Nowy album Bon Jovi - "This House Is Not for Sale" 2016
Moderator: Mod's Team
Re: Nowy album Bon Jovi (2016)
Jest dużo lepiej niż się spodziewałem 

- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
I jak

W całości brzmi lepiej, tylko to uułuu mnie denerwuje, ale może przywyknę
Typowa radiówka, bridge, krótkie solo, ale jednak wpada w ucho i nie jest to BWC.
A przygrywki na gitarze są z HANDa !
W całości brzmi lepiej, tylko to uułuu mnie denerwuje, ale może przywyknę
A przygrywki na gitarze są z HANDa !
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, o 10:41 przez monjovi, łącznie zmieniany 1 raz.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- tribe94
- Keep The Faith
- Ulubiona płyta: Keep The Faith
Zwrotki są moim zdaniem bardzo dobre, outro takżę, trochę przekombinowany refren (Shanks, ściana dźwięku
), ale jeśli to tylko radiowy singiel, który musi tak po prostu tak wyglądać, to ostrzę sobie apetyt na resztę albumu, szczególnie na kawałki z Philem X na gitarze 

"Everybody's got their cross to bear these days..."
Teraz niech ktoś ogarnie utwór bo chcę go jeszcze raz przesłuchać.
Jest o niebo lepiej niż przy BWC. Także dużo bardziej mi się podoba przy pierwszym odsłuchu niż przy Saturday. Jeżeli już singiel jest dosyć fajny, to album może być świetny. 
Ostatnio zmieniony 11 sierpnia 2016, o 10:50 przez Smolek, łącznie zmieniany 1 raz.
yanni, dzięki za info, przegapiłbym premierę gdyby nie Ty! 
THINFS
THINFS

Smolek pisze:Teraz niech ogarnie utwór bo chcę go jeszcze raz przesłuchać.Jest o niebo lepiej niż przy BWC. Także dużo bardziej mi się podoba przy pierwszym odsłuchu niż przy Saturday. Jeżeli już singiel jest dosyć fajny, to album może być świetny.
Smolek, cofnij odtwarzacz o 15 min
też podoba mi się dużo bardziej niż 2 poprzednie single
-
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: The Circle
- Kontakt:
jest naprawdę nieźle
ciekawe jak wyszedł teledysk 
I'm still living, yeah, semper fi!
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
When you want to give up and your heart's about to break
Remember that you're perfect
God makes no mistakes
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Dobry gitarowy numer. Wstępnie daję 9/10. Nagrane z pomysłem. Świetne chórki podczas zwrotki. Druga część refrenu brzmi podobnie do "We Don't Run". Na albumie mogliby spokojnie umieścić dłuższą wersję utworu z jakimś rozwiniętym outro. Nie mogę się doczekać koncertowego wykonania 
PS. co do tekstu, linia "this house was built on trust" może nawiązywać wprost do niestawienia się na koncert, a
"this house was build on higher ground" z kolei, że zespół przetrwa każde komplikacje, a więc całość opowiada o przygodach z 2013 roku, dlatego jest taki stary i dlatego musiał być pierwszym singlem
PS. co do tekstu, linia "this house was built on trust" może nawiązywać wprost do niestawienia się na koncert, a
"this house was build on higher ground" z kolei, że zespół przetrwa każde komplikacje, a więc całość opowiada o przygodach z 2013 roku, dlatego jest taki stary i dlatego musiał być pierwszym singlem
Dzięki Tomker.
Przesłuchałem kilka razy, i z każdym odsłuchem jest co raz lepiej! U mnie też obecnie 9/10. BWC miało może 2 lub 3/10, a Saturday 5 lub 6/10 po kilku pierwszych odsłuchach, czyli jest dobrze 

- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Dobre to!
Fajna linia melodyczna, fajna perka, chwytliwy kawałek
Solo - bez szału, ale jeśli rzeczywiście to wyszło spod rąk Shanksa - to coraz bardziej wątpię w to, że Richie grał na wszystkich kawałkach na WAN
W ogóle nie czuję jego braku - co w sumie z jednej strony daje ulgę, z drugiej zaś... trochę smuci 
Anyway... najlepszy kawałek od HAND!
Fajna linia melodyczna, fajna perka, chwytliwy kawałek

