Promo Tour 2016

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ROCKSTAR
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: NJ KTF TD
Kontakt:

Re: Promo Tour 2016-2017

Post autor: ROCKSTAR »

Damned pisze:Wygrałem 2 bilety do Palladium :jupi:
Ktoś od nas się jeszcze wybiera, czy tylko ja miałem szczęście?
No to bedzie przepiekna releacja! Wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu! Gratulacje Damned!! :brawo: :))
Awatar użytkownika
Bon Jovi
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: Cała twórczość

Post autor: Bon Jovi »

Damned pisze:Wygrałem 2 bilety do Palladium :jupi:
Ktoś od nas się jeszcze wybiera, czy tylko ja miałem szczęście?
Gratulacje. Tzn. że 11.10.2016 ukaże się płyta Bon Jovi - "This House Is Note For Sale Live Palladium London". A tak na poważnie, to super że będzie przedstawiciel Forum BonJovi.pl
"Livin' On A Prayer"
-----------
Aby się dowiedzieć kim jestem, trzeba mnie najpierw poznać.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Damned się nie odzywa... Pewnie oprócz zbierania kasy na bilet, załatwiania wolnego.. Zbiera sprzęt po znajomych aby wydać multicam pro hd relacje z koncertu specjalnie na Damned Tv. Po obejrzeniu wersji Damneda ekipa bj będzie musiała wyrzucić swój materiał do kosza bo nie wydadzą tak amatorskiego dvd w porównaniu do mobtażu Damneda :) oni nie wiedzą że pod swoje zkrzydła wpuścili konia trojańskiego który im pokaże na czym ta zabawa polega :)

Licze Damned również na jakąś relaxje w dowolnej ale obszernej formie :D mam nadzieje ze nie wywieramy presji ;)
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
yanni
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: yanni »

Damned... gratuluję... należało Ci się... :-)
http://kolekcjamuzyczna.blogspot.com/

22-06-2014 - Berlin, D - RS
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, D - RS
10-06-2011 - Dresden, D - BJ
04-06-2008 - Vienna, A - BJ
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Przyznam, że nie oddałbym swojej wejściówki za żadne pieniądze. Takie występy jak ten, przechodzą do historii, dlatego są szczególnie cenne.

Pamiętam, że gdy BJ grali w Shepherd's Bush Empire, na 2 tygodnie przed wydaniem albumu "Bounce", to bilety na tamten koncert rozdawano fanom przydzielając kilka wejściówek na jeden europejski kraj. Podobnie było np. w 2009 roku, gdy zespół zagrał krótki koncert w BBC Radio Theatre prezentując premierowo 4 utwory z "The Circle". Zakładam, że i tym razem było podobnie, dlatego siłą rzeczy ktoś z Polski musiał dostać bilet. Los chciał, że trafiło na mnie, w co nie do końca jeszcze wierzę, ale mam świadomość, że zupełnie niespodziewanie nadchodzi coś baaardzo wyjątkowego :)

Możecie liczyć na relację i dogłębną analizę tego co Panowie zaprezentują. Dzień przed koncertem spróbuję też wbić na próbę, choć obawiam się, że wejście do teatru w tym czasie może nie być proste.

Wiem, że w ramach Runaway Tours w Londynie ma odbyć się także Q & A z zespołem oraz fotosesja z fanami. Możliwość przybicia piątki jednemu czy drugiemu, albo możliwość wymiany poglądów z Shanksem to też byłoby ciekawe doświadczenie, ale jeszcze nie wiem czy mój bilet będzie pomocny w dostaniu się na te spotkania.

Zastanawiam się też, czy wpuszczą mnie na koncert w koszulce z napisem RICHIE SAMBORA & BOB ROCK - MAKE BON JOVI GREAT AGAIN :D

Jedno jest pewne. Europejska publiczność da o sobie znać tej nocy, dlatego to powinien być lepszy koncert, niż to co usłyszeliśmy w nagraniach z Red Bank. Od wykonania po atmosferę. Can't wait!

