Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

temik3
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: temik3 »

W Trójce leciała w piątkowej LP3, u Piotra Barona gdzieś po 10. Jest też w zestawie do głosowania. Serdecznie zapraszam do oddawania głosów w Trójce.
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

temik3 pisze:W Trójce leciała w piątkowej LP3, u Piotra Barona gdzieś po 10. Jest też w zestawie do głosowania. Serdecznie zapraszam do oddawania głosów w Trójce.
Faktycznie. Te statystyki, które podałem w poprzednim poście nie obejmują niestety programów Polskiego Radia. Ale z drugiej strony nie sądzę żeby akurat na LP3 piosenka ta zrobiła karierę (głos oczywiście oddałem, bo głosuje tam dość regularnie). Może wejdzie kilka razy do powiedzmy TOP 5 na POPliście w RMF, ale też uważam, że nawet w 5% nie będzie to taki hit jak It's My Life. No chyba, że RMF jako patron koncertu (a jest nim?) sztucznie napompuje popularność poprzez puszczanie jej na antenie do znudzenia...
EVENo

Post autor: EVENo »

misiek_93 pisze:No chyba, że RMF jako patron koncertu (a jest nim?) sztucznie napompuje popularność poprzez puszczanie jej na antenie do znudzenia...
Taki scenariusz oznacza dla mnie dramat. Wszyscy się będą ze mnie śmiać :beksa:
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

jovizna pisze:Wszyscy zlinczowali dziewczynę (z głównym obrońcą Jona na czele), tylko dlatego, że dopominała się w imieniu swoim jak i innych fanów powrotu starego systemu wejścia na stadion.
Dobrze wiesz, że ja jedynie neguje formę. Dla niektórych był to pewnie jedyny koncert w życiu Bon Jovi i nie sadzę żeby go interesowała personalna gierka Jona i jakiegoś tam fana.

Myślę, że mogłaby się owinąć materiałami wybuchowymi i w biurze backstage grozić wysadzeniem się jeżeli Jon nie zaakceptuje jej postulatów. Sorry, ale jakoś nie mogę się zgodzić z jej formą wyrażenia swojego sprzeciwu. Miała bardzo dużo rożnych innych form, ale w tej sytuacji również bez większej szansy na powodzenie... Chociaż moze to dzięki jej natręctwu mamy teraz najtańsze bilety od lat.. chyba jednak nadal wszystko leży jednak w rękach wytwórni.
jovizna pisze: Pisałeś o sobie i znajomych? Oficjalne mówienie o tym, że liczycie na upgrade swojego biletu z GC na DC, że może znowu Tobie i innym uda się wepchnąć bliżej sceny jest dla mnie i innych perfidną bezczelnością jak również "nieliczeniem się z innymi". Kupowanie tańszego biletu z zamiarem zakombinowania i mówienie o tym głośno (tym samym dając do zrozumienia, by każdy zrobil podobnie) jest tylko i wyłącznie czystym chamstwem.
Jaki upgrade?? Po prostu do DCircle zawsze się dorzuca osoby, aby było pełno. Żadnego upgrade nie chcę. Zreszta chyba wolę GC niż DC.

Wepchanie bliżej sceny jest bezczelnością?. Bywasz na koncertach rockowych?, juwenaliach itp? Zaręczam Cię, ze nie ma tam numerowanych siedzeń przed samą sceną. To jest koncert rockowy. I nie trzeba być chamskim i bezczelnym, aby przedostać się do przodu.

Każdy robi co chcę. Sprawa jest prosta. Ktoś nie kupi DC nie ma żadnej pewności, że wejdzie na DC. Mi się tak udało 2 razy, ale skąd mam wiedzieć czy nie wprowadzili zmian?? Nie twórz historii, których nie powiedziałem.
bartekbb23 pisze:Cała ta sytuacja, pokazuje jak dziwna jest sytuacja z tą piosenką. Chyba nigdy na żaden utwór nie było takiej nagonki. Chyba nigdy aż tak nikt nikogo nie zjechał, żeby ten musiał odpowiadać na oskarżenia.
To że i Shanks, i Matt odpowiadają....pokazuje, że takie wiadomości ze strony fanów, to nie są pojedyncze przypadki, a że trochę tego być musiało.

