12.12.12 - Transmisja w polskiej TV!

Komentarze do newsów, informacje o bieżących wydarzeniach.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Miracle-BJ »

O tyłku, zębach, włosach, nogach, itd są inne posty :bg:
BJ - It's my life - Always !
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

OMG nie było mnie tu niespełna 24 h :blink: :blink:
Podziękuję za lekturę, przy 11 stronie wysiadłam (a musiałam zaczynać od 5)
Koncerto oczywiście oglądałam, poza domem, mimo iż byłam w gościach szalałam po pokoju przy BJ i płakałam myśląc że w Gdańsku też tak będą :bg: ^^
Przyznam się bez bicia że podczas Claptona już zasnęłam, choć chciałam Chrisa Martina zobaczyć, ale to się da nadrobić :)
Podsumowując, występ BJ jeden z najlepszych ostatnio, Sandler nie licząc jakości wokalu przyjemny (Sandy screw yaaa :lol: :lol: ), Bruce rzeczywiście nie w formie, na szczęście Jon mu pomógł :) A publika jak to w USA, mało excited :kwasny: Ale sam występ 'naszych' świetną wróżbą na czerwiec! :):) :D

EDIT: Jak zobaczyłam że ta wampirzyca zapowiada BJ i ten filmik z JBJ, zaczęłam krzyczeć żeby s...no wiecie :) strasznie nie trafię jej i całej otoczki Twilight. Że też musiało tak wypaść :angry:
Ostatnio zmieniony 13 grudnia 2012, o 20:07 przez Mkwiatek93, łącznie zmieniany 1 raz.
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
martyna0330
I Believe
I Believe

Post autor: martyna0330 »

Miracle-BJ pisze:O tyłku, zębach, włosach, nogach, itd są inne posty :bg:
Wybacz :D
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

martyna0330 pisze:
Miracle-BJ pisze:O tyłku, zębach, włosach, nogach, itd są inne posty :bg:
Wybacz :D
Nie napisałam tego w złym kontekście tylko po prostu Was tam odsyłam - dowiecie się ciekawych rzeczy! :)
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

Miracle-BJ pisze:Zdjęcie zza kulis
Jakie słooodkieeee :)

[ Dodano: 2012-12-13, 22:55 ]
KondZik pisze:No i zaczęły się radosne tematy o tyłku Jona
Umarłam, jak to przeczytałam :P

Co do filmików całuśnych... to chyba prawie każda z nas marzy o takim buziaku na koncercie od Jaska ;) Najbardziej mnie rozwala ta fanka, co się przykleiła do niego i ją ochrona odrywała :lol:

Nie oglądałam transmisji na żywo niestety, ale po filmikach z yt muszę przyznać, że Jon głosowo jest w całkiem niezłej formie. I like it! Jak tak wypadną chłopaki w Polsce, to będę bardzo szczęśliwa :D
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

yanni pisze:
Jak Talkbox nie odpalił na LOAP to myślałem że Jon ze złości zejdzie ze sceny. Ta złość na jego twarzy była bardzo wymowna. Myślę, że przynajmniej jeden technik stracił pracę
Właśnie w tym momencie mogliśmy podziwiać Jonowy temperament, perfekcjonizm przerażający się w despotyzm? :]
Ja w ogóle nie odniosłem wrażenia, że jakoś specjalnie się wkurzył... Takie minki to on robi nawet jak wszystko idzie dobrze. Poza tym i tak możemy być dumni, bo jakiś inny wokalista np. Axl R. czy Billie Joe A. zaczęliby krzyczeć coś w stylu "Pi#$&#@&$ technicy, mam to wszystko w d%$*#, do widzenia" po czym rzuciliby w najbliższego fana mikrofonem i roztrzaskali gitarę na czaszce swojego gitarzysty ;)
Już bardziej mnie oburzyło, że jakaś taka wyciszona była ta solówka RS przy intro do Livina właśnie :evil:

Jeszcze pozwolę sobie zamieścić kilka myśli dotyczących występów innych artystów:
Clapton jak za dobrych bardzo dawnych czasów w Cream czyli trio składające się z śpiewającego gitarzysty, śpiewającego basisty i perkusisty. Świetny występ

The Rolling Stones, ich energia na scenie w tym wieku mnie poraża... Na pewno na tym forum moja opinia będzie niepopularna, ale IMO pokazali więcej vervy na scenie niż BJ :(

Miałem też taką malutką nadzieje, że może Roger Waters zaskoczy wszystkich i zaprosi Dave Gilmoura, a ten skorzysta z tego zaproszenia i zagrają razem Comfortably Numb, ale niestety :( Niemniej jednak występ świetny.

