12.12.12 - Transmisja w polskiej TV!
Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team
-
- Have A Nice Day
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
OMG nie było mnie tu niespełna 24 h :blink: :blink:
Podziękuję za lekturę, przy 11 stronie wysiadłam (a musiałam zaczynać od 5)
Koncerto oczywiście oglądałam, poza domem, mimo iż byłam w gościach szalałam po pokoju przy BJ i płakałam myśląc że w Gdańsku też tak będą :bg: ^^
Przyznam się bez bicia że podczas Claptona już zasnęłam, choć chciałam Chrisa Martina zobaczyć, ale to się da nadrobić
Podsumowując, występ BJ jeden z najlepszych ostatnio, Sandler nie licząc jakości wokalu przyjemny (Sandy screw yaaa
), Bruce rzeczywiście nie w formie, na szczęście Jon mu pomógł
A publika jak to w USA, mało excited :kwasny: Ale sam występ 'naszych' świetną wróżbą na czerwiec!
:) 
EDIT: Jak zobaczyłam że ta wampirzyca zapowiada BJ i ten filmik z JBJ, zaczęłam krzyczeć żeby s...no wiecie
strasznie nie trafię jej i całej otoczki Twilight. Że też musiało tak wypaść 
Podziękuję za lekturę, przy 11 stronie wysiadłam (a musiałam zaczynać od 5)
Koncerto oczywiście oglądałam, poza domem, mimo iż byłam w gościach szalałam po pokoju przy BJ i płakałam myśląc że w Gdańsku też tak będą :bg: ^^
Przyznam się bez bicia że podczas Claptona już zasnęłam, choć chciałam Chrisa Martina zobaczyć, ale to się da nadrobić
Podsumowując, występ BJ jeden z najlepszych ostatnio, Sandler nie licząc jakości wokalu przyjemny (Sandy screw yaaa

EDIT: Jak zobaczyłam że ta wampirzyca zapowiada BJ i ten filmik z JBJ, zaczęłam krzyczeć żeby s...no wiecie
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2012, o 20:07 przez Mkwiatek93, łącznie zmieniany 1 raz.
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
Learning how to fly with a broken wing...
-
- I Believe
-
- Have A Nice Day
- Martaaa
- Gdańsk Supporter
-
Keep The Faith
Jakie słooodkieeeeMiracle-BJ pisze:Zdjęcie zza kulis
[ Dodano: 2012-12-13, 22:55 ]
Umarłam, jak to przeczytałamKondZik pisze:No i zaczęły się radosne tematy o tyłku Jona
Co do filmików całuśnych... to chyba prawie każda z nas marzy o takim buziaku na koncercie od Jaska

Nie oglądałam transmisji na żywo niestety, ale po filmikach z yt muszę przyznać, że Jon głosowo jest w całkiem niezłej formie. I like it! Jak tak wypadną chłopaki w Polsce, to będę bardzo szczęśliwa
- misiek_93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
yanni pisze:
Jak Talkbox nie odpalił na LOAP to myślałem że Jon ze złości zejdzie ze sceny. Ta złość na jego twarzy była bardzo wymowna. Myślę, że przynajmniej jeden technik stracił pracę
Ja w ogóle nie odniosłem wrażenia, że jakoś specjalnie się wkurzył... Takie minki to on robi nawet jak wszystko idzie dobrze. Poza tym i tak możemy być dumni, bo jakiś inny wokalista np. Axl R. czy Billie Joe A. zaczęliby krzyczeć coś w stylu "Pi#$&#@&$ technicy, mam to wszystko w d%$*#, do widzenia" po czym rzuciliby w najbliższego fana mikrofonem i roztrzaskali gitarę na czaszce swojego gitarzystyWłaśnie w tym momencie mogliśmy podziwiać Jonowy temperament, perfekcjonizm przerażający się w despotyzm? :]
Już bardziej mnie oburzyło, że jakaś taka wyciszona była ta solówka RS przy intro do Livina właśnie :evil:
Jeszcze pozwolę sobie zamieścić kilka myśli dotyczących występów innych artystów:
Clapton jak za dobrych bardzo dawnych czasów w Cream czyli trio składające się z śpiewającego gitarzysty, śpiewającego basisty i perkusisty. Świetny występ
The Rolling Stones, ich energia na scenie w tym wieku mnie poraża... Na pewno na tym forum moja opinia będzie niepopularna, ale IMO pokazali więcej vervy na scenie niż BJ