Piszą, że to hit... to się okaże. Jakoś już nikt nie pisze, że brylują na Itunes, czyli chyba jest kiepsko, ale może będzie lepiej kto wie. O tym, że coś jest dobre piszą zawsze, żadna mi nowość akurat.

Są strasznie pewni fanów...żeby się nie zdziwili w końcu, serio. Fani sami namawiają często po parę osób, żeby poszła. Jak oni przestaną to lipa może być.
Myślę, że przy KTFaith / BORoses / Always i IMLife były podobne nagonki.
KTF zupełnie inny styl (zmiana dla kasy) / BOR i Always - ckliwości pościelowatość a IML - popowośc
Ja pamietam nagonkę na WSYCGHome, ale chyba faktycznie na BWCan jest większa ;) dlatego też licże na większy sukced ;)
temik3 pisze:W Trójce leciała w piątkowej LP3, u Piotra Barona gdzieś po 10. Jest też w zestawie do głosowania. Serdecznie zapraszam do oddawania głosów w Trójce.
\
No to głosujemy!!
Awatar użytkownika
KM
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: KM »

Aby było jasne: jak dla mnie, to możecie siedzieć nawet u Jona na kolanach, ale załatwcie to uczciwie a nie przez kombinatorstwo.
A czy Ty przypadkiem na swojej stronce z relacjami z koncertów nie wspominałaś o własnych "tajnych" kombinacjach? To też chyba trochę nieuczciwe...
Kombinowania nie popieram, ale hipokryzji również. Podejrzewam jednak, że każdy na tym forum, jeśli miałby taką szansę i okazję, to jakiegoś tam kombinowania by się dopuścił, oczywiście nie zdradzając swoich zamiarów...

Because we can - mnie również liczba odsłuchań przyzwyczaiła do piosenki, choć swoje zdanie na jej temat podtrzymuje, to zła nie jest.
20.05.2008 - Leipzig
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa!!!
KondZik

Post autor: KondZik »

Ricky Skywalker pisze:
jovizna pisze:Wiem co działo się w Berlinie przed Samborą i mam dziwne przeczucie, że Polska będzie organizacyjnym niewypałem. O ile kilku cwanych polaczków ginie w tłumie za granicą, tak tutaj niestety nie będzie to do ogarnięcia.
W Berlinie przed Samborą to nie "kilku cwanych polaczków" robiło aferę, tylko 2 jebnięte Holenderki, które najpierw wymyśliły listę dla wszystkich, potem urządzały straszne płacze i inne cyrki, a finalnie weszły pierwsze. A najgłośniej kłócili się miejscowi na czele z niemcurą z klubu, która wyszła, darła gębę i myślała, że ją ktoś posłucha ;)

Mi BWC też się bardziej podoba już :P
Tak było. Nie wiem Jovizna czy byłaś ale jeśli nie to nie wiem skąd masz takie "informacje".

A tak na marginesie :P
Potem stałem pod koniec kolejki, biegłem na holu klubu, Niemiec chwycił mnie za plecak i że mam iść na koniec bo biegne. Organizacyjnie cyrk w jakim nigdy nie brałem udziału. Chodzi mi tutaj o to przejście do kasyna itd. Więc daruj sobie teksty w stylu "Polaczki" bo sama chyba stąd jesteś. Bez obrazy Jovizna, nie chce się kłócić :))
No i co do biletów to dla mnie mimo, że nie jestem jakimś stałym bywalcem to wiem, że takie rzeczy też się praktykują i spoko. I dla jasności też wole GC niż DC a jedynie zastanawiałem się nad Fast Trackiem.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Ludzie na twitterze szaleja a co gorsza puszczają juz im wszystkie hamulce, oto przykład :
Fan : @MatthewBongiovi fuck you and you @johnshanks1 should show respect for the fans, no guitar solo no stadium anthem
Matt : settle down son
Fan : @johnshanks1 is a SHIT PRODUCER 4 a ROCKNROLL BAND. Fans wants the @BonJovi rocks AGAIN not Jon playing Cohen songs
Shanks : if i sat down with u id teach u how to treat people with respect i hope thats what u teach your kid
Obrazek
Awatar użytkownika
Martixx
Patron www.bonjovi.pl
Patron www.bonjovi.pl
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martixx »

Trochę przesadzają z tym słownictwem, ale dobrze. Niech wiedzą co myślą fani! Skoro tak im zależy na zdobyciu nowych fanów, że zaniedbują "starych", to ciekawe co będzie jak ci fani się od nich odwrócą. Z pewnością będą mieli peełny stadion! ;/
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Post autor: ROCKSTAR »

Heh... Moze doczekamy sytuacji, podobnej do tej, sprzed chyba 10 lat, kiedy po premierze "St. Anger" fani zespolu Metallic'a naciskali na zespol, aby ten przestal wspolpracowac z Bobem Rockiem...

