Koszulki?

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bodzio
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Hmmm...
Kontakt:

Post autor: Bodzio »

Drukowałem już wiele koszulek, różnymi technikami - mam kilka kwestii technicznych związanych z projektem, które ewentualnie może będzie trzeba poprawić...

Do koncertu dużo czasu, uważam, że dużo osób jeszcze na to forum wejdzie, by się wypowiedzieć - także w tej kwestii - może dać im okazję?
pozdrawiam serdecznie!

Artur

12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Na pewno jeszcze się pojawią różne propozycje, jak pisała wcześniej AgataBJ, lepiej poczekać co najmniej do wiosny z tym :)
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
iwwka
I Believe
I Believe

Post autor: iwwka »

yanni, wg mnie najlepszy projekt z przedstawionych. Jeśli tylko na 100% będziemy mieć wyjaśniony temat praw autorskich to możemy się brać za druk. :) Żeby potem wszyscy mieli szansę i czas sobie domówić.

[ Dodano: 2012-11-13, 10:04 ]
Tył koszulki najbardziej przypasowal mi autorstwa również yanni - taka flaga literkowa. Ten kontur Polski to jakoś tak za pstrokato się robi. przód koszulki jest bogaty więc tył powinien być prosty - sam biało - czerwony napis jest ok.
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

iwwka pisze:[ Dodano: 2012-11-13, 10:04 ]
Tył koszulki najbardziej przypasowal mi autorstwa również yanni - taka flaga literkowa. Ten kontur Polski to jakoś tak za pstrokato się robi. przód koszulki jest bogaty więc tył powinien być prosty - sam biało - czerwony napis jest ok.
Moim zdaniem ten napis może być cały na biało. Mam dziwne wrażenie, że wyjdzie ładniej i będzie bardziej czytelne. Czerwień na czarnym tle po prostu może być nieczytelna, chyba, że będzie to bardzo jasna i nasycona czerwień.
Rozumiem, że chodzi o nawiązanie do kolorów flagi, ale tych nawiązań na ostatnich projektach jest strasznie dużo. Uważam, że nie wszystkie są potrzebne.
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
Awatar użytkownika
eva80
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Keep The faith

Post autor: eva80 »

mi się bardzo podoba połączenie projektów yanni i Agaty - ten tył z małym napisem na tle mapki i adres na górze - rewelacja
i nie zgadzam sie ze mamy duzo czasu - sama wysyłka do wszystkich (a przeciez nie wszyscy zamówią od razu) będzie trwała tygodniami
poza tym pomysly beda sie pojawiac - moze lepsze a moze gorsze - trudno powiedziec ale im wiecej pomysłow tym wiekszy podzial wsrod nas bedzie

a jeszcze poza tym ja bym pochodzila w tej koszulce wczesniej zeby promowac wydarzenie mojego życia :jupi:
"Remember that you're perfect God makes no mistakes"
agu
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
It's My Life
It's My Life

Post autor: agu »

Jestem za tym żeby poczekać :) a co do zamówień, skoro bierzemy wszyscy, to zamawiamy od razu wszyscy, żeby taniej było, bez domawiania i wcale nie będzie to trwało tygodniami :)
iwwka
I Believe
I Believe

agu pisze:Jestem za tym żeby poczekać :) a co do zamówień, skoro bierzemy wszyscy, to zamawiamy od razu wszyscy, żeby taniej było, bez domawiania i wcale nie będzie to trwało tygodniami :)
Bez późniejszego domawiania to trochę słabo. Rozumiem, że im więcej naraz się wydrukuje tych koszulek tym koszt niższy i na pierwszą turę możemy zrobić listę ale trzeba sie dogadać z producentem tych koszulek żeby była możliwość ponownego domówienia - nawet za ciut wyższe pieniądze - żeby wszyscy mieli szansę nabyć taka koszulkę.
Awatar użytkownika
Thalion
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Thalion »