:zdrowie:
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Po krótkim zastanowieniu chcę napisać, że szczerze w ogóle nie oczekuję od Damned-a żadnych relacji wideo podczas trwania koncertu. Wystarczy mi jego słowny opis. Wiem, smart phone-y, technika, te sprawy. Ale jak byłem w Dublinie na koncercie, żal było patrzeć, rock pełną parą a ludzie jak kołki gapiący się w scenę przez komórki. Z koncertów zrobiły się przedstawienia teatralne. Rozumiem fajnie się ogląda na YT, na bieżąco relacje z najnowszych występów, sam tak robię i się podniecam, ale jakby głębiej na to spojrzeć, smutno to wygląda. I pamiętam jak dziś atmosfera była fatalna. Nie o takim koncercie Bon Jovi marzyłem jak byłem łebkiem. I w momencie przypomniał mi się koncert na Wembley z bodajże 1995 r. oglądany na DVD. Dlatego dla porównania w Dublinie w 2011 z tamtej atmosfery nie pozostało kompletnie nic :(
...and just only rock...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Jeśli i ja miałbym doradzać to też myślę,że lepiej odpuścić sobie nagrywanie na takim koncercie. Lepiej czerpać garściami z koncertu i słuchać, analizować każdy dźwięk. Wiem,że Damned TV to twoje oczko w głowie ale taki koncert zdarza się raz w życiu. Tekstowa relacja to optymalne rozwiązanie ;p

PS
ale ci zazdroszczę :) ale tak zdrowo.
Obrazek
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Adrian pisze:Zbiera sprzęt po znajomych aby wydać multicam pro hd relacje z koncertu specjalnie na Damned Tv. Po obejrzeniu wersji Damneda ekipa bj będzie musiała wyrzucić swój materiał do kosza bo nie wydadzą tak amatorskiego dvd w porównaniu do mobtażu Damneda :) oni nie wiedzą że pod swoje zkrzydła wpuścili konia trojańskiego który im pokaże na czym ta zabawa polega :)
Aż mi się słabo robi jak to czytam, a już totalny Knockout zaliczam, kiedy zwieńczeniem wypowiedzi jest "na czym ta zabawa polega". I nie biję do Ciebie, Adrian, bo wiem że ten post jest z przymrużeniem oka, ale przypomina mi gorzką prawdę o tym, że zabawa na koncertach właśnie na tym polega. Na wpatrywaniu się w ekran smartfona, który pokazuje to, co dzieje się 5 metrów przed tobą.

Trzymam kciuki, że publika dopisze i tak to się NIE skończy.
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Brand New EVENo pisze:
Adrian pisze:Zbiera sprzęt po znajomych aby wydać multicam pro hd relacje z koncertu specjalnie na Damned Tv. Po obejrzeniu wersji Damneda ekipa bj będzie musiała wyrzucić swój materiał do kosza bo nie wydadzą tak amatorskiego dvd w porównaniu do mobtażu Damneda :) oni nie wiedzą że pod swoje zkrzydła wpuścili konia trojańskiego który im pokaże na czym ta zabawa polega :)
Aż mi się słabo robi jak to czytam, a już totalny Knockout zaliczam, kiedy zwieńczeniem wypowiedzi jest "na czym ta zabawa polega". I nie biję do Ciebie, Adrian, bo wiem że ten post jest z przymrużeniem oka, ale przypomina mi gorzką prawdę o tym, że zabawa na koncertach właśnie na tym polega. Na wpatrywaniu się w ekran smartfona, który pokazuje to, co dzieje się 5 metrów przed tobą.

Oczywiście że to był żart. Jechać na TAKI koncert w sytuacji gdy nie znamy jeszcze albumu. I skupić się na nagrywaniu... To też nie mój świat. Ja na koncercie wyciągam aparat gdy chce nagrać to jak się bawimy np Tak nagrałem Blood On Blood z Drezna z Rickim i Scroogem. No i wyciągam tel jak leci utwor którego nie lubie :) na takim koncercie nie wiem czy bym wyciągnął tel. No może na kończące koncert Bad Medicine
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!