Zabawne... Bo to wlasnie Bob Rock (i s.p. Bruce Fairbairn) wywindowali BJ na szczyty... i w sumie dziwie sie, ze zespol zrezygnowal ze wspolpracy z tym pierwszym... No, ale juz wiemy, ze Panowie chca kroczyc "popowa" droga... Jak na razie...

A moze bylo by tak samo? Moze problem nie lezy w producencie? Co juz tez zostalo potwierdzone w pewnym sensie?

Zespol, ktory przestaje sluchac swoich fanow... Zacznie ich tracic...

Przeczytalem tutaj na Forum, ze jesli kto zna BJ tylko z "Livin..." i uslyszy nagle BWC- nie wiadomo, czy zostanie az takim wielkim, nowym fanem... So true...

Cholera... No czekam na nowa plyte jak na zbawienie- bo juz takiego metliku dostalem, ze glowa mala :P Wiem, wiem- mialem juz nie pisac w tym temacie... Ale, faktycznie... Zaden utwor BJ nie wywolal tylu negatywnych emocji co BWC, ktory ( pisac: "o zgrozo"? ;) ) wciaz mi sie podoba...
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Ja się pomału do tego utworu przyzwyczajam, chociaż dalej nie uważam, że jest jakiś rewelacyjny ... jednak po włączeniu na 20 minut vivy doszłam do wniosku, że BWC się może sprzedać.
(jaki szit króluje teraz na listach przebojów, o zgrozo :whoeva: )
KondZik

Ciekawi mnie jaka będzie płyta i troche martwi tłumaczenie się Richiego. No chyba, że źle zrozumiałem ten tekst na twitterze. Wulgarne wyzwiska itd na profilach Shanksa i Matta dla mnie są poniżej pewnego poziomu, ale widać że jednak są fani którzy mają jaja powiedzieć, że coś im się nie podoba. Mimo że w sposób którego nie popieram, bo obrażanie Shanksa jednak jest idiotyczne.
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

KondZik pisze: i troche martwi tłumaczenie się Richiego. No chyba, że źle zrozumiałem ten tekst na twitterze.
Możesz przytoczyć jak sie Richie tłumaczył ? Bo mi chyba w takim razie jakoś jego tweet umknął bo nic nie widze by wspominał o płycie.
Obrazek
KondZik

Dand pisze:
KondZik pisze: i troche martwi tłumaczenie się Richiego. No chyba, że źle zrozumiałem ten tekst na twitterze.
Możesz przytoczyć jak sie Richie tłumaczył ? Bo mi chyba w takim razie jakoś jego tweet umknął bo nic nie widze by wspominał o płycie.
Richie Sambora @TheRealSambora

What's shakin man? I been real busy workin on all kinds of stuff..
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

ale,że niby co ? xD
Jak dla mnie to to znaczy mniej wiecej - "Co tam ? Ja byłem bardzo zajęty wieloma rzeczami" ;p
I to jest tłumaczenie o płycie ? ;p
Obrazek
KondZik

Dand pisze:ale,że niby co ? xD
Jak dla mnie to to znaczy mniej wiecej - "Co tam ? Ja byłem bardzo zajęty wieloma rzeczami" ;p
I to jest tłumaczenie o płycie ? ;p
Jak już to o BWC a nie o płycie.
Chodzi mi o to, że zrozumiałem to jako odpowiedź a to odwrotnie. Posty ludzi tam są jako odp na tego posta Richiego. Źle zrozumiałem kolejność wiadomości. Widocznie się starzeje bo tw nie ogarniam ;/
Mój błąd. Sorry Dand

A martwi mnie jedynie to, że Richie miał swoją płyte, swoje sprawy i nie wiem na ile działał w studiu przy What about now
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”