Kryzys... tfu co ja piszęTomker pisze:aha, no to przepadło...
Piwo :D
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Oczywiście potwierdzam. Szczególnie że lubelska Perła ma kilka rodzajów.Mkwiatek93 pisze:Ja polecam lubelską Perłę, Prezes1 potwierdzi mój wybór
Najbardziej lubię Perłę i Tatrę. Piję też Żywca, Warkę, Tyskie, Harnasia, Lecha.
Wszystko z grupy Żywiec i Okocim mogę pić. Nasze polskie piwa są najlepsze a piłem wiele.
Szwagier często kupuje jakieś niepasteryzowane od mnichów etc, coś wspaniałego...
Lubię też czeskie i słowackie piwa. Natomiast 2 razy piłem prawdziwego amerykańskiego Budweisera. Super! (ale nie może być z beczki i nie mylić z tym czeskim)...
Kiedyś za czasów studenckich organizowaliśmy tzw.'obiady czwartkowe', gdzie piło się wszystkie dostępne piwa na rynku...
Czy pamięta ktoś z Was takie marki jak EB czy 10,5? To były czasy...
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Akurat Elbląskie :p piwo EB o dziwo nadal istnieje. Robione jest z tego co wiem na zagraniczny eksport. Poza tym dostępne jest czasem w niektórych pubach, czy innych tego typu placówkach restauracyjnych.prezes1 pisze:Czy pamięta ktoś z Was takie marki jak EB
Nie powiem Ci natomiast jak ze smakiem czy to nadal te samo piwo po przejęciu marki przez grupę Żywiec, gdyż w latach 90 i na początku 2000 na piwo byłem za młody
http://w212.wrzuta.pl/audio/04yMcgSYX6w ... pojne_lato
Pamiętacie reklamówkę z tym songiem?
[ Dodano: 2013-04-05, 12:46 ]
Zostanę zlinczowany, w niektórych akademikach uchodzi za cudo, ale dupy mi nie urwało po takich dobrych recenzjach spodziewałem się czegoś lepszegokikusia28 pisze: Co do piwa nie lubię i raczej nie pijam, ale jestem bardzo ciekawa tej lubelskiej Perły, bo coś sporo osób się zachwyca
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Pewnie, do tego np. Hevelius i Okocim Palonyprezes1 pisze: Czy pamięta ktoś z Was takie marki jak EB czy 10,5? To były czasy...
Kiedyś byłem fanem Żywca (lata 90te) i oczywiście EB. Później Lech, no i miałem jeden pub gdzie był genialny świeży Heineken z beczki. Czasem Tyskie, Żubr i piwa świeże z Warmii.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...
-
- Gdańsk Supporter
-
It's My Life
- Kontakt:
Pamiętać pamiętamprezes1 pisze:Czy pamięta ktoś z Was takie marki jak EB czy 10,5? To były czasy...
bartekbb23 pisze:w latach 90 i na początku 2000 na piwo byłem za młody
to nie moja winakikusia28 pisze:Aż się boję udzielać w tematach sdms , bo zawsze tak niewinnie się zaczyna , a kończy ... traumatycznym przeżyciem
Dumny ciemnogrodzianin 
- misiek_93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
W Koszalinie (bo to właśnie tutaj jest produkowany) dostaniesz go bez większego problemuDamned pisze:kiedyś był również Brok Sambor i to był mój piwny faworyt... niestety już dawno go nigdzie nie widziałem.
10,5 miało fajny slogan "born to beer"prezes1 pisze:Oczywiście potwierdzam. Szczególnie że lubelska Perła ma kilka rodzajów.Mkwiatek93 pisze:Ja polecam lubelską Perłę, Prezes1 potwierdzi mój wybór![]()
Najbardziej lubię Perłę i Tatrę. Piję też Żywca, Warkę, Tyskie, Harnasia, Lecha.
Wszystko z grupy Żywiec i Okocim mogę pić. Nasze polskie piwa są najlepsze a piłem wiele.
Szwagier często kupuje jakieś niepasteryzowane od mnichów etc, coś wspaniałego...
