Trasa 2013
Moderator: Mod's Team
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- misstwisted
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
To zapodaj, bo nie widziałem takowych. Być może miał skręta w ustach przy fotkach promocyjnych.misstwisted pisze:Palił od 1994 roku? Przecież są fotki jak za młodego szczawia już paraduje z fajka w gębie. Wprost pisze jak zwykle pierdoły...
btw - nie tylko Wprost głosił w 2010 takie niusy.
Każdy człowiek inaczej reaguje. Chociaż ciężko stwierdzić, czy to faje czy po prostu wiek. Fakt jest taki, że dzisiaj JBJ to 70% JBJ z lat 90. I ubolewam, ale poniekąd to rozumiem.EVENo pisze:Co Wy z tymi papierosami? Macie świadomość ile artystów jara zielsko i śpiewa normalnie?
-
- Have A Nice Day
To może ja się wypowiem w temacie fajek
A może to wcale nie tylko przez papierosy? Chociaż fajki oczywiście też wpływają na wydajność płucną przy darciu ryja! Przecież Jasiek miał poważne problemy ze strunami głosowymi w latach wczesnego BJ, jak dawali „milion” koncertów. O ile dobrze kojarzę to miał bardzo duże problemy z głosem i wysiadły mu struny w gardziołku. Później doszedł do siebie, ale być może to miało wpływ na dzisiejszy stan jego wydajności głosowej.
A Jaśka z lat młodzieńczych nie kojarzę palącego. Wszędzie w wywiadach i wzmiankach była mowa, że pali od 1994r jak kręcił zdjęcia do filmu „Księżyc i Valentino”.
A może to wcale nie tylko przez papierosy? Chociaż fajki oczywiście też wpływają na wydajność płucną przy darciu ryja! Przecież Jasiek miał poważne problemy ze strunami głosowymi w latach wczesnego BJ, jak dawali „milion” koncertów. O ile dobrze kojarzę to miał bardzo duże problemy z głosem i wysiadły mu struny w gardziołku. Później doszedł do siebie, ale być może to miało wpływ na dzisiejszy stan jego wydajności głosowej.
A Jaśka z lat młodzieńczych nie kojarzę palącego. Wszędzie w wywiadach i wzmiankach była mowa, że pali od 1994r jak kręcił zdjęcia do filmu „Księżyc i Valentino”.

BJ - It's my life - Always !
Niestety takich info nie mamkikusia28 pisze:Zorientuj się mój drogi czy czasem JBJ nie planuje jakiegoś skoku w bok w PolsceTomker pisze:info z drugiej ręki, nie wiem czy wiarygodne - znajomi aktorzy w hollywood widzieli Jona popalającego przed przesłuchaniami![]()
Muszę się pocieszyć (mam doła przez Prezesa )
Ale, ale - ja chętnie mogę zaplanować skok w bok, tym bardziej, że nazwałaś mnie "mój drogi", co daje mi nadzieję...? Chętnie Cię pocieszę
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
Tomker , przecież Agata się obrazi. Bądź wierny 1 . Bierz przykład ze swojego największego idolaTomker pisze:
Niestety takich info nie mam![]()
Ale, ale - ja chętnie mogę zaplanować skok w bok, tym bardziej, że nazwałaś mnie "mój drogi", co daje mi nadzieję...? Chętnie Cię pocieszę
Poza tym, co to za pocieszenie z obcym ...? Janka znam już tyle lat , więc wiesz... sprawa wygląda zupełnie inaczej .
- PePe
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Moim zdaniem to nie 30% a 20%mst pisze: Każdy człowiek inaczej reaguje. Chociaż ciężko stwierdzić, czy to faje czy po prostu wiek. Fakt jest taki, że dzisiaj JBJ to 70% JBJ z lat 90. I ubolewam, ale poniekąd to rozumiem.
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Było coś takiego. Z tego co kojarzę to już w trakcie trasy HAND Tour zaczął się uczyć śpiewać inaczej. Było kiedyś info na głównej, że Jon dostał polecenie od lekarza aby przestał śpiewać chyba na miesiąc podczas trasy. Nie przerwał jednak wtedy śpiewania a chyba zainteresował się lekcjami śpiewu. Podczas LHighway też coś było o jego lekcjach. Zresztą chyba był wywiad z Jonem w gdzie mówił, że musiał zacząć inaczej śpiewać, bo sobie niszczył dotychczas gardło i ze względów zdrowotnych musiał pójść na lekcje. Wtedy zainteresował się techniką podgrzewania i schładzania gardłabartekbb23 pisze:Widziałem wywiad, w którym wspominał coś o jakiejś kobiecinie, która mu pomagała trenować głos przed, albo w trakcie ( nie pamiętam dokładnie) poprzedniej trasy, albo trasy LH ( znów nie kojarzę dobrze).PePe pisze:więc przypuszczam, że Jon nie brał w ogóle lekcji
- KM
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
ja pamiętam z jakichś wywiadów, że palenie wraca do niego, jak nagrywają płytę w studio (że niby duży stres itp), ale potem przestaje palić. Co do wpływu papierosów na głos, to najczęściej obniżają one skalę głosu (jako sopran w chórze miałam całkowity zakaz palenia :p).
Ale pomyślałam jeszcze o tej "ulubionej" tu przez wszystkich (łącznie ze mną) nosówce Jona - może to przez implanty zębów? (powietrze nie ma jak wychodzić, to idzie nosem?). Nie mam na ten temat żadnej wiedzy, nie sprawdziłam też w którym momencie nosówka na dobre się rozkręciła i czy zbiegło się to z poprawą wyglądu uzębienia, choć jakoś tak mi się to kojarzy... może to jakiś trop...?
Ale pomyślałam jeszcze o tej "ulubionej" tu przez wszystkich (łącznie ze mną) nosówce Jona - może to przez implanty zębów? (powietrze nie ma jak wychodzić, to idzie nosem?). Nie mam na ten temat żadnej wiedzy, nie sprawdziłam też w którym momencie nosówka na dobre się rozkręciła i czy zbiegło się to z poprawą wyglądu uzębienia, choć jakoś tak mi się to kojarzy... może to jakiś trop...?
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!