Miałem też taką malutką nadzieje, że może Roger Waters zaskoczy wszystkich i zaprosi Dave Gilmoura, a ten skorzysta z tego zaproszenia i zagrają razem Comfortably Numb, ale niestety

Co do reunion Nirvany z Sir Paulem McCartney'em też miałem nieco inne oczekiwania - liczyłem, że zagrają jakiś wielki szlagier Nirvany, np. Smells Like Teen Spirit albo Rape Me. To by było elektryzujące połączenie starszego pokolenia z młodszym, a McCartney pokazał przy Helter Skelter, że być może nawet poradziłby sobie całkiem dobrze z takim żywym kawałkiem jakim jest np. Smells Like Teen Spirit
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ta wyciszona solówka właśnie mi się bardzo podobała.misiek_93 pisze: yanni napisał/a:
Jak Talkbox nie odpalił na LOAP to myślałem że Jon ze złości zejdzie ze sceny. Ta złość na jego twarzy była bardzo wymowna. Myślę, że przynajmniej jeden technik stracił pracę
Cytat:
Właśnie w tym momencie mogliśmy podziwiać Jonowy temperament, perfekcjonizm przerażający się w despotyzm?
Ja w ogóle nie odniosłem wrażenia, że jakoś specjalnie się wkurzył... Takie minki to on robi nawet jak wszystko idzie dobrze. Poza tym i tak możemy być dumni, bo jakiś inny wokalista np. Axl R. czy Billie Joe A. zaczęliby krzyczeć coś w stylu "Pi#$&#@&$ technicy, mam to wszystko w d%$*#, do widzenia" po czym rzuciliby w najbliższego fana mikrofonem i roztrzaskali gitarę na czaszce swojego gitarzysty
Już bardziej mnie oburzyło, że jakaś taka wyciszona była ta solówka RS przy intro do Livina właśnie
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
-
- Have A Nice Day
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Poniżej amatorskie video z Livin' on a Prayer, na którym dobrze widać całą sytuację z odłączonym talk-boxem Sambory. W 42. sekundzie Richie sygnalizuje brak kontroli nad talkboxem technikowi :kwasny:
https://www.youtube.com/watch?v=swgj-k2-Cso
https://www.youtube.com/watch?v=swgj-k2-Cso
- Mkwiatek93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Gloria
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja dzięki BJ w ogóle dowiedziałam się o istnieniu tego "instrumentu" i nieco szerszym jego zastosowaniuMkwiatek93 pisze:Bardzo możliwe, ja mojej siostrze musiałam tłumaczyć że Richie nie wydaje takich dźwięków tylko talk box![]()
Przeciętny człowiek pewnie w ogóle w niczym się nie zorientował, zwłaszcza, że na początku gitara gra chyba podobny motywagajoov pisze:Talk-box nie odpalił, ale koniec końców poradzili sobie![]()
i tak sobie myślę - my to usłyszeliśmy, ale przeciętny, niesłuchający BJ na co dzień człowiek może uznał to za celowy zabieg? albo w ogóle nie odnotował, że coś jest nie tak
ja również dzięki BJ poznałam to urządzenieGloria pisze:
Ja dzięki BJ w ogóle dowiedziałam się o istnieniu tego "instrumentu" i nieco szerszym jego zastosowaniu
motyw ten sam, moim zdaniem Richie próbował 'zastąpić' talk-boxa gitarąPrzeciętny człowiek pewnie w ogóle w niczym się nie zorientował, zwłaszcza, że na początku gitara gra chyba podobny motyw
https://www.youtube.com/watch?v=hboNt8v2kS8
tu 'profesjonalne' nagranie - też widać reakcję Jona na brak talk-boxa (1:35)
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
19.06.2013 - Gdańsk