Richie Sambora

Forum ogólne

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

I jeszcze dziś na Twitterze:

"Thank you so much.. I laid my heart in the hands of those who came to share music with me. I always have and always will...."
"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
Awatar użytkownika
lydia
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: lydia »

Na Backstage pojawiła się informacja, że dziś w prasie niemieckiej ukazał się wywiad z Ryśkiem - nie wiem czy to prawda. Mam nadzieję że jednak nie - cytuję"

"Just read RS interview in German Gitarre & Bass magazine !

He says he´s not going back to Bon Jovi. He thinks he´s done for good.

He had been a slave for 30 years . A drone who sacrificed all his time for the band.

Day after day the same shit.

His boss limited him by not putting his guitar solos on albums. He hated not having enough space for improvisation and solos on stage.

He says PhilX is a good session guitarist but there´s only one Richie Sambora ( Keith Richards and The Stones comparison )"

:(
BON JOVI- Because Life's Too Short To Listen To Bad Music...
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

No to trudno. Wszystko się kiedyś kończy... ;)
Z tym slave przez 30 lat przesadza, zgodzę się na 7 lat.
Z resztą trudno się nie zgodzić.
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Mona Tozzi
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Mona Tozzi »

"Don't waste your time away thinkin' 'bout yesterday's blues"
Awatar użytkownika
prezes1
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days i NJ

Post autor: prezes1 »

Dzięki. Angielski to angielski jednak. ;)
Cóż, najmocniejszy wywiad jak dotąd.
This is the end, beautiful friend, The End!
"Opinions are like assholes...Everybody has one!"
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Szczerość po ponad roku..haha, dzięki Richie.
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
destination94
I Believe
I Believe

Post autor: destination94 »

Koniec,niestety i to definitywny. Przez moment czytając te wyznania Ryśka miałam najzwyczajniej łzy w oczach. W sumie,większości swoich ulubionych artystów już i tak nie zobaczę na żywo,niemniej szkoda mi,że Bon Jovi właśnie dołączyło do tego grona. Ogólnie co do wszystkich wywiadów Richiego mam dość mieszane uczucia,Jon już od dawna słowa na ten temat nie rzekł,a Rychu co jakiś czas coś tam rzucał,a teraz to już w ogóle nie pozostawia wątpliwości. A oficjalnego oświadczenia ani nic w ten deseń nie było,nie ma i zapewne nie będzie. W zasadzie,nie jest już ono chyba nikomu do niczego potrzebne :/
"You can't win until you're not affraid to lose"
Awatar użytkownika
Martaaa
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith

Post autor: Martaaa »

a więc jednak... czyli czas porzucić resztki nadziei na zobaczenie magii Jon-Richie na scenie. :( Dobrze chociaż, że w końcu pojawiło się jakieś oficjalne stanowisko. A nie tylko domysły i niedomówienia. Szkoda. Wielka szkoda...
Awatar użytkownika
Dand
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Dand »

Agata BJ pisze:Szczerość po ponad roku..haha, dzięki Richie.
Właśnie szkoda,że tak późno to powiedział a nie od razu po swoim odejściu z trasy.

Teraz daje nam to co wielu wcześniej przeczuwało - o braku jakiejkolwiek muzycznej wolności w BJ, o trzymaniu się tam ubitych schematów, niemal co do nuty i też o tym co mnie najbardziej zszokowało mianowicie,że nagrywał/pisał różnego rodzaju partie gitary, które koniec końców nie znajdowały się na płycie. Czyli rozumiem,że odrzucał je duet JBJ/Shanks. Teraz rozumiem czemu David i Tico coraz bardziej odsuwali sie na bok. Nie ma po prostu sensu pisać fajnych linii perkusyjnych czy klawiszowych skoro na koniec i tak wybrana zostanie wersja wymyśłona przez cudowny komputer Shanksa.
Zastanawialiśmy się czemu nie ma solówek na płytach, czy to wina leniwego Ryśka czy Jona. Tylko nie piszcie mi teraz,że na Aftermath nie ma solówek bo pojmuje to - i mysle, ze Richie podobnie - nie tylko jako partia gitarowa wewnątrz utworu ale choćby także np. jako outro, których Aftermath ma mnóstwo. Po prostu różnego rodzaju rozbudowane partie gitarowe. Teraz widzimy,że to nie było spowodowane tym,że Samborze sie nie chciało.