Co do reunion Nirvany z Sir Paulem McCartney'em też miałem nieco inne oczekiwania - liczyłem, że zagrają jakiś wielki szlagier Nirvany, np. Smells Like Teen Spirit albo Rape Me. To by było elektryzujące połączenie starszego pokolenia z młodszym, a McCartney pokazał przy Helter Skelter, że być może nawet poradziłby sobie całkiem dobrze z takim żywym kawałkiem jakim jest np. Smells Like Teen Spirit
kejt93bub
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: kejt93bub »

misiek_93 pisze: yanni napisał/a:

Jak Talkbox nie odpalił na LOAP to myślałem że Jon ze złości zejdzie ze sceny. Ta złość na jego twarzy była bardzo wymowna. Myślę, że przynajmniej jeden technik stracił pracę

Cytat:
Właśnie w tym momencie mogliśmy podziwiać Jonowy temperament, perfekcjonizm przerażający się w despotyzm?

Ja w ogóle nie odniosłem wrażenia, że jakoś specjalnie się wkurzył... Takie minki to on robi nawet jak wszystko idzie dobrze. Poza tym i tak możemy być dumni, bo jakiś inny wokalista np. Axl R. czy Billie Joe A. zaczęliby krzyczeć coś w stylu "Pi#$&#@&$ technicy, mam to wszystko w d%$*#, do widzenia" po czym rzuciliby w najbliższego fana mikrofonem i roztrzaskali gitarę na czaszce swojego gitarzysty
Już bardziej mnie oburzyło, że jakaś taka wyciszona była ta solówka RS przy intro do Livina właśnie
Ta wyciszona solówka właśnie mi się bardzo podobała. :) Ale czy ja jestem ślepa czy co, bo niby w którym momencie Jon ma wkurzoną minę? Chodzi o ten taki grymas na twarzy jak macha ręką i skacze? Tak to on robi zawsze. Czy o coś jeszcze?
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Szczerze powiem, że w afekcie nie zwracałam uwagi na takie rzeczy :P Czułam się jak na koncercie, więc w Gdańsku też takie rzeczy będę miała gdzieś :)
Miracle-BJ
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Poniżej amatorskie video z Livin' on a Prayer, na którym dobrze widać całą sytuację z odłączonym talk-boxem Sambory. W 42. sekundzie Richie sygnalizuje brak kontroli nad talkboxem technikowi :kwasny:

https://www.youtube.com/watch?v=swgj-k2-Cso
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Fakt, na początku technicy skopali sprawę.. i weź tu człowieku zachowaj spokój...

A tak z innej beczki: chyba nie chciałabym iść na ich koncert do takiego obiektu jak MSG, na tym filmiku widać, ze siedząc na trybunach bez telebimów (ewentualnie kamery z porządnym zoomem :lol: ) niewiele się zobaczy.
Awatar użytkownika
agajoov
It's My Life
It's My Life

Post autor: agajoov »

Talk-box nie odpalił, ale koniec końców poradzili sobie ;)
i tak sobie myślę - my to usłyszeliśmy, ale przeciętny, niesłuchający BJ na co dzień człowiek może uznał to za celowy zabieg? albo w ogóle nie odnotował, że coś jest nie tak :P
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Bardzo możliwe, ja mojej siostrze musiałam tłumaczyć że Richie nie wydaje takich dźwięków tylko talk box :lol:
Awatar użytkownika
Gloria
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Gloria »

Mkwiatek93 pisze:Bardzo możliwe, ja mojej siostrze musiałam tłumaczyć że Richie nie wydaje takich dźwięków tylko talk box :lol:
Ja dzięki BJ w ogóle dowiedziałam się o istnieniu tego "instrumentu" i nieco szerszym jego zastosowaniu ;)
agajoov pisze:Talk-box nie odpalił, ale koniec końców poradzili sobie ;)
i tak sobie myślę - my to usłyszeliśmy, ale przeciętny, niesłuchający BJ na co dzień człowiek może uznał to za celowy zabieg? albo w ogóle nie odnotował, że coś jest nie tak :P
Przeciętny człowiek pewnie w ogóle w niczym się nie zorientował, zwłaszcza, że na początku gitara gra chyba podobny motyw ;)
Awatar użytkownika
agajoov
It's My Life
It's My Life

Post autor: agajoov »

Gloria pisze:
Ja dzięki BJ w ogóle dowiedziałam się o istnieniu tego "instrumentu" i nieco szerszym jego zastosowaniu ;)
ja również dzięki BJ poznałam to urządzenie :D
Przeciętny człowiek pewnie w ogóle w niczym się nie zorientował, zwłaszcza, że na początku gitara gra chyba podobny motyw ;)
motyw ten sam, moim zdaniem Richie próbował 'zastąpić' talk-boxa gitarą

https://www.youtube.com/watch?v=hboNt8v2kS8
tu 'profesjonalne' nagranie - też widać reakcję Jona na brak talk-boxa (1:35)
because we can !
19.06.2013 - Gdańsk
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualności”