Najlepsze z... Część V

Ogólne tematy.

Moderatorzy: Adm's Team, Mod's Team

ODPOWIEDZ

Jak w skali od 1 do 100, podobał Ci się album "Keep The Faith"?

1-15
0
Brak głosów
16-40
0
Brak głosów
41-65
0
Brak głosów
66-85
2
11%
86-95
8
42%
96-100
9
47%

Liczba głosów: 19

EVENo

Najlepsze z... Część V

Post autor: EVENo »

Po sukcesie z New Jersey chłopcy zrobili sobie przerwę. Może mieli siebie już dość, albo pokłócili się o coś. Jon Wypuścił Blaze Of Glory, płytę z soundtrackami do "Młodych Strzelb II" ("Young Guns II").

Spekulacje, że Bon Jovi pozostanie historią stały sie nieaktualne w 1992. Keep The Faith - krążek inny niż poprzednie. Obcięte włosy członków Bon Jovi, zamiast mocnego rocka - typowe na lata 90. piosenki, a na okładce ręce, które znowu są razem.

Najlepsza piosenka? Wybór jest duży więc głosujcie. Jak oceniacie okładkę? I czy woleliście Bon Jovi z lat 90. czy z lat 80.?

Zapraszam do dyskusji... ;]
Awatar użytkownika
Goska
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: Goska »

Może odpowiem najpierw na ostatnie pytanie. Zdecydowanie lata 80. Ja po prostu kocham ten zespół za ten okres. A co do najlepszej piosenki z KTF to bedzie nią zdecydowanie Dry County. Uwielbiam ta piosenke za tekst, za muzyke i za glos Jona. Według mnie zazwyczaj genialnie wychodzi live. Aha no i przecież to jest ich najdłuższa piosenka w dorobku, niezapomniane 9.53 min bodajże.
teken020
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: teken020 »

If i Was Your Mother i Fear to dla mnie najlepsze. Okładka fajne
It's not where we're coming from
It's how we turn from here
We know where we want to go
We just need the light to get us there
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

Wiele mówiąca okładka, płyta naprawdę fajna, choć gdy w 1992 roku brałem ją do ręki i zaczął się pierwszy odsłuch - byłem zawiedziony.
Z tego albumu uwielbiam "I Believe", "In These Arms", "If I Was Your Mother", "Fear" i oczywiście "Dry County" - choć jeszcze kilka tytułow bym dorzucił bardzo chętnie (np. "Save a Prayer").
Jednak to lata 80te mnie ukształtowały jako fana, jest to okres, za który uwielbiam Bon Jovi do dziś i to właśnie w takim BJ zakochałem się pewnego majowego popołudnia roku 1989 :) - dostałem wtedy od kumpla NEW JERSEY...
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
EVENo

Post autor: EVENo »

Ja co prawda slucham BJ od 2006 roku, ale także uważam, że lata 80. były dla zespołu najlepszym okresem.
Co do płyty najbardziej wpadła mi w ucho "In These Arms", ale wiele piosenek z tego albumu są przeze mnie uwielbiane m.in. "KTF", "I Believe" i "Dry Country". Z tej ostatniej najbardziej lubię dłuuuugą solówkę na końcu.
Okładka bardzo fajna, jak powiedział sobol_77: wiele mowiąca, ale i tak nie jet moją ulubioną.
studentmibm
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: studentmibm »

Jesli chodzi o to, ktorą z er BJ wole to zdecydowanie lata 90.
Sluchajac KTF ma sie wrazenie, ze Ci mlodzi ludzie znacznie wydorosleli. To juz nie jest ten, charakterystyczny dla lat 80 szalony rock, ale bardziej dojrzaly, przemyslany, hmm wyrafinowany.
Odnosnie ulubionych piosenek : KTF i DC
Co do okladki... jest to najlepsza okladka plyty jaka widzialem w zyciu. A jesli dodamy do tego tytul tej plyty... no coz - klasa sama w sobie.

