ST - Genialny wokal i refren, świetny tekst i super wykorzystanie pomysłu tytułu z supermanem. Już sam tytuł wzbudzał u mnie zaciekawienie i na szczęście się nie rozczarowałem. Zdecydowanie jeden z najlepszych utworów w dorobku BJ.
BPL - Pomimo iż nie było trudności z wybraniem lepszej piosenki, to nie jest łatwo powiedzieć dlaczego coś jest lepsze niż BPL. Jest to jeden z najciekawszych utworów w dorobku BJ. Genialna struktura, warstwa muzyczna, solówka i tekst. Całość tworzy fantastyczny utwór, ale jednak ST jest mi bliższy.
Superman Tonight to kompletna klapa. Motyw z ... my old tatoo użyty został niegdyś w tekscie Bon Joviego na albumie Destinination Anywhere. Do bólu proste i nie rozwijające się intro, powolny i usypiający głos Jona, nawet niezły potencjał refrenu nie jest w stanie uratować tego kawałka. Jest zwyczajnie wtórny, mierny i ciężko wytrwać ( w szczególności 3 zwrotkę)
Brokenpromiseland to niejako światełko nadziei. Rozbujany wstęp, dość mocny wokal Jona, całkiem ciekawy tekst plus fajne efekty Sambory sprawiają, że ta piosenka "jakoś żyje".
Mój głos na Brokenpromiseland
No Apologies VS This Is Love This Is Life
Mój głos: This Is Love This Is Life, choć warto podkreślić, że jeszcze kilka miesięcy temu głosowałbym inaczej.
Zdecydowanie This Is Love This Is Life, choć faktycznie, tak jak EVENo, gdyby mnie ktoś zapytał z 2 miesiące temu pewnie zagłosowałabym inaczej. Ale jednak TILTIL mnie do siebie bardziej przekonało i tej piosenki słucham najczęściej (jeśli chodzi o Greatest Hits)
Ja bym chętnie zagłosował na This Ain't a Love Song ale skoro nie ma takiej możliwości to z dwojga złych This Is Love... Piosenkę przesłuchałem z 5 razy - jej rywalkę może z 1,5 raza.
TIL TIL - za świetny klimat i jedną z najlepszych solówek Sambory. Genialna piosenka, ale chętnie posłuchałbym jej w wersji demo (This Ain't Love, This Is Life).