Czas na podsumowania!
Jaki był 2013 rok dla Bon Jovi?
Jaki był 2013 dla nas w odniesieniu do Bon Jovi?
Co wam się udało zrobić, zdobyć itp?
Krótko i ja zacznę.
Jaki był 2013 dla Bon Jovi?
Ważny...
Uważam, że to jest cholernie ważny rok w odniesieniu do przyszłości i kierunku Bon Jovi jak i najbliższych i dalszych planów.
Niewątpliwym sukcesem jest trasa. Demolować w zyskach, sprzedanych biletach czy zapełnionych stadionach całą czołówkę to jest klasa sama w sobie. Zwłaszcza gdy odniesiemy Bon Jovi do innych zespołów, które zaczynały tam gdzie Bon Jovi a zupełnie nie istnieją.
Album "WAN" raczej pewnie będzie traktowany podobnie jak "Bounce" i na przyszłej trasie z rzadka pojawiać się będą pojedyncze utwory. Album co prawda zdobył kolejne nr1 w USA (5 dla zespołu i 3 z rzędu!) oraz w kilku krajach również sprzedawał się dobrze, ale jak na Bon Jovi i wymagania Jona to zdecydowanie za mało. A jak wiemy po takich lekko zawiedzionych oczekiwaniach zespół postanawia wymyślić coś nowego.
Personal Issues Richiego pokazuję, że każdy jest człowiekiem. David i Tico stanęli za Jonem więc kolejnej trasy i płyty jestem pewien. Konflikt z Richiem myślę, że szybko może się zakończyć przy odrobinie chęci obu stron.
"Because We Can" był całkiem dobrym singlem dla zespołu. Na listach co prawda nie osiągnęło tyle co ostatnie pierwsze single, ale jeżeli cały stadion w PL odśpiewuje go to znaczy, że jest dobrze
Załączona grafika pokazuje, że w tym roku pojawiło się kilka ciekawych (występ z Williamem i Taylor, ślub) wydarzeń i daje szansę (piosenki Richiego), że i przyszły rok będzie ciekawy
2013 dla mnie? Hmm pomyślmy:
Spełnienie marzenia - Koncert Bon Jovi w Polsce (i to jaki!)
Udane akcje
Uczestnictwo jako obsługa techniczna koncertu
Rozmowy z Philem, Obie, Bergmanem
2 ogólnopolski zlot
Lokalne zloty
Spotkanie z dziesiątkami znajomych fanów z całego kraju...
Patronat nad książką
Taaak... zdecydowanie wybitny rok