...tak jeszcze btw... lata 90 dla rocka moim zdaniem byly zdecydowanie najlepszym okresem wogole.
...takze dla polskiej muzyki (ogolnie)... wystarczy posluchac albumów:

R. Gawlinskiego - Solo,
O.N.A. - Modlishka,
Varius Manx - Elf...ehh jak ja uwielbiam ta plyte
i wiele, wiele innych
Awatar użytkownika
sobol_77
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW

Post autor: sobol_77 »

To chyba różnica wieku - dla mnie lata 80te to magia, a New Jersey to album, którego Bon Jovi nigdy nie przeskoczą... NIGDY.
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
justinebj
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: justinebj »

Kocham ich z okresu lat 80 :) To już nigdy nie wróci.Ale ja kocham wszystko co tworzą.Pamiętam jak wreszcie doczekalam się na Keep The Faith.
Jest to jedna z moich ukochanych plyt.W calości.Ale chcialabym wyróżnić:
Save a prayer
In these arms
If i was your mother
Dry county
Bed of roses
:)
Id love you
Id please you
Id tell you that Id never leave you
And love you till the end of time
If you were in these arms tonight
Jonoda
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Jonoda »

Dla mnie a jednak jest roznica wieku, zadza lata 80. Uwielbiam KTF ale bardziej wole BJ, 7F.
13.08.11 Düsseldorf
19.06.13 Gdańsk
Awatar użytkownika
witw
It's My Life
It's My Life

Post autor: witw »

Okładka ciekawa,moje najlepsze piosenki to: keep the faith,In these arms,bed of roses, i'll sleep when i'm dead
'' Lay Your Hands On Me'' ;***
Awatar użytkownika
Tatar
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Tatar »

Najlepsza okładka w historii zespołu, genialne kompozycje, produkcja - git majonez - Naj;epsza płyta BJ. Absolutny TOP:
- KTF
- In These Arms
- Bed Of Roses
- If I Was YM
- i przede wszystkim Dry County.
Bon Jovi skończyło sie na Kill 'em All
Awatar użytkownika
gnjovi
I Believe
I Believe
Ulubiona płyta: New Jersey

Post autor: gnjovi »

Keep the faith trzyma poziom New Jersey czyli lat osiemdziesiątych dzięki którym jestem muzycznie tym kim jestem teraz.Dla mnie Keep the Faith prawie dorównuje New Jersey.Mega wyróżnienie za Bed of Roses(oprócz I"ll be there for You i Always)najlepsza balladka wszechczasów, Keep the Faith(świetny bas,solo Richiego,głos Jona), I believe-świetny początek płyty, Fear-krótki ale ta końcówka uuu, Dry County-mega utwór jeden z najbardziej niedocenianych kawałków Bon Jovi-czapki z głów-porównuje go sobie czasem chociaż w innym klimacie do Halloween i Keepera II zespołu Helloween-tylko tamte trochę dłuższe hehe no i inne też bardzo dobre(If I was your mother-co za brzmienie wow!)
SOMEDAY I'LL BE SATURDAY NIGHT
Ryszard Perun
Save a Prayer
Save a Prayer

Post autor: Ryszard Perun »

Mnie osobiście KTF bardzo się podoba a najlepsze piosenki to I Believe, Keep The Faith,In These Arms,Bed of Roses,If I Was Your Mother w zasadzie każda jedna jest ok i ma coś w sobie. Jeżeli chodzi o lata 80 to podobało mi się w tedy to szaleństwo na koncertach a New Jersey pierwsza piosenka i teledysk do niej Lay Your Hands on Me jest po prostu zarąbista jak Jon wyskakuje z pod sceny wybuch petard itp tego nie da się powiedzieć to się czuje.
IT'S MY LIFE
Awatar użytkownika
alexz123
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: alexz123 »

Lubię tą płytę, może nie tak, jak New Jersey, ale lubię. Dała nam inne BJ, które cenię tak samo, jak to z lat 80-tych.

Do najlepszych piosenek zaliczam "Bed of Roses" - za tekst, za emocje, za solo, "If I was your mother" - za niesamowity refren po drugiej zwrotce i niebanalny riff, "Dry county" - za tekst, wokal Jona i solo Richiego oraz KTF - za tekst. Niestety nie podoba mi się na tej płycie "Blame it on the love of rock&roll", która nijak mi do niej nie pasuje...

A co do okładki, to jest moją ulubioną ze wszystkich :)
Tell me what I got to do
To make my life mean more to you...

Tell me who I got to be
To make you a part of me...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”