Lubię też czeskie i słowackie piwa. Natomiast 2 razy piłem prawdziwego amerykańskiego Budweisera. Super! (ale nie może być z beczki i nie mylić z tym czeskim)...
Kiedyś za czasów studenckich organizowaliśmy tzw.'obiady czwartkowe', gdzie piło się wszystkie dostępne piwa na rynku...
Czy pamięta ktoś z Was takie marki jak EB czy 10,5? To były czasy...
Ale generalnie muszę powtórzyć, że podawanie nazw piwa w skali europy czy chociaż Polski ma się nijak do smaku, no bo np. czy holenderski heineken smakuje tak samo jak ten z Żywca? Zresztą sam Żywiec po wchłonięciu go przez heina smakuje inaczej i bajki o "tradycyjnej" recepturze nic tu nie pomogą. Albo francuski Desperado - robiony w Polsce też ma inny smak niż ten francuski. Nie mówię, że gorszy czy lepszy ale inny
Kiedyś Lecha robiono także w małych miastach wielkopolski - miały o niebo lepszy smak niz ten ze stolicy wielkopolski...
Jeśli ktoś naprawdę ceni sobie niuanse w smakach piwa to z reguły szuka małe lokalne browary, które mają w okolicy dobrą wodę i robią piwo niepasteryzowane...
Podałem ostatnio jako warte polecenia czarnkowskie piwo noteckie (ciemne); także bodajże Piwo Żywe nadal zachowuje klasę - w tych piwach (choć noteckie musiało zacząć stosować "częściową" pasteryzację co obniżyło walory) piana nie śmierdzi lecz pięknie pachnie, jej konsystencja, kolor jest wg mojej skali piwa w ścisłej czołówce. Świetne nagazowanie.
Z masówek, jasnych polecam Okocim mocne i dębowe, tylko nie z puszki, no chyba, że ktoś musi szybko ugasić pragnienie a nie delektować się smakiem...
[ Dodano: 2013-04-05, 15:47 ]
przypomnij mi nazwę tego lokalu, wydaje mi się, że w nim byłem ale czy to nie był pub Brok? Chyba go już nie ma...?misiek_93 pisze: moim zdaniem Sambor jest z "kija" i w co najmniej jednym pubie w Koszalinie jest dostępny w takiej właśnie formie
[ Dodano: 2013-04-05, 15:51 ]
sdms, jak tam po wczorajszej pomroczności jasnej? Albo ciemnejsdms pisze:to nie moja winaja grzeczny jestem
![]()
Ostatnio zmieniony 5 kwietnia 2013, o 15:51 przez usunięty użytkownik 4858, łącznie zmieniany 1 raz.
Od zawsze, na zawsze - Warka Strong. Prawdopodobnie nic nigdy nie zrzuci jej z pierwszego miejsca. Na dalszej pozycji Pilsner Urquell. Musze przyznać, że limitowany Żubr Ciemnozłoty też miał interesujący smak.
Podobno w Polsce zaczyna się pojawiać Złoty Bażant - słowackie piwo, które jest nieodłącznym elementem każdej wycieczki do tego kraju.
Podobno w Polsce zaczyna się pojawiać Złoty Bażant - słowackie piwo, które jest nieodłącznym elementem każdej wycieczki do tego kraju.
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
No to kupiłbym ci Reddsa albo Karmi. wtedy nie byłoby skrzywień... 
Dobrze że żona tutaj nie wchodzi i nie czyta tych postów...Jakby się dowiedziała o piwie z 18-kami to dopiero miałbym...
Bartek, mam prośbę w takim razie: kup mi EB, przelej do butelki i wyślij pocztą...Chciałbym spróbować jak smakuje teraz...Dasz radę to zrobić?
Dobrze że żona tutaj nie wchodzi i nie czyta tych postów...Jakby się dowiedziała o piwie z 18-kami to dopiero miałbym...
Bartek, mam prośbę w takim razie: kup mi EB, przelej do butelki i wyślij pocztą...Chciałbym spróbować jak smakuje teraz...Dasz radę to zrobić?
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"