Please Wait.....Loading....
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Pamiętajcie, że Damned wygrał 2 bilety to ta druga osoba może nagrywać :p U mnie zawsze to tak się odbywa,że ja się bawię a żona mi dokumentuje :p oczywiście nie proszę by nagrywała wszystko,nie jestem potworem :p

Swoją drogą byłem jakiś czas temu w Filharmonii na Symphonice i tam był zakaz nagrywania. Wspominam ten koncert świetnie.
Obrazek
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

A może spróbować wnieść jakiś niezły rejestrator dźwięku? :)
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

Dajcie chłopakowi spokój, niech zrobi jak uważa ! :D Ja liczę tylko na opowieść z koncertu, filmiki tak czy siak będą na yt. Gdy z ostatniego koncertu ta pani udostępniła livestream widziałam część komentarzy z wyzwiskami, ''co za kretynka czego gada i robi sobie selfie i pokazuje swoją twarz....'' Ręce opadają ! Nie dość, że kobieta zechciała trzymać cały koncert łapę w górze i udostępniała to jednocześnie nieograniczonej liczbie osób (w tym owym troglodytom) aby mogli również usłyszeć wszystkie utwory grane po raz pierwszy na żywo, to jeszcze marudzą :D

Przypominam, że 20 będzie ogólnodostępny livestream od Tidala, tam zapis na pewno będzie o wiele lepszy niż z jakiekolwiek przemyconego w skarpetce rejestratora dźwięku. ;)
Ostatnio zmieniony 5 października 2016, o 11:20 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

Dzięki za asekurację Monika! Polać Jej! :D

Co ciekawe, podczas koncertu w Red Bank, JBJ zachęcał fanów do nagrywania i wrzucania na YouTube. Może było to coś w stylu: "I tak wiem, że nagracie i wrzucicie, więc przynajmniej zróbcie to dobrze".

Póki co nie planuję nagrywać żadnych filmów. Na koncerty - zwłaszcza takie - idę aby czegoś doświadczyć, a nie żeby rejestrować. Choć bardzo doceniam pracę tych, którzy nagrywają! Najczęściej robią to po prostu lepiej ode mnie.
Tomker pisze:A może spróbować wnieść jakiś niezły rejestrator dźwięku? :)
To jest myśl. Niestety najlepszy rejestrator jaki posiadam, to telefon, ale nie zawaham się go użyć :ok:

Ewentualnie :lol: Znalazłem na Allegro coś takiego: http://allegro.pl/sony-pcm-d100-rekorde ... ml#thumb/1
Według polskiego prawa w ciągu 30-stu dni przysługuje mi prawo do zwrotu bez podania przyczyny. Zgadza się forumowi prawnicy? :lol: :D ;)
TheRock
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: TheRock »

Adrian pisze:
Brand New EVENo pisze:

Oczywiście że to był żart. Jechać na TAKI koncert w sytuacji gdy nie znamy jeszcze albumu. I skupić się na nagrywaniu... To też nie mój świat. Ja na koncercie wyciągam aparat gdy chce nagrać to jak się bawimy np Tak nagrałem Blood On Blood z Drezna z Rickim i Scroogem. No i wyciągam tel jak leci utwor którego nie lubie :) na takim koncercie nie wiem czy bym wyciągnął tel. No może na kończące koncert Bad Medicine
Z tym Bad Medicine tylko tyle można napisać - prowokacja na poziomie 5-cio latka.
...and just only rock...
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

TheRock pisze: Z tym Bad Medicine tylko tyle można napisać - prowokacja na poziomie 5-cio latka.
To się nawet zgadza, bo już chyba od pięciu lat doskonale wiem, że Adrian nie lubi Bad Medicine.
ODPOWIEDZ

Wróć do „This House Is Not For Sale Tour 2017 - 2019”