Aparaty
Moderator: Mod's Team
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Ulubiona płyta: These Days
- Kontakt:
Jak masz nieduży aparat to nie będzie żadnego problemu, ale zawsze mogą powołać się na ten punkt regulaminu:
http://www.imprezyprestige.com/regulamin.php5. Organizator informuje, że obowiązuje zakaz wnoszenia na teren imprezy oraz używania w trakcie jej trwania aparatu fotograficznego, kamery lub innego rodzaju sprzętu nagrywającego audio-video.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Nie wiem o której masz zamiar wchodzić na stadion, ale...
Na godzinę przed koncertem, gdy nie będzie już kolejek, nie powinni sprawdzać starannie i spokojnie wejdziesz nawet z takim aparatem, ale musisz go schować jakoś, żeby się nie rzucał w oczy... plecak, bluza, torebka lubej... nie zawsze każą to otwierać, zwłaszcza w późniejszych godzinach...
Gdyby się nie udało, to jedyne wyjście, odnieść aparat do samochodu.. o ile masz taką opcję... Twój wybór. Ja kilka razy wnosiłem aparat (lustrzankę) zarówno na stadion, jak i na festiwal gdzie były po drodze 2 bramki, ale nie zawsze musi się udać
W naszym forumowym interesie jest, żeby jak najwięcej osób z dobrymi aparatami weszło i nagrało ciekawy materiał, z którego zrobimy później MULTICAM DVD.
Na godzinę przed koncertem, gdy nie będzie już kolejek, nie powinni sprawdzać starannie i spokojnie wejdziesz nawet z takim aparatem, ale musisz go schować jakoś, żeby się nie rzucał w oczy... plecak, bluza, torebka lubej... nie zawsze każą to otwierać, zwłaszcza w późniejszych godzinach...
Gdyby się nie udało, to jedyne wyjście, odnieść aparat do samochodu.. o ile masz taką opcję... Twój wybór. Ja kilka razy wnosiłem aparat (lustrzankę) zarówno na stadion, jak i na festiwal gdzie były po drodze 2 bramki, ale nie zawsze musi się udać
W naszym forumowym interesie jest, żeby jak najwięcej osób z dobrymi aparatami weszło i nagrało ciekawy materiał, z którego zrobimy później MULTICAM DVD.
- M.J.
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Nazwałabym swój aparat półlustrzanką, ale chyba nie ma takiego określenia... 
W każdym razie też zastanawiam się nad tym aparatem. Nie będę miała możliwości odniesienia go do samochodu. Zarówno zdjęcia jak i nagrania zawsze są bardzo dobrej jakości, dlatego tym bardziej chciałabym go wnieść, a przynajmniej nie stracić.
Próbować?

W każdym razie też zastanawiam się nad tym aparatem. Nie będę miała możliwości odniesienia go do samochodu. Zarówno zdjęcia jak i nagrania zawsze są bardzo dobrej jakości, dlatego tym bardziej chciałabym go wnieść, a przynajmniej nie stracić.

Próbować?
His momma said he was crazy - he said 'Momma, I've got to try'.
- Agata BJ
- Administrator
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Według regulaminu, jak widzimy, nie można wnosić żadnego aparatu. Jednak zazwyczaj udaje się wnieść mały aparat kompaktowy. Po raz kolejny odradzam próby wnoszenia lustrzanek wszelakiego rodzaju jak również innych aparatów z wymienną optyką. Jest wysoka szansa, że taki aparat zostanie odebrany właścicielowi. I wydaje mi się, że raczej do niego nie wróci bo na koncertach raczej nie ma czegoś takiego jak depozyt (chociaż mogę o czymś nie wiedzieć). Tutaj pewnie mowa o jakiejś hybrydzie. Jeśli jest pokaźnych rozmiarów to też odradzam.
- Damned
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
- Kontakt:
Aparat zostanie odebrany, to zbyt duże słowa. Po prostu zabronią Ci wejść z nim jeżeli będzie on wzbudzał zastrzeżenia. Jeżeli ktoś nie ma opcji zostawienia sprzętu w samochodzie, lub w hotelu który jest blisko stadionu, to zdecydowanie nie polecam prób wnoszenia większych sprzętów.
Z małym aparatem wejdzie każdy...
Z małym aparatem wejdzie każdy...
- Dand
- Gdańsk Supporter
-
Have A Nice Day
Właśnie oni są świeżaki, nie to co organizatorzy koncertów BJ np. w Niemczech i bałem się właśnie, że podejdą do sprawy aparatów zbyt serio.Rokitka pisze:oj dowiedziałam sie od znajomego co w ochronie na koncert bedzie pracował że nawet ze zwykłym aparatem cyfrowym nie wpuszcza bo maja zakaz
Ja tam przemycam.

Tu możesz się jeszcze zdziwić.Bonjova pisze: W Polsce obawiam się, że nie da rady wnieść bo z własnego doświadczenia wiem, że Polacy są nadgorliwi przy regulaminach i sprawdzaniu toreb
Mam porównanie dwóch różnych koncertów:
- Na jednym nie dało się nic wnieść - żadnego piwa, aparatów, parasoli itp.
- Na drugim jakbyś chciała wniosłabyś zgrzewkę piwa i nic by nie zauważyli.
Wszystko w takim razie zależy od organizatorów koncertu