennej) ta piosenka brzmi jeszcze lepiej.
Myśle że lato nie jest dobrym momentem na wydawanie tej piosenki na singla. Myśle, że usłyszeć taka piosenke po raz pierwszy w pochmurny jesienny wieczór to byłoby czymś NIESAMOWITYM
Dla mnie mogliby teraz nie wydawać singla jeśli AOD miałoby trafić na jesień na półki sprzedaży i poparte "smętnym" teledyskiem.
Także zwróciłem uwag na Lost Highway i jakby ta piosenka zostałą singlem to uważam, ze klip do niej mógłby byś super.
No ale najlepszym rozwiączaniem byłoby ... Any Other Day wydane pod koniec Września. Czemu ?
Siedze przed kompem. W Pokoju mam ciemno bo nie zapaliłem światła a za oknem szaro i smętno. No i deszcz pada. Włączyłem sobie "Any Other Day" i ... kurde w takiej scenerii (jesiennej) ta piosenka brzmi jeszcze lepiej.
Myśle że lato nie jest dobrym momentem na wydawanie tej piosenki na singla. Myśle, że usłyszeć taka piosenke po raz pierwszy w pochmurny jesienny wieczór to byłoby czymś NIESAMOWITYM
Dla mnie mogliby teraz nie wydawać singla jeśli AOD miałoby trafić na jesień na półki sprzedaży i poparte "smętnym" teledyskiem.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
Ja też obawiam się, że singlem zostanie We Got It Going On :| według mnie to nie jest dobry pomysł. Może dlatego, że nie pdooba mi sie ta piosenka. Ale sukcesu też nie odniesie bo to takie pozlepiane It's my life i Everyday i Bounce ech no nie wiem ..
oczywiscie to tylko moje zdanie 
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ojj We Got It Going jak wyjdzie na singlu i bedzie promowane Video stanie się hitem i to sporym. Piosenka tak samo chwytliwa jak IML z tym, ze w troche mocniejszym i innym stylu.Ja też obawiam się, że singlem zostanie We Got It Going On :| według mnie to nie jest dobry pomysł. Może dlatego, że nie pdooba mi sie ta piosenka. Ale sukcesu też nie odniesie bo to takie pozlepiane It's my life i Everyday i Bounce ech no nie wiem ..oczywiscie to tylko moje zdanie
Do niej może powstać szybkie i żywiołowe video które może tak jak IML dodawać energii.
Jest to mój 3ci faworyt na singla.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
To też już zależy od gustu. Mi We Got It Going w ogóle nie wpadła w ucho niestety ;p Słuchałam jej wiele razy ale i tak nie pamiętam melodii 
Summertime - już widze ten pedalski teledysk. Piosenka bardzo cieniutka, ale muszą trafic tak by pokonać inne "zespoły" z rankingach bravogirls i innych badziewnych listach przebojów

Troche to przykre, ale nie widze innego uzasadnienia na wybór tej piosenki na singla+video (a kazdy sie domyśła jak taki klip może wyglądać)
Ballade już mamy i w miarę dobry klip do niej, choc zdania są podzielone.
Teraz pora chyba na coś bardziej rockowego i o ile nie bedzie to summertime, to wydaje mi sie, ze najlepszym wyborem byłoby Any Other Day. Do tego jakis ciekawy (nie przebojowy), teledysk skupiający uwage na tekscie, a nie na Jonie i pokazujący cały zespół.
We Got It Goin On byłoby hiciorkiem po którym posypią sie na zespół same lagi, a z radia zniknie tak szybko jak HAND![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
A Any Other day moze stać się pisenką graną dłużej. Nie jest wtórna, ciekawie zagrana itd.
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
Troche to przykre, ale nie widze innego uzasadnienia na wybór tej piosenki na singla+video (a kazdy sie domyśła jak taki klip może wyglądać)
Ballade już mamy i w miarę dobry klip do niej, choc zdania są podzielone.
Teraz pora chyba na coś bardziej rockowego i o ile nie bedzie to summertime, to wydaje mi sie, ze najlepszym wyborem byłoby Any Other Day. Do tego jakis ciekawy (nie przebojowy), teledysk skupiający uwage na tekscie, a nie na Jonie i pokazujący cały zespół.
We Got It Goin On byłoby hiciorkiem po którym posypią sie na zespół same lagi, a z radia zniknie tak szybko jak HAND
![Uśmiech krzywy ;]](./images/smilies/icon_krzywy.gif)
A Any Other day moze stać się pisenką graną dłużej. Nie jest wtórna, ciekawie zagrana itd.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
To twoje zdanie, ale paru zwykłych śmiertelników słuchających tego co popularne, którym puściłem Any Other Day uznało piosenkę po prostu za nudną i badziewiastą ( ich zdanie), natomiast We got it goin on, uznali może nie za nie wiadomo jak super piosenke, ale za bardzo fajną. Oczywiscie, to nie jest wyznacznikiem , że coś sie nadaje na singla czy nie, tak więc proponuje po prostu nie denerwować sie tym co będzie singlem, a co nie. Jovisi, a raczej Jon i Rychu zrobią i tak co będzie im się podobać.Piotrek pisze:A Any Other day moze stać się pisenką graną dłużej. Nie jest wtórna, ciekawie zagrana itd.
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
No dokładnie;p my nie mamy na to wpływu możemy sobie gdybać, może chłopcy wymyślą Everobody's broken na singla i co? będziemy musieli zaakceptować. A nasze rozważania na temat singla są też sprawą naszego gustu.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ty a ja sobie też wyobraziłem, ale żeby on był bardziej pedalski od In & Out OF Love to nie powiem. W sumie to by był w podobnej konwencji (plaża, samochody, laskiSummertime - już widze ten pedalski teledysk.
