Stranger In This Town
Moderator: Mod's Team
- Beerdrinker
- I Believe
Stranger In This Town
Co sądzicie o tej płycie..? Ja uważam, że jest to jedno z najpiękniejszych dzieł muzyki w ogóle Kocham ten album: jest to w pełni dorosła, mądra płytka, nigdy mi się nie nudzi, a każdy jeden utwór na tej płycie jest cudowny.
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Stranger In This Town to moja ukochana płyta spośród wszystkich jakie posiadam, chociaż na początku trudno mi było ją zrozumieć (ehhh, było to parę lat temu w końcu *-*). Ale te utwory po dwóch, góra trzech przesłuchaniach zaczęły do mnie przemawiać bardziej niż wszystko inne. To naprawdę wielkie muzyczne dzieło. Może trochę abstrakcyjne,niedzisiejsze...
ale właśnie przez to tak wspaniałe.Podobnie jak przedmówcy, Stranger nie może i nie ma prawa się mi znudzić :mrgreen: . Często do niej wracam, a brzmienie tej płyty potrafiło zauroczyć nawet moją przyjaciółkę (fankę Korna, Slipknota i SOAD) na tyle, że zostałą fanką Richa i sięgnęła po płyty BJ i Undiscovered :mrgreen: . A! i jeszcze jedno-piosenki ze Strangera w dużym stopniu mogę odnieść do siebie. Teksty są z reguły pełne nadziei, prawdziwe, szczere, bardzo dojrzałe i artystyczne, bywają też ofc smutne. Nie licząc faktu, że płyta ma gitarowy, bluesowo-rockowy smaczek, który szczerze uwielbiam :mrgreen: .
Stranger to płytka głęboka, dojrzała i bardzo poetycka, a przy tym bardzo gitarowa :mrgreen: . Myślę, że skoro Richie chciał, żeby jego muzyka była przyjacielem słuchaczy, to osiągnął więcej niż przypuszczał :mrgreen: .
ale właśnie przez to tak wspaniałe.Podobnie jak przedmówcy, Stranger nie może i nie ma prawa się mi znudzić :mrgreen: . Często do niej wracam, a brzmienie tej płyty potrafiło zauroczyć nawet moją przyjaciółkę (fankę Korna, Slipknota i SOAD) na tyle, że zostałą fanką Richa i sięgnęła po płyty BJ i Undiscovered :mrgreen: . A! i jeszcze jedno-piosenki ze Strangera w dużym stopniu mogę odnieść do siebie. Teksty są z reguły pełne nadziei, prawdziwe, szczere, bardzo dojrzałe i artystyczne, bywają też ofc smutne. Nie licząc faktu, że płyta ma gitarowy, bluesowo-rockowy smaczek, który szczerze uwielbiam :mrgreen: .
Stranger to płytka głęboka, dojrzała i bardzo poetycka, a przy tym bardzo gitarowa :mrgreen: . Myślę, że skoro Richie chciał, żeby jego muzyka była przyjacielem słuchaczy, to osiągnął więcej niż przypuszczał :mrgreen: .
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- jovizna
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Twisted...czy Ty zawsze tak dużo mówisz?
sttranger... zastrzeżeń brak
10 czerwca 2006 - Milton Keynes
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
11 czerwca 2006 - Milton Keynes
25 maj 2008 - Lipsk
28 maj 2008 - Hamburg
3 czerwca 2008 - Frankfurt
8 czerwca 2010 - Londyn
10 czerwca 2011-Drezno
25 czerwca 2011-Londyn
19 czerwca 2013 - GDANSK
21 czerwca 2019 - WEMBLEY
12 lipca 2019 - Warszawa
Loading... please wait...
Sorry, your time has expired.
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Owszem, jeśli mam akurat coś do powiedzenia .jovizna pisze:Twisted...czy Ty zawsze tak dużo mówisz?
Na temat Strangera zaś mogę mówić bez końca
"I know life sometimes can get tough and I know life sometimes can be a drag, but people, we have been given a gift/a road and that's road's name is ROCK'N'ROLL" Kiss
- sobol_77
- Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: New Jersey +TD +SWW
Moze podpadne tu komus - wiekszosci , ale sie nie zgodze z tym stwiedzeniem. Jestem zauroczony tym albumem, mniej niz kiedys, ale nigdy nie myslalem o nim jako o magnum opus. To jeszcze przed Richie'm. A plytki slucham chetnie.To naprawdę wielkie muzyczne dzieło.
A tu sie zgodze - dosc dojrzale teksty, ciekawe, no i to brzmienie...Teksty są z reguły pełne nadziei, prawdziwe, szczere, bardzo dojrzałe i artystyczne, bywają też ofc smutne. Nie licząc faktu, że płyta ma gitarowy, bluesowo-rockowy smaczek, który szczerze uwielbiam.
No i tu pol na pol - czy gleboka? Niespecjalnie chyba, dojrzala jak na tamta chwile, poetycka owszem, a na pewno gitarowaStranger to płytka głęboka, dojrzała i bardzo poetycka, a przy tym bardzo gitarowa .
It's a bitch, but life's a roller coaster ride,
The ups and downs will make you scream sometimes...
The ups and downs will make you scream sometimes...
- Twisted Sister
- Have A Nice Day
Sobol - mam nadzieję, że opus magnum jeszcze przed Richie'm . Jeśli Stranger nie okazałby się najlepszą płytą w jego karierze, to... hmmm... rokuje to świetne nadzieje na przyszłość :mrgreen: .
-
- Save a Prayer
mmm....
Jak dla mnie Stranger jest ważną płytą i bardzo lubię jej słuchać. W zasadzie teraz słucham jej częściej niż którejś z płyt BJ. Oczywiście zgadzam się z moimi przedmówcami (tylko z tymi którzy uwarzaja ze płyta jest BOSKA i oceniają ją w samych superlatywach )