Richie Sambora

Forum ogólne

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Brand New EVENo

Re: Richie Sambora

Post autor: Brand New EVENo »

Ktoś się przynajmniej orientuje w jakim gatunku muzycznym ma być ta płyta? Bo teraz to już naprawdę może być wszystko.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Damned pisze:Jeden pozytyw jaki nasuwa mi się na myśl w związku z przedłużającym się oczekiwaniem na ten album jest taki, że Sambora po prostu nie chce wydawać chłamu.
Albo niestety nie jest pewien co wydaje i stąd ci goście co głaszczą go po głowie cały czas.
Nie podoba mi się to i tyle.
Obawiam się najgorszego czyli popu z elementami gospel na dwa głosy.
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
monjovi
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: New Jersey
Kontakt:

Post autor: monjovi »

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=9AWPvkKNz7s[/BBvideo]

Występ z wczoraj, ta pani nie czuje bluesa! :/ A gitary jakby się gryzły wzajemnie.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Damned »

O ile Sambora widuje się z Little Stevenem czy Bobem Rockiem, to ja jestem spokojny, bo o głaskaniu po głowie raczej nie ma mowy. Oni nie będą mu bezpodstawnie wmawiać że jest fajnie. A zatem... dobrze, że spotyka się również z ludźmi, którzy powiedzą mu wprost co - z ich punktu widzenia - jest grane.

Co do występu, który wrzuciła Monika. Cholera, Sambora zagrał "Sweet Home Chicago" chyba po raz pierwszy od 1991 roku. To prawie tak jakby JBJ podjął się wykonania "Cadillac Man" :D ;)

PS. kolejny nowy bębniarz, kojarzy ktoś?
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Damned pisze:O ile Sambora widuje się z Little Stevenem czy Bobem Rockiem, to ja jestem spokojny, bo o głaskaniu po głowie raczej nie ma mowy. Oni nie będą mu bezpodstawnie wmawiać że jest fajnie.
Też nie do końca. Co innego Silvio Dante a co innego stary kumpel Steve i Bob. ;)
Poza tym, prywatnie tych panów nie znamy więc ciężko powiedzieć co mówią Richiemu...
A gości w ciągu 2 lat się przewinęło kilkudziesięciu(wliczając chór murzyński). :D
Poza tym jak się ma godny materiał to się go ma. 7 Years Gone napisał tylko z Ebbinem i nie potrzeba było gości do konsultacji. I jest to jedna z najlepszych jego piosenek w historii!
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

prezes1 pisze:
Damned pisze:O ile Sambora widuje się z Little Stevenem czy Bobem Rockiem, to ja jestem spokojny, bo o głaskaniu po głowie raczej nie ma mowy. Oni nie będą mu bezpodstawnie wmawiać że jest fajnie.
Też nie do końca. Co innego Silvio Dante a co innego stary kumpel Steve i Bob. ;)
Poza tym, prywatnie tych panów nie znamy więc ciężko powiedzieć co mówią Richiemu...
Prezes, jak dobrze wiesz, Little Steven jest nie tylko aktorem, ale także uznanym krytykiem muzycznym (dla przykładu: od lat zasiada w kapitule Rock & Roll Hall of Fame, czy też pisuje dla magazynu Rolling Stone). To oznacza że musi bardziej niż każdy inny kumpel Richiego warzyć słowa w ocenianiu muzyki. Zwłaszcza, że Richie może palnąć w jakimś wywiadzie promocyjnym: "Steven van Zandt uwielbia moje nowe utwory" ;)

Co do Boba Rocka, to facet na pewno oceni to poprawnie od strony brzmieniowej i produkcyjnej, a zatem też poda jakieś cenne wskazówki. Bardziej niepokoją mnie ludzie przewijający się na zdjęciach ze studia, co do których mam wątpliwości, że słyszeli choć jeden album Richiego w całości.