Kurde to mogłaby być nawet ta sam plaża co w przypadku In & Out Of Love ... To by był powrót po latach
Z ta piosenką do takich nie trafią. Zreszta my tutaj mówimy np "Misunderstood" poisenka dla takich fasnów bravo.Piosenka bardzo cieniutka, ale muszą trafic tak by pokonać inne "zespoły" z rankingach bravogirls i innych badziewnych listach przebojów![]()
![]()
Prawda jest tak, ze do takich małolatów taka muzyka nie trafia (czasami coś się napotka) a np Misunderstood przebywał przez długi czas na TOP 40 Billboard Adult -> Czyli Billboard dla dorosłych słuchaczy. Tak samo Make A Memory (doszło tam do 15 tego miejsca).
Dzisiejsza młodzież słucha czego innego. Ty myślisz, ze ktoś pierze pranie na górze a to jest najnowszy numer kolesia -> "DJ Twoja Stara" (jest taki DJ widziałem reklame koncertu)
No albo słyszysz ludzi gadających pod blokiem mysłisz po co oni tak głośno gadają a to najnowszy numer Hip-Hopowego bandu
Dobra bo wyjdzie, ze jestem uprzedzony do tego typu muzyki. Wystarczy jednak popatrzeć na takie listy i się zastanowić czemu Bon Jovi od 2000 roku na nich sukcesu nie osiągneli
Tutaj tez mam koncepcje teledysku no ale Jon grałby tutaj duża role (chociaż zespół też sporą). Teledysk coś jak połączenie Midnight In Chelsea z "Dniem Świstaka" a po solówce coś innego.Do tego jakis ciekawy (nie przebojowy), teledysk skupiający uwage na tekscie, a nie na Jonie i pokazujący cały zespół.
Szkoda, zę nie mam kasy bo bym sam im nagrał teledysk swojego autorstwa
Lagi pewnie by się posypały bo sypały się i będą się sypały. Myśle jednak, ze ta piosenka jest na tyle przbojowa, ze pozwoliłaby odnieść spory sukces . Uważam, że może osiągnąc największy sukces z wszystkich piosenek (najwieksze szanse). AOD może osiągnąc sukces jak trafi w odpowiednią pore (lato nie jest odpowiednią porą).We Got It Goin On byłoby hiciorkiem po którym posypią sie na zespół same lagi, a z radia zniknie tak szybko jak HAND![]()
Skąd wiesz, ze lubie tę piosenkę i klip ? Twoje argumenty staja sie nudne i "wtórne" jak SummertimeTy a ja sobie też wyobraziłem, ale żeby on był bardziej pedalski od In & Out OF Love to nie powiem. W sumie to by był w podobnej konwencji (plaża, samochody, laski ) ale tak 22 lata później.
A co do tej piosenki ( I&OOL).. tez jest w jakis wtórna. Wpisuje sie jednak w konwencje hard/glam rocka więc nie żuca sie tak to w oczy i przewyższa Summertime o 'stokroć'. A co do klipu ..hmm. Nie jest napewno pedalski jak dałes do zrozumienia. Poprostu glamowy i ma w sobie to coś. Jest na luzie itd. Jest chyba najlepszym, najciekawszym teledyskiem BJ z tamtych lat do albumu New Jersey(<- WYłączając) i z wyjątkiem Wanted.
hmm to samo możnaby powiedziec o IML. A jednak .....Dzisiejsza młodzież słucha czego innego.
AOD napewno nie zrobi takiego złego wrazenia jak Summertime od ktorego w porównaniu z wymienioną wczęsniej piosenką nie oszukujmy sie wieje kiczem i tantedą "godną" dosłownie Ich Troje.Lagi pewnie by się posypały bo sypały się i będą się sypały.
Masz prawo nie lubieć.Dobra bo wyjdzie, ze jestem uprzedzony do tego typu muzyki.
To co robią te nastolatki teraz na koncertach pod sceną ? Mysle, ze takie cos jak Summertime przyciągnie je jeszcze bardziej (bublike słuchającą muzyki pokroju Green day, All American Rejects czy innego modern pseudo pop/rocka)Dzisiejsza młodzież słucha czego innego.
Hey Bon - where have all your good songs gone? ..
EjPiotrek pisze:Summertime od ktorego w porównaniu z wymienioną wczęsniej piosenką nie oszukujmy sie wieje kiczem i tantedą "godną" dosłownie Ich Troje.

Every time I look at you, baby, I see something new
That takes me higher than before and makes me want you more
I don't wanna sleep tonight, dreamin's just a waste of time
When I look at what my life's been comin' to
I'm all about lovin' you
That takes me higher than before and makes me want you more
I don't wanna sleep tonight, dreamin's just a waste of time
When I look at what my life's been comin' to
I'm all about lovin' you
Jak dla mnie, to może być wszytsko poza Lost Highway i I love this town.
Osobiście zaczynam słuchanie płyty od drugiej piosenki,a kończę na przedostatniej i singiel opeierający się na ciągłym hej, hej powodowałby u mnie nerwowe drgawki. Obawiam się jednak, że biorąc pod uwagę rynek amerykański, to może być jedna z tych piosenek. A może reszta świata dostanie coś innego???
Osobiście zaczynam słuchanie płyty od drugiej piosenki,a kończę na przedostatniej i singiel opeierający się na ciągłym hej, hej powodowałby u mnie nerwowe drgawki. Obawiam się jednak, że biorąc pod uwagę rynek amerykański, to może być jedna z tych piosenek. A może reszta świata dostanie coś innego???
These open arms will wait for you
These open arms can pull us through
Between what's left and left to do
These open arms can pull us through
Between what's left and left to do