Richie Sambora
Moderator: Mod's Team
Re: Richie Sambora
Ktoś się przynajmniej orientuje w jakim gatunku muzycznym ma być ta płyta? Bo teraz to już naprawdę może być wszystko.
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days i NJ
Albo niestety nie jest pewien co wydaje i stąd ci goście co głaszczą go po głowie cały czas.Damned pisze:Jeden pozytyw jaki nasuwa mi się na myśl w związku z przedłużającym się oczekiwaniem na ten album jest taki, że Sambora po prostu nie chce wydawać chłamu.
Nie podoba mi się to i tyle.
Obawiam się najgorszego czyli popu z elementami gospel na dwa głosy.
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
- monjovi
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey
- Kontakt:
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=9AWPvkKNz7s[/BBvideo]
Występ z wczoraj, ta pani nie czuje bluesa! :/ A gitary jakby się gryzły wzajemnie.
Występ z wczoraj, ta pani nie czuje bluesa! :/ A gitary jakby się gryzły wzajemnie.
[align=center]http://www.lastfm.pl/user/monjovi[/align]
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
O ile Sambora widuje się z Little Stevenem czy Bobem Rockiem, to ja jestem spokojny, bo o głaskaniu po głowie raczej nie ma mowy. Oni nie będą mu bezpodstawnie wmawiać że jest fajnie. A zatem... dobrze, że spotyka się również z ludźmi, którzy powiedzą mu wprost co - z ich punktu widzenia - jest grane.
Co do występu, który wrzuciła Monika. Cholera, Sambora zagrał "Sweet Home Chicago" chyba po raz pierwszy od 1991 roku. To prawie tak jakby JBJ podjął się wykonania "Cadillac Man"

PS. kolejny nowy bębniarz, kojarzy ktoś?
Co do występu, który wrzuciła Monika. Cholera, Sambora zagrał "Sweet Home Chicago" chyba po raz pierwszy od 1991 roku. To prawie tak jakby JBJ podjął się wykonania "Cadillac Man"
PS. kolejny nowy bębniarz, kojarzy ktoś?
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Też nie do końca. Co innego Silvio Dante a co innego stary kumpel Steve i Bob.Damned pisze:O ile Sambora widuje się z Little Stevenem czy Bobem Rockiem, to ja jestem spokojny, bo o głaskaniu po głowie raczej nie ma mowy. Oni nie będą mu bezpodstawnie wmawiać że jest fajnie.
Poza tym, prywatnie tych panów nie znamy więc ciężko powiedzieć co mówią Richiemu...
A gości w ciągu 2 lat się przewinęło kilkudziesięciu(wliczając chór murzyński).
Poza tym jak się ma godny materiał to się go ma. 7 Years Gone napisał tylko z Ebbinem i nie potrzeba było gości do konsultacji. I jest to jedna z najlepszych jego piosenek w historii!
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Prezes, jak dobrze wiesz, Little Steven jest nie tylko aktorem, ale także uznanym krytykiem muzycznym (dla przykładu: od lat zasiada w kapitule Rock & Roll Hall of Fame, czy też pisuje dla magazynu Rolling Stone). To oznacza że musi bardziej niż każdy inny kumpel Richiego warzyć słowa w ocenianiu muzyki. Zwłaszcza, że Richie może palnąć w jakimś wywiadzie promocyjnym: "Steven van Zandt uwielbia moje nowe utwory"prezes1 pisze:Też nie do końca. Co innego Silvio Dante a co innego stary kumpel Steve i Bob.Damned pisze:O ile Sambora widuje się z Little Stevenem czy Bobem Rockiem, to ja jestem spokojny, bo o głaskaniu po głowie raczej nie ma mowy. Oni nie będą mu bezpodstawnie wmawiać że jest fajnie.![]()
Poza tym, prywatnie tych panów nie znamy więc ciężko powiedzieć co mówią Richiemu...
Co do Boba Rocka, to facet na pewno oceni to poprawnie od strony brzmieniowej i produkcyjnej, a zatem też poda jakieś cenne wskazówki. Bardziej niepokoją mnie ludzie przewijający się na zdjęciach ze studia, co do których mam wątpliwości, że słyszeli choć jeden album Richiego w całości.
