zamieszczamy i oglądamy

Tutaj możesz zamieścić, linki i informacje jakie znalazłeś w prasie i internecie. Tutaj informuj także o nadchodzących programach, webcastach itp.

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

prezes1 pisze:OK, kiedyś się naczytałem książek o BJ :))
I z tego co pamiętam, dzieciaki nie były tylko z Kanady ale potem i z NY i NJ. I wybierały z 30 piosenek, w jednej książce była info że nawet kolejność piosenek była głosowana.
Natomiast nie słyszałem o jury jeśli chodzi o New Jersey. Album NJ miał być pierwotnie 2-płytowy ale nie zgodziła się wytwórnia. A ostateczną tracklistę ustawiali Jon, Richie i Bruce Fairbairn. Tyle pamiętam ale mogę się mylić... ;)
Ok. Trudno będzie skonfrontować tych informacji, bo za dużo mam materiałów a nie mam ani czasu ani ochoty w tym grzebać ;)

Ok. Internet + kreatywność daje rezultaty ;)
Wild Is The Wind

Written by: JBJ, RS, DC, Diane Warren
Status: Album track

Wild Is The Wind is a song which lyrics concentrate around the common themes of heartache and break-up. Only this is not a ballad but a rock song, and the lyrics do take perhaps a bit of unusual approach to the subject as they tell about a man who felt he couldn't be good enough for his woman, and therefore he left her. He did his best and tried to be the man for her, but perhaps lost his self-confidence or something, and that drove him away from her.
Wild Is The Wind is one of those songs that are good, but not really great. Besides the regular guest Desmond Child the song has another non-Jovi person giving their input to the lyrics: Diane Warren. And since I think that all bands (at least truly credible ones) should write all their songs 100 % themselves, that bothers me a little. (Not that I'd think that Desmond Child's presence on any BJ song would be any kind of great thing.) But the song is still good. It's an interesting fact that the song wasn't originally going to be on the (single) album, but because of results of a so-called "pizza parlor jury" the song was included.

Rating: ***
Stick To Your Guns

Written by: JBJ, RS, Holly Knight
Status: Album track

Another cowboy song which is great, I mean, can anyone ever have enough of them? The sharp contrast of heavier beginning and the calm acoustic riffs that follow it work well throughout the song, and the song is altogether a solid performance. Stick To Your Guns is a really good song. A bit sad though, that there's again another writer contributing on the track, this time Holly Knight. And also the same interesting but meaningless detail of Wild Is The Wind applies here too; the song was only included onto the record after the pizza parlor jury.
Miałem chyba gdzieś jeszcze potwierdzenie tego, ale nie wiem gdzie. No i nie wiem czy mogę ufać obu źródłom ;)

[ Dodano: 2013-02-02, 10:13 ]
http://www.youtube.com/watch?v=sUvA32CuKjg
Coś o klubie Jona ;D Śmieszne
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

Fajnie zrobione video. Piękne ujęcia Rysia! Czekam niecierpliwe na oficjalny clip do SYG :))

http://www.youtube.com/watch?v=B-hp8u-SiUs
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Smolek »

Teledysk Every Road Leads Home To You - Behind The Scenes:

http://www.youtube.com/watch?v=psfP8XDf ... r_embedded
Awatar użytkownika
Talia
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: Talia »

Bardzo fajny artykuł o AOTL i o Ryśku ogólnie:
http://muzyka.interia.pl/new-york-times ... 89724,6806
I ain't quittin' - I'm just splittin' for awhile
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Talia pisze:Bardzo fajny artykuł o AOTL i o Ryśku ogólnie:
Właśnie go przeczytałem. Fajny i długi artykuł. Interia mnie zaskoczyła pozytywnie. :)
Awatar użytkownika
ZB
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: ZB »

Talia pisze:Bardzo fajny artykuł o AOTL i o Ryśku ogólnie:
Przyjemna lektura. Rzetelnie zrobiony i na tyle, na ile to mozliwe przy tego typu portalach, obszerny artykul. Bardzo dziekujemy, Talia :D
LET IT ROCK!!!!!!!!!!!!!!
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

Bardzo miło się czytało :)
tylko tak czytam, czytam, jakiś taki porządny i pozytywny ten artykuł jak na polski- chyba cud, w końcu patrzę na koniec i ..aaa... tłumaczenie :D The New York Times
Myryard
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Koncert dla BBC z nowymi piosenkami.....

Post autor: Myryard »

Oto link do nagrania z koncertu, bardzo przyjemnie sie słucha, jest to przedsmak tego co czeka nas za kilka miesiecy....

http://www.youtube.com/watch?v=f7QAoxpxgrQ
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

https://itunes.apple.com/us/album/what- ... d599225160

Oto link do american itunes. Można posłuchać i kupić. Czyżby drugi singiel?
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Dzięki prezes, z godzine sie męczyłem by to znaleźć xD Średnio ogarniam to itunes i nie mogłęm zmienić sklepu z polskiego na amerykanski. Szkoda,że z tego co widze tylko w USA można to kupić.
Słuchając w dobrej jakości tej 1:30 próbki brzmi to znacznie, znacznie lepiej niż live. Żywo i świeżo. Ja co prawda nadal nie jestem oczarowany ale ci, którzy widzieli w tej piosence potencjał po wysłuchaniu tego co jest na itunes pewnie złapią małą podnietke ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Ja nie czekam jakoś mocno na WAN, chyba wolę ją tylko od BWC, z nowych piosenek. Jestem ciekawy gitary w drugiej zwrotce, bo na koncertach było dobrze ją słychać, i mam nadzieję, że Shanks jej nie zagłuszył. :P A jeśli chodzi, o singiel, to miesiąc po premierze BWC byłby już kolejny singiel? A jak widzę okładkę singla, to może będą jeszcze z 2 single. Bo jeszcze jest żołnierz, czy te dziewczyny. Jeśli WAN będzie drugim singlem, to będzie to bardzo przewidywalne, bo już od wielu miesięcy spodziewałem się, że może być w ogóle singlem, a po premierze BWC, praktycznie byłem pewny, że to będzie drugi singiel. Ale były ostatnio słuchy, że to I'm With You ma być drugiem singlem. Więc nie wiem..
Ostatnio zmieniony 5 lutego 2013, o 10:55 przez Smolek, łącznie zmieniany 2 razy.
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

Ja wierzyłam w What About Now i się nie rozczarowałam, studyjnie brzmi naprawdę fajnie.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Nie jestem ekspertem od produkcji ale w mojej opinii tragedii nie ma.
Obrazek
Awatar użytkownika
Smolek
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Widzę, że piosenka WAN jest już od 29 stycznia:

Released: Jan 29, 2013

Dobra, może ktoś niedługo wrzuci gdzieś do sieci piosenkę. ;) kejt93bub słyszałaś już całą piosenkę?
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Pomijając standardową nadprodukcję Shanksa i to, że ten kawałek to kupa, to mam takie pytanie, a mianowicie:

czy Jon próbuje rapować? W zwrotkach śpiew to nie jest tyle wiem na pewno. Koleś brzmi fatalnie, smutne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „TV - Radio - Internet”