iwwka pisze:
agu pisze:Jestem za tym żeby poczekać :) a co do zamówień, skoro bierzemy wszyscy, to zamawiamy od razu wszyscy, żeby taniej było, bez domawiania i wcale nie będzie to trwało tygodniami :)
Bez późniejszego domawiania to trochę słabo. Rozumiem, że im więcej naraz się wydrukuje tych koszulek tym koszt niższy i na pierwszą turę możemy zrobić listę ale trzeba sie dogadać z producentem tych koszulek żeby była możliwość ponownego domówienia - nawet za ciut wyższe pieniądze - żeby wszyscy mieli szansę nabyć taka koszulkę.
Jeśli masz udostępniony projekt w odpowiednio dużej rozdzielczości, to możesz sobie zamówić dowolną ilość w dowolnej firmie i wcale nie wyjdzie Ci to wiele drożej niż kupowanie masowe. Zniżka przy dużym zamówieniu będzie odczuwalna, ale spójrzmy prawdzie w oczy - nie będzie raczej powalająco wielka. Nie musisz "domawiać" w firmie, w której będzie złożone duże zamówienie, takie koszulki, pojedyncze, można zrobić nawet poniżej 20zł od sztuki.
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
iwwka
I Believe
I Believe

Thalion, aaa widzisz! Jakie mądre rzeczy piszesz dla nieuświadomionych.:)
missiorek
It's My Life
It's My Life

Post autor: missiorek »

<spam_on>

Ja tam zawsze marzyłam żeby na koszulce mieć cytat:
"We can pack up our old dreams and our old lives
We'll find a place where the sun still shines "

Ale jakoś nie umiałam go 'skonfigurować' z resztą koszulki żeby fajnie wyglądała :whoeva:

<spam_off>
Awatar użytkownika
99-in-the-shade
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: NJ - KTF - TD

Post autor: 99-in-the-shade »

Agata BJ pisze:Pozwolę sobie pokazać tę kombinację:

Przód (yanni):
Obrazek

Tył (mój):
Obrazek

Sami oceńcie jak to wygląda.
Tak, tak, TAK! <3 Ten dagger jest tak cudny (jak średnio przepadam za tym wzorem), że nawet mojej ukochanej koszulki z czachą nie będzie mi żal zostawić - biorę! :) :)
'A drifter I was meant to be with noone there for company.'
Awatar użytkownika
eva80
It's My Life
It's My Life
Ulubiona płyta: Keep The faith

Post autor: eva80 »

ja sie nie martwie o produkcje bo wiem ze maszyna to w jeden dzień zrobi ale wysyłka do 500 osób chyba nie wyjdzie jednego dnia
ale moze sie nie znam, a poza tym nie wiem ile nas tu jest - caly czas mysle o nas w tysiącach ;)
"Remember that you're perfect God makes no mistakes"
Awatar użytkownika
M.J.
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days

Post autor: M.J. »

Wydaje mi się, że do końca roku powinniśmy mieć chociaż wybrany wzór. Zapisy na koszulki, wpłaty, etc. - wszystko trwa, a czas leci. Sama wysyłka może nie zajmie dnia, ale w miesiącu-dwóch powinna się zamknąć. Wbrew pozorom może nie być nas aż tak dużo. ;)
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

Mnie się strasznie podoba zestawienie przodu yanni i tyłu Agaty :) Dla mnie bomba :)
Awatar użytkownika
Mkwiatek93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Mkwiatek93 »

Przód Yanni'ego jest ok, jak ktoś tu wcześniej pisał, skoro robimy to dla użytku własnego (bez komercji), heart&dagger może być spoko. Natomiast co do tyłu, to te projekty trochę mi się pomieszały :p Ale jestem za tym, aby z tyłu było mniej niż z przodu. Może być jakiś cytat, ale nawiązujący do fanklubu, coś w stylu Blood on Blood ;)
Hey I’m walkin’ wounded but I still believe
Learning how to fly with a broken wing...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”