[offtopic](Teo)Phil-X też ma swoją Orianthi:
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=dSieRzVbXGA[/BBvideo][/offtopic]
[offtopic]
Dzięki za wrzutkę! Nie śledzę na bieżąco poczynań Bogusława, a widzę, że czasem warto... obejrzeć ;D[/offtopic]
made my day jak mawiają rosjanie ;DDamned pisze: (Teo)Phil-X też ma swoją Orianthi:
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=dSieRzVbXGA[/BBvideo]
Dzięki za wrzutkę! Nie śledzę na bieżąco poczynań Bogusława, a widzę, że czasem warto... obejrzeć ;D[/offtopic]
Ori i Richie - The Coach House - 10-15-15 / Pride and Joy / Voodoo Chile :
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=tSrc7e1 ... pp=desktop[/BBvideo]
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=tSrc7e1 ... pp=desktop[/BBvideo]
- misiek_93
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Toż to "Pride and Joy" z repertuaru SRVDamned pisze:Co do występu, który wrzuciła Monika. Cholera, Sambora zagrał "Sweet Home Chicago" chyba po raz pierwszy od 1991 roku. To prawie tak jakby JBJ podjął się wykonania "Cadillac Man"![]()
EDIT: Widzę, że Tomker wrzucił pełniejszą wersję tego wykonania. Orianthi rzeczywiście niespecjalnie sprawdza się w takim repertuarze.
[offtopic]
BTW SRV - był ktoś z Forum na tegorocznym polskim występie Bonamassy? Reese Wynans był niesamowity, nadal w formie![/offtopic]misiek_93 pisze: Toż to "Pride and Joy" z repertuaru SRV
Te filmiki tylko przypominają mi czego najbardziej nienawidzę na koncertach rockowych. Kiedy wszyscy stoją grzecznie, a tylko Ty masz "fazę" i wszyscy myślą, że jesteś naćpany, a Ty po prostu kochasz dźwięk gitary i całe Twoje ciało oddaje tę miłość do muzyki, którą cała reszta wstydzi się ukazać. Własnie dlatego coraz częściej zostaję w domu.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Teraz poznajęmisiek_93 pisze:Toż to "Pride and Joy" z repertuaru SRV

Wybaczcie, słuchałem jednym uchem na telefonie.
- prezes1
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Dla mnie jest przede wszystkim legendarnym członkiem the E Street Band. I tyle. Nie śledzę jego wpisów, artykułów etc. A aktorem był tylko w The Sopranos i jakimś tam jeszcze serialu.Damned pisze:Prezes, jak dobrze wiesz, Little Steven jest nie tylko aktorem, ale także uznanym krytykiem muzycznym (dla przykładu: od lat zasiada w kapitule Rock & Roll Hall of Fame, czy też pisuje dla magazynu Rolling Stone). To oznacza że musi bardziej niż każdy inny kumpel Richiego warzyć słowa w ocenianiu muzyki. Zwłaszcza, że Richie może palnąć w jakimś wywiadzie promocyjnym: "Steven van Zandt uwielbia moje nowe utwory"![]()
Fajnie że doradza Richiemu ale na razie to o niczym nie świadczy.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
O niczym nie świadczą też Czarni i Chór dziecięcy... poza tym że nie będzie to Aftermath Bis, tylko coś nowego.prezes1 pisze:Dla mnie jest przede wszystkim legendarnym członkiem the E Street Band. I tyle. Nie śledzę jego wpisów, artykułów etc. A aktorem był tylko w The Sopranos i jakimś tam jeszcze serialu.Damned pisze:Prezes, jak dobrze wiesz, Little Steven jest nie tylko aktorem, ale także uznanym krytykiem muzycznym (dla przykładu: od lat zasiada w kapitule Rock & Roll Hall of Fame, czy też pisuje dla magazynu Rolling Stone). To oznacza że musi bardziej niż każdy inny kumpel Richiego warzyć słowa w ocenianiu muzyki. Zwłaszcza, że Richie może palnąć w jakimś wywiadzie promocyjnym: "Steven van Zandt uwielbia moje nowe utwory"![]()
Fajnie że doradza Richiemu ale na razie to o niczym nie świadczy.
[BBvideo 560,340]https://www.youtube.com/watch?v=pcnMVpJ ... e=youtu.be[/BBvideo]
another few months, so nothing's changed
another few months, so nothing's changed