Because We Can - Styl piosenki

Dyskusje na temat poszczególnych piosenek.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jaki styl będzie miała piosenka "Because We Can"?

Klon It's My Life
13
24%
Piosenka z naleciałościami Country
6
11%
Wesoły numer
8
15%
Wolna ballada
2
4%
Power ballada
5
9%
Mocny rock
15
28%
Inna opcja
5
9%

Liczba głosów: 54

EVENo

Post autor: EVENo »

Magnolia pisze:a z resztą... mają po ponad 50 lat na karkach, grają od 30 lat.. czego się spodziewać... i 30 lat pisania piosenek- co jeszcze można powiedzieć co nie zostało powiedziane?
Sam chciałem to napisać, ale wiedziałem, że i tak zrobią to inni: Rychu i Aerosmith - nic dodać, nic ująć. Because They Can.

[ Dodano: 2013-01-07, 16:10 ]
kikusia28 pisze:To wspaniale , że słuchasz ich od 13 - wygląda jakby od wczoraj ...
To wspaniałe, masz 33 lata, a piszesz i zachowujesz jak ośmiolatka.
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 15:11 przez EVENo, łącznie zmieniany 1 raz.
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

bania to bedzie jak bedzie pol stadionu to spiewalo w GDA i tak pewnie bedzie bo jest chwytliwe co by nie powiedziec, przeboj do radia zeby w samochodzie posluchac , pewnie i tak wszyscy sie beda rozplywac jak za 10 lat wykonaja to akustycznie bo tekst nie jest tragiczny nawet fajny, muzyka no coz, jak ktos napisal ziemniaki obiera sie szybciej :)
Awatar użytkownika
patcoo
It's My Life
It's My Life

Post autor: patcoo »

Kobiecie nie przystoi wulgarnie się wyrażać... ale CO TO KU%^A jest? Dawno nie słyszałam takiego dziadostwa.. Ledwo co dobrnęłam do końca... Gdzie tu jest rock? To jest jakieś festyniarskie granie. Żenada po prostu. Pędziłam na złamanie karku ze szkoły, żeby posłuchać "Because We Can", a tu taka porażka... Co z Ryśkiem ja się pytam? Gdzie ta gitara jest?? Cały czas coś tam " Bkoz łi keeeeeeeeeeeeeeeeeeen", albo "ołszajn" Skoro mają zamiar nagrywać coś takiego, to nie zdziwiłoby mnie gdyby ziściła się wizja "Bon Jovi + Justin Bieber"

Mam dość.. PI%^DOLĘ, IDĘ SŁUCHAĆ 7800 FAHRENHEIT.
bartekbb23

Post autor: bartekbb23 »

Magnolia pisze: z resztą... mają po ponad 50 lat na karkach, grają od 30 lat.. czego się spodziewać... i 30 lat pisania piosenek- co jeszcze można powiedzieć co nie zostało powiedziane? jak jeszcze można zagrać by nie było na jedno kopyto? i jeszcze to sprzedać w dzisiejszym świecie muzycznym gdzie króluje dance, trance i Ona tańczy tylko dla mnie czy jak to tam idzie...
Ja już wole Ona tańczy dla mnie, dzięki takim utworom, są szanse, że jakaś zatańczy dla mnie, a nie jak spyta czego słucham a ja jej puszcze Beacause we can, to mnie za geja weźmie.
Ricky Skywalker pisze:Shanks out - Ebbin on, to jedyna recepta na sukces BJ.
Ja myślę, że zmiana producenta tu już nic nawet nie pomoże. Jon robi co chce.

Aż się nasuwają komiksy typu : BON JOVI WAT R U DOIN
BON JOVI STAHP
rafal_ka
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: rafal_ka »

komentarz brata ktory od 15 lat slucha bj ze wzgledu na mnie i to ze glosno zawsze slucham muzyki : co to ? hipsteriada jakas? .....

[ Dodano: 2013-01-07, 16:15 ]
bartekbb23 pisze:
Ja myślę, że zmiana producenta tu już nic nawet nie pomoże. Jon robi co chce.

