Na lotnisko po koncercie

Gdańsk, 19 czerwca 2013 r., PGE Arena

Moderator: Mod's Team

ODPOWIEDZ
ipsum
I Believe
I Believe

Na lotnisko po koncercie

Post autor: ipsum »

Witam

Czy ktoś z wybierających się na koncert, wybiera się odrazu po koncercie na lotnisko w Gdańsku? Pytam bo mam powrotny samolot rano 20-ego i jesli ktoś też ma taki plan, to koszt taxi można by podzielić, a zarazem noc na lotnisku też raźniej z kimś przetrwać ;)
2003 Vienna · 2005 Düsseldorf · 2008 Gelsenkirchen · 2010 London · 2011 Munich · 2013 Berlin · 2013 Gdańsk
jbjosh
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Re: Na lotnisko po koncercie

Post autor: jbjosh »

ipsum pisze:Witam

Czy ktoś z wybierających się na koncert, wybiera się odrazu po koncercie na lotnisko w Gdańsku? Pytam bo mam powrotny samolot rano 20-ego i jesli ktoś też ma taki plan, to koszt taxi można by podzielić, a zarazem noc na lotnisku też raźniej z kimś przetrwać ;)
A jak rano macie lot? Bo my o arcy-nieludzkiej porze, 5:25... Sami się zastanawiamy jak przeżyć do powrotu i jeszcze nie przespać lotu ani przesiadki w Wawie :)
Pozdrawiam,
--
Jacek
thorgal_30
It's My Life
It's My Life

Post autor: thorgal_30 »

spanie na lotnisku nie jest takie złe ;-)
Livin' On the Prayer
ipsum
I Believe
I Believe

Ja mam lot 6:30 dlatego nie za bardzo opłaca mi sie korzystać z noclegu zwłaszcza ze odprawa pewnie sie zacznie ok 5.00 albo wczesniej.
Dzwoniłem na infolinie lotniska i powiedziano mi ze jest czynne całą dobę i często się zdarza że ktoś czeka w nocy na samolot. Tym samym proponuje umówić się przed koncertem (w celu poznania ;) ) a po koncercie razem pojechać taxi i dzieląc się wrażeniami przeczekać do naszych wczesnych lotów.
Ja lecę sam tym fajniej byłoby z kimś wracać. W ile osób wybieracie się na lotnisko?
2003 Vienna · 2005 Düsseldorf · 2008 Gelsenkirchen · 2010 London · 2011 Munich · 2013 Berlin · 2013 Gdańsk
jbjosh
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

ipsum pisze:Ja mam lot 6:30 dlatego nie za bardzo opłaca mi sie korzystać z noclegu zwłaszcza ze odprawa pewnie sie zacznie ok 5.00 albo wczesniej.
Skoro masz o 6:30 to pewnie lecisz Eurolotem do Krakowa ;) Przy lotach krajowych 40 minut przed odlotem w zupełności wystarczy ;) Skoro jesteś z Krakowa - kiedy lecicie do Gdańska? My we wtorek wieczorem...
Co do "po koncercie" - rozważamy, w zależności od zasobu sił, jakieś drobne imprezowanie i później doczłapanie się na lotnisko :)
Dwie osoby.

Pozdrawiam,
--
Jacek
Pozdrawiam,
--
Jacek
ipsum
I Believe
I Believe

Tak, eurolot. Ja przed Gdańskiem zaliczam jeszcze Berlin (a w zasadzie Berlin to główny cel, Gdańsk jako dodatek bo nie liczyłem na koncert w PL ;) ). Tym samym nie wiem czy będę miał jeszcze siły na imprezowanie, raczej bardziej mnie będą zachęcały fotele na lotnisku na których się będzie można wyłożyć. Niemniej jednak myśle abyśmy się wymienili na prv telefonami i się zdzwonili w dzień koncertu.
Rozumiem ze do GDN lecicie z KRK ale wracacie przez Warszawe tak?
justine90
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: justine90 »

Mam pytanie, o ktorej najwczesniej mozna byc w Krk samolotem po koncercie?? jakie macie bilety lotnicze???...ja sie orientowalam kiedys, ale nic ciekawego nie znalazlam :( a mam egzamin o 10 rano w krk 20 czerwca, dlatego zrezygnowalam z koncertu, ale moze jeszcze nie wszystko stracone...
ipsum
I Believe
I Believe

eurolot chyba ląduje ok 8. wiec spokojnie byś zdążyłą. Nawet swego czasu była promocja na bilety - przez 3 dni były po 150 zł. Problem w tym ze 20 czerwca GDA-KRK jest chyba od dawna wyprzedany.
jbjosh
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

ipsum pisze:eurolot chyba ląduje ok 8. wiec spokojnie byś zdążyłą. Nawet swego czasu była promocja na bilety - przez 3 dni były po 150 zł. Problem w tym ze 20 czerwca GDA-KRK jest chyba od dawna wyprzedany.
No proszę, jak wczoraj patrzyłem to jeszcze były.
Pozostaje jeszcze LOTem - z przesiadką w Wawie. Koszt 450zł, tylko wylot o masakrycznej porze (5:25). W Krakowie jest o 7:50, raczej mała szansa by się spóźnić choć oczywiście różnie to bywa. Z doświadczenia - LOT rzadziej zalicza wtopy od Eurolotu.

A że wylot o chorej porze - cóż, widać jakieś przesiadki na samoloty do "czikago" są priorytetem, bo nie bardzo widzę by komuś mogło zależeć na takiej wczesnej porze. Nic to, my zamierzamy jakoś przebiedować do tej 5 (pewnie w ok. 4:30 zaczyna się odprawa).

[ Dodano: 2013-06-13, 16:07 ]
justine90 pisze:Mam pytanie, o ktorej najwczesniej mozna byc w Krk samolotem po koncercie?? jakie macie bilety lotnicze???...ja sie orientowalam kiedys, ale nic ciekawego nie znalazlam :( a mam egzamin o 10 rano w krk 20 czerwca, dlatego zrezygnowalam z koncertu, ale moze jeszcze nie wszystko stracone...
Bilety to jeszcze nawet na eventimie dorwiesz - oczywiście już jedyną sensowną formą jest bilet elektroniczny :)
Niestety z lotami drogo by Ci wyszło - w obie strony ponad 1000zł LOTem. Ewentualnie opcja z jazdą w tamtą stronę TLK o 5 rano z Krakowa, powrót LOTem o 5:25 20.06. Tylko ja bym się nie odważył po takiej wyprawie stawić na egzamin :D
Pozdrawiam,
--
Jacek
justine90
Little Bit Of Soul
Little Bit Of Soul

Post autor: justine90 »

dzięki za info ;) z tego co widze, wszystko na to wskazuje, że jednak sie nie wybiore, rozum weźmie góre :(...Wszystko przewidzialam wczesniej, dlatego zaliczyłam Wiedeń 17 maja (pierwszy raz w zyciu widzialam zespol!!!!;)), ale nie powiem, bo rozmyslam o tym gdansku tym bardziej ze 19sty sie zbliża wielkimi krokami, a po koncercie w Wiedniu jestem poprostu wniebowzieta! Ale chyba bede musiala jednak odpuscic ;(
ODPOWIEDZ

Wróć do „Dyskusja ogólna”