Anyway... najlepszy kawałek od HAND!
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
- Richie Sambora, 29-10-2007
"these days all we got is hope, we got redemption and we got forgiveness. And we got one more thing - we got us these days..."
Kurcze, można cofnąć tylko o 30 min, już tego nie łapię...
Nagrał ktoś?
Nagrał ktoś?
Bez fragmentu "I'm coming home" jak dla mnie piosenka wiele by straciła, bo uwielbiam ten fragment. Dla mnie ta druga część refrenu jest lepsza niż pierwsza część refrenu. Choć pierwsza część też jest dobra. Jestem ciekaw jak wyjdzie "God Bless This Mess" w porównaniu z "THINF". Ale na nawet jeśli będzie lepsza, a może nawet o dużo, to z "THINF" też nie ma co się wstydzić, bo jest to pozytywne zaskoczenie dla mnie, i jeśli chodzi o pierwszy singiel na ostatnich albumach, to najlepszy pierwszy singiel od lat. Na pewno lepszy od czterech ostatnich ("We Weren't Born To Follow", "What Do You Got?", Because We Can", i "Saturday Night Gave Me Sunday Morning"). Na pewno to dobry progonostyk przed odsłuchaniem całego albumu, bo pierwszy singiel na "Burning Bridges", "What About Now", i "The Circle" był jedną z najgorszych piosenek na całym albumie, więc jeżeli teraz tak samo będzie, to może być świetny album.
- Ricky Skywalker
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: NJ+KTF+SITT+AOTL
- Kontakt:
Maila sprawdźGrzesiek pisze:Kurcze, można cofnąć tylko o 30 min, już tego nie łapię...
Nagrał ktoś?
- Adrian
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ok. Na chłodno tak ok po 30 krotnym odsłuchaniu 
Wstęp jak przerobione intro HANDa
Początek zwrotki taki ok, nic specjalnego
Od Sky zwrotka jest zajebista.
Początek refrenu - This House podobnie brzmi jak w Another Reason To Beleive
Refren - chwytliwy i prosty, a to Coming Hoome zajebiste
Fragment przed refrenem z mocnym przesłąniem chyba (jak Damned zauważył) do Ryśka i innych źle życzących Jonowi
Solo nic specjalnego, ale na przyzwitym poziomie
Wstęp przed refrenem jak w HANDzie.
Gardłowe Iiii na końcu bardzo dobre!
Podsumowując: Dostajemy bardzo dobry, ROCKOWY numer od Bon Jovi. Chwytliwy, prosty, radiowy, oparty na znanych nam schematach, ale i jest kilka ciekawych rozwiązań (uuuuu, coming home). Dodatkowo mamy dosyć prosty tekst, ale jak Damned zauważył z jasnym przesłaniem. Kiedy Rysiek odszedł David i Tico jednoznacznie stawili się za Jonem. I to jest to o czym Jon śpiewa. Fundamenty są solidne i karawana jedzie dalej.
Ja daje 5/6 czyli jakieś 8.5/10 w waszej skali. Ewentualnie mogę dać 12/10 ;D
Wstęp jak przerobione intro HANDa
Początek zwrotki taki ok, nic specjalnego
Od Sky zwrotka jest zajebista.
Początek refrenu - This House podobnie brzmi jak w Another Reason To Beleive
Refren - chwytliwy i prosty, a to Coming Hoome zajebiste
Fragment przed refrenem z mocnym przesłąniem chyba (jak Damned zauważył) do Ryśka i innych źle życzących Jonowi
Solo nic specjalnego, ale na przyzwitym poziomie
Wstęp przed refrenem jak w HANDzie.
Gardłowe Iiii na końcu bardzo dobre!
Podsumowując: Dostajemy bardzo dobry, ROCKOWY numer od Bon Jovi. Chwytliwy, prosty, radiowy, oparty na znanych nam schematach, ale i jest kilka ciekawych rozwiązań (uuuuu, coming home). Dodatkowo mamy dosyć prosty tekst, ale jak Damned zauważył z jasnym przesłaniem. Kiedy Rysiek odszedł David i Tico jednoznacznie stawili się za Jonem. I to jest to o czym Jon śpiewa. Fundamenty są solidne i karawana jedzie dalej.
Ja daje 5/6 czyli jakieś 8.5/10 w waszej skali. Ewentualnie mogę dać 12/10 ;D
01.Stuttgart 2006
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....
02.Lipsk 2008
03.Drezno 2011
04.GDAŃSK 2013!!
05.WARSZAWA 2019!!
Please Wait.....Loading....