Aż się nasuwają komiksy typu : BON JOVI WAT R U DOIN
BON JOVI STAHP
ja mysle ze to jakis outtake z solowej niedoszlej plyty jona i tyle ...
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

EVENO A Twoje dzisiejsze wypowiedzi na temat singla były na poziomie 2 latka , więc jesteś lepszy ! Rozumiem , że komuś coś może się nie podobać , ale bez przesady ....
Awatar użytkownika
Magnolia
It's My Life
It's My Life

Post autor: Magnolia »

Zawsze było wiadome, że to to zespół Jona i on ma ostatnie słowo w powstawaniu albumów. Że chodzi o prowadzenie biznesu, bo to już nie granie po knajpkach. A wiemy, że Jon powoli obiera nieco inną ścieżkę rozwoju muzycznego.
Mam wielką nadzieję, że album okaże się jednak świetny a ten singiel to będzie "Ha! Mamy was! ale daliście się nabrać!"ale równocześnie jestem świadoma, że tyle a tyle lat upłynęło...
Nie chcę oskarżać Jona, producenta czy niezaangażowania Richiego, bo nie wiem co wpływa tak naprawdę na całokształt muzyczny albumu. Może zwyczajnie już im się nie chce.. Może... tysiąc różnych przyczyn.
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Jak byłoby fajnie, jakby ta piosenka pozamiatała na listach przebojów, może więcej osób by zainteresowało się koncertem, skojarzyło BJ nie tylko z It's my life... a tak... ;/
KondZik

Post autor: KondZik »

kikusia28 pisze:EVENO A Twoje dzisiejsze wypowiedzi na temat singla były na poziomie 2 latka , więc jesteś lepszy ! Rozumiem , że komuś coś może się nie podobać , ale bez przesady ....
Szanuje każdego zdanie ale czy każdy fan musi pisać:
Niestety nie powiem że podoba mi się ta piosenka, ale że to Bon Jovi to to akceptuje.
Maxi
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: Maxi »

Dokładnie tak, jak niektórzy odważnie stwierdzili - koniec rozczulania się i tłumaczenia. To jest największy gniot w historii zespołu! A argumenty, że grają już 30 lat itp. itd. są mało przekonujące ; ) ile lat grają np. Panowie z Rush? no tak - inna liga. Sorry, ale szczerze wątpie, by pozostałe utwory z nowej płyty prezentowały sie inaczej.
Awatar użytkownika
dobek994
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: dobek994 »

Ja tak z innej beczki - ma ktoś BWC w mp3? Jednak chciałbym to mieć na swoim kompie. Jak ktoś ma to niech napisze pw, z góry dzięki :)
I'll never grow up, and I'll never grow old
Blame it on the love of rock n' roll!

https://www.facebook.com/bandmoonshiners/
kikusia28
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: kikusia28 »

Nie mój drogi Kondziku, wszystko można zrozumieć i każda konstruktywna krytyka jest do przyjęcia ,ale to co niektórzy piszą jest , że tak powiem tragiczne ! A później będziemy się dziwić , że nie potrafimy uzbierać na jedyny koncert w PL 30 czy 40 tys ludzi. No ,ale jak się ma takich "fanów"... To trudno się dziwić.
Awatar użytkownika
DefLeppard
It's My Life
It's My Life

Post autor: DefLeppard »

dobek994 pisze:Ja tak z innej beczki - ma ktoś BWC w mp3? Jednak chciałbym to mieć na swoim kompie. Jak ktoś ma to niech napisze pw, z góry dzięki :)

mozna juz zakupic na iTunes
Do You Wanna Get Rocked???????????
Awatar użytkownika
patcoo
It's My Life
It's My Life

Post autor: patcoo »

kikusia28, ale skoro otrzymujemy taką papkę do słuchania? Nie dziwią mnie komentarze fanów którzy piszą, że ta piosenka to dno.. TO NIE JEST BON JOVI JAKIEGO WIĘKSZOŚĆ Z NAS BY CHCIAŁA. The Circle przy tym gniocie to majstersztyk, ba nawet "Joey" jest lepszy.

Ten słaby singiel nie zmienia jednak faktu, że nadal są dla mnie bardzo ważni. Nie można przekreślać całej twórczości przez jeden niewypał typu "Because We Can", jednak to naprawdę bardzo przykre, gdy na coś się czeka, żywi się ogromne nadzieje, a potem jedyne co odczuwamy to ten przykry niesmak.
Ostatnio zmieniony 7 stycznia 2013, o 15:37 przez patcoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Milla
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Milla »

Taka sugestia- przestańcie się kłócić kto jest większym fanem BJ i komu się bardziej czy mniej podoba ta piosenka.. macie PW, możecie się pobić w Gdańsku, ale no... piosenka jak piosenka, taka jest, nie zmienimy tego, jednym się podoba, drugim nie, ale nie jest na pewno powodem do jakiś kłótni na forum. :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Piosenki”