[offtopic](Teo)Phil-X też ma swoją Orianthi:

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=dSieRzVbXGA[/BBvideo][/offtopic]
usunięty użytkownik 4858

Post autor: usunięty użytkownik 4858 »

[offtopic]
Damned pisze: (Teo)Phil-X też ma swoją Orianthi:

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=dSieRzVbXGA[/BBvideo]
made my day jak mawiają rosjanie ;D

Dzięki za wrzutkę! Nie śledzę na bieżąco poczynań Bogusława, a widzę, że czasem warto... obejrzeć ;D[/offtopic]
usunięty użytkownik 4858

Ori i Richie - The Coach House - 10-15-15 / Pride and Joy / Voodoo Chile :
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=tSrc7e1 ... pp=desktop[/BBvideo]
Awatar użytkownika
misiek_93
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: misiek_93 »

Damned pisze:Co do występu, który wrzuciła Monika. Cholera, Sambora zagrał "Sweet Home Chicago" chyba po raz pierwszy od 1991 roku. To prawie tak jakby JBJ podjął się wykonania "Cadillac Man" :D ;)
Toż to "Pride and Joy" z repertuaru SRV :PPP

EDIT: Widzę, że Tomker wrzucił pełniejszą wersję tego wykonania. Orianthi rzeczywiście niespecjalnie sprawdza się w takim repertuarze.
usunięty użytkownik 4858

[offtopic]
misiek_93 pisze: Toż to "Pride and Joy" z repertuaru SRV
BTW SRV - był ktoś z Forum na tegorocznym polskim występie Bonamassy? Reese Wynans był niesamowity, nadal w formie![/offtopic]
Brand New EVENo

Post autor: Brand New EVENo »

Te filmiki tylko przypominają mi czego najbardziej nienawidzę na koncertach rockowych. Kiedy wszyscy stoją grzecznie, a tylko Ty masz "fazę" i wszyscy myślą, że jesteś naćpany, a Ty po prostu kochasz dźwięk gitary i całe Twoje ciało oddaje tę miłość do muzyki, którą cała reszta wstydzi się ukazać. Własnie dlatego coraz częściej zostaję w domu.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

misiek_93 pisze:Toż to "Pride and Joy" z repertuaru SRV :PPP
Teraz poznaję :D ale wtopa :glupek2:
Wybaczcie, słuchałem jednym uchem na telefonie.
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Damned pisze:Prezes, jak dobrze wiesz, Little Steven jest nie tylko aktorem, ale także uznanym krytykiem muzycznym (dla przykładu: od lat zasiada w kapitule Rock & Roll Hall of Fame, czy też pisuje dla magazynu Rolling Stone). To oznacza że musi bardziej niż każdy inny kumpel Richiego warzyć słowa w ocenianiu muzyki. Zwłaszcza, że Richie może palnąć w jakimś wywiadzie promocyjnym: "Steven van Zandt uwielbia moje nowe utwory" ;)
Dla mnie jest przede wszystkim legendarnym członkiem the E Street Band. I tyle. Nie śledzę jego wpisów, artykułów etc. A aktorem był tylko w The Sopranos i jakimś tam jeszcze serialu.
Fajnie że doradza Richiemu ale na razie to o niczym nie świadczy.
Awatar użytkownika
Damned
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Kontakt:

prezes1 pisze:
Damned pisze:Prezes, jak dobrze wiesz, Little Steven jest nie tylko aktorem, ale także uznanym krytykiem muzycznym (dla przykładu: od lat zasiada w kapitule Rock & Roll Hall of Fame, czy też pisuje dla magazynu Rolling Stone). To oznacza że musi bardziej niż każdy inny kumpel Richiego warzyć słowa w ocenianiu muzyki. Zwłaszcza, że Richie może palnąć w jakimś wywiadzie promocyjnym: "Steven van Zandt uwielbia moje nowe utwory" ;)
Dla mnie jest przede wszystkim legendarnym członkiem the E Street Band. I tyle. Nie śledzę jego wpisów, artykułów etc. A aktorem był tylko w The Sopranos i jakimś tam jeszcze serialu.
Fajnie że doradza Richiemu ale na razie to o niczym nie świadczy.
O niczym nie świadczą też Czarni i Chór dziecięcy... poza tym że nie będzie to Aftermath Bis, tylko coś nowego.
usunięty użytkownik 4858

[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=pcnMVpJ ... e=youtu.be[/BBvideo]
another few months, so nothing's changed ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Richie Sambora”