Potwierdza nam teraz to co wielu z nas przeszkadzało w Bon Jovi ale jako,że jest za późno to niektórzy jak tutaj Agata skupią się nie na treści ale na tym,że pojawiła sie dopiero po roku. Nie pisze tego by Cie Agata jakoś ukłuć ale pokazuje,że tu Richie zrobił naprawde duży błąd. Nie zdziwie sie,że wielu ludzi nie będzie chciało tego teraz w ogóle słychać.
Obrazek
adam2311
It's My Life
It's My Life

Post autor: adam2311 »

na pewno jest w tym sporo prawdy co mowi richie,ale zycie nauczylo mnie ze przy konflikcie sa prawie zawsze dwie prawdy!!! uwielbiam richiego ale jego ostatnia plyta jest po prostu słaba( mnie bardzo rozczarowala mimo ze sa gitary) Richie zawsze był zazdrosny o sławe jona i to tez jest powód. p
kowal
Awatar użytkownika
medicineman90
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Keep The Faith
Keep The Faith
Kontakt:

Post autor: medicineman90 »

adam2311 pisze:na pewno jest w tym sporo prawdy co mowi richie,ale zycie nauczylo mnie ze przy konflikcie sa prawie zawsze dwie prawdy!!! uwielbiam richiego ale jego ostatnia plyta jest po prostu słaba( mnie bardzo rozczarowala mimo ze sa gitary) Richie zawsze był zazdrosny o sławe jona i to tez jest powód. p
Jest tak, jak myślałem, potrzeba czasu, aby więcej faktów wyszło na jaw. Potwierdziły się też nasze przypuszczenia wysuwane na tych 150-160(? :) ) stronach tematu o RS. Gdzieś tam w sercu kłuje, że nie zobaczymy ich nigdy więcej razem na scenie, bo było to piękne 30 lat. Tłumaczenie Richiego kupuje na 50%, bo do czasów HAND jakoś nie szczególnie przeszkadzała mu rola "right hand man". Czasy po NJ to inna bajka, wtedy sobie wszystko wyjasnili...

Fakt, większa popularność Jona bolała Richiego, czy zawsze? Nie wiem. Ale właśnie w latach '90tych i ostatnimi czasy - na bank :) Podczas 1 etapu ostatniej wspólnej trasy było już widać, że między Panami "cuś" nie grało.

Tak, czy inaczej, jak się mają rozchodzić, to niech się rozejdą, każdy w swoją strone. Byle obaj dalej grali i rozpalali do czerwoności swoich fanów.
Harlem rain coming down,
Another shattered soul, in the lost and found.
One more night, on the street of pain,
Getting washed away by the Harlem rain.
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Zawsze pozostaje nadzieja że powtórzy sie sytuacja która była po new jearsy. No ale przyznam ze czytając ten wywiad zrobilo sie mi bardzo smutno, dwaj idole z dzieciństwa i do dzis dzień rozstaja sie. Ale widac bylo tak od HANDa że tutaj z zespolu bon jovi robi sie zespol jon bon jovi z reszta.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
Awatar użytkownika
Adrian
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: Adrian »

Richie rzuca kamieniami, ale wystarczy zobaczyc co mówi i jak się zachowuje wobec Jona na dokumencie WWWBeautiful aby widziec ze razem sobie budowali taką współprace i ją mocno pielęgnowali.

Co macie z tym ze od Handa sie cos psuło?? Dopiero pojawiły się problemy na trasie LH. A co do pisania to pòł Ktf ma tylko Jona w autorach.

Co do jego solówek to ja nie zgadzam się z Dandem bo na Aolowdown nie pokazał że ma głód i niedosyt solówek. World, You can only, itd.
Nowy album moze to pokazać ale nie AOLowdown.

Czy z Richiem czy bez mysle ze BJ bedzie trwało nadal. David i Tico murem staneli za Jonem a i Phil już się mocno BJ trzyma. Najpierw solo Jona a potem decyzja czy z Richiem czy bez...
Awatar użytkownika
Agata BJ
Administrator
Administrator
Have A Nice Day
Have A Nice Day
Ulubiona płyta: These Days
Kontakt:

Post autor: Agata BJ »

Nigdy nie zaprzeczałam wersji, że Richie czuł się w zespole być może źle, a jego pomysły były coraz mniej wdrażane w twórczość zespołu. Jest to całkiem możliwe. Teraz nie ma to jednak dla mnie znaczenia.. Współczułabym mu, gdyby zajął konkretne, OFICJALNE stanowisko od razu. Minęło grubo ponad rok. Trochę za późno na wypływy szczerości w jakimś wywiadzie. Myślę, że Richie stracił wielu fanów. Uwielbiam faceta, ale niestety moją bezgraniczność w sympatii również utracił.. :(
19.06.2013 - Gdańsk
12.07.2019 - Warszawa

Kontakt: agata@bonjovi.pl
Awatar użytkownika
AxeL
Gdańsk Supporter
Gdańsk Supporter
Have A Nice Day
Have A Nice Day

Post autor: AxeL »

Adrian a co liczyles ze w tym dokumencie richie powie ze jon to dupek i ze prowadzi zespol najgorzej na świecie? Co do Phila dla mnie w Gdansku muzycznie dobrze zastapil richiego, ale to jednak nie do konca to samo, mimo gry na podobnym poziomie. Co do płyty Jona to boje sie ze to bedzie zlepek piosenek typu old habits die hard.
"These days - there ain't a ladder on these streets" - BJ These Days
ODPOWIEDZ

Wróć do „Richie Sambora”