Flaga - co dalej?
Moderator: Mod's Team
- Collie
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Keep The Faith
- Kontakt:
Podoba mi się pomysł z przekazaniem na cele charytatywne, a dokładniej jestem za opcją drugą - JBJ Soul Foundation. Ale bez autografu jak było wspominane wątplie jest, aby ktoś kupił, no i na dodatek flaga nie jest mała.
W praktyce dobrze przedstawił to Tomker i podzielnie flagi między osobami, które dołączyły się do zrobienia flagi finansowo wydaje mi się najlepszym wyjściem.
W praktyce dobrze przedstawił to Tomker i podzielnie flagi między osobami, które dołączyły się do zrobienia flagi finansowo wydaje mi się najlepszym wyjściem.
In a world that gives you nothing, we need something to believe in
https://www.instagram.com/qeeriefire/
https://www.instagram.com/qeeriefire/
- Thalion
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Ja dalej uważam, że najlepiej byłoby wysłać ją do Soul. Tam ma szansę na autografy i wystawienie na aukcję na miejscu. Zbierze więcej kasy, niż u nas, jeśli przekażemy ją gdziekolwiek bez autografów. Na WOŚP pewnie się sprzeda, bo nie takie rzeczy się tam sprzedawały (część firm licytuje tam tylko po to, żeby zalicytować), ale bez autografów to nie jest to. Nie da się za to uzyskać dobrej ceny, choć zawsze można spytać kogoś od nich czy by nie chcieli jej w takim stanie, w jakim jest - czyli "niepomazanej".
Wysyłanie jej do Stanów z prośbą o podpisanie i odesłanie, żebyśmy sprzedali ją tu, to poroniony pomysł... choćby ze względu na koszt.
Dzielenie nie specjalnie mi się podoba. Poza tym, że wyjdą małe kawałki materiału bez żadnego znaczenia poza sentymentalnym, to jeszcze jak to sprawiedliwie podzielić? Jedni dali po 100zł czy więcej, inni po 50 czy 30...
Wysyłanie jej do Stanów z prośbą o podpisanie i odesłanie, żebyśmy sprzedali ją tu, to poroniony pomysł... choćby ze względu na koszt.
Dzielenie nie specjalnie mi się podoba. Poza tym, że wyjdą małe kawałki materiału bez żadnego znaczenia poza sentymentalnym, to jeszcze jak to sprawiedliwie podzielić? Jedni dali po 100zł czy więcej, inni po 50 czy 30...
11 VI 2008, Southampton
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
19 VI 2013, Gdańsk
If there is no future, there must be no past...
- harriet
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Sądzę, że wszystko jest lepsze niż podzielenie jej na kawałki i rozdanie tym co się na nią złożyli. (w tym ja). Albo Soul albo nasz Owsiak. Nieważne jak dużo pieniędzy za nią dostaniemy zawsze jest to jakaś pomoc na cel charytatywny. Bo tak to co? Każdy dostanie kawałek szmaty i co dalej? W ramkę i koniec.
We wszystkim co warto robić, warto przesadzać.
Uszyć z tego spadochron i wylądować w ogródku Richiego, może taka akcja wybudziła by go z letargu
juz nawet nie to mi się marzy, tylko to New Jersey II
A może zostawić ją do następnego koncertu i wtedy dokleić teksty "na czasie" w miejsce cytatu lub podziękowań? Można by to tak wpasować, że wyglądało by na nowy wzór na bazie starego, a zaoszczędziło by kosztów, które można by było przeznaczyć na inne akcje?
juz nawet nie to mi się marzy, tylko to New Jersey II
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Właśnie przychodzę do Was z tą wieścią Gratulacje za czujność, lydia!
Nasza flaga powędrowała na aukcję WOŚP: http://aukcje.wosp.org.pl/flaga-z-konce ... -r-i844377
Czas na licytację, jak widać, do 13 stycznia. Ktoś się pokusi?
Nasza flaga powędrowała na aukcję WOŚP: http://aukcje.wosp.org.pl/flaga-z-konce ... -r-i844377
Czas na licytację, jak widać, do 13 stycznia. Ktoś się pokusi?
- Bodzio
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: Hmmm...
- Kontakt:
Aukcja została objęta patronatem WOŚP - wkróce szczegóły - w każdym razie bądźcie czujni 12 stycznia!
pozdrawiam serdecznie!
Artur
12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ
19-06-2013 - Gdańsk, PL - BJ
13-10-2012 - Berlin, DE - RS
16-07-2011 - Mannheim, DE - BJ
10-06-2011 - Dresden, DE - BJ
25-05-2008 - Leipzig, DE - BJ
24-06-2007 - London, UK - BJ
25-05-2006 - Nijmegen, NL - BJ
Artur
12-07-2019 - Warszawa, PL - BJ